Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σας,

Με τη γυναικα μου σκεφτομαστε να ανοιξουμε ενα καθαρα και μονο eshop με διαφορα ειδη σπιτιου (αγορα πραγματων απο ελλαδα & ελληνικο αφμ), ανεξαιρετως οτι ειμαστε και οι 2 ιδ. υπαλληλοι για τη ωρα.. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος/α αν χρειαζομαι εξτρα κοστος για να εχω νομιμα το eshop μου ή ο,τι αλλο σε κοστος που μου διαφευγει ή ακομη και αν πρεπει να προσεξω κατι.. φυσικη εδρα δε θα υπαρχει, θα ενοικιαζω χωρο με ενα ποσο το μηνα!!

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από ventic139
Κειμενο
Δημοσ.
1 hour ago, ventic139 said:

Καλημερα σας,

Με τη γυναικα μου σκεφτομαστε να ανοιξουμε ενα καθαρα και μονο eshop με διαφορα ειδη σπιτιου (αγορα πραγματων απο ελλαδα & ελληνικο αφμ), ανεξαιρετως οτι ειμαστε και οι 2 ιδ. υπαλληλοι για τη ωρα.. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος/α αν χρειαζομαι εξτρα κοστος για να εχω νομιμα το eshop μου ή ο,τι αλλο σε κοστος που μου διαφευγει ή ακομη και αν πρεπει να προσεξω κατι.. φυσικη εδρα δε θα υπαρχει, θα ενοικιαζω χωρο με ενα ποσο το μηνα!!

Ευχαριστω εκ των προτερων

Κανονικα με την εφορια ανοιγμα επιχειρησης.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Κανονικα με την εφορια ανοιγμα επιχειρησης.

Γνωριζουμε το κοστος; νμζ ειναι 300 ευρω το χρονο;
Επισης κατι αλλο που θα επρεπε να ξερω εκ των προτερων;

Ευχαριστω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, chaosmaster είπε

Εννοείς μέσα κ κόστη κατασκευής, hosting, συντήρησης, διαφημίσεων κλπ;  

Αυτά τα ξέρω μιας και είναι η δουλειά μου. Πιο πολύ με νοιάζουν τα έξοδα που θα χρειαστώ για εφορία κτλπ 

Δημοσ.

Τα κόστη είναι ίδια με το να έχεις φυσικό κατάστημα. 

Πληρώνεις: 

• Άνοιγμα επιχείρησης κανά 100άρι. (αυτό γίνεται αφού έχεις έδρα πρώτα. Δεν γνωρίζω εάν μπορείς να μην έχεις φυσική έδρα, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου έρθουν για έλεγχο)
  • ΓΕΜΗ 
  • Εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο
  • ΕΦΚΑ το χαμηλότερο είναι 152€/μήνα εκτός και αν κάνετε παράλληλη εργασία και πάει γύρω στα 20€/μήνα
  • λογιστή με το μήνα (ανάλογα την επιχείρηση, ζητάνε και άλλη αμοιβή)
  • ERP ανά χρόνο ή μήνα, εάν δεν έχεις ERP, πληρώνεις ταμειακή μια φορά (περίπου 350€ η πιο απλή)
  • Διακριτικό τίτλο εάν θα έχεις που λογικά θα έχεις εφόσον θα κάνεις eshop νομίζω βγήκε γύρω στα 40€ αυτό.
  • διαφήμιση σε ΜΕΤΑ (ελάχιστο 31€/μήνα -έχει το χαμηλότερο με 1€/μέρα) 
  • Όψεως λογαριασμό που επίσης κάτι πληρώνεις ανάλογα την τράπεζα 
  • Είναι και κάτι ακόμα που το ξεχνάω γιατί για τα 5 πρώτα χρόνια δεν το πληρώνεις. Θα το θυμηθώ σε 5 χρόνια που θα μου έρθει 😆

Δεν θυμάμαι τι άλλο. Γενικά, το ότι είναι eshop δεν σημαίνει ότι δεν είναι κατάστημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Λίγα έβαλες βάλε κάτι άλλο 🤣🤣

Σαν έδρα έχω δει πολύ βαζουν μια εικονική που νοικιάζουν. Τώρα άμα ισχύει ή όχι τι να σου πω πρέπει να το ψάξω……το μήνα θες πάνω από ένα 150-200€ αν κατάλαβα καλά. 

