KyrGR Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εμένα μου έχουν πάρει πινακίδες επειδή πάρκαρα σε ράμπα ΑΜΕΑ πρωί-πρωί (σκοτάδι) και δεν την είδα. Σας βεβαιώνω ότι ούτε διαφορετικό χρώμα πεζοδρομίου ούτε ταμπέλα υπήρχε (Δήμος Αθηναίων) ενώ πχ στη Νέα Σμύρνη υπάρχει ευκρινής σήμανση. Επίσης δεν έχω ακούσει οι Δήμοι να ασχολούνται με τη δημιουργία θέσεων παρκαρίσματος για τους Δημότες ενώ θα έπρεπε να είναι υποχρέωσή τους. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από KyrGR 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 55 λεπτά πριν, KyrGR είπε Εμένα μου έχουν πάρει πινακίδες επειδή πάρκαρα σε ράμπα ΑΜΕΑ πρωί-πρωί (σκοτάδι) και δεν την είδα. Σας βεβαιώνω ότι ούτε διαφορετικό χρώμα πεζοδρομίου ούτε ταμπέλα υπήρχε (Δήμος Αθηναίων) ενώ πχ στη Νέα Σμύρνη υπάρχει ευκρινής σήμανση. Επίσης δεν έχω ακούσει οι Δήμοι να ασχολούνται με τη δημιουργία θέσεων παρκαρίσματος για τους Δημότες ενώ θα έπρεπε να είναι υποχρέωσή τους. Την εχω πατησει κι εγω ετσι στο πειραια, ειχε ραμπα αμεα, στην οποια μπροστα ειχαν βαλει 2-3 καδους σκουπιδιων! Και παρκαρα εκει και μου τα σηκωσαν ολα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Ntinaras είπε 6 μηνο θα επρεπε να ειναι. Και θα δεις για ποτε αδειαζουν ολες οι λεωφορειολωριδες και η ΛΕΑ στο κηφισο. Ταπα θα πηγαινουν τα λεωφορεια μετα. Μιλας για καθετη θεση τοτε, οι καθετες θεσεις αμεα εχουν επιτηδες εξτρα φαρδοες, πολλες φορες με ειδικη διαγραμμιση ριγε, ωστε να μπορουν να μπαινουν και να βγαινουν τα αμεα με ευκολια. Οποτε ο παραβατης στη συγκεκριμενη περιπτωση οχι μονο πατησε τη θεση αμεα, ειχε παρκαρει ετσι κι αλλιως πιανοντας 2 θεσεις. Αφαιρεση διπλωματος για παντα. Με 2-3 εβδομάδες (και πρόστιμο) πάλι θα υπήρχε συνετισμός ΑΝ υπήρχε απαγόρευση και ΑΝ δεν γινόνταν "χάρες". Ο διοικητής σωστά τηρεί την νομοθεσία γιατί ο TS δεν ανεφέρει κάποιον πραγματικά σημαντικό λόγο να μειωθεί η ποινή. Οτι ξεβολεύεται ο παππους , ενδεχομένως και τα εγγόνια/παιδιά που τους κάνει δουλειές και θα πρέπει να πηγαίνει στον γιατρό με ταξί δεν είναι σημαντική δικαιολογία , ισχύουν λίγο πολύ για όλους μας αυτά. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από jgeorgiou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Με 2-3 εβδομάδες (και πρόστιμο) πάλι θα υπήρχε συνετισμός ΑΝ υπήρχε απαγόρευση και ΑΝ δεν γινόνταν "χάρες". Ο διοικητής σωστά τηρεί την νομοθεσία γιατί ο TS δεν ανεφέρει κάποιον πραγματικά σημαντικό λόγο να μειωθεί η ποινή. Οτι ξεβολεύεται ο παππους , ενδεχομένως και τα εγγόνια/παιδιά που τους κάνει δουλειές και θα πρέπει να πηγαίνει στον γιατρό με ταξί δεν είναι σημαντική δικαιολογία , ισχύουν λίγο πολύ για όλους μας αυτά. Ναι αλλα ειναι τοσοι πολλοι οι παραβατες για ολες τις παραβασεις, που δε γινεται να τους γραψεις ολους. Ενω με 6 μηνες αφαιρεση, αρχιζουν και αδειαζουν και οι δρομοι. Προσωπικα ειμαι αντιθετος στα μεγαλα χρηματικα προστιμα, και γιατι δεν εχει νοημα να του κοψεις το φαι, και γιατι γινεται μετα ταξικο το προστιμο, που ενας λεφτας αυτοματως πληρωνει και παρκαρει και οδηγαει οπως θελει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill987 Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου Καλά έκαναν και του πήραν το δίπλωμα + το χρηματικό πρόστιμο, ΑΛΛΑ το αυτοκίνητο τι φταίει ? Αν εγώ πήρα πχ το αυτοκίνητο του πατέρα μου και μου πάρουν τις πινακίδες αυτός τι θα κάνει ? Πως θα κινηθεί για δικιά μου π@π@ρι@ ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 33 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ναι αλλα ειναι τοσοι πολλοι οι παραβατες για ολες τις παραβασεις, που δε γινεται να τους γραψεις ολους. Ενω με 6 μηνες αφαιρεση, αρχιζουν και αδειαζουν και οι δρομοι. Προσωπικα ειμαι αντιθετος στα μεγαλα χρηματικα προστιμα, και γιατι δεν εχει νοημα να του κοψεις το φαι, και γιατι γινεται μετα ταξικο το προστιμο, που ενας λεφτας αυτοματως πληρωνει και παρκαρει και οδηγαει οπως θελει. Σε κάθε περίπτωση ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ της δυτικής δημοκρατίας (το λέει και το δικό μας σύνταγμα) είναι η αρχή της αναλογικότητας. Δεν είναι επιχείρημα η αναποτελεσματικότητα του κράτους. Προσωπικά νομιζω (γνώμη μου) ότι και με λιγότερες εβδομάδες θα συνετιζόταν ο κόσμος ΑΝ το κράτος έγραφε ποιο συχνά τους παραβάτες και δεν έκαναν χάρες ο μπάρμπας από την Κορώνη. Πλέον το "γλυψιμο" είναι ήδη για πολυ λίγους οπότε αυτό σιγα-σιγά λύνεται με τα χρόνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 20 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Σε κάθε περίπτωση ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ της δυτικής δημοκρατίας (το λέει και το δικό μας σύνταγμα) είναι η αρχή της αναλογικότητας. Δεν είναι επιχείρημα η αναποτελεσματικότητα του κράτους. Προσωπικά νομιζω (γνώμη μου) ότι και με λιγότερες εβδομάδες θα συνετιζόταν ο κόσμος ΑΝ το κράτος έγραφε ποιο συχνά τους παραβάτες και δεν έκαναν χάρες ο μπάρμπας από την Κορώνη. Πλέον το "γλυψιμο" είναι ήδη για πολυ λίγους οπότε αυτό σιγα-σιγά λύνεται με τα χρόνια. Είναι αυτό που λέγαμε. Για τη συμμόρφωση τελικά δεν είναι η αυστηρότητα της απειλούμενης κύρωσης που παίζει ρόλο αλλά η βεβαιότητα ότι θα επιληφθεί η αρμόδια αρχή (αστυνομία, τροχαία κλπ.) και θα καταλογίσει την όποια ποινή. Είναι στρουθοκαμηλισμός να νομοθετούν εδώ στο Ελλάντα τρελλά πρόστιμα και υπερβολικές κυρώσεις και μετά να βασίζονται στο ...φόβο για την αποτροπή. Ενώ αν η αστυνομία κάνει δουλειά και πιστέψουν όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την βγάλουν καθαρή θα είχαν συμμορφωθεί όλοι κακήν κακώς. Παράδειγμα Γερμανία. Παρκάρεις παράνομα. Σε λίγη ώρα έχει πέσει το πρόστιμο. Το ξέρουν οι γερμανοί και δεν το διανοούνται. Έτσι πληρώνουν μόνο κάτι έξυπνοι και ανυποψίαστοι ξένοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, kalmik είπε Είναι αυτό που λέγαμε. Για τη συμμόρφωση τελικά δεν είναι η αυστηρότητα της απειλούμενης κύρωσης που παίζει ρόλο αλλά η βεβαιότητα ότι θα επιληφθεί η αρμόδια αρχή (αστυνομία, τροχαία κλπ.) και θα καταλογίσει την όποια ποινή. Είναι στρουθοκαμηλισμός να νομοθετούν εδώ στο Ελλάντα τρελλά πρόστιμα και υπερβολικές κυρώσεις και μετά να βασίζονται στο ...