Dinos1973 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 16 hours ago, kavadias said: αν εννοείς τα "διακοποδάνεια" ότι αυτά και καλά "διαλύσαν" την οικονομία, not quite. Στις σύγχρονες δυτικές οικονομίες ελάχιστο ρόλο παίζει η παραγωγή απ' το 2000 και μετά, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και "φούσκες" όπως αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση της LB το 2008 ευθύνονται για την "παραγωγή" του χρήματος κατά κύριο λόγο και πολιτικές (EE & USA) που "μοιράζουν" χρήμα δημιουργημένο out of thin air στις Βρυξέλλες ή στη FED. Η Ελλάδα απλά ακολουθούσε αυτό που γινόταν παγκοσμίως. δεν δανείστηκε "πέρα απ' τα όρια της" παρά το γνωστό και χιλιοπαιγμένο αφήγημα. Δανεια για ακινητα, δανεια για επιχειρησεις, δανεια για οχηματα, δανεια για οικιακο εξοπλισμο, κλπ κλπ κλπ 16 hours ago, kavadias said: αν εννοείς τα "διακοποδάνεια" ότι αυτά και καλά "διαλύσαν" την οικονομία, not quite. Στις σύγχρονες δυτικές οικονομίες ελάχιστο ρόλο παίζει η παραγωγή απ' το 2000 και μετά, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και "φούσκες" όπως αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση της LB το 2008 ευθύνονται για την "παραγωγή" του χρήματος κατά κύριο λόγο και πολιτικές (EE & USA) που "μοιράζουν" χρήμα δημιουργημένο out of thin air στις Βρυξέλλες ή στη FED. Η Ελλάδα απλά ακολουθούσε αυτό που γινόταν παγκοσμίως. δεν δανείστηκε "πέρα απ' τα όρια της" παρά το γνωστό και χιλιοπαιγμένο αφήγημα. Δανεια για ακινητα, δανεια για επιχειρησεις, δανεια για οχηματα, δανεια για οικιακο εξοπλισμο, κλπ κλπ κλπ 16 hours ago, kavadias said: αν εννοείς τα "διακοποδάνεια" ότι αυτά και καλά "διαλύσαν" την οικονομία, not quite. Στις σύγχρονες δυτικές οικονομίες ελάχιστο ρόλο παίζει η παραγωγή απ' το 2000 και μετά, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και "φούσκες" όπως αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση της LB το 2008 ευθύνονται για την "παραγωγή" του χρήματος κατά κύριο λόγο και πολιτικές (EE & USA) που "μοιράζουν" χρήμα δημιουργημένο out of thin air στις Βρυξέλλες ή στη FED. Η Ελλάδα απλά ακολουθούσε αυτό που γινόταν παγκοσμίως. δεν δανείστηκε "πέρα απ' τα όρια της" παρά το γνωστό και χιλιοπαιγμένο αφήγημα. Δανεια για ακινητα, δανεια για επιχειρησεις, δανεια για οχηματα, δανεια για οικιακο εξοπλισμο, κλπ κλπ κλπ 16 hours ago, kavadias said: αν εννοείς τα "διακοποδάνεια" ότι αυτά και καλά "διαλύσαν" την οικονομία, not quite. Στις σύγχρονες δυτικές οικονομίες ελάχιστο ρόλο παίζει η παραγωγή απ' το 2000 και μετά, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και "φούσκες" όπως αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση της LB το 2008 ευθύνονται για την "παραγωγή" του χρήματος κατά κύριο λόγο και πολιτικές (EE & USA) που "μοιράζουν" χρήμα δημιουργημένο out of thin air στις Βρυξέλλες ή στη FED. Η Ελλάδα απλά ακολουθούσε αυτό που γινόταν παγκοσμίως. δεν δανείστηκε "πέρα απ' τα όρια της" παρά το γνωστό και χιλιοπαιγμένο αφήγημα. Δανεια για ακινητα, δανεια για επιχειρησεις, δανεια για οχηματα, δανεια για οικιακο εξοπλισμο, κλπ κλπ κλπ 16 hours ago, kavadias said: αν εννοείς τα "διακοποδάνεια" ότι αυτά και καλά "διαλύσαν" την οικονομία, not quite. Στις σύγχρονες δυτικές οικονομίες ελάχιστο ρόλο παίζει η παραγωγή απ' το 2000 και μετά, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και "φούσκες" όπως αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση της LB το 2008 ευθύνονται για την "παραγωγή" του χρήματος κατά κύριο λόγο και πολιτικές (EE & USA) που "μοιράζουν" χρήμα δημιουργημένο out of thin air στις Βρυξέλλες ή στη FED. Η Ελλάδα απλά ακολουθούσε αυτό που γινόταν παγκοσμίως. δεν δανείστηκε "πέρα απ' τα όρια της" παρά το γνωστό και χιλιοπαιγμένο αφήγημα. Δανεια για ακινητα, δανεια για επιχειρησεις, δανεια για οχηματα, δανεια για οικιακο εξοπλισμο, κλπ κλπ κλπ
f3d0n Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 9 hours ago, bilya said: Κάποιοι κάνετε ένα μεγάλο λάθος κ συγκρίνετε τον 30/40+ εαυτό σας με τον 0/20. Εγώ αν συγκρίνω τον 35αρι εαυτό μου με τους 35αριδες γονεις μου κ τι ζωή που καναν το 2000 θα πω οτι είμαι έτη φωτός καλύτερα γιατί έχω χόμπυ κ γυμνάζομαι, έχω δει άπειρες ταινίες/σειρές, έχω δει περισσότερες συναυλίες απο τι οι ίδιοι στην ζωή τους, έχω κάνει ταξίδια πολλά περισσότερα (υπάρχουν 60αριδες που πέρα απο τον νομό τους κ την Αθήνα δεν εχουν πάει πουθενά), κάνω πράγματα για μένα κ γιατί τα γουστάρω κ δεν αγχώνομαι τι θα πουν άλλοι. Οι μπουμερς κ οι early Xers οσο κ να μην το παραδέχοντε είχαν μια μίζερη ζωή για τα σημερινά δεδομένα ειδικα οσοι ήτα επαρχία. Forced τρόπο διασκέδασης/μουσικής, ασχολίες κτλπ ουτε για αστείο (το να βλέπεις μπαλα δεν ειναι hobby), κοινωνικό στιγματισμό στο μέγιστο, αρκετές γυναίκες δεν ήξεραν καν τι παει να πει έξω (έχω θείες που περίμεναν τις γιορτές να διασκεδάσουν) , υποκρισία σε μεγάλο βαθμό κ ψεύτικες σχέσεις (αυτά σκανε τα τελευταία 20 χρόνια με τα κληρονομικά) κ άλλα ωραία που βαριέμαι να γράψω. Εγώ εάν συγκρίνω τους 35ρηδες γονείς μου με εμένα, αυτοί είχαν σπίτι δικό τους (χωρίς δάνειο), εξοχικό (με δάνειο), δύο παιδιά, σκυλί, δύο αυτοκίνητα και κάθε Σάββατο έβγαιναν με παρέες έξω. Εγώ στα 35 μου ακόμα στο ενοίκιο, χωρίς παιδιά και το σκέφτομαι αρκετά εάν μας παίρνει να κάνουμε ή όχι, ένα αυτοκίνητο, φίλοι ελάχιστοι (οι περισσότεροι έφυγαν στο εξωτερικό ή "χάθηκαν") και έξοδοι μια στο τόσο. Το μόνο καλύτερο που έχω εγώ σε σχέση με τους γονείς μου στα 35 τους είναι το γρήγορο ίντερνετ, 65" oled tv και smartphone. Πραγματικά ζηλεύω την ζωή που έζησαν οι γονείς μου. 7 1
gpapadakis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 hours ago, Dinos1973 said: Η αυξηση του εισοδηματος ηταν δανεικα απο την τραπεζα, δεν ηταν απο την παραγωγη. Έτσι ακριβως. Αφού τουμπανιασαν το δημόσιο χρέος, άνοιξαν τις κανουλες του ιδιωτικού χρέους (δανεια τραπεζών). Από 10δις τραπεζικα δάνεια το 2001, έφτασαν τα 110 δις το 2010. Τα αποτελέσματα όλων αυτών, τα είδαμε και τα βλέπουμε. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από gpapadakis
AristidisZ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 10 ώρες πριν, alet είπε Για δώσε μας παράδειγμα που άνοιγες σπίτι και έκανες οικογένεια με ένα μισθό τοτε,γιατί αλλιώς τα θυμάμαι. Το 98 ο κατώτατος ήταν 160000 - 170000 δραχμές. Για ανέβασε μας φυλλάδιο ΣΜ τι είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα έπαιρνες με αυτά τα χρήματα και κάνε σύγκριση με σήμερα. Μην μου πεις για φτηνά τσιγάρα και πίτογυρα.Ανέβασε τις τιμές ενοικίων σε σχέση με τον κατώτατο, τα είδη επίπλων, ρούχων και ηλεκτρικών συσκευών να δούμε τι άνοιγες με αυτά τα χρήματα. ΥΓ Για τους μερακλήδες οι τιμές σε ΣΜ το 1994 με κατώτατο 120000 δρχ https://vendora.gr/items/g1x2gd/palio-filladio-timon-souper-market-marinopoulos-tou-1994.html Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι οι τιμές σε κάποια προϊόντα (σε σχέση με τον βασικό μισθό) είναι συγκριτικά πιο χαμηλές με σήμερα, σε άλλα πιο υψηλές και σε αρκετά παρόμοιες Μη τα πάμε ένα ένα, δεν έχει νόημα, το κόστος ζωής στα 90s ήταν σαφώς χαμηλότερο. Μιλάμε για τα αγαθά πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια ήταν σαφώς πιο κάτω (συγκριτικά) σε σχέση με σήμερα. Προφανώς πλέον αγοράζεις πιο εύκολα κινητό, τηλεόραση, ίσως όχημα (ελέγχεται), αλλά αυτά είναι άλλη κατηγορία αγαθών 2
pontez2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, costas_ είπε Καλύτερη εποχή είναι τώρα που έχουμε στην διάθεσή μας αγαθά, υπηρεσίες και δυνατότητες που στα 80s και 90s δεν τα φανταζόμασταν: 'Εχουμε αυτοκινητόδρομους, ασφαλή αυτοκίνητα, πρόσβαση σε πληροφορίες, δυνατότητα να βγούμε στην Ευρώπη, εχουμε το Euro, καλύτερες ευκαιρίες εργασίας, δυνατότητα να ταξιδεύουμε χωρίς περιορισμούς και καλύτερη υγεία (λιγότερο τσιγάρο επιτέλους). Σαφώς καλύτερες υποδομές (metro, μεταφορές, αεροδρόμια, λιμάνια κλπ) και πολύ ποιο ανεκτική κοινωνία με λιγότερους κοινωνικούς αποκλισμούς. Φυσικά έχουμε απίστευτη τεχνολογική πρόοδο και πολύ ποιο καλή ποιότητα ζωής. Καλύτερα εποχή ήταν τα 80s 90s διότι δεν είχαμε μετανάστες, ξένους & υπερτουρισμό, είχαμε πολύ ποιό κοινωνική ζωή, πηγαίναμε σε όλα τα νησιά και τα χωριά της Ελλάδας τσάμπα, είχαμε απίστευτη βραδυνή διασκέδαση, φθηνά οικόπεδα & εξοχικά, βροχή από επιδοτήσεις σε όλη την Ελλάδα, καλύτερους πολιτικούς, μόνο έλληνες σε όλα τα αθλήματα και υπέροχη φύση (πριν κατακαούν τα δάση μας). Επίσης είχαμε μόνο εγχώρια παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ελάχιστη εγκληματικότητα, λιγότερο καταναλωτισμό και ποιό ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια και την τοπική κοινωνία. Απο τα καλύτερα σχολια που διάβασα και το παραθέτω περισσότερο για να το διαβάσουν ολοι. Αν πρέπει μέσα σε πολύ λιγα λογια να περιγράψω τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε εποχής θα πω. 2024 Θετικά= Τεχνολογία (με οτι περιλαμβάνει αυτη απο κινητά μέχρι τα ΜΜΜ τη πρόοδο στην υγεία), Αρνητικά= Κόστος ζωής, άγχος, εγκληματικότητα, δικαιοσύνη (τα συγκεκριμένα ειναι απο επισημες πηγές και δημοσκοπίσεις δε τα βγάζω απ το κεφάλι μου) 1980. Θετικά= Φθηνότερη ζωή, κοινωνικότητα, Αρνητικά= τεχνολογία (επισης με οτι περιλαμβανει αυτη) 14 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Έτσι ακριβως. Αφού τουμπανιασαν το δημόσιο χρέος, άνοιξαν τις κανουλες του ιδιωτικού χρέους (δανεια τραπεζών). Από 10δις τραπεζικα δάνεια το 2001, έφτασαν τα 110 δις το 2010. Τα αποτελέσματα όλων αυτών, τα είδαμε και τα βλέπουμε. Γενικά αν δει κανεις το δημοσιο και ιδιωτικό χρέος το 2000 σε σχέση με το 2010, θα κλάψει. Και μιλάμε για μια δεκαετία που χαρακτηριστηκε απο ανάπτυξη για την Ελλάδα. Προφανως λοιπον δεν φταιει μονο η 10ετία του 80 για οτι έγινε μετά. 13 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Προφανώς πλέον αγοράζεις πιο εύκολα κινητό, τηλεόραση, ίσως όχημα (ελέγχεται), αλλά αυτά είναι άλλη κατηγορία αγαθών Με μεσο μικτό μισθό στα 1000 ευρώ, η αγορά ενός κινητού ή τηλεόρασης δεν ειναι πλέον τόσο ευκολο οσο τη προηγουμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, ενω η αγορά οχήματος ειναι πλέον σχεδον αδυνατη (για τον μέσο πολίτη έτσι, δε συζητάμε για μεγαλύτερους μισθους). Ακομα και ο δανεισμός έχει τεράστια επιτόκια. 1
TOMVLACH Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 18 ώρες πριν, Fronimitis είπε Νομίζω η απάντηση αυτή είναι ακριβώς η απάντηση που θέλει ο TS. Επί ΠΑΣΟΚ ο κόσμος είχε λεφτά,αλλά δεν υπήρχαν τόσα υλικά αγαθά για να τα ξοδέψει. Γι'αυτό και υπήρχαν γεμάτες τσέπες.Τωρα επικρατεί επίδειξη,δε βαριέσαι και δηθενια. Επίσης ζούμε την εποχή του ίντερνετ και της αποκοινωνικοποιησης. Μάλλον ζούσατε σε άλλη κοινωνία... το 2000-2010 είχες πολλούς τρόπους να ξοδέψεις πολλά χρήματα.. μπουζούκια αυτοκίνητα διακοπές... και μιλάμε για τρελά ποσα.. κάποτε κάτω από 3-4 χιλιάρικα λογαριασμό καθόσουν από τα τρίτα τραπέζια και πίσω.. σιγά την εποχή που ζούμε με τις ρομπότ σκούπες.. χαλάσαμε τότε μια παρέα 5-6 χιλιάρικα σε ένα σκ.. γιαυτό και μείναμε αφραγκοι βέβαια.. 🤣🤣🤣
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 19 ώρες πριν, Dim4653 είπε Βλέπω πολλούς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι γονείς μου αλλά και millennials ακόμα να λένε ότι η ζωή παλιά ήταν όμορφη οι άνθρωποι ξέγνοιαστοι και πιο καλοί και ηθικοί, όπως επίσης και ότι όλα καταστράφηκαν μετά τον κοβιντ και ότι τα 2000ς παρουσιάζονται σαν κάτι εξιδανικευμένο και ότι η ανθρωπότητα πήγαινε μόνο προς το καλύτερο. Πείτε με τρελό αλλά εγώ νιώθω ότι τώρα περνάω μια πολύ καλύτερη φάση στην μετά κοβιντ εποχή, επίσης από αυτά που θυμάμαι από εποχές 2015-19 έχω πολύ άσχημες αναμνήσεις χειρότερες από ότι τη περίοδο 2020-24. Πιστεύω ότι ο κόσμος και πριν τον κοβιντ είχε εξίσου πολλά προβλήματα, δε νομίζω ότι τώρα είναι χειρότερα από παλιά, πείτε όμως όντως ήταν τόσο καλύτερα παλιά και είμαι εγώ ο περίεργος και ο άτυχος που μεγαλώνει στη σημερινή εποχή??? Γιατί έχω την εντύπωση ότι η δικιά μου γενιά τη δεκαετία του 2030 θα λέει τι ωραία που ήταν ο κόσμος τα 20ς και πάει λέγοντας, αλήθεια δε ξέρω, πείτε μου τη γνώμη σας εσείς οι μεγαλύτεροι. Ναι ηταν πολυ καλυτερη, εκτος κι αν ησουν gay, χοντρος, κοντος, μαλλιας, γυναικα, μεταναστης, σκυλος, γατα. Τοτε περναγες τελεια με τα δανεικα που πηρες και εφαγες σε μπουζουκια και cayenne και φορτωσες στους επομενους. 3
pontez2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ναι ηταν πολυ καλυτερη, εκτος κι αν ησουν gay, χοντρος, κοντος, μαλλιας, γυναικα, μεταναστης, σκυλος, γατα. Τοτε περναγες τελεια με τα δανεικα που πηρες και εφαγες σε μπουζουκια και cayenne και φορτωσες στους επομενους. Tωρα ας πουμε ειναι καλυτερη η ζωη για τους παραπάνω? Οκ αν εισαι σκυλος ειναι λιγο καλυτερα δε μπορώ να πω Εντάξει τωρα δεν έχει πολλά cayenne, έχει τέσλα...Άλλαξαν οι εποχές Ντινο 1
