Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια από όσους κατέχουν το λογιστικό κομμάτι του πράγματος. 

Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πριν λίγα χρόνια το οποίο μου ζήτησε ο πωλητής να το δηλώσουμε 1000 ευρώ (5500 πραγματική αξία), το οποίο δέχτηκα.
Στην παρούσα, θέλω να το πουλήσω για να πάρω μηχανή μεγαλύτερης αξίας (10κ περίπου), και θέλω να φαίνεται πως ένα κομμάτι χρημάτων για την αγορά της μηχανής είναι από την πώληση του αυτοκινήτου, μιας και το εισόδημα μου δεν είναι και τόσο μεγάλο για να καλύψει εξ ολοκλήρου αυτό το ποσό.

Η απορία μου είναι, αν δηλώσω τιμή πώλησης 6000 € ένα όχημα του οποίου η αγορά έχει δηλωθεί 1000€, υπάρχει ενδεχόμενο να έχω θέμα με εφορία;

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις ή να πουλάς στις προβλεπόμενες τιμές της αγοράς μεταχειρισμένων. Το όχημα μπορεί να το πήρες σε άθλια κατάσταση και να το σουλούπωσες ανεβάζοντας την αξία (λέμε τώρα, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να σε ρωτήσει γιατί και πως).

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, tasoe είπε

Όχι, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις ή να πουλάς στις προβλεπόμενες τιμές της αγοράς μεταχειρισμένων. Το όχημα μπορεί να το πήρες σε άθλια κατάσταση και να το σουλούπωσες ανεβάζοντας την αξία (λέμε τώρα, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να σε ρωτήσει γιατί και πως).

πωλητης και αγοραστης δεν πρεπει να δηλωσουν ιδια τιμη ομως?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο θέλεις το πουλάς  αρκεί να βάλει το ιδιο ποσό και ο αγοραστής στην φορολογική δήλωση του χρόνου. 

Καλού κακού κάντε και ανταλλάξτε υπεύθυνες δηλώσεις για τη συναλλαγή και το ποσό. 

Για αγορά μπορείς να επικαλέστεις και ανάλωση κεφαλαίου από περασμένα χρόνια αν βέβαια έχεις δηλαδή χρήματα που σου είχαν περισσέψει από εργασία προηγούμενων χρόνων. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...