Προς το περιεχόμενο

Pascal For Windows??? Πού;;;

Tetix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα έβγαλα ένα βιβλίο για Pascal που πήρα πριν κανά δίμηνο και είπα να το αρχίσω... Προχώρησα λίγο, αλλά μετά ήθελα ένα compiler και οι μόνοι που βρήκα ήταν κάποιοι πανάρχαιοι για DOS, ενώ ξέρω ότι υπάρχουν και για Windows.

Ξέρει κανείς site που να το δίνει ή κάποιο πακέτο για να αγοράσω που θα το περιέχει;

Δημοσ.

Τελικά το περιβάλλον δεν είναι σε Windows. Είμαι καταδικασμένος να δουλεύω στα κλασσικά παράθυρα του DOS :( ή υπάρχουν compiler με περιβάλλον Windows?

Δημοσ.
Τελικά το περιβάλλον δεν είναι σε Windows. Είμαι καταδικασμένος να δουλεύω στα κλασσικά παράθυρα του DOS :( ή υπάρχουν compiler με περιβάλλον Windows?

Δεν νομίζω...και γω pascal δούλευα σε κλασσικό παράθυρο του DOS.. :o

Δημοσ.

lanista ευχαριστώ για την απάντηση... Ήταν αυτό που έψαχνα. Όμως τώρα βρέθηκα μπροστά σε ένα άλλο πρόβλημα... Όταν τρέχω τα προγράμματα που φτιάχνω θέλω να δω το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δεδομένων, αλλά κλείνει το παράθυρο του DOS. Eίμαι σχεδόν σίγουρος ότι η επιλογή Execute Parameters που έχει στο menu Execute---->Compile έχει σίγουρα κάποια σχέση με αυτό το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω ποιες παραμέτρους χρειάζεται για να μην κλείνει αφού τελειώσει. Ελπίζω να ξέρει κάποιος γιατι δεν έχω ιδέα του τι φτιάχνω (αν είναι σωστό ή όχι...) :wink:

Δημοσ.

den tha ektelis to ektelesimo .exe pou dimiurgises me mouse click

mpes sti ms-dos consola,pane sto directory pou dimiourgises to exe

me tin entoli "cd" kai apo ekei grafis to onoma tou executable arxeiou.

kanonika prepei na iparxi antistixi entoli mi klisimatos parathirou stin pascal alla den gnorizo distixos tin glossa.

Δημοσ.

tetix,vaze.ena.readkey.sto.telos.tou.prog.sou.gia.na.min.kleinei.

sorry.pou.vazw.telitses.alla.ehei.halasei.to.space!

an.thes.ehw.tin.turbo.pascal.1.5.for.windows.

steile.pm.an.einai

Δημοσ.

Οπως ειπε και ο lanista αν δεν πρέπει να μάθεις Pascal για την σχολή σου , τότε καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις με Delphi.

Παντως υπαρχει απ'οτι ξερω και η Borland Pascal for Windows με την οποια μπορεις να φτιαξεις εφαρμογες και σε Dos και σε Windows ;)

Dokimase ton parakatw kodika gia na mh kleinei to para8yro (exw na asxolh8w xronia me thn pascal)

var ch:char;

ch:=readkey; {auth th grammh valth sto telos toy programmatos}

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...