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Tωρα ας πουμε ειναι καλυτερη η ζωη για τους παραπάνω? Οκ αν εισαι σκυλος ειναι λιγο καλυτερα δε μπορώ να πω Εντάξει τωρα δεν έχει πολλά cayenne, έχει τέσλα...Άλλαξαν οι εποχές Ντινο Τουλαχιστον τωρα αν κανεις κατι εις βαρος τους, σε κυνηγανε. 1
ant_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 13 ώρες πριν, Malthador είπε Φυσικά και ο κόσμος είναι στο καλύτερο σημείο που ήταν από οποτεδήποτε άλλοτε στο παρελθόν. Από όλες τις απόψεις και σε όλους τους τομείς. Κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, σε θέμα πληροφόρησης, ασφάλειας, υγείας, ευκολίας, ταχύτητας, απ' όπου και να το πιάσουμε, κάθε δεκαετία ήταν καλύτερη από την προηγούμενή της. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν ταυτίσει την «νοσταλγία» με το «βιοτικό επίπεδο». Καμία σχέση, απλά τείνουν να ξεχνούν το πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα παλιότερα. To ακριβως αντιθετο θα ελεγα Πολιτικα? Γουατ? Κοινωνικα? Απο που να το πιασεις απο τα σχολεια π πλεον παλια υπηρχαν στο σχολειο 2-3 που ηταν τα κ..παιδα του σχολειου Τωρα πρεπει να βρεις 2-3 που δεν ειναι τα κ... και αν τα βρεις Ασφαλεια? Στους δρομους που κυκλοφορουσα βραδυ οταν ημουν δημοτικο τωρα το σκεφτεσαι να περασεις μερα απο εκει
APOMICHALIS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, alet είπε Για δώσε μας παράδειγμα που άνοιγες σπίτι και έκανες οικογένεια με ένα μισθό τοτε,γιατί αλλιώς τα θυμάμαι. Το 98 ο κατώτατος ήταν 160000 - 170000 δραχμές. Για ανέβασε μας φυλλάδιο ΣΜ τι είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα έπαιρνες με αυτά τα χρήματα και κάνε σύγκριση με σήμερα. Μην μου πεις για φτηνά τσιγάρα και πίτογυρα.Ανέβασε τις τιμές ενοικίων σε σχέση με τον κατώτατο, τα είδη επίπλων, ρούχων και ηλεκτρικών συσκευών να δούμε τι άνοιγες με αυτά τα χρήματα. ΥΓ Για τους μερακλήδες οι τιμές σε ΣΜ το 1994 με κατώτατο 120000 δρχ https://vendora.gr/items/g1x2gd/palio-filladio-timon-souper-market-marinopoulos-tou-1994.html 170000 δρχ είναι 500 ευρώ και η colgate 100ml είχε 1,33 ευρώ σήμερα τα 75ml εχουν 2,8 και παίρνουμε 750 ευρώ βασικό coca cola 330ml 75 δρχ = 0,20 Cent σήμερα Κοτόπουλο νωπο 555 δρχ Σημερινή τιμή σουπερ μαρκετ 13,37ευρώ / κιλο νιτσιάκος Σπίτι δεν ξέρω αν έχτιζες, αλλά από τις τιμές που βλέπω σίγουρα κάτι έμενε στην τσέπη τέλος του μήνα (στην περιπτωση που έκανες τότε την ίδια ζωη με τώρα, δηλάδη χώρις εξόδους κτλπ) Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από APOMICHALIS
Arkin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Το κρίμα είναι ότι η γενιά του 50 και του 60 έφαγαν όλα αυτά τα δανεικά και κατά χρέωσαν τη χώρα και τώρα την πληρώνουν οι νέοι οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα ούτε έφαγαν τίποτα και πρέπει να ζήσουν με μισθούς πείνας. Δεν τα φάγαμε μαζί. Τα έφαγαν όσοι είναι κυρίως πριν του 1980 γεννημένοι και τώρα τα παιδιά τρέχουν και δεν φτάνουν κυριολεκτικά. Την πατήσαμε με λίγα λόγια αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι οι κάτω των 40 χρονών.
