basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Παίρνουν διπλώματα και άδειες για πλάκα πλέον! ελλαδαρα... εμετος και το προβλημα ειναι κυριως αυτο που ειπα πιο πισω. οι βλακώδεις νομοι δημιουργουν περισσοτερη παρανομια γιατι 6 μήνες δεν υπαρχει περιπτωση να μην οδηγησει καποιος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 1 hour ago, Ntinaras said: Ειναι δικη του ευθυνη που στο εδωσε. Αν το τρακαρες τι θα γινοταν? Παλι δε θα εφταιγε ο πατερας σου και το αυτοκινητο του? Η διαφορά είναι ότι το τρακαρισμα δεν είναι ποινή στο αυτοκίνητο. Μπορεί να γίνει σμπαράλια, αλλά όχι λόγω ποινής. Και είναι όντως παράλογο να τιμωρείται το αυτοκίνητο. Γίνεται για να μην το οδηγήσει ο παραβάτης χωρίς δίπλωμα, αλλά δεν έχει κάποιο ουσιαστικό όφελος, πέρα από αυτό. Απο ό,τι φαίνεται και στην κυβέρνηση συμφωνούν μαζί μου, καθώς λένε ότι ο νέος ΚΟΚ θα περιορίσει κατά πολύ τις ποινές στο αυτοκίνητο. Ιδωμεν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ελλαδαρα... εμετος και το προβλημα ειναι κυριως αυτο που ειπα πιο πισω. οι βλακώδεις νομοι δημιουργουν περισσοτερη παρανομια γιατι 6 μήνες δεν υπαρχει περιπτωση να μην οδηγησει καποιος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy213 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 17 hours ago, kalmik said: Kαι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ωραία και σωστή η κοινωνική ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ και τα σχετικά μέτρα, αλλά Αλλά τι; Το θέμα του thread είναι το παρκάρισμα σε θέση ΑμεΑ και δεν είναι σωστό να το μειώνεις γιατί δεν σε αγγίζει ή γιατί μπορεί να υπάρχουν σοβαρότερες παραβάσεις. Το τι εφαρμόζεται ή τι πρέπει να αλλάξει στις άλλες παραβάσεις, είναι άλλη κουβέντα άσχετη με το παρόν thread. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill987 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 18 ώρες πριν, Ntinaras είπε Ειναι δικη του ευθυνη που στο εδωσε. Αν το τρακαρες τι θα γινοταν? Παλι δε θα εφταιγε ο πατερας σου και το αυτοκινητο του? Έχεις δίκιο το αυτοκίνητο φταίει που τράκαρα και όχι εγώ... Αν μου έδινε ένα όπλο και έκανα καμία χαζομάρα θα έφταιγε το όπλο ... Τι διαβάζω ....... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Μόλις τώρα, bill987 είπε Έχεις δίκιο το αυτοκίνητο φταίει που τράκαρα και όχι εγώ... Αν μου έδινε ένα όπλο και έκανα καμία χαζομάρα θα έφταιγε το όπλο ... Τι διαβάζω ....... Ξαναδιαβασε τι εγραψα. Αργα και προσεκτικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill987 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ξαναδιαβασε τι εγραψα. Αργα και προσεκτικα. Το διάβασα, το αυτοκίνητο ξαναλέω τι φταίει? Έχουμε ένα αυτοκίνητο εγώ και η γυναίκα μου 50-50, το παίρνει και μιλάει στο τηλέφωνο την ώρα που οδηγεί, της κόβουν πρόστιμο, της παίρνουν το δίπλωμα (καλά της κάνουν), τις πινακίδες όμως γιατί??? Εγώ τι φταίω που θα μείνω χωρίς αυτοκίνητο??? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, bill987 είπε Το διάβασα, το αυτοκίνητο ξαναλέω τι φταίει? Έχουμε ένα αυτοκίνητο εγώ και η γυναίκα μου 50-50, το παίρνει και μιλάει στο τηλέφωνο την ώρα που οδηγεί, της κόβουν πρόστιμο, της παίρνουν το δίπλωμα (καλά της κάνουν), τις πινακίδες όμως γιατί??? Εγώ τι φταίω που θα μείνω χωρίς αυτοκίνητο??? Φταιει η γυναικα σου, τα παραπονα σε αυτην. Οποτε οταν θα της ερθει να μιλησει στο κινητο οσο οδηγει, θα πρεπει να σκεφτει οτι εκτος απο προβλημα στην ιδια θα δημιουργησει και σε σενα. 1 1 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 47 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Φταιει η γυναικα σου, τα παραπονα σε αυτην. Οποτε οταν θα της ερθει να μιλησει στο κινητο οσο οδηγει, θα πρεπει να σκεφτει οτι εκτος απο προβλημα στην ιδια θα δημιουργησει και σε σενα. Αν εσύ λοιπόν έχεις εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, θα πρέπει να "χάσεις" το αμάξι όσο δεν έχει πινακίδες, για να συνετιστεί ο οδηγός που το χρησιμοποιούσε. Το βρίσκεις λογικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Timour21 είπε Αν εσύ λοιπόν έχεις εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, θα πρέπει να "χάσεις" το αμάξι όσο δεν έχει πινακίδες, για να συνετιστεί ο οδηγός που το χρησιμοποιούσε. Το βρίσκεις λογικό? Ο οδηγός που το χρησιμοποιούσε (το νοικιάρικο) θα "συνετιστεί" όταν θα του στείλει η εταιρία το λογαριασμό από την απώλεια εισοδήματος που υπέστη λόγω της μ....κίας του. Όπως άλλωστε θα του χρέωνε και την όποια άλλη ζημιά. Να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι φαν της ελληνικής (απ' όσο ξέρω) πρωτοτυπίας του να αφαιρούνται οι πινακίδες. Και σίγουρα υπάρχουν διάφορες "ειδικές" περιπτώσεις (πχ οχήματα τουριστών) που δημιουργεί θέματα η απουσία πινακίδων. Απλά μου είναι λίγο κάπως το να ψάχνουμε αυτές τις υποπεριπτώσεις για να τεκμηριώσουμε επιχείρημα στο τι "κακό έπαθε" το όχημα κάποιου που έτσι κι αλλιώς παρανόμησε Επεξ/σία 21 Ιουνίου από haris_216 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ο οδηγός που το χρησιμοποιούσε (το νοικιάρικο) θα "συνετιστεί" όταν θα του στείλει η εταιρία το λογαριασμό από την απώλεια εισοδήματος που υπέστη λόγω της μ....κίας του. Όπως άλλωστε θα του χρέωνε και την όποια άλλη ζημιά. Να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι φαν της ελληνικής (απ' όσο ξέρω) πρωτοτυπίας του να αφαιρούνται οι πινακίδες. Και σίγουρα υπάρχουν διάφορες "ειδικές" περιπτώσεις (πχ οχήματα τουριστών) που δημιουργεί θέματα η απουσία πινακίδων. Απλά μου είναι λίγο κάπως το να ψάχνουμε αυτές τις υποπεριπτώσεις για να τεκμηριώσουμε επιχείρημα στο τι "κακό έπαθε" το όχημα κάποιου που έτσι κι αλλιώς παρανόμησε Ακούω αυτό που λές, και δεν θεωρώ ότι έχω περισσότερο (ή λιγότερο) δίκιο από την λογική του Ντινάρα. Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά θέμα προσωπικής ευθύνης. Η όποια τιμωρία θα πρέπει (τονίζω: γνώμη μου) να αφορά τον παραβάτη και κανέναν άλλο. Αν εσύ ή κάποιος άλλος έχετε διαφορετική άποψη σεβαστή. Εμένα προσωπικά, δεν μου φαίνεται λογικό να νοικιάσω ένα αμάξι για να πάω να μεταφέρω παράτυπους μετανάστες (απολογούμαι αν δεν είναι αυτός ο πολιτικά ορθός όρος) ή για να φέρω 10 σακιά ναρκωτικά, να με σταματήσουν και να κατασχέσουν ένα αμάξι 3ου, λόγω της δικής μου μαλακίας. Και ναι , όπως πολύ σωστά λές, το αμάξι (με αρκετό τρέξιμο) η εταιρεία θα το παρει πίσω, η απαξίωση και η φθορά (λόγω ακινησίας) όμως, δεν θα αποσβεστεί ποτέ. Επεξ/σία 21 Ιουνίου από Timour21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 36 λεπτά πριν, Timour21 είπε Αν εσύ λοιπόν έχεις εταιρεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, θα πρέπει να "χάσεις" το αμάξι όσο δεν έχει πινακίδες, για να συνετιστεί ο οδηγός που το χρησιμοποιούσε. Το βρίσκεις λογικό? Δεν αφαιρούνται πινακίδες από οχήματα εταιριών ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δεν αφαιρούνται πινακίδες από οχήματα εταιριών ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Αυτό δεν το ξέρω, για να το λές έτσι θα είναι, κατασχέσεις πάντως μια χαρά γίνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Timour21 είπε Αυτό δεν το ξέρω, για να το λές έτσι θα είναι, κατασχέσεις πάντως μια χαρά γίνονται. Έτσι το θυμόμουνα αλλά στο περίπου. Ισχύει για συγκεκριμένες παραβάσεις όπως φαίνεται εδώ. Θυμάμαι επίσης ότι λέγανε πως με τον νέο ΚΟΚ θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο, γιατί το όχημα μπορεί να χρησιμοποιείται και από άλλα μέλη της οικογενείας και με το παρόν σύστημα τιμωρούνται κι αυτοί χωρίς να φταίνε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Ναι το έψαξα και εγώ, έχεις δίκιο έχει αλλάξει ο νόμος, από τον Μάρτιο του 18. Εδώ https://www.carandmotor.gr/symboyles/mporei-i-trohaia-na-moy-parei-tis-pinakides (άρθρο από το 2022) διαβάζω ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνέχισαν και το έκαναν (πιθανώς γιατί δεν είχαν ενημερωθεί και τα "όργανα" ότι είχε αλλάξει ο νόμος -κατά τα άλλα δεν "δικαιολογείται" η άγνοια νόμου). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα