Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Βλέπω πολλούς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι γονείς μου αλλά και millennials ακόμα να λένε ότι η ζωή παλιά ήταν όμορφη οι άνθρωποι ξέγνοιαστοι και πιο καλοί και ηθικοί, όπως επίσης και ότι όλα καταστράφηκαν μετά τον κοβιντ και ότι τα 2000ς παρουσιάζονται σαν κάτι εξιδανικευμένο και ότι η ανθρωπότητα πήγαινε μόνο προς το καλύτερο. Πείτε με τρελό αλλά εγώ νιώθω ότι τώρα περνάω μια πολύ καλύτερη φάση στην μετά κοβιντ εποχή, επίσης από αυτά που θυμάμαι από εποχές 2015-19 έχω πολύ άσχημες αναμνήσεις χειρότερες από ότι τη περίοδο 2020-24. Πιστεύω ότι ο κόσμος και πριν τον κοβιντ είχε εξίσου πολλά προβλήματα, δε νομίζω ότι τώρα είναι χειρότερα από παλιά, πείτε όμως όντως ήταν τόσο καλύτερα παλιά και είμαι εγώ ο περίεργος και ο άτυχος που μεγαλώνει στη σημερινή εποχή??? Γιατί έχω την εντύπωση ότι η δικιά μου γενιά τη δεκαετία του 2030 θα λέει τι ωραία που ήταν ο κόσμος τα 20ς και πάει λέγοντας, αλήθεια δε ξέρω, πείτε μου τη γνώμη σας εσείς οι μεγαλύτεροι.  

Δημοσ.

Ο κόσμος του 1980-1990 ήταν φτωχότερος σε υλικές συνθήκες, κατά πολύ. Δες καμιά Ελληνική ταινία της εποχής, να δεις κάτι σκοτεινά σπίτια, φτωχικά, με κάτι λιτούς σοβιετικού τύπου διακόπτες στις γωνίες εδώ κι εκεί. Το μόνο που είχες να κάνεις, ήταν να αράζεις σπίτι, να δουλεύεις και να βγαίνεις με κάναν φίλο ενίοτε.

Από το 2000-2010 έχει αυξηθεί τρομερά ο πλούτος και η ποικιλία των πραγμάτων που κάνει κανείς σπίτι του. Οι υλικές συνθήκες μας είναι άπιαστες, ακόμα και στους μικρο-μεσαίους. Ρομποτικές σκούπες, σμαρτφονς, ιντερνετ, περίτεχνοι φωτισμοί, σύγχρονος κλιματισμός - κουφώματα - μονώσεις. Σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, φτηνό και προσβάσιμο αεροπλάνο.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν απομονώσει τον άνθρωπο και πλήξει την κοινωνικοποίησή του. Ακόμα και όσοι λίγοι παραμένουμε αρκετά κοινωνικοί... δε βρίσκουμε άλλον κοινωνικό κόσμο, να γνωρίσουμε - πιούμε μια μπύρα. Οι άνθρωποι είναι διστακτικοί και βαρεμένοι.

• Like 12
  • Sad 1
  • Haha 8
Δημοσ.

Μερικά πράγματα ήταν καλύτερα, μερικά χειρότερα και μερικά εντελώς διαφορετικά.
Τώρα για γενικότητες για την πορεία της ανθρωπότητας και τον κόσμο, αυτοί που τα λένε έχουν και ατζέντες όταν τα λένε

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Ο κόσμος του 1980-1990 ήταν φτωχότερος σε υλικές συνθήκες, κατά πολύ. Δες καμιά Ελληνική ταινία της εποχής, να δεις κάτι σκοτεινά σπίτια, φτωχικά, με κάτι λιτούς σοβιετικού τύπου διακόπτες στις γωνίες εδώ κι εκεί. Το μόνο που είχες να κάνεις, ήταν να αράζεις σπίτι, να δουλεύεις και να βγαίνεις με κάναν φίλο ενίοτε.

Από το 2000-2010 έχει αυξηθεί τρομερά ο πλούτος και η ποικιλία των πραγμάτων που κάνει κανείς σπίτι του. Οι υλικές συνθήκες μας είναι άπιαστες, ακόμα και στους μικρο-μεσαίους. Ρομποτικές σκούπες, σμαρτφονς, ιντερνετ, περίτεχνοι φωτισμοί, σύγχρονος κλιματισμός - κουφώματα - μονώσεις. Σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, φτηνό και προσβάσιμο αεροπλάνο.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν απομονώσει τον άνθρωπο και πλήξει την κοινωνικοποίησή του. Ακόμα και όσοι λίγοι παραμένουμε αρκετά κοινωνικοί... δε βρίσκουμε άλλον κοινωνικό κόσμο, να γνωρίσουμε - πιούμε μια μπύρα. Οι άνθρωποι είναι διστακτικοί και βαρεμένοι.

Νομίζω η απάντηση αυτή είναι ακριβώς η απάντηση που θέλει ο TS.

Επί ΠΑΣΟΚ ο κόσμος είχε λεφτά,αλλά δεν υπήρχαν τόσα υλικά αγαθά για να τα ξοδέψει. Γι'αυτό και υπήρχαν γεμάτες τσέπες.Τωρα επικρατεί επίδειξη,δε βαριέσαι και δηθενια.

Επίσης ζούμε την εποχή του ίντερνετ και της αποκοινωνικοποιησης.

Επεξ/σία από Fronimitis
  • Like 2
Δημοσ.

2000-2010 ήταν η "μαγική περίοδος" που είχες αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος σε σχεδόν όλα τα επίπεδα της κοινωνίας χωρίς ταυτόχρονη αύξηση του κόστους ζωής (ή έστω αύξηση με μικρότερο ρυθμό), το χρήμα ήταν "φτηνότερο" τότε. Επίσης οι συνθήκες εργασίας ήταν κατά κανόνα καλύτερες, υπήρχαν πολύ περισσότερες δουλειές ιδίως χαμηλής ειδίκευσης με ικανοποιητικές αποδοχές.

👆 αυτά είναι τα facts. τώρα περί ηθικής κλπ. δεν ξέρω να απαντήσω.

• Like 5
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Ρομποτικές σκούπες, σμαρτφονς, ιντερνετ, περίτεχνοι φωτισμοί, σύγχρονος κλιματισμός - κουφώματα - μονώσεις. Σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, φτηνό και προσβάσιμο αεροπλάνο

The meaning of life.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα η ζωή είναι για λίγους και εκλεκτούς οι οποίοι όσο περνούν τα χρόνια γίνονται και λιγότεροι.

Αφού φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ευτυχισμένος είναι αυτός που έχει ένα καλό σμάρτφον αλλά μένει στο νοίκι πάλι καλά να λέμε.😛

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
27 minutes ago, kavadias said:

2000-2010 ήταν η "μαγική περίοδος" που είχες αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος σε σχεδόν όλα τα επίπεδα της κοινωνίας χωρίς ταυτόχρονη αύξηση του κόστους ζωής (ή έστω αύξηση με μικρότερο ρυθμό), το χρήμα ήταν "φτηνότερο" τότε. Επίσης οι συνθήκες εργασίας ήταν κατά κανόνα καλύτερες, υπήρχαν πολύ περισσότερες δουλειές ιδίως χαμηλής ειδίκευσης με ικανοποιητικές αποδοχές.

👆 αυτά είναι τα facts. τώρα περί ηθικής κλπ. δεν ξέρω να απαντήσω.

Η αυξηση του εισοδηματος ηταν δανεικα απο την τραπεζα, δεν ηταν απο την παραγωγη. 

• Like 2
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dim4653 είπε

η ανθρωπότητα πήγαινε μόνο προς το καλύτερο

Ουτε καν.
Καλυτερα απο μεσαιωνα,αλλα σιγουρα δεν πηγαινε,ουτε παει προς το καλυτερο.
Στο μεσαιωνα θα καταληξουμε,σε φαση mad max.

Απλα τοτε ειμασταν πιο κοινωνικοι και φυσικα ειχαμε(νε) και παραπανω λεφτα.
Το ιντερνετ βοηθησε στην αποκοινωνικοποιηση.
Βαλε να δεις το fight club, κανει μια καλη περιγραφη της καταστασης.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Fronimitis είπε

Νομίζω η απάντηση αυτή είναι ακριβώς η απάντηση που θέλει ο TS.

Επί ΠΑΣΟΚ ο κόσμος είχε λεφτά,αλλά δεν υπήρχαν τόσα υλικά αγαθά για να τα ξοδέψει. Γι'αυτό και υπήρχαν γεμάτες τσέπες.Τωρα επικρατεί επίδειξη,δε βαριέσαι και δηθενια.

Επίσης ζούμε την εποχή του ίντερνετ και της αποκοινωνικοποιησης.

Δηλαδή άμα κάποιος είναι κοινωνικός δεν μπορεί να κάνει εύκολα φίλους?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dim4653 είπε

Δηλαδή άμα κάποιος είναι κοινωνικός δεν μπορεί να κάνει εύκολα φίλους?

Δε βρίσκει το ίδιο εύκολα με παλιά γιατί έχει μειωθεί ο κόσμος που βγαίνει έξω. Ακόμα πιο δύσκολα αν είναι μόνος του κάποιος, θα προτιμήσει να δει καμιά ταινία από streaming παρά να βγει για μπύρα έξω μόνος του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dim4653 είπε

Βλέπω πολλούς ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι γονείς μου αλλά και millennials ακόμα να λένε ότι η ζωή παλιά ήταν όμορφη οι άνθρωποι ξέγνοιαστοι και πιο καλοί και ηθικοί, όπως επίσης και ότι όλα καταστράφηκαν μετά τον κοβιντ και ότι τα 2000ς παρουσιάζονται σαν κάτι εξιδανικευμένο και ότι η ανθρωπότητα πήγαινε μόνο προς το καλύτερο. Πείτε με τρελό αλλά εγώ νιώθω ότι τώρα περνάω μια πολύ καλύτερη φάση στην μετά κοβιντ εποχή, επίσης από αυτά που θυμάμαι από εποχές 2015-19 έχω πολύ άσχημες αναμνήσεις χειρότερες από ότι τη περίοδο 2020-24. Πιστεύω ότι ο κόσμος και πριν τον κοβιντ είχε εξίσου πολλά προβλήματα, δε νομίζω ότι τώρα είναι χειρότερα από παλιά, πείτε όμως όντως ήταν τόσο καλύτερα παλιά και είμαι εγώ ο περίεργος και ο άτυχος που μεγαλώνει στη σημερινή εποχή??? Γιατί έχω την εντύπωση ότι η δικιά μου γενιά τη δεκαετία του 2030 θα λέει τι ωραία που ήταν ο κόσμος τα 20ς και πάει λέγοντας, αλήθεια δε ξέρω, πείτε μου τη γνώμη σας εσείς οι μεγαλύτεροι.  

GenX εδω.
Μπούρδες ήταν καλύτερη η ζωη.
Η κοινωνία και το κράτος ήταν βουτηγμένα στην ίδια διαφθορά, ανηθικότητα ,κουτοπονηριά που υπάρχει και τώρα. 
Απλά μπορούσες να κρύψεις ευκολότερα πράγματα κάτω απο το χαλάκι ,καθώς υπήρχε μονοπώλιο στην ενημέρωση.
Κουμάντο στο image της χώρας και άρα στην ψυχολογία της μάζας έκαναν οι καναλάρχες και οι εκδότες.
Τώρα οι εκδότες έχουν διαγραφεί απο την εξίσωση και οι καναλάρχες είναι λιγότερο απαραίτητοι.
Η μόνη διαφορά ήταν η ψευδαίσθηση οτι η κάθε γενιά θα έχει καλύτερο μέλλον απο την επόμενη,που γκρεμίστηκε με πάταγο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και άρα η ψυχολογία των νέων ήταν περισσότερο positive/ανέμελη.

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε

Δε βρίσκει το ίδιο εύκολα με παλιά γιατί έχει μειωθεί ο κόσμος που βγαίνει έξω. Ακόμα πιο δύσκολα αν είναι μόνος του κάποιος, θα προτιμήσει να δει καμιά ταινία από streaming παρά να βγει για μπύρα έξω μόνος του.

Θεωρείς ότι έχει μειωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμο? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dim4653 είπε

Θεωρείς ότι έχει μειωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμο? 

Καλά δεν έχω στατιστικά αλλά λογικά να το πάρεις, παλιά δεν είχες τόση ποικιλία διασκέδασης εντός οικίας, οπότε έβγαινες έξω. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα... κάνεις φίλους απ'το ιντερνετ :D

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Η αυξηση του εισοδηματος ηταν δανεικα απο την τραπεζα, δεν ηταν απο την παραγωγη. 

αν εννοείς τα "διακοποδάνεια" ότι αυτά και καλά "διαλύσαν" την οικονομία, not quite.

Στις σύγχρονες δυτικές οικονομίες ελάχιστο ρόλο παίζει η παραγωγή απ' το 2000 και μετά, χρηματοπιστωτικά προϊόντα και "φούσκες" όπως αυτά που οδήγησαν στην κατάρρευση της LB το 2008 ευθύνονται για την "παραγωγή" του χρήματος κατά κύριο λόγο και πολιτικές (EE & USA) που "μοιράζουν" χρήμα δημιουργημένο out of thin air στις Βρυξέλλες ή στη FED. Η Ελλάδα απλά ακολουθούσε αυτό που γινόταν παγκοσμίως. δεν δανείστηκε "πέρα απ' τα όρια της" παρά το γνωστό και χιλιοπαιγμένο αφήγημα.

• Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...