SSTRIJACPLE Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Ενοοω ποσα χρονια ειναι μεχρι το τελος σπουδων? Καποιοι μηνες, η χρονια?
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2024 On 19/06/2024 at 11:57, SSTRIJACPLE said: Ενοοω ποσα χρονια ειναι μεχρι το τελος σπουδων? Καποιοι μηνες, η χρονια? 4 εξαμηνα αν και παλια αν η ειδικοτητα ηταν σχετικη με το λυκειο τοτε ηταν 2 εξαμηνα. μετα εχεις πιστοποιηση και οσο θυμαμαι πλεον ειναι υποχρεωτικη και η πρακτικη.
@zouve@ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 χρόνια + 6 μήνες η πρακτίκή (προαιρετική) και μετά καλό ειναι να πάρεις την πιστοποίηση όπου εκεί έκανα άλλους 6 μήνες μέχρι να πάρεις τις ερωτήσεις να βρεις απαντησεις, να τις διαβάσεις, να βγουν οι ημερομηνίες, να πας να δώσεις εργαστήρια και θεωρία τώρα μιλάμε το 2005 που πιστοποιήθηκα εγώ για περισσοτερες πληροφορίες βρισκεις τον κανονισμό σπουδών του προγράμματος που σε ενδιαφέρει είτε από δημόσιο είτε από ιδιωτικό τα ίδια μαθήματα κάνετε από το ίδιο εξεταστικό κέντρο περνάτε Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2024 από @zouve@
alan2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 η πρακτική είναι υποχρεωτική για να πάρεις τη πιστοποίηση. Εκτός αν έχεις ήδη προυπηρεσία που την αναγνωρίζουν σαν πρακτική.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2024 5 hours ago, @zouve@ said: 2 χρόνια + 6 μήνες η πρακτίκή (προαιρετική) και μετά καλό ειναι να πάρεις την πιστοποίηση όπου εκεί έκανα άλλους 6 μήνες μέχρι να πάρεις τις ερωτήσεις να βρεις απαντησεις, να τις διαβάσεις, να βγουν οι ημερομηνίες, να πας να δώσεις εργαστήρια και θεωρία τώρα μιλάμε το 2005 που πιστοποιήθηκα εγώ για περισσοτερες πληροφορίες βρισκεις τον κανονισμό σπουδών του προγράμματος που σε ενδιαφέρει είτε από δημόσιο είτε από ιδιωτικό τα ίδια μαθήματα κάνετε από το ίδιο εξεταστικό κέντρο περνάτε τοτε ηταν προαιρετικη.τωρα μου ειπαν υποχρεωτικη.δωρεαν εργατικα χερια 1 1
@zouve@ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 19 ώρες πριν, poulinos είπε τοτε ηταν προαιρετικη.τωρα μου ειπαν υποχρεωτικη.δωρεαν εργατικα χερια και τότε όποιος επέλεγε να κάνει δωρέαν ήταν έκανα πρακτική στο Αττικό Νοσοκομείο 6 μήνες και πληρώθηκα 300 ευρώ μετά από 2+ χρόνια !!!!
poulinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, @zouve@ said: και τότε όποιος επέλεγε να κάνει δωρέαν ήταν έκανα πρακτική στο Αττικό Νοσοκομείο 6 μήνες και πληρώθηκα 300 ευρώ μετά από 2+ χρόνια !!!! απλα νευριαζω διοτι οσο ξερω η πρακτικη στα τει /αει ειναι μετα πληρωμης.αλλα στα ιεκ οσο ξερω δωρεαν ή σχεδον δωρεαν διοτι 300 ευρω για 6 μηνες ειναι οι καφεδες .τι ωραια πραγματα. εμεις των ιεκ ειμαστε η πλεμπα ευτυχως που πηρα 4 υποτροφιες Α στα ιεκ οποτε πληρωσα 300 κατι ευρω ποσο ηταν τοτε το εξαμηνο και μου γυρισαν πισω 2 χρονια + μετά 1200 ευρω. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2024 από poulinos 1
SciManiac Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Εγώ έχω γνωστό που όχι απλά δεν πληρώθηκε τίποτα σε πρακτική ΙΕΚ, του ζήτησαν να πληρώσει κι από πάνω. Τον είχα ρωτήσει γιατί αλλά δεν θυμάμαι καλά τον λόγο, κάτι σε στυλ έξοδα για να του βρουν την (τζάμπα!) δουλειά συν την ασφάλιση της πρακτικής. Μου φάνηκε αδιανόητο αφού ήδη πλήρωσε ένα κάρο δίδακτρα, καθώς ήταν ιδιωτικό. Άλλος γνωστός που πήγε σε ιδιωτικό ΙΕΚ αντίστοιχα μου είχε πει ότι δεν πλήρωσε στην ίδια περίπτωση αλλά του το είχαν κάνει θέμα.
adminaros Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Ένας φίλος τελείωσε πριν ένα χρόνο , ιδιωτικό ΙΕΚ και εξάμηνη πρακτική σε ιδιωτική εταιρεία με αμοιβή. Αλλα από τότε περιμένει να δώσει εξετάσεις, ΕΟΠΕΠΠ νομίζω τις λένε , για κρατική πιστοποίηση. και δεν έχουν ανακοινώσει κάτι εδώ και ένα χρόνο. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά με το ποτε γίνονται αυτές οι εξετάσεις πιστοποίησης ;
BlueBlade Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2024 Αν δεν κάνω μεγάλος λάθος πάντως, εδώ και κάποια χρόνια στην πρακτική των ΙΕΚ υπάρχει κανονικά αμοιβή. Το ποσό δε το γνωρίζω, αλλά δεν ειναι δωρεάν σίγουρα.
@zouve@ Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2024 Στις 25/6/2024 στις 7:21 ΠΜ, adminaros είπε Ένας φίλος τελείωσε πριν ένα χρόνο , ιδιωτικό ΙΕΚ και εξάμηνη πρακτική σε ιδιωτική εταιρεία με αμοιβή. Αλλα από τότε περιμένει να δώσει εξετάσεις, ΕΟΠΕΠΠ νομίζω τις λένε , για κρατική πιστοποίηση. και δεν έχουν ανακοινώσει κάτι εδώ και ένα χρόνο. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά με το ποτε γίνονται αυτές οι εξετάσεις πιστοποίησης ; Πρώην ΟΕΕΚ, νυν ΕΟΠΠΕΠ, είναι ο φορέας που σε πιστοποιεί στα ΙΕΚ, δημόσια και ιδιωτικά. Το 2005, όταν είχα τελειώσει τις σπουδές μου και είχα κάνει και την πρακτική, προετοιμαζόμουν για τις εξετάσεις. Πρέπει να τηλεφωνήσεις στον ΕΟΠΠΕΠ... αχχααχχααχ, τι είπα τώρα! Λες και θα το σηκώσει κανένας... για να μάθεις πότε θα γίνουν οι επόμενες εξετάσεις, γιατί δεν είχαν σταθερές ημερομηνίες κάθε χρόνο. Αλλιώς, το ΙΕΚ σου, αλλά η προετοιμασία πρέπει να την ξεκινήσεις μήνες, ίσως και χρόνο νωρίτερα, γιατί ο βαθμός της θεωρητικής εξέτασης είναι και ο τελικός βαθμός του διπλώματος μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σου, ο οποίος δεν έχει, όπως κατάλαβες, καμία σχέση με την βαθμολογία των εξαμήνων. Τουλάχιστον σε εμάς τότε έτσι ήταν! 1
Dark_panel Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2024 On 25/06/2024 at 07:21, adminaros said: Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά με το ποτε γίνονται αυτές οι εξετάσεις πιστοποίησης ; Eιναι λιγο random πλεον αλά σε γενικες γραμμες ο ΕΟΠΠΕΠ κανει εξετασεις πιστοποιησης 1 φορα το χρονο..περσι ειχαν κανει Μαρτη-Απριλη νομιζω, φετος δεν τους βλεπω να ψηνονται..εκτος αν τις πανε για Νοεμβρη οπως ειχαν κανει προπερσι. On 25/06/2024 at 11:42, BlueBlade said: Αν δεν κάνω μεγάλος λάθος πάντως, εδώ και κάποια χρόνια στην πρακτική των ΙΕΚ υπάρχει κανονικά αμοιβή. Το ποσό δε το γνωρίζω, αλλά δεν ειναι δωρεάν σίγουρα. Υπαρχει πληρωμη αλλά είναι μόνο μεσω προγραμμάτων, αν προλαβεις και κανεις αιτηση και δεν εχουν κλεισει οι θεσεις. Φετος την πρακτικη τη χρηματοδοτουσε η ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (μεσω ευρωπαϊκου προγραμματος φυσικα). Τα λεφτα ειναι το 80% του κατωτατου μισθου x6 μηνες που ειναι η πρακτικη. Τα λεφτα τα παιρνεις στο τελος φυσικα, μαζεμενα και μετα απο αρκετους μηνες. 3
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2024 On 25/06/2024 at 06:46, SciManiac said: Εγώ έχω γνωστό που όχι απλά δεν πληρώθηκε τίποτα σε πρακτική ΙΕΚ, του ζήτησαν να πληρώσει κι από πάνω. Τον είχα ρωτήσει γιατί αλλά δεν θυμάμαι καλά τον λόγο, κάτι σε στυλ έξοδα για να του βρουν την (τζάμπα!) δουλειά συν την ασφάλιση της πρακτικής. Μου φάνηκε αδιανόητο αφού ήδη πλήρωσε ένα κάρο δίδακτρα, καθώς ήταν ιδιωτικό. Άλλος γνωστός που πήγε σε ιδιωτικό ΙΕΚ αντίστοιχα μου είχε πει ότι δεν πλήρωσε στην ίδια περίπτωση αλλά του το είχαν κάνει θέμα. δεν αμφιβαλλω οτι καποιο εργοδοτες μπορει να το βλεπουν σαν αγγαρεία οτι ελα τωρα πληρωσε με κατι αφου εγω θα σου μαθω την δουλεια και θα μπλεκεσαι στα ποδια μου.τοσα εχουμε δει εκει εξω. δεν εχω παραπανω εμπειρια επι του θεματος αφου δεν χρειαστηκε πρακτικη τοτε + οτι δουλευα ηδη τεχνικος υπολογιστων κτλ. On 25/06/2024 at 11:42, BlueBlade said: Αν δεν κάνω μεγάλος λάθος πάντως, εδώ και κάποια χρόνια στην πρακτική των ΙΕΚ υπάρχει κανονικά αμοιβή. Το ποσό δε το γνωρίζω, αλλά δεν ειναι δωρεάν σίγουρα. kai to σωστο αυτο ειναι.σκοπος ειναι να γινεται καποια πληρωμη. εχει καταντησει λιγο κοροιδια το δωρεαν εργατικα χερια.θα μου πεις και οι μισθοι αυτοι παιζει να ειναι επιδοτουμενοι απο καμια ευρωπαικη ενωση απλα για να δειξουμε λιγοτερη ανεργια. για αυτο και τοσα προγραμματα εκει εξω που ο εργοδοτης δεν πληρωνει σχεδον τιποτα και εχει δωρεαν προσωπικο πληρωμενο απο το κρατος.
firewalker Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Υποχρεωτική πληρωμή σε πρακτική άσκηση καταρτιζόμενου ΙΕΚ υπάρχει μόνο σε κάποιες ειδικότητες του τουρισμού. Οι περισσότερες εταιρίες που προσλαμβάνουν για πρακτική καταρτιζόμενους από τεχνικές ειδικότητες πληρώνουν. Για καταρτιζόμενους που τελείωσαν πρακτική μέχρι και τον Αύγουστο του 2023, υπήρχε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με αποζημίωση το 70% του βασικού μισθού. Όλα τα τα χρήματα μαζί στο τέλος των 6 μηνών. Δεν ίσχυε το πρόγραμμα για πρακτική με πρώτο βαθμό συγγένειας μεταξύ καταρτιζόμενου και εργοδότη. Η πρακτική άσκηση είναι κανονικό εξάμηνο των 960 ωρών. Απαλλαγή μπορεί να πάρει κάποιος καταρτιζόμενος εάν έχει 120 ένσημα (με κατάλληλο ΚΑΔ) στο αντικείμενο. Δεν επιτρέπεται πρακτική ταυτόγχρονα με εξάμηνο μαθημάτων, ακόμη και αν είναι από διαφορετική ειδικότητα. Ο ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται να ανοίξει την υποβολή αιτήσεων για το 2024 τον Αύγουστο. Θέλει 2 παράβολα των 60~70 € (τόσο πρέπει να είναι). Ένα για το θεωρητικό κομμάτι και ένα για το πρακτικό. Θέλει πολύ προσοχή γιατί ο ΕΟΠΠΕΠ δεν ενημερώνει με κάποιον τρόπο όσους υπέβαλαν αίτηση για το πότε είναι η εξέταση της κάθε ειδικότητας. Μόνο με ανακοινώσεις μέσα από την σελίδα του. Υπάρχουν ειδικότητες που από το 2013 και μετά ΔΕΝ έχουν γίνει εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2024 από firewalker
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα