Προς το περιεχόμενο

Αντιδράσεις προκαλούν οι αλλαγές στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας που σχεδιάζει η Sonos

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Δεν υπαρχει το ονομα μου στη συσκευη, ουτε εχω λογαριασμο google, ουτε εφτιξα ποτε email με το ονομα μου.

Το έδωσες κάπου, όπου έδωσες συγκατάθεση να το δώσει σε τρίτους και η MS το άντλησε από εκεί. Και εγώ είμαι υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και θεωρώ ότι όλο αυτό το data mining, που γίνεται σήμερα, δεν θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε κάτι καλό, αλλά οι μεγάλες εταιρείες, συνήθως, τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά όχι τόσο εξόφθαλμες. Τα προσωπικά δεδομένα, όπως το όνομά σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πωληθεί, αλλά δεν απαγορεύεται πχ να δωθεί στη MS με τη συγκατάθεσή σου. Κάτι τέτοιο έγινε. Κάπου έδωσες τό όνομά σου και η MS το πήρε. Η εναλλακτική θα ήταν να της το έδωσε το ελληνικο κράτος, το οποίο, σαν σενάριο, είναι αστείο...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, Tlykog said:

Μόνο που εκεί που το έδωσα μαζί με το email (σε σοβαρά μέρη) έχουν φάτσα-κάρτα πως δε δίνουν τα στοιχεία σου σε κανένα και πως απαγορεύετε αυστηρά. Και γιατί να μου το δείχνει το outlook αφού έχω βάλει άλλο όνομα εκεί; και γιατί κάποια στιγμή σταμάτησε να μου το δείχνει; δεν παίζει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μην πουλάνε στοιχεία χωρίς συγκατάθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Μόνο που εκεί που το έδωσα μαζί με το email (σε σοβαρά μέρη) έχουν φάτσα-κάρτα πως δε δίνουν τα στοιχεία σου σε κανένα και πως απαγορεύετε αυστηρά. Και γιατί να μου το δείχνει το outlook αφού έχω βάλει άλλο όνομα εκεί; και γιατί κάποια στιγμή σταμάτησε να μου το δείχνει; δεν παίζει ούτε μια στο δισεκατομμύριο να μην πουλάνε στοιχεία χωρίς συγκατάθεση.

Κατά πάσα πιθανότητα κανείς λάθος. Υποθέτω ότι έχεις τη γνώση να μη δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία όπου να ναι. 
Εκτός αυτού υπάρχει η πιθανότητα να παίρνει το όνομα σου από την υπογραφή σου ή από κάποιους που σε προσφωνούν με το πλήρες όνομα σου στο email.

Πίστεψε με τις εταιρείες δεν τις νοιάζει πως σε λένε. Τις νοιάζει πως σκέφτεσαι και πως καταναλώνεις κυρίως.  
θεωρεις ότι είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να αγοράσουν τα δεδομένα σου για να σου παρέχουν μια δωρεάν υπηρεσία και παράλληλα να στο δείξουν στα μούτρα σου, ώστε να μπορείς άνετα να τους κανείς και μήνυση;…

Επεξ/σία από Tlykog
  • Confused 1

4 hours ago, Tlykog said:

Δε νομιζω να εχω παρει ποτε email που να λεει ετσι το ονομα μου αλλά καταλαβαινω πως διαβαζουν ολα τα email, μπορει να ειναι αυτο. δε θα θεωρουσα σε καμια περιπτωση πως ειναι ηλιθιοι, απλα δεν τους νοιαζει, συνεχεια γινονται αυτα, ακριβως αυτο εκανε το facebook, $30 το ατομο εδωσε αποζημιωσεις, $725 εκατομμυρια συνολο, το προστιμο απλα ειναι αμελητεο μπροστα στα κερδη. Και κάνεις λαθος για το ονομα, διαβασε για την Cambridge Analytica.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Δε νομιζω να εχω παρει ποτε email που να λεει ετσι το ονομα μου αλλά καταλαβαινω πως διαβαζουν ολα τα email, μπορει να ειναι αυτο. δε θα θεωρουσα σε καμια περιπτωση πως ειναι ηλιθιοι, απλα δεν τους νοιαζει, συνεχεια γινονται αυτα, ακριβως αυτο εκανε το facebook, $30 το ατομο εδωσε αποζημιωσεις, $725 εκατομμυρια συνολο, το προστιμο απλα ειναι αμελητεο μπροστα στα κερδη. Και κάνεις λαθος για το ονομα, διαβασε για την Cambridge Analytica.

Σου ξαναγράφω: είμαι κατά του data mining, αλλά είσαι υπερβολικός. Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ κέρδος στο να ξέρουν το όνομά σου. Τις εταιρείες δεν τις νοιάζει αν σε λένε Κώστα Παπαδόπουλο ή  Μαρία Πενταγιώτισσα. Τους ενδιαφέρει πως ζεις, πώς σκέφτεσαι κτλ. Γι αυτούς είσαι ο καταναλωτής 102134657532. Τέλος. Αυτό είναι και το πρώτο που κάνουν. Η Google σου δίνει απλά έναν κωδικό από την αρχή και μετά "γλεντάει" τα δεδομένα σου.

Όλη η λογική του data mining στηρίζεται στην ακρίβεια των δεδομένων. Θα πρέπει να λαμβάνουν σωστά δεδομένα από τους χρήστες, ώστε να διεξάγονται σωστά συμπεράσματα. Όταν ο χρήστης νοιώθει ότι παρακολουθείται δεν συμπεριφέρεται αυθόρμητα, τότε και τα δεδομένα του δεν είναι ακριβή, άρα πρακτικά άχρηστα.

Ξέρω τα big data από το μεταπτυχιακό μου. Πριν από 3 μέρες έδωσα το μάθημα. καταλαβαίνω όλα όσα γράφεις, αλλά δεν δουλεύει ακριβώς έτσι.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως δουλεύει το σύστημα και έπληξε το facebook σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο λόγο του προστίμου... 

Σε κάθε περίπτωση καμία εταιρεία δε θα έπαιρνε επί πληρωμής τα δεδομένα σου για να τα χρησιμοποιήσει σε μία δωρεάν υπηρεσία όπως το Outlook.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
  • Confused 1

10 hours ago, Tlykog said:

δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως δουλεύει το σύστημα

Παντα ετσι ξεκιναει και στο τελος ειναι το απλα ετσι δουλευει το συστημα. Εμενα μου φαινετε πως το κύριο που τους νοιαζει ειναι να εχουν κατι που σε συνδεει με το ονομα σου για να μπορουν να σε συνδεσουν με ολα τα υπολοιπα. Και με την ΑΙ ακομα και απλες λεξεις και φρασεις που χρησιμοποιεις δειχνουν οτι εισαι εσυ. Εδω και χρονια μιλανε για το πως να το κανουν να μη μπορεις να μιλας πουθενα ανωνυμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Παντα ετσι ξεκιναει και στο τελος ειναι το απλα ετσι δουλευει το συστημα. Εμενα μου φαινετε πως το κύριο που τους νοιαζει ειναι να εχουν κατι που σε συνδεει με το ονομα σου για να μπορουν να σε συνδεσουν με ολα τα υπολοιπα. Και με την ΑΙ ακομα και απλες λεξεις και φρασεις που χρησιμοποιεις δειχνουν οτι εισαι εσυ. Εδω και χρονια μιλανε για το πως να το κανουν να μη μπορεις να μιλας πουθενα ανωνυμα.

Σίγουρα έχουν κάτι που σε συνδέει με το όνομά σου. Το θέμα είναι ότι τις εταιρείες δεν τις νοιάζει αυτή η σύνδεση.

Απλά υπάρχει νομικό κόλλημα στο να χρησιμοποοούν το όνομά σου. Έχουν τον κωδικό σου, όλα συνδέονται με αυτόν και αν χρειαστεί θα γίνει και σύνδεση με το όνομά σου, για όποιον ενδιαφερθεί. Οι εταιρείες συνήθως δεν ενδιαφέρονται. μέχρι στιγμής όλα είναι με πιθανότητες, τίποτα δεν είναι 100%. Πχ το αν είσαι εσύ που χρησιμοποιείς αυτές τις φράσεις ή κάποιος άλλος είναι με ποσοστό βεβαιότητας πχ 80%. 

Δεν είναι εντελώς αξιόπιστο, αλλά βοηθάει στη λήψη αποφάσεων, μειώνοντας το ρίσκο για τις εταιρείες.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...