φόβο για την αποτροπή. Ενώ αν η αστυνομία κάνει δουλειά και πιστέψουν όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την βγάλουν καθαρή θα είχαν συμμορφωθεί όλοι κακήν κακώς. Παράδειγμα Γερμανία. Παρκάρεις παράνομα. Σε λίγη ώρα έχει πέσει το πρόστιμο. Το ξέρουν οι γερμανοί και δεν το διανοούνται. Έτσι πληρώνουν μόνο κάτι έξυπνοι και ανυποψίαστοι ξένοι. ασφαλως. γιαυτο τωρα που εχουν κανα 3-4μηνο που εγιναν πιο εντατικοι ελεγχοι και δεν δινουν πισω διπλωματα και πινακιδες νωριτερα εχει ερθει στην επιφάνεια η υπερβολη των προστιμων. αν -επιτελους- αποφασισαν να κανουν συχνους ελεγχους να ρυθμισουν τα προστιμα αναλογως. αυτη η υπερβολη ειχε φερει και τα οργανα σε δυσκολη θεση που λυποντουσαν τους ανθρωπους και τους αφηναν να φυγουν οταν σε δρομους με τραγικα χαμηλα ορια ηταν ΟΛΟΙ για αφαιρεση οποτε σταματουσαν 3-4 και τους εβαζαν χαμηλοτερη ταχυτητα. ας παψουμε να ειμαστε μπακαλικο σαν χωρα. συχνοι ελεγχοι, σωστοι ελεγχοι, οχι βυσμα για να μειωσεις προστιμο αλλα οχι προστιμα εξωφρενικου κοστους για παραβασεις της πλακας. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από basilis_k6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 51 minutes ago, bill987 said: Καλά έκαναν και του πήραν το δίπλωμα + το χρηματικό πρόστιμο, ΑΛΛΑ το αυτοκίνητο τι φταίει ? Αν εγώ πήρα πχ το αυτοκίνητο του πατέρα μου και μου πάρουν τις πινακίδες αυτός τι θα κάνει ? Πως θα κινηθεί για δικιά μου π@π@ρι@ ??? Την επομενη φορα θα προσεχεις πολυ περισοτερο εαν δεν ειναι το δικο σου. Ειδες πως το μετρο ειναι σωστο! 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Kαι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ωραία και σωστή η κοινωνική ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ και τα σχετικά μέτρα, αλλά καιρός να ευαισθητοποιηθούμε για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα. Η παραβίαση Κόκκινου ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Κάθε μέρα στην πόλη κυκλοφορώντας βλέπουμε κάμποσους για τους οποίους το Κόκκινο δεν έχει σημασία. Ντελιβεράδες, γκαζάκηδες, μοτόβιοι, πατινάτοι, ποδηλάτες, άνθρωποι της νύχτας, πολυτελή τζιπ με σκούρα τζάμια και συνοδεία 1000άρες μοτό (μπράβοι), περίεργα τρίκυκλα χωρίς καν πινακίδες (ο νοών νοείτω) και δε συμμαζεύεται.. Όχι όλοι αυτοί αλλά αρκετοί, δε δίνουν δεκάρα για το κόκκινο και δυνητικά το ατύχημα παραμονεύει. Έχω δει τόσες φορές το ατύχημα να πλησιάζει σε απόσταση ενός φρεναρίσματος και τρέμω την κακιά ώρα.... Η αστυνόμευση για το κόκκινο δυστυχώς είναι μηδενική και εμείς ανυπεράσπιστοι με κίνδυνο ζωής. Πληρώνουμε φόρους, κερατιάτικα, και εκεί που πρέπει δεν έχουμε στους δρόμους αστυνομία. Όπως δεν έχουμε αστυνομία για τους διαρρήκτες, τους πορτοφολάδες, τους απατεώνες που εξαπατούν γεροντάκια κλπ. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από kalmik 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_1_0_s Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, ptriv1 είπε Πολλοί που γράφουν εδώ μέσα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα που του το πήραν τους διαφεύγει ότι η ασφαλιστική δεν καλύπτει όχημα χωρίς ο οδηγός να έχει δίπλωμα !!!! Το μικρότερο πρόβλημα που θα έχει εμπλεκόμενος σε ατύχημα χωρίς δίπλωμα , είναι η μη κάλυψη της ασφαλιστικής... Επεξ/σία 20 Ιουνίου από d_1_0_s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, d_1_0_s είπε Το μικρότερο πρόβλημα που θα έχει εμπλεκόμενος σε ατύχημα χωρίς δίπλωμα , είναι η μη κάλυψη της ασφαλιστικής... Μπορεί και το