Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Παρακαλώ τη βοήθειά σας, για όποιον γνωρίζει ή του έχει τύχει κάτι παρόμοιο. 

Έχω σκοπό να μετακομίσω στο εξωτερικό και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου. Ο σύζυγος θα πρέπει να αλλάξει τη φορολογική του κατοικία και ίσως και εγώ. 

Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τη ασφαλιστική μας ικανότητα στην Ελλάδα?

Ο λόγος είναι καθαρά ότι δεν εμπιστεύομαι σε θέματα υγείας τη νέα χώρα που θα πάμε. 

Από αυτά που έχω ψάξει μέχρι τώρα, είναι ότι δεν γίνεται να είσαι ασφαλισμένος και μισθωτος στο ΙΚΑ,εφόσον απουσιάζεις από τη χώρα περισσότερες από 180 ημέρες το χρόνο. 

Σε περίπτωση που ιδρύσω μια επιχείρηση στην Ελλάδα, έστω και σαν κάτοικος εξωτερικού, υπάρχει η δυνατότητα πληρώνοντας εισφορές ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ να έχω ασφαλιστική ικανότητα στην Ελλάδα, εγώ και η οικογένειά μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από kosste
Δημοσ.
1 hour ago, kosste said:

Καλησπέρα. 

Παρακαλώ τη βοήθειά σας, για όποιον γνωρίζει ή του έχει τύχει κάτι παρόμοιο. 

Έχω σκοπό να μετακομίσω στο εξωτερικό και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου. Ο σύζυγος θα πρέπει να αλλάξει τη φορολογική του κατοικία και ίσως και εγώ. 

Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τη ασφαλιστική μας ικανότητα στην Ελλάδα?

Ο λόγος είναι καθαρά ότι δεν εμπιστεύομαι σε θέματα υγείας τη νέα χώρα που θα πάμε. 

Από αυτά που έχω ψάξει μέχρι τώρα, είναι ότι δεν γίνεται να είσαι ασφαλισμένος και μισθωτος στο ΙΚΑ,εφόσον απουσιάζεις από τη χώρα περισσότερες από 180 ημέρες το χρόνο. 

Σε περίπτωση που ιδρύσω μια επιχείρηση στην Ελλάδα, έστω και σαν κάτοικος εξωτερικού, υπάρχει η δυνατότητα πληρώνοντας εισφορές ΕΦΚΑ-ΤΕΒΕ να έχω ασφαλιστική ικανότητα στην Ελλάδα, εγώ και η οικογένειά μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Υπηρχε παλια η αυτασφαλιση στο ΙΚΑ, δεν ξερω εαν ισχυει ακομα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kosste είπε

Εγώ είμαι ασφαλισμένος Ελλάδα, πληρώνω 150 ΕΦΚΑ τον μήνα, κάνω φορολογική Ελλάδα και μένω εδώ και τρία χρόνια εξωτερικό, εκτός Ε.Ε.

Στην χώρα εδώ, έχω την ασφάλεια της συζύγου, που είναι κάτοικος και φορολογικά της ξένης χώρας και είμαι καλυμένος.

Κανένα θέμα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Υπηρχε παλια η αυτασφαλιση στο ΙΚΑ, δεν ξερω εαν ισχυει ακομα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το ψάξω 

3 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Εγώ είμαι ασφαλισμένος Ελλάδα, πληρώνω 150 ΕΦΚΑ τον μήνα, κάνω φορολογική Ελλάδα και μένω εδώ και τρία χρόνια εξωτερικό, εκτός Ε.Ε.

Στην χώρα εδώ, έχω την ασφάλεια της συζύγου, που είναι κάτοικος και φορολογικά της ξένης χώρας και είμαι καλυμένος.

Κανένα θέμα.

Ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ. Κάτι τέτοιο χρειάζομαι και εγώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...