Προς το περιεχόμενο

Σύντομα το YouTube θα ζητά από το κοινό να περιγράφει το πλαίσιο ενός βίντεο


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να διευκρινίζουν μέσω σημειώσεων αν ένα βίντεο συνιστά παρωδία ή αν περιλαμβάνει υλικό το οποίο εσφαλμένα περιγράφεται σαν τρέχουσα είδηση.

Το YouTube δοκιμάζει ένα νέο τρόπο ώστε οι άνθρωποι που παρακολουθούν τα διάφορα βίντεο να μπορούν να δημιουργούν ένα διευκρινιστικό πλαίσιο για αυτά. Η λειτουργία, με την ονομασία notes (σημειώσεις) θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν σύντομες πληροφορίες ώστε να διευκρινίζουν ζητήματα όπως το κατά πόσο ένα βίντεο συνιστά παρωδία ή περιέχει παλαιότερο υλικό που παρουσιάζεται σαν τρέχουσα είδηση.

Εφόσον μία σημείωση κριθεί χρήσιμη, θα μπορούσε να αρχίσει να εμφανίζεται σε ένα μικρό παράθυρο κάτω από το βίντεο. Το YouTube διευκρινίζει πως μόνο ένας "περιορισμένος αριθμός" χρηστών θα μπορούν να γράφουν επί του παρόντος σημειώσεις, ενώ εξωτερικοί αξιολογητές θα βαθμολογούν τη χρησιμότητα των σημειώσεων. Το YouTube θα αξιοποιεί στη συνέχεια αυτό το υλικό ώστε να εκπαιδεύσει το δικό του σύστημα αξιολόγησης σημειώσεων, μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Notes rated as helpful will appear beneath a video.

Καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα προχωρά, το YouTube κάποια στιγμή θα αρχίσει να ρωτά τους χρήστες αν θεωρούν μια σημείωση "χρήσιμη", "σχετικά χρήσιμη" ή και "καθόλου χρήσιμη", και να εξηγήσουν το γιατί. Στη συνέχεια, θα τροφοδοτεί αυτές τις απαντήσεις στον αλγόριθμό του, που θα κρίνει αν μια σημείωση είναι "γενικά χρήσιμη". Το YouTube αναφέρει πως το σύστημά του είναι πιθανότερο να προβάλει μία σημείωση εφόσον πολλοί άνθρωποι οι οποίοι προηγουμένως είχαν δώσει διάφορες βαθμολογίες σε σημειώσεις, τώρα χαρακτηρίζουν την ίδια σημείωση χρήσιμη.

Επί του παρόντος, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, για χρήστες κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ. Η Google έχει ξεκινήσει από πέρυσι τη δοκιμαστική εφαρμογή ενός τρόπου ώστε να προσθέτουν οι χρήστες σημειώσεις στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, όμως η δυνατότητα αυτή επί του παρόντος είναι διαθέσιμη μόνο εφόσον το αιτηθεί κανείς μέσω του Google Search Labs.

Η ενσωμάτωση των σημειώσεων στο YouTube θα φέρει σε επαφή με αυτή τη δυνατότητα ένα ευρύτερο κοινό, πράγμα που θα μπορούσε παράλληλα να αυξήσει τις πιθανότητες οι σημειώσεις να περιέχουν λάθη ή άσχετες πληροφορίες. Το X (τότε Twitter) ξεκίνησε τη δοκιμαστική εφαρμογή μιας ανάλογης λειτουργίας το 2021, προκειμένου να προκύπτει ένα πλαίσιο κατανόησης των αναρτήσεων.

Όπως και το Χ, έτσι και το YouTube φαίνεται πως προσπαθεί να αμυνθεί έναντι της παραπληροφόρησης περιορίζοντας την πιλοτική εφαρμογή αυτής της λειτουργίας σε συγκεκριμένο αριθμό χρηστών και αξιολογητών, σε πρώτο στάδιο. Το YouTube αναφέρει πως οι τυχόν λάθος πληροφορίες αποτελούν "μέρος της διαδικασίας μάθησης μέσα από την πειραματική εφαρμογή".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την στιγμή που η έννοια "παραπληροφόρηση" ενδέχεται πολλές ερμηνείες, το πόσο καλά θα πάει αυτό μένει να το δούμε. ιδίως σε θέματα πολιτικής ή αμφιλεγόμενων θεμάτων.

Τώρα σε θέματα όπως το παράδειγμα του άρθρου οκ, πάσο, εκεί ίσως είναι και χρήσιμο. Αλλά αν πχ βγει ένα ιστορικό documentary για τον μέγα Αλέξανδρο και έχεις Σκοπιανούς να προσθέτουν εντελώς δικά τους notes, τον άλλον να σου λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μαύρος και όλα αυτά τα ωραία, μόνο καλό δεν το λες.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραια αφαιρεσαμε το dislike button που ηταν κριτηριο του περι τινος προκειται εντος δευτερολεπτων 

και θα προσθεσουμε σημειωσεις που θελουν ποση ωρα να διαβασεις

εμπρος πισως

  • Like 20
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και θα χρησιμοποιηθεί η πληροφορία για την εκπαίδευση του ML μοντέλου της. Πιστεύω ότι η google έχει χάσει το παιχνίδι με την AI. Κάποιοι φίλοι γνώστες βέβαια δηλώνουν ότι απλά περιμένει τη σωστή στιγμή να μπει στο παιχνίδι.

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 minutes ago, Titos301 said:

ωραια αφαιρεσαμε το dislike button που ηταν κριτηριο του περι τινος προκειται εντος δευτερολεπτων 

και θα προσθεσουμε σημειωσεις που θελουν ποση ωρα να διαβασεις

εμπρος πισως

To dislike button τρόμαζε τους διαφημιστές βλέπεις.

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εμένα το youtube είναι απλά μια πλατφόρμα για δωρεάν hosting video. Τίποτα παραπάνω. Το τι λέει ο καθένας στα σχόλια και στις μελλοντικές σημειώσεις που θα προσθέσουν μου είναι αδιάφορο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Youtube γενικά έχει γίνει ότι να ναι αντί να κοιτάξουν για αρχή να φτιάξουν την ποιότητα βίντεο που να πούμε βάζεις 1080p και φαίνεται σαν 720p και που ειδικά ο ήχος είναι μάπα επειδή όρισαν για codec τον Opus με fixed bitrate στα 160kbps....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στεγνη αντιγραφη απο το twitter που οντως ειναι πολυ χρησιμα τα notes. τα μισα βιντεο που βρισκεις στο twitter ακυρώνονται αυτομάτως απο τα notes. κανει πολυ καλη δουλεια στα fake.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Insomnia πάντως, θα έπρεπε να γίνεται αυτό. Μέσα σε κάποιο thread, ανεβάζει όποιος θέλει ένα βίντεο - που λογικά έχει (αλλά μπορεί και όχι - ανάλογα με την αντίληψη του ποστερ ) σχέση  με το θέμα και οι επόμενοι που διαβάζουν, πρέπει να κάνουν κλικ για να δουν για ποιό πράγμα πρόκειται - άσχετα με τον σωστό ή παραπλανητικό τίτλο του βίντεο... Κι ενδεχομένως να χάνουν και τον χρόνο τους αν πρόκειται για κάτι που ήδη ξέρουν... Θα πρέπει όποιος ανεβάζει βίντεο να κάνει μια σύντομη περιγραφή περι τίνος πρόκειται. Τουλάχιστον θα δείξει οτι σέβεται τους υπόλοιπους που θα το βρουν μπροστά τους... Δεν ξέρω αν προβλέπεται, αλλά πέφτω συνέχεια πάνω σε βίντεος χωρίς περιγραφές (και δεν αναφέρομαι σε χιουμοριστικά βιντεάκιa ή gifs που είναι αυτονόητα)...

Επεξ/σία από Eloy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...