Tetix Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Σήμερα έβγαλα ένα βιβλίο για Pascal που πήρα πριν κανά δίμηνο και είπα να το αρχίσω... Προχώρησα λίγο, αλλά μετά ήθελα ένα compiler και οι μόνοι που βρήκα ήταν κάποιοι πανάρχαιοι για DOS, ενώ ξέρω ότι υπάρχουν και για Windows. Ξέρει κανείς site που να το δίνει ή κάποιο πακέτο για να αγοράσω που θα το περιέχει;
Tetix Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 http://www.freepascal.org/down-win32.html Το βρηκα...:wink:
Tetix Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2004 Μονος μου τα γράφω, μόνος μου τα βλέπω, μόνος μου τα απαντάω...
Tetix Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Τελικά το περιβάλλον δεν είναι σε Windows. Είμαι καταδικασμένος να δουλεύω στα κλασσικά παράθυρα του DOS ή υπάρχουν compiler με περιβάλλον Windows?
Tetix Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δεν μπορω δλδ να βρω κάποιον ανεξάρτητο compiler?
dimlou Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Τελικά το περιβάλλον δεν είναι σε Windows. Είμαι καταδικασμένος να δουλεύω στα κλασσικά παράθυρα του DOS ή υπάρχουν compiler με περιβάλλον Windows? Δεν νομίζω...και γω pascal δούλευα σε κλασσικό παράθυρο του DOS..
lanista Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Υπάρχει και ο Dev Pascal : http://www.bloodshed.net/devpascal.html Πρόταση : Αν δεν πρέπει να μάθεις Pascal για την σχολή σου , τότε καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις με Delphi ...
spin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2004 Αν ψάξεις αρκετά θα βρεις την "Turbo Pascal for Windows". Είναι το Delphi σε βρεφική ηλικία...
Tetix Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 lanista ευχαριστώ για την απάντηση... Ήταν αυτό που έψαχνα. Όμως τώρα βρέθηκα μπροστά σε ένα άλλο πρόβλημα... Όταν τρέχω τα προγράμματα που φτιάχνω θέλω να δω το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δεδομένων, αλλά κλείνει το παράθυρο του DOS. Eίμαι σχεδόν σίγουρος ότι η επιλογή Execute Parameters που έχει στο menu Execute---->Compile έχει σίγουρα κάποια σχέση με αυτό το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω ποιες παραμέτρους χρειάζεται για να μην κλείνει αφού τελειώσει. Ελπίζω να ξέρει κάποιος γιατι δεν έχω ιδέα του τι φτιάχνω (αν είναι σωστό ή όχι...) :wink:
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 den tha ektelis to ektelesimo .exe pou dimiurgises me mouse click mpes sti ms-dos consola,pane sto directory pou dimiourgises to exe me tin entoli "cd" kai apo ekei grafis to onoma tou executable arxeiou. kanonika prepei na iparxi antistixi entoli mi klisimatos parathirou stin pascal alla den gnorizo distixos tin glossa.
baxter Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2004 tetix,vaze.ena.readkey.sto.telos.tou.prog.sou.gia.na.min.kleinei. sorry.pou.vazw.telitses.alla.ehei.halasei.to.space! an.thes.ehw.tin.turbo.pascal.1.5.for.windows. steile.pm.an.einai
Tetix Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2004 Δεν.έχω.χρόνο.να.το.δοκιμάσω.αλλά.πρέπει.να.δουλεύει. Ευχαριστώ πάρα πολύ.!!!!!! Με σώσατε
geo1st487 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2004 Οπως ειπε και ο lanista αν δεν πρέπει να μάθεις Pascal για την σχολή σου , τότε καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις με Delphi. Παντως υπαρχει απ'οτι ξερω και η Borland Pascal for Windows με την οποια μπορεις να φτιαξεις εφαρμογες και σε Dos και σε Windows Dokimase ton parakatw kodika gia na mh kleinei to para8yro (exw na asxolh8w xronia me thn pascal) var ch:char; ch:=readkey; {auth th grammh valth sto telos toy programmatos}
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.