BeAfraid Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου Ετοιμάζω ένα σπίτι για ενοικίαση, και θέλω να έχω 2 γραφεία εργασίας μέσα σε αυτό. Για μεγαλύτερη ευκολία, θέλω να παρέχω σύνδεση μέσω ethernet σε αυτές τις θέσεις. Έχω σκεφτεί να βάλω Powerline ώστε να έχουν Internet αυτές οι θέσεις, αλλά επειδή φοβάμαι μην τα χαλάσουν ή τα κλέψουν.. υπάρχει μήπως powerline εσνωματωμένο στη μπρίζα; Ουασιαστικά σουκο powerline Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου On 18/06/2024 at 18:56, BeAfraid said: Ετοιμάζω ένα σπίτι για ενοικίαση, και θέλω να έχω 2 γραφεία εργασίας μέσα σε αυτό. Για μεγαλύτερη ευκολία, θέλω να παρέχω σύνδεση μέσω ethernet σε αυτές τις θέσεις. Έχω σκεφτεί να βάλω Powerline ώστε να έχουν Internet αυτές οι θέσεις, αλλά επειδή φοβάμαι μην τα χαλάσουν ή τα κλέψουν.. υπάρχει μήπως powerline εσνωματωμένο στη μπρίζα; Ουασιαστικά σουκο powerline δεν εχω δει κατι.περνας ethernet σε ενα καναλι αν ανησυχεις οτι θα πειραξουν τα powerlines Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου Γιατί δεν βάζεις ένα σύστημα mesh ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 28 Ιουνίου Share Δημοσ. 28 Ιουνίου On 18/06/2024 at 18:56, BeAfraid said: Ετοιμάζω ένα σπίτι για ενοικίαση, και θέλω να έχω 2 γραφεία εργασίας μέσα σε αυτό. Για μεγαλύτερη ευκολία, θέλω να παρέχω σύνδεση μέσω ethernet σε αυτές τις θέσεις. Έχω σκεφτεί να βάλω Powerline ώστε να έχουν Internet αυτές οι θέσεις, αλλά επειδή φοβάμαι μην τα χαλάσουν ή τα κλέψουν.. υπάρχει μήπως powerline εσνωματωμένο στη μπρίζα; Ουασιαστικά σουκο powerline Θα ενοικιάσεις χώρο μακροχρόνια σε άλλον (δηλαδή εσύ θα λαμβάνεις έσοδα), στον οποίο χώρο σου ζήτησε (ή θες να προνοήσεις) να βάλεις 2 καλώδια για θέσεις εργασίας και σκέφτεσαι ότι μπορεί να στα σπάσει/κλέψει όταν φύγει; Γιατί, αν είναι έτσι, είτε το βλέπεις λάθος και απλώς τα παίρνεις και του τα κάνεις δώρο, είτε δεν ασχολείσαι και του λες να βάλει ότι θέλει μόνος του (γιατί ψιλιάζομαι ότι είναι "feature" οι "θέσεις εργασίας" για μεγαλύτερο ενοίκιο). Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το utp. Φέρνεις έναν ηλεκτρολόγο, ρίχνετε 2-3 καλώδια σε κάθε θέση και τέλος. Ας κουμπώσει ότι εξοπλισμό θέλει ο χρήστης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kriosgr Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Άχρηστες ανησυχίες έχεις. Με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να σου κλέψουν τα φωτιστικά, τις καρέκλες, το τραπέζι κ.ο.κ. Η περίπτωσή σου μάλιστα είναι εύκολη μιας και θέλεις να το παραχωρήσεις για επαγγελματική στέγη οπότε μιλάμε για μακροχρόνια μίσθωση. Μπορείς ευκολότατα να βάλεις μια εγγύηση να σου προπληρώσουν ίση με το κόστος των powerlines να κοιμάσαι ήσυχος. Έχω στήσει ένα δίκτυο powerline σ' ένα μικρό ξενοδοχειάκι 6 δωματίων. Δεν πιάνανε καλό σήμα όλα τα τερματικά powerlines και οι ενοικιαστές τους άλλαζαν πρίζα λόγω παρεμβολών από air condition ή κουζίνα. Ανάλογα την ώρα. Για να το αντιμετωπίσω αυτό έκανα μια δική μου πατέντα. Έβαλα το powerline που συνδέεται με ethernet στο ρούτερ σε μια καινούργια πρίζα που τράβηξα από τον πίνακα. Από την πρίζα αυτή άπλωσα καλώδιο να περνάει από τα δωμάτια και να αφήνει μια πρίζα στο καθένα. Πάνω σε αυτήν τις πρίζα έβαλα το τερματικό του δωματίου. Στην ουσία δηλαδή δικτύωσα τα τερματικά μεταξύ τους με καλώδιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την τροφοδοσία τους (ρεύμα) και data. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία 😀 Ο λόγος που πήγα σε αυτή την λύση όμως ήταν ότι είχα ήδη αγορασμένα τα τερματικά. Για την δική σου την περίπτωση τώρα, μιας και μιλάμε για διαμέρισμα ένα σύστημα mesh είναι πολύ καλύτερη λύση ή ethernet καλώδιο που έχει μείνει στάνταρντ εδώ και δεκαετίες 😆. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου γενικώς η καλύτερη λύση ειναι να περάσει καλωδια ethernet και να βγαλεις καποια καλωδια σε rj45 πριζάκια και απο εκει να υπαρχουν Patch cords ετοιμα για να συνδεθεί ο πελάτης. Σε ένα από τα utp θα μπορύσε να μπει και ενα Access point για να δίνει ασύρματα internet σε ενα κινητο κλτ.το access point μπορει να ειναι οροφης πχ ubiquiti ωστε να μην το φτανει ο πελατης κτλ. και να φαίνεται και πιο ομορφο. μπορεις να παιξεις και με mesh αλλα γενικοτερα το καλωδιο ειναι οτι καλυτερο. τα powerlines τα θεωρω την χειρότερη και πιο προχειρη λυση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου On 25/06/2024 at 21:36, achilles_g_ said: Γιατί δεν βάζεις ένα σύστημα mesh ; to συστημα mesh ειναι ωραιο για σοβαρη χρηση οταν εχεις ethernet backhauling. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idefixius Δημοσ. πριν από 22 ώρες Share Δημοσ. πριν από 22 ώρες Στις 30/6/2024 στις 1:39 ΜΜ, poulinos είπε to συστημα mesh ειναι ωραιο για σοβαρη χρηση οταν εχεις ethernet backhauling. σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν το ethernet backhauling, το powerline backhauling θα βοηθούσε? (πχ. tp-link Deco PX50) https://www.tp-link.com/gr/home-networking/deco/deco-px50/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα