Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Εχω καποιες αποριες σχετικα με το ολο συστημα των Pos και το πως λειτουργούν αν μπορει να με βοηθησει καποιος που εχει στην επιχειριση του!

Σημερα πηγα στην Εθνικη για να κανω αιτηση να παρω POS για το λογιστικο γραφειο που εχω (το οποιο ουσιαστικα ειναι ατομικη επιχειριση/ελευθερος επαγγελματιας)!

Καταρχας απο οτι ξερω τωρα πια ειναι υποχρεωτικα τα pos να συνδεονται με τις ταμειακες μηχανες την οποια εχω παρει! Πηγαινοντας λοιπον να κανω την αιτηση για το τερματικο, εκτος των 250 ευρω που θα χρειαστει να πληρωσω οταν εγκριθει η αιτηση, μου ανεφερε και καποιες αλλες χρεωσεις οι οποιες σαν να μου φανηκαν πολλες... περα εννοειται απο τις προμηθειες των 0,5% (για ποσα κατω των 10 ευρω) και 0,9% (για ποσα απο 10 και πανω), μου ανεφερε για μια χρεωση των 4 ευρω/μηνα περιπου(η οποια μεχρι προτεινος ηταν 2-3 ευρω) αν καταλαβα καλα για την τηλεσυνδεση του pos με την τραπεζα (?) ή με την ααδε(?) δεν πολυ καταλαβα! Εκτος αυτης της χρεωσης μου ανεφερε και μια αλλη συνδρομη της ταξεως περιπου των 96 ευρω/χρονο που περιεχει μεσα και κοστος συντήρησης κλπ! Ολα αυτα ειναι υποχρεωτικα ή ειναι υπηρεσιες η οποιες μου πασαριστηκαν ως υποχρεωτικες?

Ρωταω γιατι σε μια μεγαλη ΑΕ που δουλευει ως λογιστρια μια συγγενής μου, στα pos τους δεν πληρωνουν καμια τετοια συνδρομη (των 96 ευρω)! 

Δημοσ.

Βασικά ξεχάσαν το €15 το εξάμηνο για τη συντήρηση (μπορεί και παραπάνω ανάλογα το το είδος POS)

€96 το χρόνο η σύνδεση με NBG Pay (μπορεί να γίνει €48 εφόσον ενταχθείς σε "ειδικό" πελατολόγιο ή και 0 σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

€4/μήνα ο όψεως

Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες επιχειρήσεις χωρίς να ξέρεις τις υπόλοιπες λεπτομέρειες. εσύ θα είσαι ένα λογιστικό γραφείο χωρίς μεγάλους (λογικά) τζίρους στο POS. H ΑΕ που λες, μπορεί να έχει μεγάλους τζίρους στο POS ή να το έχει πάρει σε άλλες εποχές με άλλους όρους. Για να στο κάνω λιανά, το ίδιο θα χρεώσεις ένα μίνι μάρκετ ή ένα κατάστημα ρούχων με τζίρο στο POS π.χ. €500χιλ το χρόνο, το ίδιο θα χρεώσεις στο μικροπωλητή λαϊκής ή στον λογιστή που το βάζει γιατί είναι υποχρεωτικό και θα το έχει "θαμένο" στο συρτάρι του, επομένως ο τζίρος θα είναι μηδενικός ή σχεδόν μηδενικός;

Πάντως σα λογιστής εάν έχεις ιδιώτες πελάτες κατά βάση και θέλεις να τους εξυπηρετείς και με πληρωμές (λογαριασμοί, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κτλ) και πιστεύεις ότι θα έχεις κάποιες τέτοιες συναλλαγές, μπορείς αντί να πληρώσεις το POS να σου δώσουν δωρεάν εφόσον συνεργαστείς με RBS/Trilia (πρέπει να υπάρχουν και άλλοι πάροχοι δεν το γνωρίζω). Έτσι γλιτώνεις την αγορά του POS, γλιτώνεις και τα €15/εξάμηνο αλλά όχι φυσικά το κόστος του όψεως (€4 το μήνα) και δεν γνωρίζω για το ετήσιο (€96 ή 48 το χρόνο). Προφανώς και έχει και αυτό κόστος (νομίζω €72 το χρόνο) αλλά θεωρητικά μπορείς να "βγάλεις" από την προμήθεια που εισπράτεις.

