Skandalf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 O κόσμος δυστυχώς εξελίσσεται και αλλάζει , το καλώς ή κακώς θα το δείξει η ιστορία , το θέμα είναι πως όποιος δεν αλλάζει βαλτώνει... Το ότι οι μισθοί ήταν καλύτεροι 30 χρόνια πριν σε μη εξειδικευμένα επαγγέλματα δείχνει πόσο έχει επηρεάσει η τεχνολογία τη ζωή μας - καλώς ή κακώς με το AI και την ρομποτική που έρχονται , τα περισσότερα από αυτά θα εξαλειφθούν , όπως αντίστοιχα έχουν χαθεί και άπειρα επαγγέλματα από το παρελθόν. Συμφωνώ πως ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θα χάσει το βιός του , αλλά θα πρέπει και αυτό το κομμάτι από τώρα να σκεφτεί πως μπορεί να γίνει χρήσιμο στην κοινωνία σε 5-10 χρόνια , καλώς ή κακώς αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει όλοι να απαντήσουμε για τον εαυτό μας - το 1980 η απάντηση θα ήταν δημόσιος υπάλληλος κατά πάσα πιθανότητα... Θέμα σύγκρισης δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρξει , δεν γίνεται να κρίνεις το 1980 με κριτήρια του 2023 , καθότι πολλά πράγματα που τώρα είναι η νόρμα , τότε δεν υπήρχαν ούτε στην (επιστημονική) φαντασία. Όσο επιμένουμε να κολλάμε στο παρελθόν , τόσο δεν θα ζούμε το μέλλον - πάντα υπήρχε καλή και κακή εκδοχή , στο χέρι μας είναι τι θα δούμε και αν ρωτάτε εμένα αν θα πατούσα ένα κουμπί να πάω 30 χρόνια μπροστά ή 30 χρόνια πίσω , πάντα το μπροστά θα είναι η επιλογή μου, το πίσω το έχω ήδη ζήσει.. 1
@pnea1973 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Επειδή η ζωή είναι μικρή, βρείτε τι σας αρέσει και ζήστε...Θα βρείτε και άλλους στον δρόμο, που θα μείνουν, θα φύγουν, μπορεί και να ξαναγυρίσουν. Τα λεφτά είναι σημαντικά, αλλά η υγεία πιο πολύ. Προσπαθείτε να ζήσετε την κάθε εποχή με τα καλά και τα άσχημά της. Ναι για μένα την δεκαετία το 1980 μπορεί να ήταν καλύτερα για κάποιον άλλον όχι. Υπάρχει κόσμος εκεί έξω για όλους... Οικονομικά το παιχνίδι χάθηκε μόλις μπήκαμε στο €!!!!!! Καλό καλοκαίρι!!!!! Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2024 από @pnea1973 4 1
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 3 hours ago, ant_ said: Πολιτικα? Γουατ? Βεβαίως. Είναι πολύ πιο εύκολο να πληροφορηθείς, να επιμορφωθείς και να επικοινωνήσεις και άρα να πολιτικοποιηθείς ορθότερα. 3 hours ago, ant_ said: Κοινωνικα? Απο που να το πιασεις απο τα σχολεια π πλεον παλια υπηρχαν στο σχολειο 2-3 που ηταν τα κ..παιδα του σχολειου Το ίδιο με πριν, περισσότερη επικοινωνία σημαίνει περισσότερη κοινωνικοποιήσει. Αν την περισσότερη επικοινωνία ο κόσμος την σπαταλάει σε μαϊντανίλες, αυτό δεν σημαίνει ότι η λύση είναι η μη ύπαρξη της επικοινωνίας και της πληροφορίας. Γελάω με το επιχείρημα του σχολείου, το δημοτικό που πήγαινα εγώ στα 90's ήταν 100 φορές χειρότερο από το σχολείο που πάνε τα παιδιά μου σήμερα. Σε επίπεδο κτιρίων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δασκάλων, συμμαθητών, όλα είναι πολύ πιο ανεβασμένα. 3 hours ago, ant_ said: Ασφαλεια? Στους δρομους που κυκλοφορουσα βραδυ οταν ημουν δημοτικο τωρα το σκεφτεσαι να περασεις μερα απο εκει Έχεις μπερδευτεί (και δεν είσαι ο μόνος απ' ότι παρατηρώ με μεγάλη μου θλίψη) σχετικά με το τι σημαίνει «ασφάλεια» και «εγκληματικότητα». Το αν μπορείς να περπατήσεις στα στενά της Ομόνοιας στις 3.00 την νύχτα είναι ένα πράγμα, ναι, ίσως και να μην μπορείς. Ασφάλεια δεν είναι μόνο αυτό όμως. Ασφάλεια είναι και το να βρίσκεις νοσοκομείο να σε περιθάλψει αν σου τύχει η στραβή. Επίσης, ξαναρωτάω, αφού μιλάμε για ασφάλεια, στα 90's κάθε δεύτερη εβδομάδα γινόταν κι από μια ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε τέτοιο πράγμα φέτος; Επίσης, εγκληματικότητα δεν είναι μόνο το ζάκι που βαράει μπροστά σου. Εγκληματικότητα είναι και να δέρνεις το παιδί σου. Στα 90's τρώγαμε αβέρτα σφαλιάρες από τους δασκάλους μας για να πάρουμε καλύτερα τα γράμματα Γενικά είμαστε πολύ πιο μπροστά πλέον σε θέμα ασφάλειας, καμία σχέση με 30 χρόνια πίσω. 6 1
pontez2 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2024 2 ώρες πριν, Arkin είπε Χρέωσα δηλαδή εγώ που είμαι του 1990 την Ελλάδα το 2000 που ήμουν 10? Όχι εγώ δεν έφταιξα σε τίποτα αντιθέτως μετά το στρατό 2009 έφαγα μια κρίση όπως όλοι της γενιάς μου από το 80 85 και μετά που είναι μια γενιά που ξεκάθαρα πληρώνει τα τρελά φαγοποτια των παλιών. Δεν έφαγα εγώ κάτι η δική μου η γενιά πληρώνει όλα τα λάθη όσοι είμαστε μέχρι το 2000 κυρίως μιας και οι πιο νέοι που είναι σήμερα 15 με 20 ειναι πέρα βρέχει και δεν τους νοιάζει τίποτα. Δε σου ειπα οτι φταις εσυ, ή οτι εσυ χρέωσες, αλλά οτι η λογική ειναι ιδια για όλους. Και επειδη η ζωή μας οπως φαινεται δε προκειται να βελτιωθει στα επομενα 30 χρονια, γιατι απλά δεν γινεται, και θα έχουμε ένα χρεος το οποίο θα διογκωνεται μονιμα, θα σου λέει ο επομενος 30άρης οτι φταις εσυ που δεν έκανες τιποτε το 2010 που ησουν 20 ή του 2020 που ησουν 30. Τα λάθη δε τα κάνει ο απλός κόσμος. Τα κάνουν αυτοι που επιλέγονται για έναν συγκεκριμένο σκοπό, πληρωνονται αδρά για αυτό και δεν κάνουν αυτο που πρέπει να κάνουν. Το οτι ψηφιζουμε, δε σημαίνει οτι έχουμε το δικαίωμα να ελεγχουμε τι κάνει αυτος που ψηφίσαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις