Προς το περιεχόμενο

Αποκλειστικό ντεμπούτο για τα Windows 11 24H2, μέσω των Copilot + PC


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Όσοι δεν διαθέτουν Copilot+ PC μπορούν να δουν τα 24Η2 δοκιμαστικά, όμως είναι μάλλον ανούσιο.

Η Microsoft διέθεσε στην αγορά την έκδοση 24H2 των Windows 11 όμως, επί του παρόντος, αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε Copilot+ PC, τουλάχιστον επίσημα.

Αυτό σημαίνει πως, σε πρώτο στάδιο, η ενημέρωση 24Η2 διατίθεται μόνο σε εκείνους που διαθέτουν συγκεκριμένες συσκευές, δηλαδή φορητούς υπολογιστές αρχιτεκτονικής Windows on Arm, βασισμένους στους νέους επεξεργαστές Snapdragon X, και όχι σε άλλα PC.

Οι νέοι αυτοί υπολογιστές, κυκλοφορούν σήμερα, 18 Ιουνίου, και όταν τους ενεργοποιήσουν οι κάτοχοί τους, θα τρέχουν την έκδοση 24Η2 και αμέσως θα ενσωματώσουν την ενημέρωση KB5039239 (δηλαδή τη συγκεντρωτική ενημέρωση για τον Ιούνιο).

Όσοι δεν έχουν Copilot+ PC μπορούν να κατεβάσουν και να τρέξουν την ενημέρωση KB5039239, αλλά μόνο υπό καθεστώς Windows Insider. Με άλλα λόγια, η 24Η2 είναι διαθέσιμη ως δοκιμαστικό build (26100.863) και μπορεί να τη βρει κανείς στο κανάλι Release Preview.

Όπως, όπως επισημαίνεται από το Windows Latest, που πρώτο εντόπισε την εξέλιξη αυτή, αν επιχειρήσει κανείς να τρέξει τη δοκιμαστική έκδοση σε κοινό PC (δηλαδή όχι Copilot+) ενδέχεται να αντιμετωπίσει σειρά από bugs, περισσότερα από ό,τι σε μια συνήθη δοκιμαστική έκδοση (και οπωσδήποτε περισσότερα από ό,τι θα ανέμενε κανείς σε μια Release Preview εκδοσή του λογισμικού που, όπως άλλωστε προκύπτει και από το όνομα, είναι το τελευταίο βήμα πριν τη διάθεσή της έκδοσης αυτής σε όλους).

Αν φοβάστε πως χάνετε πράγματα, με το να μην έχετε τα Windows 11 24H2, μάλλον άδικα ανησυχείτε. Όπως είναι σαφές, η έκδοση αυτή προορίζεται για μια συγκεκριμένη γενιά υπολογιστών και, παρότι θα μπορούσε κανείς να τη δει σε ένα PC που βασίζεται σε επεξεργαστή της AMD ή της Intel, ούτως ή άλλως οι νέες λειτουργίες είναι λιγοστές. Αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι μία πολυδιαφημισμένη νέα λειτουργία των Copilot+ PC, το Recall, αποσύρθηκε επί του παρόντος και τέθηκε σε καθεστώς δοκιμών, για το ορατό μέλλον. 

Επί του παρόντος, η 24Η2 αυτό που κάνει είναι να διορθώνει ορισμένα bugs, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα προστασίας BattlEye θα μπορούν να τρέχουν κανονικά σε υπολογιστές Windows on Arm. Περιλαμβάνονται επίσης και ορισμένες προσαρμογές ασφαλείας.

Υπάρχει, όμως, μια σημαντική αλλαγή με το Copilot, που θα εξελιχτεί σε "εφαρμογή εμπειρίας". Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ψηφιακός βοηθός θα μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη εφαρμογή στα Windows 11. Με άλλα λόγια, μπορείτε να μετακινήσετε το παράθυρο του Copilot, να το κλείσετε ή να του αλλάξετε μέγεθος και ούτω καθεξής -αντί να το έχετε μονίμως κλειδωμένο στο πλάι της οθόνης- όμως ακόμη κι αυτή η εξέλιξη είναι κάτι που δεν πρέπει να έχει κανείς οπωσδήποτε, εδώ και τώρα.

Όταν κυκλοφορήσει για όλους η 24Η2, πιθανότατα το Σεπτέμβριο, εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικξές φήμες (αν και δεν αποκλείεται να πάει πιο πίσω στο 2024), θα περιλαμβάνει πολλές περισσότερες λειτουργίες, αν και ορισμένες θα παραμείνουν αποκλειστικά διαθέσιμες στα Copilot+ PC, όπως το προαναφερθέν Recall.

Επομένως, για την ώρα, δεν χάνετε κάτι το ιδιαίτερο και μάλιστα το ότι αυτό το preview build επιστρέφει στο στάδιο των δοκιμών είναι καλό σημάδι για όλους, ως προς το χρονικό πλαίσιο διάθεσης σε όλους της έκδοσης 24Η2 των Windows 11. Όπως θα θυμάστε, η κυκλοφορία και δοκιμή του preview build τέθηκε σε αναστολή εξαιτίας διαφόρων σοβαρών bugs, σε σημείο που υπήρχε σοβαρή πιθανότητα καθυστέρησης στην κυκλοφορία της 24Η2, ομως το ότι βρίσκεται πλέον στο κανάλι Release Preview αποτελεί θετική ένδειξη για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την οριστική διάθεση του λογισμικού σε όλους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρομερό και ανυπομονώ! Τρομερή διαχείριση RAM και επεξεργαστή, ελαφρύ, ασφαλές λειτουργικό!

Εκείνο το recall μου λείπει... Θέλουν, λέει, να διορθώσουν την ασφάλεια, αλλά να ξέρετε η πρώτη έκδοση είναι συλλεκτική: το πιο μεγάλο  και εσκεμμένο κενό ασφαλείας που έχει υπάρξει σε λειτουργικό στην ιστορία των λειτουργικών, και λειτουργεί άψογα ακόμα σε beta έκδοση! Μπράβο MS!

Επεξ/σία από Tlykog
  • Haha 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ για όσους έχουν ορεξη

https://www.justjosh.tech/articles/test-results-snapdragon-copilot

Το βίντεο είναι Live. Μέχρι τώρα έχει αγανακτήσει…. Το θετικό είναι ότι μάλλον τα προβλήματα  είναι στα windows. Ελπίζω να τα φτιάξουν να υπάρξει ανταγωνισμός.

Αναφορά σε κείμενο

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, 6xXx6 είπε

Μόλις πήρα λάπτοπ και το πρώτο το πράγμα που έκανα ήταν format και win 10

Μόλις έχασες όλη τη μαγεία… Με γεια, αλλά δεν θα το ευχαριστηθείς έτσι. Βρες την έκδοση με το recall και σε λιγο καιρό που θα κανείς recall αυτή τη συνομιλία θα με θυμηθείς…

  • Confused 1
  • Haha 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αλλου την δίνουν έτοιμη την ώρα που τρέχει δοκιμαστικά στο insider όποτε μήπως μας δουλεύουν λιγάκι; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Χάλια" τα Win 11, προσκυνάμε τα 10άρια, αναπολούμε τα 7άρια. Κάπως έτσι θα είναι και στο μέλλον. Κάτι μου λέει πως τα 12άρια θα είναι για πέταμα και θα σκαλίζουμε τα 11άρια όσο πάνε. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα χρησιμοποιούμε Windows αλλά φαντάζομαι σύντομα θα είναι κάτι άλλο που λειτουργικό σύστημα δε θα το λες. Κάποιος άλλος όρος θα βρεθεί.

  • Like 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Windows 11 είναι καλύτερα από τα Windows 10. Σε Stability , Performance, Resource Management κτλ.

Έχει όμως μερικά σπαστικά (μερικά είναι και στα 10)

  • Αυτό που κάνει όμως και είναι τα promoted apps στο start που αν είναι από το store με click κάνουν install είναι απαράδεκτο. Βάλε και τα preinstalled bloatware.
    Ειδικά σε εκδόσεις Pro & Enterprise δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν σαν επιλογή.
  • Η μετάβαση από το control Panel στα Settings δεν είναι ομαλή και σου σπάει τα νεύρα.
  • Βγάλαν τα δευτερόλεπτα από το ρολόι χωρίς λόγο (ευτυχώς τα επανάφεραν). Για μένα ήταν χρήσιμο για μια χοντρική εκτίμηση σε βαριά processes όταν δεν ήθελα να γράψω log ή να δω με debugger performance counters.
  • Το Context menu (R-Click) ενώ είναι σωστό σαν ιδέα είναι ακόμα προβληματικό
  • H Εμμονή για Microsoft Account. Εγώ το θέλω μιας και έχουμε Microsoft 365 αλλά θα έπρεπε να παραμένει το Local Account χωρίς να ψάχνεις workaround.
  • Μετά από κάθε major update (πχ 23Η2) σου τα σπάει με τα Online Services και τον Edge. Που πάλι τα χρησιμοποιώ αλλά δεν θέλω να είναι παρεμβατικό.
  • Έχει καταντήσει Google με τα Data μας. Δεν θέλω ούτε 1 byte outbound χωρίς να έχω δώσει έγκριση. Δεν θα μπαίνω μετά από κάθε major update να ψάχνω να κάνω Disable ότι μπορεί  να έχει ανοίξει πάλι.

Πραγματικά τα Windows είναι καλύτερα χρηστικά σαν λειτουργικό από το MacOS (μερικώς και για λόγους συνήθειας) αλλά με σπρώξανε να πάρω σαν προσωπικό Laptop MacBook με όλα τα θετικά και αρνητικά του. 

  • Like 4
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...