Δημοσ.

Οι συμφωνίες είναι εξατομικευμένες. Όταν ζήτησα να πάρω POS από την τράπεζα πρώτη φορά (πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό) μου το έδωσαν εντελώς δωρεάν και δεν πλήρωσα ποτέ καμία συνδρομή/συντήρηση ούτε καν την συσκευή παρά μόνο την προμήθεια ανά συναλλαγή. Όταν μετά από αρκετά χρόνια ήθελα ένα δεύτερο ασύρματο POS απευθύνθηκα στην cardlink κατευθείαν (ίσως λάθος μου που δεν πήρα πρώτα την τράπεζα) και πλήρωσα και την αγορά τουPOS και πληρώνω και μια συνδρομή/συντήρηση κάθε εξάμηνο. Το πρώτο το έχω ακόμα πλήρως λειτουργικό και δεν μου έχει ζητήσει κανένας ούτε σεντ. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, panostza είπε

Βασικά ξεχάσαν το €15 το εξάμηνο για τη συντήρηση (μπορεί και παραπάνω ανάλογα το το είδος POS)

Αυτα είναι μέσα στα 96 που μου είπαν για την συντήρηση μια φορα τον χρόνο 

€96 το χρόνο η σύνδεση με NBG Pay (μπορεί να γίνει €48 εφόσον ενταχθείς σε "ειδικό" πελατολόγιο ή και 0 σε εξαιρετικές περιπτώσεις)

Οταν λέμε ειδικό? Γενικά πως γίνεται να το μειώσω? 

Πάντως σα λογιστής εάν έχεις ιδιώτες πελάτες κατά βάση και θέλεις να τους εξυπηρετείς και με πληρωμές (λογαριασμοί, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κτλ) και πιστεύεις ότι θα έχεις κάποιες τέτοιες συναλλαγές, μπορείς αντί να πληρώσεις το POS να σου δώσουν δωρεάν εφόσον συνεργαστείς με RBS/Trilia (πρέπει να υπάρχουν και άλλοι πάροχοι δεν το γνωρίζω). Έτσι γλιτώνεις την αγορά του POS, γλιτώνεις και τα €15/εξάμηνο αλλά όχι φυσικά το κόστος του όψεως (€4 το μήνα) και δεν γνωρίζω για το ετήσιο (€96 ή 48 το χρόνο). Προφανώς και έχει και αυτό κόστος (νομίζω €72 το χρόνο) αλλά θεωρητικά μπορείς να "βγάλεις" από την προμήθεια που εισπράτεις.

Αυτη ηταν η επόμενη ερώτηση που θα έκανα! Επειδη εχω σκοπό να βαλω και αυτό το σύστημα ειτε με pos είτε με καποια εφαρμογή σε tablet, οταν το ανέφερα χθες στην υπάλληλο της εθνικής μου είπε κάτι για μια εφαρμογή που συνδέεται με το pos και θα πληρώνω 30 το εξάμηνο ως συνδρομή! Τα RBS/Trilia θα έχουν κάποια έξτρα χρέωση επειδή δεν είναι καποιας τράπεζας ή θα πληρώσω πάνω κάτω οτι θα πλήρωνα και σε τραπεζα? 

1 ώρα πριν, kax54638 είπε

Το πρώτο το έχω ακόμα πλήρως λειτουργικό και δεν μου έχει ζητήσει κανένας ούτε σεντ. 

Εννοείς περα απο τα 4 ευρώ του όψεως? Εκει δεν πληρώνεις NBG pay? 

Δημοσ.

Γενικά  χρεώνουν ότι θέλουν.

Δες και  viva, mypos,    viva δίνει δωρεάν το softpos της,   mypos χρεώνει 30 ευρώ το Pos της

Δημοσ.

@jasonas21 4 ευρώ το μήνα όψεως, αυτή είναι χρέωση της Εθνικής. Εγώ πάντως δίνω 2.50 (Business Basic), εσένα φαντάζομαι ο λογαριασμός θα έχει επιπλέον προνόμια.

0.5% - 1.0% προμήθεια συναλλαγών, τα εισπράτει η Εθνική σε καθημερινή βάση, πχ αν σε πληρώσω 100 ευρώ, θα δεις αύριο στο λογαριασμό να μπαίνουν 99 ευρώ.

50 ή 100 ευρώ το χρόνο (ανάλογα το είδος της επιχείρησης) είναι το κόστος διαχείρησης / εκκαθάρισης συναλλαγώς απ'την ΝΒG PAY.

Το κόστος συντήρησης είναι άλλο φρούτο (Mellon Τechnologies). Κάθε POS έχει διαφορετικό κόστος συντήρησης. Αυτό το εισπράττει η Mellon σε 3μηνιαία βάση απ'το λογαριασμό με πάγια εντολή και σου στέλνει τιμολόγιο στο mail σου.

Για RBS/Trilia δε γνωρίζω.

Δημοσ.

Ψάχνω να βρω πόση είναι η προμήθεια ανά συναλλαγή της epay για softpos, αλλά δεν την βρίσκω. Μήπως ξέρει κανένας πόση είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ekrepali €2,5 είναι μέχρι Ιούνιο, από Ιούλιο €4 το μήνα με κάποια έξτρα προνομιάκια. Σου ήρθε σχετική ειδοποίηση με το τελευταίο statement (το βρίσκεις στο ΙΒ)

Τα €15 το εξάμηνο και τα €96 το χρόνο είναι ανεξάρτητα, Σε ιδιαίτερα πελατολόγιο δεν «μπαίνεις» εσύ επειδή το θες , σε βάζουν με τις πολιτικές που έχουν (συνήθως ευρεία συνεργασία κτλ)

Αυτο που σου είπαν από το κατάστημα για €30 το εξάμηνο είναι το tap on mobile που δεν έχει σχέση με rbs / trillia και πληρωμές λογαριασμών. Απλά είναι ένα soft pos . Εννοείται έξοδα όψεως ίδια σε κάθε περίπτωση. 

Η rbs / trilia ουσιαστικά σε κάνουν συνεργάτη τους και επειδή έχουν συνεργασία με την ΕΤΕ δίνουν δωρεάν το pos (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) . Μίλα μαζί τους ψάχνουνε λογιστικά γραφεία και είναι εξυπηρέτηση προς πελάτες και παίρνεις και τζάμπα POS.

Επεξ/σία από panostza
Δημοσ.
15 ώρες πριν, jasonas21 είπε

Καταρχας απο οτι ξερω τωρα πια ειναι υποχρεωτικα τα pos να συνδεονται με τις ταμειακες μηχανες την οποια εχω παρει! Πηγαινοντας λοιπον να κανω την αιτηση για το τερματικο, εκτος των 250 ευρω που θα χρειαστει να πληρωσω οταν εγκριθει η αιτηση, μου ανεφερε και καποιες αλλες χρεωσεις οι οποιες σαν να μου φανηκαν πολλες... περα εννοειται απο τις προμηθειες των 0,5% (για ποσα κατω των 10 ευρω) και 0,9% (για ποσα απο 10 και πανω), μου ανεφερε για μια χρεωση των 4 ευρω/μηνα περιπου(η οποια μεχρι προτεινος ηταν 2-3 ευρω) αν καταλαβα καλα για την τηλεσυνδεση του pos με την τραπεζα (?) ή με την ααδε(?) δεν πολυ καταλαβα! Εκτος αυτης της χρεωσης μου ανεφερε και μια αλλη συνδρομη της ταξεως περιπου των 96 ευρω/χρονο που περιεχει μεσα και κοστος συντήρησης κλπ! Ολα αυτα ειναι υποχρεωτικα ή ειναι υπηρεσιες η οποιες μου πασαριστηκαν ως υποχρεωτικες?

8 ώρες πριν, panostza είπε

€4/μήνα ο όψεως

Δεν εχει και το ινσομνια ενα τοπικ σχετικα με χρεωσεις επαγγελματικων λογαριασμων στην Εθνικη?

Εμεις στην Πειραιως δωσαμε 180 για την αποκτηση του, 4/μηνα παγιο pos και την προμηθεια. Δεν εχουμε κανενα παγιο συντηρησης pos. Προσεχε μην ειναι τπτ προαιρετικες ασφαλειες ή προγραμματα, αλλιως επελεξε αλλη τραπεζα. 

Δημοσ.
Στις 19/6/2024 στις 1:22 ΜΜ, sdikr είπε

Δες και  viva, mypos,    viva δίνει δωρεάν το softpos της,   mypos χρεώνει 30 ευρώ το Pos της

Το mypos ειχα ακουσει οτι εχει καποια θεματακια απο οταν μετακομησε στην Ιρλανδια! Η viva ειχα διαβασει οτι εχει μεγαλη προμηθεια ή δεν ισχυει?

Στις 19/6/2024 στις 1:31 ΜΜ, ekrepali είπε

4 ευρώ το μήνα όψεως, αυτή είναι χρέωση της Εθνικής

και για εμενα το Business Basic ειναι, απλα ισχυει αυτο που ειπε ο πανος οτι αυξησαν την συνδρομη! 

Στις 19/6/2024 στις 1:31 ΜΜ, ekrepali είπε

50 ή 100 ευρώ το χρόνο (ανάλογα το είδος της επιχείρησης) είναι το κόστος διαχείρησης / εκκαθάρισης συναλλαγώς απ'την ΝΒG PAY

αυτο δηλαδη ειναι απαραιτητο? ή μηπως ειναι υπηρεσια?

Στις 19/6/2024 στις 3:02 ΜΜ, panostza είπε

Αυτο που σου είπαν από το κατάστημα για €30 το εξάμηνο είναι το tap on mobile

ναι καπως ετσι μου το ειπε! αλλα μου το παρουσιασε ως την εφαρμογη που θα χρησιμοποιω για να γινονται αυτες οι πληρωμες μεσω pos! καμια σχεση?

Στις 19/6/2024 στις 3:02 ΜΜ, panostza είπε

Η rbs / trilia ουσιαστικά σε κάνουν συνεργάτη τους και επειδή έχουν συνεργασία με την ΕΤΕ δίνουν δωρεάν το pos (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα)

Με το pos που δίνουν μπορω να το χρησιμοποιησω κανονικα και για πληρωμη σε υπηρεσια του γραφειου εκτος απο τις πληρωμες λογαριασμων?

Στις 19/6/2024 στις 3:05 ΜΜ, SabotazNic είπε

Εμεις στην Πειραιως δωσαμε 180 για την αποκτηση του, 4/μηνα παγιο pos και την προμηθεια. Δεν εχουμε κανενα παγιο συντηρησης pos. Προσεχε μην ειναι τπτ προαιρετικες ασφαλειες ή προγραμματα, αλλιως επελεξε αλλη τραπεζα. 

Και εγω αυτο ειχα σκεφτει αρχικα αλλα μου κανει εντυπωση να υπαρχει τετοια διαφορα με την Πειραιως... Γιατι καποιος να προτιμησει μετα την Εθνικη για pos αν ειναι να μην εχει στο κεφαλι του ενα 100αρι

Δημοσ.
1 minute ago, jasonas21 said:

αυτο δηλαδη ειναι απαραιτητο? ή μηπως ειναι υπηρεσια?

Υποχρεωτικό και μάλιστα το Δεκέμβριο θα σου τραβήξουν απ'το λογαριασμό όλο το ποσό για το 2024. Αν δεν το πληρώσεις, απλά δε θα λειτουργεί το POS.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Υποχρεωτικό και μάλιστα το Δεκέμβριο θα σου τραβήξουν απ'το λογαριασμό όλο το ποσό για το 2024. Αν δεν το πληρώσεις, απλά δε θα λειτουργεί το POS.

Καταλαβα.... μηπως να ακυρωσω την αιτηση και να ψαχτω για αλλου τοτε

Δημοσ.
9 minutes ago, jasonas21 said:

Καταλαβα.... μηπως να ακυρωσω την αιτηση και να ψαχτω για αλλου τοτε

Τσεκαρε το topic Απαράδεκτες Χρεώσεις Επαγγελματικών Λογαριασμών και άλλα topic για POS..  ίσως βρεις κάτι καλύτερο, αλλά η κάθε λύση έχει τα δικά της προβλήματα ή νταβατζιλικια.

Δημοσ.
2 hours ago, jasonas21 said:

Το mypos ειχα ακουσει οτι εχει καποια θεματακια απο οταν μετακομησε στην Ιρλανδια! Η viva ειχα διαβασει οτι εχει μεγαλη προμηθεια ή δεν ισχυει?

Έχει να κάνει με το πόσες συναλλαγές κάνεις,   στην viva πχ αν κάνεις χρήση της δικιάς τους κάρτας σου επιστρέφουν την προμήθεια, αλλιώς ναι είναι σχετικά πιο ακριβοί

Δεν ξέρω τι θέματακια άκουσες με το Mypos,  σε πελάτες που το έχω δεν μου είπανε κάτι

Δημοσ.
3 hours ago, jasonas21 said:

ναι καπως ετσι μου το ειπε! αλλα μου το παρουσιασε ως την εφαρμογη που θα χρησιμοποιω για να γινονται αυτες οι πληρωμες μεσω pos! καμια σχεση?

Με το pos που δίνουν μπορω να το χρησιμοποιησω κανονικα και για πληρωμη σε υπηρεσια του γραφειου εκτος απο τις πληρωμες λογαριασμων?

Και εγω αυτο ειχα σκεφτει αρχικα αλλα μου κανει εντυπωση να υπαρχει τετοια διαφορα με την Πειραιως... Γιατι καποιος να προτιμησει μετα την Εθνικη για pos αν ειναι να μην εχει στο κεφαλι του ενα 100αρι

1. Είναι εφαρμογή για κινητό , όπως τo softpos και χρησιμοποιείς το κινητό σου (μόνο Android προς το παρόν) ως συσκευή pos για συναλλαγές μέσω nfc (ασύρματα δλδ)

μεγαλύτερη προμήθεια στις συναλλαγές από POS

2. ναι, είναι κανονικό pos για τις δικές σου συναλλαγές και περνάει και τις συναλλαγές πληρωμής λογαριασμών κτλ.

3. Σε δική μου έρευνα πάντως δεν είχαν διαφορά στο κόστος (συνολικά) , ασχέτως του πως μοιράζανε τα "έξοδα/προμήθειες" οι 4 συστημικές. Δεν ξέρω αν ο φίλος έχει pos με ιδιαίτερο "καθεστώς" λόγω κάποιας συνεργασίας ευρείας μορφής ή κάτι ή απλά το πήρε παλιότερα που τα μοιράζανε πρακτικά "δωρεάν" ή αν κάτι δεν ξέρω εγώ ή έχει αλλάξει. Αν πάει π.χ. μια επιχείρηση με "εγγυημένο" μεγάλο τζίρο (π.χ. βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ κτλ.) θα το πάρει δωρεάν από οποιαδήποτε τράπεζα (ή σχεδόν δωρεάν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...