μεγαλύτερο. Αν τραυματιστεί ή σκοτωθεί άνθρωπος με υπαιτιότητά τους, εκτός από την ποινική μεταχείριση, θα χάσουν ότι έχουν (σπίτι, περιουσία) για αποζημίωση του θύματος αφού δεν θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d_1_0_s Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, kalmik είπε Kαι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ωραία και σωστή η κοινωνική ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ και τα σχετικά μέτρα, αλλά καιρός να ευαισθητοποιηθούμε για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται άδικα. Η παραβίαση Κόκκινου ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Κάθε μέρα στην πόλη κυκλοφορώντας βλέπουμε κάμποσους για τους οποίους το Κόκκινο δεν έχει σημασία. Ντελιβεράδες, γκαζάκηδες, μοτόβιοι, πατινάτοι, ποδηλάτες, άνθρωποι της νύχτας, πολυτελή τζιπ με σκούρα τζάμια και συνοδεία 1000άρες μοτό (μπράβοι), περίεργα τρίκυκλα χωρίς καν πινακίδες (ο νοών νοείτω) και δε συμμαζεύεται.. Όχι όλοι αυτοί αλλά αρκετοί, δε δίνουν δεκάρα για το κόκκινο και δυνητικά το ατύχημα παραμονεύει. Έχω δει τόσες φορές το ατύχημα να πλησιάζει σε απόσταση ενός φρεναρίσματος και τρέμω την κακιά ώρα.... Η αστυνόμευση για το κόκκινο δυστυχώς είναι μηδενική και εμείς ανυπεράσπιστοι με κίνδυνο ζωής. Πληρώνουμε φόρους, κερατιάτικα, και εκεί που πρέπει δεν έχουμε στους δρόμους αστυνομία. Όπως δεν έχουμε αστυνομία για τους διαρρήκτες, τους πορτοφολάδες, τους απατεώνες που εξαπατούν γεροντάκια κλπ. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική, ούτε αποτελεί πανάκεια,αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση μία κάποια λύσις είναι η πιο αργή εκκίνηση σε πράσινο, ειδικά σε περιπτώσεις που ξέρεις οτί θα πέσει φουλ πέρασμα με κόκκινο...Τα μπινελίκια από τον από πίσω και το instant κορνάρισμα με το που ανάψει πράσινο (τρομερά αντανακλαστικά η "τρίτη ηλικία" στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σίγουρα προτιμότερα από την εναλλακτική... Επίσης,πολύ χαζό αλλά απλό παιδιά και καθόλου υποτιμητικό : ΑΡΓΑ, στα όρια της ασφάλειας πάντα, αλλά αργά, προς Θεού...Ασύλληπτο πλεονέκτημα σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιδράσεις... Από εκεί και πέρα,πας ενήλικος υπεύθυνος για τις πράξεις του,do as you like... 12 λεπτά πριν, kalmik είπε Μπορεί και το μεγαλύτερο. Αν τραυματιστεί ή σκοτωθεί άνθρωπος με υπαιτιότητά τους, εκτός από την ποινική μεταχείριση, θα χάσουν ότι έχουν (σπίτι, περιουσία) για αποζημίωση του θύματος αφού δεν θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη. My point exactly, thanks for confirming... Επεξ/σία 20 Ιουνίου από d_1_0_s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 6 ώρες πριν, bill987 είπε Καλά έκαναν και του πήραν το δίπλωμα + το χρηματικό πρόστιμο, ΑΛΛΑ το αυτοκίνητο τι φταίει ? Αν εγώ πήρα πχ το αυτοκίνητο του πατέρα μου και μου πάρουν τις πινακίδες αυτός τι θα κάνει ? Πως θα κινηθεί για δικιά μου π@π@ρι@ ??? Ειναι δικη του ευθυνη που στο εδωσε. Αν το τρακαρες τι θα γινοταν? Παλι δε θα εφταιγε ο πατερας σου και το αυτοκινητο του? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου Παίρνουν διπλώματα και άδειες για πλάκα πλέον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα