georgeole Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 21 λεπτά πριν, 1comment είπε Εγώ έχω το αντίθετο θέμα και δεν έχω βρει λύση. Ο εκτυπωτής αναγνωρίζει μόνο γνήσιο μελάνι. Συμβατό όχι. Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος; Για ποιο μηχάνημα πρόκειται;
gatos74 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, 1comment said: Εγώ έχω το αντίθετο θέμα και δεν έχω βρει λύση. Ο εκτυπωτής αναγνωρίζει μόνο γνήσιο μελάνι. Συμβατό όχι. Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος; Πολύς κόσμος.Ειδικά οι κάτοχοι HP που έχουν κάνει αναβάθμιση λογισμικού. Σε κάποια μοντέλα γίνεται να περάσεις παλιά έκδοση και να ξαναδουλέψουν με συμβατά. 1
29gk Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, 1comment είπε Εγώ έχω το αντίθετο θέμα και δεν έχω βρει λύση. Ο εκτυπωτής αναγνωρίζει μόνο γνήσιο μελάνι. Συμβατό όχι. Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος; Aν το μοντελο του εκτυπωτη σου ειναι της μορφης "νουμερο" συν το "e", σημαινει οτι ο εκτυπωτης χρειαζεται ιντερνετ για να λειτουργησει, για διαφορους λογους και κατα συνεπεια ενημερωνεται συνεχως και ετσι, επισημως για λογους ποιοτητας και καλης λειτουργιας, δεν θα σε αφησει να χρησιμοποιησεις συμβατο. Η μονη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι πριν το διαθεσιμο μελανι πεσει κατω απο 20%, να το ξαναγεμιζεις με ενεση. Ετσι θα μπορεσεις να το χρησιμοποιησεις ισως για αλλες 3 ή και 4 χρησεις αν και με ενδεχομενη απωλεια ποιοτητας. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από 29gk
1comment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2024 στις 2:38 ΜΜ, gatos74 είπε Πολύς κόσμος.Ειδικά οι κάτοχοι HP που έχουν κάνει αναβάθμιση λογισμικού. Σε κάποια μοντέλα γίνεται να περάσεις παλιά έκδοση και να ξαναδουλέψουν με συμβατά. Αναβάθμιση δεν του έχω κάνει ποτέ. Εξαρχής δεν δεχόταν συμβατό. Είχα πάρει και το επέστρεψα. Στις 28/9/2024 στις 1:24 ΜΜ, georgeole είπε Για ποιο μηχάνημα πρόκειται; Θα το κοιτάξω το μεσημέρι που θα πάω σπίτι. Στις 28/9/2024 στις 7:43 ΜΜ, 29gk είπε Aν το μοντελο του εκτυπωτη σου ειναι της μορφης "νουμερο" συν το "e", σημαινει οτι ο εκτυπωτης χρειαζεται ιντερνετ για να λειτουργησει, για διαφορους λογους και κατα συνεπεια ενημερωνεται συνεχως και ετσι, επισημως για λογους ποιοτητας και καλης λειτουργιας, δεν θα σε αφησει να χρησιμοποιησεις συμβατο. Η μονη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι πριν το διαθεσιμο μελανι πεσει κατω απο 20%, να το ξαναγεμιζεις με ενεση. Ετσι θα μπορεσεις να το χρησιμοποιησεις ισως για αλλες 3 ή και 4 χρησεις αν και με ενδεχομενη απωλεια ποιοτητας. Αυτό κάνω με τα γεμίσματα αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα τοπικά μαγαζιά έχουν κλείσει και το πιο κοντινό είναι σε απόσταση 40 χλμ. Το στέλνω με ελτα κουριερ γιατί έχω επαγγελματικό κωδικό και μου ρχεται 15Ε με τα μεταφ. (για καινούργιο θέλω 40Ε). Μόνος μου επιχείρησα να το γεμίσω παλιά και απέτυχα. Άρα καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει λύση να δεχτεί συμβατό, θα είναι πάντα έτσι. Hp Deskjet 2130 το μηχάνημα. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου από 1comment 1
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου Δημοσ. 2 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2024 στις 11:27 ΠΜ, 1comment είπε Αναβάθμιση δεν του έχω κάνει ποτέ. Εξαρχής δεν δεχόταν συμβατό. Είχα πάρει και το επέστρεψα. Άρα καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει λύση να δεχτεί συμβατό, θα είναι πάντα έτσι. Hp Deskjet 2130 το μηχάνημα. Επρεπε να δουλεύει με συμβατα. Μπορεί το συγκεκριμένο συμβατό που πήρες να είχε πρόβλημα και να μην το δέχτηκε. Μου έχει τύχει και μένα και μένα 2 φορές νομίζω hp 1510 καμιά 10αριά χρονών. Τελευταία μόνο με συμβατά τον δουλεύω τα οποία γεμίζω και αρκετές φορές με συριγγα.. Α και με πρόγραμμα που έχω κατεβάσει από το ιντερνετ όχι το επίσημο της hp γιατί παραμονεύουν να ακυρώσουν τα συμβατα.😁Και με αυτό ρίχνουν κάτι πονηρές ερωτήσεις που και που αλλά τους έχω μάθει και τους αποφεύγω. Διαβάζω στο ιντερνετ ότι το συγκεκριμένο κατά την εγκατάσταση έχει κάποια υπηρεσία για παροχή κάποιους μήνες δωρεάν μελάνια. Μήπως την ενεργοποίησες και αυτή η Υπηρεσία σε δεσμεύει να χρησιμοποιείς μόνο αυθεντικά;;Πολλά κάνουν να ακυρώσουν τα συμβατά, Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου από papoys1
Evaggelos1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Στις 28/9/2024 στις 7:43 ΜΜ, 29gk είπε Aν το μοντελο του εκτυπωτη σου ειναι της μορφης "νουμερο" συν το "e", σημαινει οτι ο εκτυπωτης χρειαζεται ιντερνετ για να λειτουργησει, για διαφορους λογους και κατα συνεπεια ενημερωνεται συνεχως και ετσι, επισημως για λογους ποιοτητας και καλης λειτουργιας, δεν θα σε αφησει να χρησιμοποιησεις συμβατο. Η μονη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι πριν το διαθεσιμο μελανι πεσει κατω απο 20%, να το ξαναγεμιζεις με ενεση. Ετσι θα μπορεσεις να το χρησιμοποιησεις ισως για αλλες 3 ή και 4 χρησεις αν και με ενδεχομενη απωλεια ποιοτητας. Επι 3 χρονια πληρωνω την συνδρομη καθε μηνα στην ΗΡ (instant ink) αλλα σε ολο αυτο το διαστημα εχω αλλαξει μια φορα μονο μελανι μιας και δεν καταναλωνω πολυ μελανι στο σπιτι. Τζαμπα λεφτα! Υπαρχει τροπος να κοψω την συνδεση του με το web ωστε να συνεχεισω να χρησιμοποιω το μελανι που εχει μεινει αν διακοψω την συνδρομη? ( HP 4120e).
29gk Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Οχι, και στα δυο δυστηχως. Καταρχην το συγκεκριμενο μοντελο χρειαζεται δικτυακη προσβαση αλλα μπορεις και θα προτεινα να τους καλεσεις για να δεις εαν μπορεις να το λειτουργησεις ειτε με usb καλωδιο ειτε μπλοκαρωντας την εξοδο στο ιντερνετ. Σε οτι αφορα τα μελανια, αυτα ειναι αποκλειστικα συνδρομητικα. Ακομα δηλαδη κι αν εχεις αποθεμα 10 τετοια τα οποια και δεν εχεις χρησιμοποιησει, απο τη στιγμη που θα διακοψεις απλα δεν θα δουλευουν και θα πρεπει να βαλεις εμποριου. Δες το σαν και μια υπηρεσια συνδρομητικης τηλεορασης. Εχεις την συσκευη, εχει προσβαση στην υπηρεσια αλλα δεν μπορεις να δεις την ταινια εφοσον δεν εχεις ενεργη συνδρομη. Σε αυτο το κομματι, το πραγμα ειναι απλο. Κοιτας τι αναγκη σε εκτυπωσεις εχεις, ποσο μελανι πανω κατω θα σου κοστιζουν με μελανια εμποριου και συγκρινεις εαν σε συμφερει να αλλαξεις σε καποια συνδρομη. Αναλογα και τι πακετα δινουν κι αν φυσικα σε εξυπηρετει καποιο απο αυτα. 1 1
georgeole Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 15 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε Τζαμπα λεφτα πληρωνα δηλαδη 3 χρονια τωρα.... Δεν πειράζει, αγαπητέ φίλε. Όλοι εμείς της συντριπτικής πλειοψηφίας γινόμαστε σοφότεροι συνήθως μετά την καρπαζιά. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν μάθαινες και συνέχιζες με συνδρομή σε original μελάνια. 1
georgeole Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 21 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε Τζαμπα λεφτα πληρωνα δηλαδη 3 χρονια τωρα.... Μπερδεύτηκες, αγαπητέ φίλε; Μα είναι εξαιρετικά απλό: Τα συνδρομητικά μελάνια είναι η πλέον ασύμφορη/ληστρική/εκβιαστική μέθοδος των εταιρειών από καταβολής εκτυπωτών. Υπάρχουν πολλές λύσεις να γλιτώσει κάποιος από τα νύχια τους. 1
smpt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου το προβλημα ειναι οτι σιγά σιγά όλοι το γυρίζουν στο συνδρομητικό. παντου. Και πολλές φορές χωρίς επιλογή για κατι αλλο
georgeole Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, smpt είπε το προβλημα ειναι οτι σιγά σιγά όλοι το γυρίζουν στο συνδρομητικό. παντου. Και πολλές φορές χωρίς επιλογή για κατι αλλο Επειδή σ' αυτό που λες δεν έχω εικόνα, αν όντως ισχύει, μαζί με τα μηχανήματα και τα μελάνια να παραγγείλουμε και από μια κάσα ρέγγες να μας κλαίνε! Ή, ακόμα καλύτερα, να παραγγείλουμε και χαρτιά και μολύβια προς σεμιναριακήν υπενθύμισιν της (από καιρού) λησμονηθείσης δεξιότητος της γραφής!😒 Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από georgeole
smpt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δεν το λέω μόνο για εκτυπωτές. Δες το software. Office, σχεδιαστικά, παιχνίδια Η τάση είναι να το νοικιάζεις και να μην σου ανήκει.
29gk Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 27 λεπτά πριν, smpt είπε Δεν το λέω μόνο για εκτυπωτές. Δες το software. Office, σχεδιαστικά, παιχνίδια Η τάση είναι να το νοικιάζεις και να μην σου ανήκει. Ετσι ειναι αν και οχι ακριβως ! Για την ακριβεια, στα εκτυπωτικα τουλαχιστον, σημερα ειναι ξεκαθαρο το οτι υπαρχουν 2 μεγαλες κατηγοριες. Η μια ειναι το "μου ανηκει το μηχανημα και κοιτω τις επιλογες μου σε οτι αφορα το κοστος" και η δευτερη το "αγοραζω δικαιωμα εκτυπωσης". Δικαιωμα χρησης ουσιαστικα στην δευτερη. Και η αληθεια ειναι πως το πραμα δεν ειναι απελπιστικο θα ελεγα, με την εννοια οτι για παρα πολλες κατηγοριες χρηστων, οχι αριθμο χρηστων αλλα ολοκληρες κατηγοριες, το συνδρομητικο μοντελο και εξυπηρετει και συμφερει σε οτι αφορα το κοστος οπως και λυνει ζητηματα πχ στοκαρισματος μελανιων τα οποια λογω μεγαλης περιοδου αχρηστιας βουλωνουν. Και σας διαβεβαιωνω, οσο μπορω βασικα να πω, οτι το συνδρομητικο μοντελο εχει πετυχει σε πολυ μεγαλο βαθμο και χρησιμοποιειται και απο επαγγελματιες με μεγαλους ογκους εκτυπωσεων οπως και απο οικιακους χρηστες με περιοδικες αναγκες, αν και με αλλο σκεπτικο φυσικα στην καθε περιπτωση. Ποιοι χανουν; Αν εξαιρεσει κανεις τους "παλιους" που χρησιμοποιουν εκτυπωτες τα τελευταια 20+ χρονια, εκεινους που θελουν για τον οποιο λογο να εχουν 100% την "ιδιοκτησια" των συσκευων τους και τελος τους ....χομπιστες που εκ πεποιθησεως θα ψαξουν να βρουν πως θα ξαναγεμισουν το ζουμι για να μην πληρωσουν την ακριβη τιμη του "original", χανουμε ολοι ανεξαιρετως !!!! Οι παντες !! Γιατι; Μα επειδη παρα πολυ απλα τα κοστη εξ ορισμου εχουν ανεβει δραματικα, επειδη τα μελανια ειναι υποπαραγοντα πετρελαιου, επειδη ολοκληρη η εφοδιαστικη αλυσιδα εχει πληρως αλλαξει και για ενα σωρο αλλους λογους, συμπεριλαμβανομενης φυσικα και της επιθυμιας για κερδος των εταιρειων που δεν εννοουν να χασουν ποσοστα κερδους τα οποια βεβαια υπολογιζονται μαλλον, ισως και μπορει, ΑΦΟΥ προστεθουν στην αξια, το κοστος παραγωγης, τα μεταφορικα, οι φοροι και τα παντα ολα. Ετσι λοιπον, ο καθεις απο εμας, διαλεγει και παιρνει οτι ακριβως του ταιριαζει και τον συμφερει λαμβανοντας υποψιν παντοτε τα παραπανω. Ιδιοκτητο μηχανημα ή δικαιωμα χρησης. Και φυσικα εχοντας κατα νου οτι οντως αυτο το "μοντελο" τεινει ή ισως εχει και αποφασιστει να εφαρμοστει στα παντα ολα.
georgeole Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, 29gk είπε Ετσι ειναι αν και οχι ακριβως ! Για την ακριβεια, στα εκτυπωτικα τουλαχιστον, σημερα ειναι ξεκαθαρο το οτι υπαρχουν 2 μεγαλες κατηγοριες. Η μια ειναι το "μου ανηκει το μηχανημα και κοιτω τις επιλογες μου σε οτι αφορα το κοστος" και η δευτερη το "αγοραζω δικαιωμα εκτυπωσης". Δικαιωμα χρησης ουσιαστικα στην δευτερη. Και η αληθεια ειναι πως το πραμα δεν ειναι απελπιστικο θα ελεγα, με την εννοια οτι για παρα πολλες κατηγοριες χρηστων, οχι αριθμο χρηστων αλλα ολοκληρες κατηγοριες, το συνδρομητικο μοντελο και εξυπηρετει και συμφερει σε οτι αφορα το κοστος οπως και λυνει ζητηματα πχ στοκαρισματος μελανιων τα οποια λογω μεγαλης περιοδου αχρηστιας βουλωνουν. Και σας διαβεβαιωνω, οσο μπορω βασικα να πω, οτι το συνδρομητικο μοντελο εχει πετυχει σε πολυ μεγαλο βαθμο και χρησιμοποιειται και απο επαγγελματιες με μεγαλους ογκους εκτυπωσεων οπως και απο οικιακους χρηστες με περιοδικες αναγκες, αν και με αλλο σκεπτικο φυσικα στην καθε περιπτωση. Ποιοι χανουν; Αν εξαιρεσει κανεις τους "παλιους" που χρησιμοποιουν εκτυπωτες τα τελευταια 20+ χρονια, εκεινους που θελουν για τον οποιο λογο να εχουν 100% την "ιδιοκτησια" των συσκευων τους και τελος τους ....χομπιστες που εκ πεποιθησεως θα ψαξουν να βρουν πως θα ξαναγεμισουν το ζουμι για να μην πληρωσουν την ακριβη τιμη του "original", χανουμε ολοι ανεξαιρετως !!!! Οι παντες !! Γιατι; Μα επειδη παρα πολυ απλα τα κοστη εξ ορισμου εχουν ανεβει δραματικα, επειδη τα μελανια ειναι υποπαραγοντα πετρελαιου, επειδη ολοκληρη η εφοδιαστικη αλυσιδα εχει πληρως αλλαξει και για ενα σωρο αλλους λογους, συμπεριλαμβανομενης φυσικα και της επιθυμιας για κερδος των εταιρειων που δεν εννοουν να χασουν ποσοστα κερδους τα οποια βεβαια υπολογιζονται μαλλον, ισως και μπορει, ΑΦΟΥ προστεθουν στην αξια, το κοστος παραγωγης, τα μεταφορικα, οι φοροι και τα παντα ολα. Ετσι λοιπον, ο καθεις απο εμας, διαλεγει και παιρνει οτι ακριβως του ταιριαζει και τον συμφερει λαμβανοντας υποψιν παντοτε τα παραπανω. Ιδιοκτητο μηχανημα ή δικαιωμα χρησης. Και φυσικα εχοντας κατα νου οτι οντως αυτο το "μοντελο" τεινει ή ισως εχει και αποφασιστει να εφαρμοστει στα παντα ολα. Όντως, το «δικαίωμα εκτύπωσης» κάνει θραύση στον επαγγελματικό χώρο, είτε πρόκειται για φωτοτυπικά μηχανήματα είτε laser μεσαίου ή/και μεγάλου κύκλου εργασιών. Ωστόσο στην οικιακή χρήση διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για τον αν και πόσο ενδείκνυται/συμφέρει. 7 ώρες πριν, smpt είπε Δεν το λέω μόνο για εκτυπωτές. Δες το software. Office, σχεδιαστικά, παιχνίδια Η τάση είναι να το νοικιάζεις και να μην σου ανήκει. Ναι, βρε παιδί μου, τι κακό είναι αυτό με την αντικατάσταση της πραγματικής αγοράς με την ενοικίαση; Πραγματική λαίλαπα/επιδημία! Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου από georgeole
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα