Προς το περιεχόμενο

mint και rEFInd


IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους.Εχει δουλεψει κανεις το rEFInd να μου λυσει καποιες αποριες?

Σε σταθερο υπολογιστη τελευταιας γενιας εχω 3 δισκους με λειτουργικα συστηματα .Για να μην εχω μπερδεματα οταν εγκαθιστω το καθε λειτουργικο συστημα αφαιρω τους υπολοιπους δισκους.

Ετσι οταν εγκατεστησα το Mint δεν υπηρχε πανω αλλος δισκος.Στο Mint εγκατεστησα το rEFInd και μεσα απο το bios το εκανα first boot device.

Τωρα που εβαλα και τους υπολοιπους δισκους ,εκκινει παλι κατευθειαν στο Mint χωρις να εμφανιζει το boot menu του rEFInd .

Μεσα απο το bios οταν επιλεξω αλλον δισκο εκκινησης ξεκινανε και τα υπολοιπα λειτουργικα συστηματα αρα δεν υπαρχει αλλο προβλημα περαν των ρυθμισεων του rEFInd.

Με το grub εβρισκα περισσοτερους οδηγους και τελικα το εφτιαχνα .Το προβλημα μου ειναι οτι παντα κατεληγα στο grub customizer λογω απειριας , για το οποιο ομως ειχα διαβασει πολλα κακα τελευταια,και ετσι ειπα να δοκιμασω το rEFInd που ειναι και ωραιοτερο.

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποτε το refind δεν αντικαθιστά το grub αλλά μπορεί να μπει μόνο σε λειτουργικά που έχουν εγκατασταθεί όλα σε έναν δίσκο ; Η κατάλαβα λάθος ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι μια διαφορετική τεχνολογία και λειτουργεί διαφορετικά απο το grub. Με το refind δεν έχω παίξει, αλλά δες τα παρακάτω, ίσως βοηθήσουν.

https://linux-user.gr/t/h-zwh-me-to-systemd-boot/3246

https://linux-user.gr/t/prosthhkh-windows-loader-sto-systemd-boot/4595

Η ουσιαστική διαφορά είναι πως την εκκίνηση του λειτουργικού την κάνει το ίδιο το UEFI BIOS, το refind απλά λέει στο UEFI tι θα ξεκινήσει. Απλά πρέπει να μπουν κάποια αρχεία στο EFI partition.  Ειχα στήσει το refind και είδε ότι είχε δει το systemd-boot. Αλλά μιας και πας για κάτι fancy το systemd-boot δε σου κάνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Aris_ said:

rEFInd is a boot manager for UEFI and EFI-based machines.It can be used to boot multiple operating systems that are installed on a single non-volatile device

αυτό το πρόσεξες ?

Μήπως αυτό ίσχυε μέχρι ένα στάδιο ανάπτυξης του refind και μετά αναπτύχθηκε περαιτέρω αλλά ξεχάστηκε να αλλαχθεί η περιγραφή;

refind-disks.jpg

 

Σε εμένα, όπως βλέπεις, το refind βλέπει όλα τα λειτουργικά σε όλους τους σκληρούς.

Επεξ/σία από imitheos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα που το εβαλα και λειτουργει οπως το θελω εχω ακομα μια ερωτηση.

Εχω δυο εγκαταστασεις με windows ,στην μια θελω να βαλω ενα εικονιδιο 128χ128 που εχω βρει ενω στην αλλη θελω να παραμεινει το κλασσικο.Γνωριζει καποιος πως γινεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...