Προς το περιεχόμενο

Klipsch 5.1


john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, 

Έχει κανείς αποψη για τα Klipsch για home cinema 5.1;

Μπροστινά R820f 

Κεντρικό R50c

Subwoofer rs100

Πίσω ηχεία R51m

Με ενισχυτή Denon 2800 ή 770.

Συνολικό μπάτζετ 2-2.500 ευρώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή εταιρία η Klipsch, με φανατικούς υποστηρικτές..Γνώμη μου μην τα πάρεις όλα μαζί γιατί θα δυσκολευτείς στην τιμή...Μπορείς να τα πάρεις ένα ένα και να επενδύσεις σε ακριβότερα όπως τα μπροστά rp8000F ||...Θα τα ευχαριστηθείς και σε μουσική και σε ταινίες.Κοίτα για μαγαζιά απο idealo.de...Θα τα βρείς φθηνότερα.. Από κει και πέρα ξέχνα τα klipsch woofer και πάνε σε ακριβότερα όπως τα SVS...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τον 770 βγαίνει κάπου 2.000 ευρώ το οποίο είναι εκπληκτική τιμή για τοσα items. 

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολυ ογκώδη τα R820f. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ογκος ειναι προβλημα για σενα ή την παντοφλα; Αν ειναι για σενα μη σ απασχολει, αν ειναι για την παντοφλα κοιτα πως θα το φερεις μη μπαινεις μετα σε διαδικασια επιστροφης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, CostasRompotis είπε

Ο ογκος ειναι προβλημα για σενα ή την παντοφλα; Αν ειναι για σενα μη σ απασχολει, αν ειναι για την παντοφλα κοιτα πως θα το φερεις μη μπαινεις μετα σε διαδικασια επιστροφης.

 

Ο χώρος είναι υπογείου και χρήσης δικής μου! 

Απλα αν βάλεις και την απόσταση από τον τοίχο για τα ηχεία δαπεδου και τα υπόλοιπα ηχεια είναι too much όγκος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ογκος αντικατοπτριζεται και στον ηχο, μεγαλη καμπινα, μεγαλος ηχος στις χαμηλες ως επι το πλειστον. Αν ηταν για ακροαση δικαναλου οπως κακως νομιζα εγω απο λαθος μου θα σου λεγα μη τα τσιγγουνευτεις, ομως: 

οι ενισχυτες av χαμηλης κατηγοριας οπως αυτοι που εχεις προτεινει δεν εχουν τα κοτσια να οδηγησουν ουτε καν 6ιντζα γουφερ ποσο μαλλον 8ιντζα.

Οποτε, πας για τα μικροτερα τα οποια μαλιστα μεσω ισοσταθμισης πας και τα κοβεις στους 80 κυκλους να μην ταλαιπωρουν τον ενισχυτη και σιγουρα θα χρειαστεις οχι ενα αλλα δυο υπογουφερ, ξεκινα με ενα 12ιντζο και στην πορεια βαζεις στοχο ενα δευτερο σε διαταξη απεναντι και διαγωνια. Τα οφελη πολλα κι οχι για να ριχνεις σοβαδες οπως λανθασμενα υποθετουν πολλοι οταν τους γραφω οτι εχω τεσσερα. Ειναι για να εχεις ασυμπιεστο, ισορροπημενο και με ομαλη αποκριση σε ολο το φασμα χαμηλο.

Μακρια οπως ειπε πιο πανω ο φιλος απο κλιπς γιατι δυστυχως ειναι κλαπς(ε), στα υπογουφερ τους πασχουν, εχει πηξει το διαδικτυο με τα προβληματα στους ενισχυτες τους. Svs να χεις το κεφαλακι σου ησυχο. Ακομα και με δυο 10ιντζα svs θα εισαι κορυφη, κατεβαινουν μετρημενα μεχρι 19 κυκλους και παιζουν και μουσικη αξιοπρεπεστατα υπο προυποθεσεις.

 

Επεξ/σία από CostasRompotis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υποτίθεται ότι τα Klipsch είναι ευαίσθητα αρκετά ώστε να οδηγούνται από πχ τον denon 2800. Όταν λες για μικρότερα εννοείς βιβλιοθήκης; 

Τα svs κάνουν από 750 ευρώ και πάνω (ενώ το 10ιντσo Klipsch κάνει 350).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις, το Κλιπς "κατεβαίνει" μέχρι τα 32hz το οποίο αν θέλουμε το πιστεύουμε το svs μετρημένα στα 19hz, θες να πάρεις τα Κλιπς καμμία αντίρρηση, μην έρθεις και πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε. Είμαι στο άθλημα και μέσα στα φόρουμ κοντά μία 25ετία, πρώτα τα Κλιπς και μετά τα Velodyne φημίζονται για τα προβλήματα στους ενισχυτές τους. Δεν το λέω εγώ, το διαδίκτυο βρίθει από απογοητευμένους χρήστες, βαρέθηκα να τους μετράω. Σίγουρα κάποιοι δεν ξέρουν βέβαια και να τα χειρίζονται και τους πετάνε τα μάτια έξω αλλά αυτό είναι απλά ένα μικρό ποσοστό. 

Οσο για την ευαισθησία άστο μεγάλη ιστορία, η ευαισθησία λόγω κόρνας σημαίνει ότι το ηχείο θα παίξει υψηλές εντάσεις με μισή ισχύ στις υψηλές συχνότητες, στις χαμηλές όμως; 8άρι γούφερ δύο μάλιστα απ αυτά που σημαίνει παράλληλη σύνδεση που σημαίνει 4Ωμ αντίσταση και να τη σηκώσει αυτή ενισχυτής των 30 - 40 πραγματικών watt με τα ψεύτικα τροφοδοτικά; Ε όχι αυτά δε γίνονται. Οτι θα παίξει θα παίξει, θα ακούσεις, αλλά πως θα ακούσεις; Τα Κλιπς είναι άγρια, ωμά, δεν είναι για class D ενισχυτές, ούτε καν για ΑΒ. Εχω ακούσει Κλιπς με λαμπάτο και τρελλάθηκα αλλά με ψηφιακό τα πράγματα αγριεύουν κι αν δεν τα ταϊσεις τη σωστή ισχύ βράστα. Βέβαια ένα μη εκπαιδευμένο αυτί στην αρχή θα εντυπωσιαστεί, με το χρόνο όμως θα καταλάβει ότι αυτό που ακούει είναι κουτίλα, την κόρνα και κουράζει όχι μόνο το αυτί σου αλλά και τον ενισχυτή που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 4 συνολικά 8άρια γούφερ κι επειδή τα τελευταία χρόνια οι Denon Marantz με τις πολλές πολύπλοκες πλακέτες σηκώνουν θερμοκρασίες περισσότερο απ τα παλιότερα μοντέλα, θα τον ταλαιπωρήσεις τον ενισχυτάκο. 

Αυτό που εν μέρει βέβαια σώνει κάπως την κατάσταση είναι η αποκοπή των ηχείων απ το bass management στα 80Hz, απ αυτή τη συχνότητα και κάτω θα τις αναπαράγει το υπογούφερ άρα ποιο το όφελος τελικά μεγάλων ηχείων; 

Αν με ρωτάς τι θα κανα εγώ όπως έκανα δηλαδή σε συνάδελφο απ τη δουλιά που ήθελε να στήσει ένα αξιοπρεπές home cinema αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για παραπάνω απ τον 770, πήραμε ένα σετάκι 5.1 ηχείων βιβλιοθήκης και θα επενδύσουμε σιγά σιγά σε υπογούφερ, δύο είναι μία καλή αρχή, αυτά κάνουν τον σαματά, εκεί είναι όλο το ζουμί. Δεν είναι τυχαίο ότι η svs βάζει στο 10ιντζο το υπογούφερ της 300watt ενισχυτή και 500 στο 12ιντζο συν μεγάλη καμπίνα, όπως όλες βέβαια σχεδόν οι σοβαρές εταιρίες. Οι χαμηλές συχνότητες είναι όλο το φορτίο, εκεί να επενδύσεις κι όχι στα μεγάλη ηχεία, αυτά είναι για τους δικάναλους, που ακούνε μουσική και επειδή αυτοί (κακώς κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι τσακωμένοι με τα  υπογούφερ, επιλέγουν μεγάλα ηχεία για να χουν χαμηλές, αυτά  όμως απαιτούν μεγάλους ενισχυτές ή τελικούς  για να μπορούν να οδηγηθούν σωστά. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς, ξέρεις τι, για να αποφύγω να εκφραστώ με κακιά λέξη. 😁

Αν γουστάρεις τα Κλιπς που λόγω κόρνας και υψηλής ευαισθησίας είναι ιδανικά για κινηματογράφο, πάρτα όλα βιβλιοθήκης, όχι πάνω από 5 ίντζες γούφερ, πάρε και το αντίστοιχο κεντρικό και μετά βουρ σε δύο καλά υπογούφερ, υπάρχουν και μεταχειρισμένα svs αν σου πέφτουν βαριά για την τσέπη αλλά τα λεφτά που θα γλιτώσεις απ τα μεγάλα ηχεία λογικά μπορείς να τα διαθέσεις για ένα καλό svs κι αργότερα άλλο ένα. 

Παράδειγμα: Δύο ζευγάρια απ αυτά https://www.kosmasaudiovideo.gr/Hxos-HiFi-Hxeia-Spitiou-Speakers-Rafiou-Vaseos-Klipsch-Reference-R51M

Το κεντρικό τους: https://www.kosmasaudiovideo.gr/Hxos-HiFi-Hxeia-Spitiou-Speakers-Kentriko-Center-Klipsch-Reference-R-52C ή κι αυτά που εσύ έβαλες στο πρώτο μήνυμα.

Για υπογούφερ αν δεν τα βιάζεσαι, περιμένεις αγγελία svs, δες στο av club και στο avsite και σ όλες τις πλατφόρμες αγγελιών, όλο και παίζουν ευκαιριούλες. Ρώτα πάντως και την Ultimate audio, εγώ πριν κάτι μήνες πήρα το 4ο PB1000 κοντά στα 600 ευρώ αν υπάρχει ακόμα στοκ, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. 

Αυτά από μένα, ελπίζω να βοήθησα.  

Επεξ/σία από CostasRompotis
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Klipsch subwoofer καλύτερα όχι.
Έχει απόλυτο δίκιο ο CostasRompotis.

 

Στα λεφτά που θες να δώσεις βγαίνουν λύσεις και με καλύτερο ήχο, πιο σωστό από τα Klipsch που αναφέρεις.
Αν δέχεσαι και το να πάρεις κάτι σε μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση ή και με εγγύηση, ανεβαίνεις και άλλο σε επιδόσεις/επίπεδο.

Επεξ/σία από HardwareZone
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...