Δημοσ.

Κοίτα, εγώ το μήνα έξοδα, έχω πάνω από 1000€ (επειδή φτιάχνω excel με τα έξοδα τα έχω όλα ένα-ένα. Ακόμα και το 10ευρω το μήνα που δίνω για τον καθαρισμό των τζαμιών, οπότε αυτά που σου λέω ισχύουν 100%) 

Τους επόμενους μήνες -χωρίς αγορά εμπορεύματος- τα έξοδά μου θα είναι γύρω στα 780€. Γιατί δεν θα πληρώσω πχ ΓΕΜΗ, ταμειακή κτλ αντίστοιχα κι εσύ, μετά τους πρώτους μήνες, τα έξοδα  -θεωρητικά- θα πέσουν. 
Αν βάλω και εμπόρευμα -που θα βάλω αν όλα πάνε καλά και πουλήσω το τωρινό (ελάτε να ψωνίσετε παιδιά, χανόμαστε!!!!! 😆 ) τότε σίγουρα θα ανέβει πάνω από 1000 πάλι.

Εσύ εφόσον δεν θα έχεις το βασικό -που είναι το ενοίκιο- και τα 152€ του ΕΦΚΑ, κάνε λίγο τις αφαιρέσεις και δες περίπου τα κόστη σου. 
Μέσα σε αυτά τα λεφτά, εγώ έχω και το ίντερνετ-σταθερό το οποίο για να το δικαιολογήσεις, πρέπει να είναι στη διεύθυνση της έδρας. 
Δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις εικονική έδρα. Μπορείς όμως εάν νοικιάζεις το σπίτι σου, να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να σου "παραχωρήσει" ένα κομμάτι για το eshop. 
Εάν το δεχτεί. Οι περισσότεροι δεν το δέχονται γιατί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό.

Επίσης:

• Σφραγίδα 20€
  • αναλώσιμα κτλ 
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ!!! το λέω με μεγάλα γράμματα γιατί όλοι λένε "μα γιατί δεν βάζεις σακούλες με το λογότυπό σου; δεν φαίνεται σοβαρό το μαγαζί που δεν έχει σακούλες όπως τα ζάρα" και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό κοστίζει πάνω από 600€!!! Που για μια επιχείρηση που μετράει και το ευρώ για να βγει ο μήνας, είναι υπόθεση! 
  • Συσκευασία και αυτοκόλλητα Courier. Αυτά τα πληρώνεις, δεν στα δίνουν για την ψυχή της μάνας τους. 😛  

Εσύ ως eshop με ήδη σπιτιού, ίσως θα χρειάζεσαι και περισσότερα για τη συσκευασία. Πχ κουτιά, μπαλονάκια για τη συσκευασία κτλ. 
Εγώ που δίνω ρούχα, έχω: Σακούλα, ριζόχαρτο, κορδέλα και αυτοκόλλητο. 

Σαν συμβουλή, κάν΄τε το, αλλά παράλληλα με τις δουλειές σας για να μπορείτε να το υποστηρίξετε το πρώτο διάστημα που δεν θα έχετε δουλειά. 
Ό,τι και να σας πουν, τον πρώτο καιρό, δεν θα έχετε δουλειά. Μην σας φουσκώσουν το μυαλό διάφορες εταιρίες που λένε το αντίθετο, γιατί θα απογοητευτείτε κι είναι κρίμα. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Pintsie είπε

Κοίτα, εγώ το μήνα έξοδα, έχω πάνω από 1000€ (επειδή φτιάχνω excel με τα έξοδα τα έχω όλα ένα-ένα. Ακόμα και το 10ευρω το μήνα που δίνω για τον καθαρισμό των τζαμιών, οπότε αυτά που σου λέω ισχύουν 100%) 

Τους επόμενους μήνες -χωρίς αγορά εμπορεύματος- τα έξοδά μου θα είναι γύρω στα 780€. Γιατί δεν θα πληρώσω πχ ΓΕΜΗ, ταμειακή κτλ αντίστοιχα κι εσύ, μετά τους πρώτους μήνες, τα έξοδα  -θεωρητικά- θα πέσουν. 
Αν βάλω και εμπόρευμα -που θα βάλω αν όλα πάνε καλά και πουλήσω το τωρινό (ελάτε να ψωνίσετε παιδιά, χανόμαστε!!!!! 😆 ) τότε σίγουρα θα ανέβει πάνω από 1000 πάλι.

Εσύ εφόσον δεν θα έχεις το βασικό -που είναι το ενοίκιο- και τα 152€ του ΕΦΚΑ, κάνε λίγο τις αφαιρέσεις και δες περίπου τα κόστη σου. 
Μέσα σε αυτά τα λεφτά, εγώ έχω και το ίντερνετ-σταθερό το οποίο για να το δικαιολογήσεις, πρέπει να είναι στη διεύθυνση της έδρας. 
Δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις εικονική έδρα. Μπορείς όμως εάν νοικιάζεις το σπίτι σου, να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη να σου "παραχωρήσει" ένα κομμάτι για το eshop. 
Εάν το δεχτεί. Οι περισσότεροι δεν το δέχονται γιατί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό.

Επίσης:

• Σφραγίδα 20€
  • αναλώσιμα κτλ 
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ!!! το λέω με μεγάλα γράμματα γιατί όλοι λένε "μα γιατί δεν βάζεις σακούλες με το λογότυπό σου; δεν φαίνεται σοβαρό το μαγαζί που δεν έχει σακούλες όπως τα ζάρα" και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό κοστίζει πάνω από 600€!!! Που για μια επιχείρηση που μετράει και το ευρώ για να βγει ο μήνας, είναι υπόθεση! 
  • Συσκευασία και αυτοκόλλητα Courier. Αυτά τα πληρώνεις, δεν στα δίνουν για την ψυχή της μάνας τους. 😛  

Εσύ ως eshop με ήδη σπιτιού, ίσως θα χρειάζεσαι και περισσότερα για τη συσκευασία. Πχ κουτιά, μπαλονάκια για τη συσκευασία κτλ. 
Εγώ που δίνω ρούχα, έχω: Σακούλα, ριζόχαρτο, κορδέλα και αυτοκόλλητο. 

Σαν συμβουλή, κάν΄τε το, αλλά παράλληλα με τις δουλειές σας για να μπορείτε να το υποστηρίξετε το πρώτο διάστημα που δεν θα έχετε δουλειά. 
Ό,τι και να σας πουν, τον πρώτο καιρό, δεν θα έχετε δουλειά. Μην σας φουσκώσουν το μυαλό διάφορες εταιρίες που λένε το αντίθετο, γιατί θα απογοητευτείτε κι είναι κρίμα. 

Στείλε μου το μαγαζί και μετά χαράς να υποστηρίξω αν βρεθεί κάτι που με ενδιαφέρει. 

δεύτερον αμέτρητο respect για αυτό που έκατσες και έγραψες. Όμως έχω μια απορία. Γιατί τόσα έξοδα το μήνα ; Εγώ περίμενα λιγότερα δεδομένου ότι γλυτωνουμα ΙΚΑ κτλπ. Δε ξέρω αν θες και μπορείς να μπυ δώσεις αυτό το excel να το δω και με το λογιστή μου να μου πει ακριβώς μήπως μου ξεφεύγει κάτι. 

επισης επειδή νοικιάζω και είναι ότι να ναι η εταιρία δε πρόκειται να μπλέξω 😁

Δημοσ.

Αυτό το μήνα είχα 1556€. Μέσα εκεί όμως, είναι η συνδρομή του eshop που εσύ δεν θα έχεις πχ. και επίσης, είναι και εμπόρευμα (γύρω στα 450-500). 
Το εξέλ δεν μπορώ να το δώσω για ευνόητους λόγους. 
Σου βάζω όμως για να δεις από περιέργεια τι είχα αυτό το μήνα, τα έξοδά μου αυτό το μήνα. 
Τον άλλο μήνα δεν θα έχω: Επιγραφή, εμπορικό σύλλογο, ψυκτικό. Που είναι άλλα 300 ευρώ περίπου. (Για αυτό σου είπα ότι πέφτουν τον άλλο μήνα τα έξοδά μου) 
Αλλά ελπίζω να έχω πάει καλά και να χρειάζομαι εμπόρευμα. 
Επίσης, στο εξοδολόγιο δεν έχω βάλει τις διαφημίσεις, αλλά είναι ένα 150άρι στάνταρ κάθε μήνα στο ινσταγκραμ. 
Έχε το νου σου ότι πολλοί χονδρέμπορες είναι μ--ες και έχουν ελάχιστη παραγγελία!!! Εσύ πχ να θες μόνο 2 τεμάχια και να πρέπει να πάρεις κούτα! 
Να υπολογίσεις ότι από τα χρήματα που έχεις σκοπό να δώσεις για το όλο πράγμα, θες επί 3. 
Μου το λέγανε, δεν το άκουσα και την πάτησα! Βγαίνουν μικροπράγματα που δεν τα υπολογίζεις από την αρχή. (Πχ τον προηγούμενο μήνα -και πρώτο μήνα λειτουργίας του μαγαζιού) είχα να πάρω μεταξύ άλλων και πυροσβεστήρες! Ένα 150άρι κι εκεί που δεν το γνώριζα!
Αν θες σου στέλνω και προσωπικό με τους υπόλοιπους μήνες να δεις τι μπορείς να κόψεις εσύ που δεν θα χρειάζεσαι. 

Ενοίκιο
Λογιστής
Κοινόχρηστα
Ρεύμα
Νερό
Eshop
ΕΦΚΑ
Ψυκτικός

papaki

Τηλέφωνο/internet
Επιγραφή και κάρτες
Εμπόρευμα
Εμπόρευμα
Καθαρισμός τζαμιών
Εμπόρευμα
Εμπορικός σύλλογος Αθηνών
Δόση κλιματιστικού
courier

OTE κινητό

Συντήρηση POS
  • Like 2
Δημοσ.

Και μια αποθηκη αν βρεις η γραφειο αν το θες μονο για eshop,κανει,απλα πρεπει να το ορισεις 

Ακομα και στο σπιτι σου μπορεις αλλα αν εχεις αποθηκη,δηλωνεις την αποθηση σαν εδρα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Και μια αποθηκη αν βρεις η γραφειο αν το θες μονο για eshop,κανει,απλα πρεπει να το ορισεις 

Ακομα και στο σπιτι σου μπορεις αλλα αν εχεις αποθηκη,δηλωνεις την αποθηση σαν εδρα

το θέμα είναι επειδή νοικιάζω δε θέλω να μπλέξω με τη εταιρία που το έχει γιατί ήδη δε βγάζουνε άκρη με πιο απλά μην τους μπερδέψω και άλλο 😁

Δημοσ.
1 hour ago, ventic139 said:

το θέμα είναι επειδή νοικιάζω δε θέλω να μπλέξω με τη εταιρία που το έχει γιατί ήδη δε βγάζουνε άκρη με πιο απλά μην τους μπερδέψω και άλλο 😁

Οποτε τι θες να κανεις?Τα πραγματα που θα στελνεις που θα τα εχεις ?Σπιτι σου?Νομικα δεν γινεται,οχι οτι θα σου κανουν ελεγχο αλλα κατι πρεπει να βαλεις εδρα

Αν μια φορα γινει τετοιος ελεγχος απλα περιμενεις μεγαλο προστιμο

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε

Οποτε τι θες να κανεις?Τα πραγματα που θα στελνεις που θα τα εχεις ?Σπιτι σου?Νομικα δεν γινεται,οχι οτι θα σου κανουν ελεγχο αλλα κατι πρεπει να βαλεις εδρα

Αν μια φορα γινει τετοιος ελεγχος απλα περιμενεις μεγαλο προστιμο

Καλημέρα 

με όσα είχα ρωτήσει ναι.θα είχα εικονική έδρα τα πράγματα θα τα φτιάχναμε σπίτι γιατί θα ήταν handmade όλα και θα έφευγαν από εκεί. 
και αν βλέπαμε ότι πάει καλά θα περνάμε ένα χώρο για να μεταφερθεί εκεί. 
δε ξέρω κατά ποσό είναι εφικτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...