giannis808 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 11 minutes ago, APOMICHALIS said: 170000 δρχ είναι 500 ευρώ και η colgate 100ml είχε 1,33 ευρώ σήμερα τα 75ml εχουν 2,8 και παίρνουμε 750 ευρώ βασικό coca cola 330ml 75 δρχ = 0,20 Cent σήμερα Κοτόπουλο νωπο 555 δρχ Σημερινή τιμή σουπερ μαρκετ 13,37ευρώ / κιλο νιτσιάκος Σπίτι δεν ξέρω αν έχτιζες, αλλά από τις τιμές που βλέπω σίγουρα κάτι έμενε στην τσέπη τέλος του μήνα (στην περιπτωση που έκανες τότε την ίδια ζωη με τώρα, δηλάδη χώρις εξόδους κτλπ) 13.37€ το κιλό δεν έχει ούτε το μοσχάρι αυτή την στιγμή. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο τρέχουν όλα τα ΣΜ προσφορά στο κοτόπουλο από 2.59 ο φτηνότερος (λιντλ) μέχρι 3.39 περίπου που είδα και Πίνδος αν δεν κάνω λάθος στον ανδρικοπουλο πριν λίγες μέρες 2
pontez2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Το κρίμα είναι ότι η γενιά του 50 και του 60 έφαγαν όλα αυτά τα δανεικά και κατά χρέωσαν τη χώρα και τώρα την πληρώνουν οι νέοι οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα ούτε έφαγαν τίποτα και πρέπει να ζήσουν με μισθούς πείνας. Δεν τα φάγαμε μαζί. Τα έφαγαν όσοι είναι κυρίως πριν του 1980 γεννημένοι και τώρα τα παιδιά τρέχουν και δεν φτάνουν κυριολεκτικά. Την πατήσαμε με λίγα λόγια αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι οι κάτω των 40 χρονών. Παιδιά σοβαρά, no offence Arkin καθαρά επειδη το έγραψες, ξέρω οτι η πλειοψηφια συμφωνει με αυτο. Κανεις της γενιάς του 50 δε μας "χρέωσε" περισσότερο απ οσο χρεώσαμε τον εαυτό μας τη δεκαετία του 2000 που ειναι η χειροτερη σε αυξηση χρέους. Ηταν η δεκαετία που ανάγκασε την Ε.Ε. να μας κλεισει τα δανεικά. Μιλάμε οτι τη περιοδο 2003 εως 2009 ειχες αυξηση 131,9%!!!!!! Τη δεκαετία που ειχαν αυξηθεί οι μισθοι, που ειχες ανάπτυξη, που ειχες Ολυμπιάδα κτλ. Ε δε γινεται να λέμε οτι φταιει το 80. Δε φταιει μονο το 80 με το χρέος στα 20 δις, με το οτι καταφέραμε το 24 να έχουμε 400 δις χρέος παρά το κουρεμα του 2012. Ας αποδεκ 2
APOMICHALIS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, giannis808 είπε 13.37€ το κιλό δεν έχει ούτε το μοσχάρι αυτή την στιγμή. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο τρέχουν όλα τα ΣΜ προσφορά στο κοτόπουλο από 2.59 ο φτηνότερος (λιντλ) μέχρι 3.39 περίπου που είδα και Πίνδος αν δεν κάνω λάθος στον ανδρικοπουλο πριν λίγες μέρες έχεις δίκιο , ήταν φιλέτα στήθος. νωπό αβ 3ευρώ το κιλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις