jukebox Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 καλησπερα σας εχω μια ερωτηση αλλα πρεπει να περιγραψω πρωτα την κατασταση. εχω στον οροφο μια γκαρσονιερα και στο ισογειο καταστημα, στην γκαρσονιερα εχω τηλεφωνο με ιντερνετ vodafone 40αρι, modem ZXHN H268BQ , μετα ενα καλωδιο 20μ περιπου που καταληγει σε ενα router στο μαγαζι TP-LINK WR841N. στο router αυτο που το εχω σαν access point εχω συνδεσει με ethernet 1 pc, 1pos και 1ταμειακη. το modem πανω λοιπον εχει συνεχως αποσυνδεσεις εδω και 2 μηνες με αποτελεσμα να μην μπορω να δουλεψω. η vodafone ηρθε τρεις φορες δεν βλεπει βλαβη παρα μονο αποσυνδεσεις, αναφερθηκε στον οτε το προβλημα και με την τριτη μας εβγαλε τη γραμμη απε.εγω παραλληλα καθε μερα χανω πωλησεις λογω pos...οσο ομως δεν εχω συνδεδεμενο το καλωδιο απο το modem στο router, οι αποσυνδεσεις σχεδον εξαφανιζονται. εκανα και hotspot στο κινητο και συνδεσα το router, εχω ιντερνετ αλλα παλι δεν συνδεεται το pos...η ερωτηση ειναι που να εστιασω, να φερω ηλεκτρολογο να δει τα καλωδια του ιντερνετ, να αλλαξω παροχο, να αλλαξω το router κατω στο μαγαζι, να βαλω οπως μου προτεινε η vodafone gigawifi ή να τα παρατησω και να παω για ψαρεμα θα σαλταρω
comfuzio Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Το ότι σε βγάλανε ΑΠΕΠ πάει να πει ότι το πρόβλημα αυτό θα παραμείνει ανεξαρτήτως παρόχου που κάνει χρήση του δικτύου χαλκού του ΟΤΕ. Αν δεν παίζει FTTH στην περιοχή δες και την λύση της starlink. Ναι μεν κοστίζει κάπως η αρχική αγορά του εξοπλισμού αλλά για μια εταιρία για να μην έχει προβλήματα νομίζω το κόστος δεν είναι πρόβλημα. Μου κάνει εντύπωση όμως έτσι που το διατυπώνεις ότι σου κάνει αποσυνδέσεις όταν βάζεις το modem στο router, να υποθέσω μιλάμε για bridge mode; Είναι σίγουρο; Μήπως δεν έχει γίνει ορθό bridge mode και κάνεις διπλό dial; Για αρχή άσε μόνο του παρόχου να παίζει σαν modem-router και βάλε ένα απλό switch εκεί που έχεις το 2ο router για να δεις πως θα πάει. 2 router στο ίδιο δίκτυο, αν δεν μας δόσεις το config τους ίσως αυτά να κάνουν conflict και να είναι αυτό το πρόβλημα σου, αλλά πως το έβγαλε ΑΠΕΠ ο ΟΤΕ;
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 On 18/06/2024 at 21:07, jukebox said: καλησπερα σας εχω μια ερωτηση αλλα πρεπει να περιγραψω πρωτα την κατασταση. εχω στον οροφο μια γκαρσονιερα και στο ισογειο καταστημα, στην γκαρσονιερα εχω τηλεφωνο με ιντερνετ vodafone 40αρι, modem ZXHN H268BQ , μετα ενα καλωδιο 20μ περιπου που καταληγει σε ενα router στο μαγαζι TP-LINK WR841N. στο router αυτο που το εχω σαν access point εχω συνδεσει με ethernet 1 pc, 1pos και 1ταμειακη. το modem πανω λοιπον εχει συνεχως αποσυνδεσεις εδω και 2 μηνες με αποτελεσμα να μην μπορω να δουλεψω. η vodafone ηρθε τρεις φορες δεν βλεπει βλαβη παρα μονο αποσυνδεσεις, αναφερθηκε στον οτε το προβλημα και με την τριτη μας εβγαλε τη γραμμη απε.εγω παραλληλα καθε μερα χανω πωλησεις λογω pos...οσο ομως δεν εχω συνδεδεμενο το καλωδιο απο το modem στο router, οι αποσυνδεσεις σχεδον εξαφανιζονται. εκανα και hotspot στο κινητο και συνδεσα το router, εχω ιντερνετ αλλα παλι δεν συνδεεται το pos...η ερωτηση ειναι που να εστιασω, να φερω ηλεκτρολογο να δει τα καλωδια του ιντερνετ, να αλλαξω παροχο, να αλλαξω το router κατω στο μαγαζι, να βαλω οπως μου προτεινε η vodafone gigawifi ή να τα παρατησω και να παω για ψαρεμα θα σαλταρω το tp link δεν ειναι καλη ιδεα να το χρησιμοποιεις σαν router. καταρχην θα ηταν καλυτερα να εβαζες access point και οχι router. για να μην εχεις διπλα nat και δεν ξερω τι αλλο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα