Προς το περιεχόμενο

Οι προγραμματιστές που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή contractors και έχουν πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης ως Μηχανικοί σε κάποιο κλάδο, χρειάζεται ή και έχουν κάποιο όφελος στο να είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας/εργολάβος, είμαι διπλωματούχος Μηχανικών Πληροφορικής ΕΜΠ,  είμαι στην 2η ασφαλιστική κατηγορία στον ΕΦΚΑ και είμαι εγγεγραμμένος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και έχω κύριο ΚΑΔ 62.01 Δραστηριότητες Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Συστημάτων. 

Χρειάζεται να αλλάξω κάτι και να μπω στο ΤΕΕ; Είναι αναγκαίο; Θα κερδίσω κάτι; Υπάρχει κάποια διαφορά στην ασφάλιση; Υπάρχει μεγάλο κόστος στην συνδρομή του επιμελητηρίου; Αποκτάω έξτρα δικαιώματα ως εργολάβος με σφραγίδα μηχανικού;

Επεξ/σία από MariosX
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, MariosX είπε

Είμαι χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας/εργολάβος, είμαι διπλωματούχος Μηχανικών Πληροφορικής ΕΜΠ,  είμαι στην 2η ασφαλιστική κατηγορία στον ΕΦΚΑ και είμαι εγγεγραμμένος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και έχω κύριο ΚΑΔ 62.01 Δραστηριότητες Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Συστημάτων. 

Χρειάζεται να αλλάξω κάτι και να μπω στο ΤΕΕ; Είναι αναγκαίο; Θα κερδίσω κάτι; Υπάρχει κάποια διαφορά στην ασφάλιση; Υπάρχει μεγάλο κόστος στην συνδρομή του επιμελητηρίου; Αποκτάω έξτρα δικαιώματα ως εργολάβος με σφραγίδα μηχανικού;

Εχεις πτυχίο ΗΜΜΥ αν κατάλαβα καλά; Αδεια άσκησης επαγγέλματος ηλεκτρολόγου θα χρειαστείς μόνο αν ασχολείσαι με data centers και τα συναφή (υπογράφεις για συστήματα UPS, A/C, παροχές δικτύου πόλης για racks κλπ.). Εκεί εχω δει υπογραφή ηλεκτρολόγων. Για λογισμικό για την ώρα δε χρειάζεται εκτός κι αν κατεβείς σε τιποτα σοβαρούς διαγωνισμούς δημοσίου, κι αυτό παίζει...

Δημοσ.
On 17/06/2024 at 21:22, Tasos said:

Εχεις πτυχίο ΗΜΜΥ αν κατάλαβα καλά; Αδεια άσκησης επαγγέλματος ηλεκτρολόγου θα χρειαστείς μόνο αν ασχολείσαι με data centers και τα συναφή (υπογράφεις για συστήματα UPS, A/C, παροχές δικτύου πόλης για racks κλπ.). Εκεί εχω δει υπογραφή ηλεκτρολόγων. Για λογισμικό για την ώρα δε χρειάζεται εκτός κι αν κατεβείς σε τιποτα σοβαρούς διαγωνισμούς δημοσίου, κι αυτό παίζει...

Αν είναι για δικαιώματα ηλεκτρολόγου καλύτερα να μην μπλέξω 

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, MariosX είπε

Αν είναι για δικαιώματα ηλεκτρολόγου καλύτερα να μην μπλέξω 

Αν δεν ασχολείσαι με τέτοια, δε χρειάζεσαι σφραγίδα ΤΕΕ και τα συναφή. Τα οποία έχουν και εισφορές, καθόλου ευκαταφρόνητες φυσικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...