Tapankat Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Καλημέρα στο forum, Κάνω την αίτηση για ντελιβεράς στο efood αλλά προσαπθώ να καταλάβω τις μορφές πρόσληψης και τα χω λίγο χαμένα. Για παράδειγμα, κάπου ρωτάει "Έχεις κάνει έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ" και δίνει αυτό το link. Υποθέτω αναφέρεται στην έναρξη διαδικασιών για να βγάλεις μπλοκάκι (;). Όμως εδώ έχω την πιο βασική μου απορία: Πως μπορώ να βγάλω μλοκάκι πριν καν προσληφθώ; Εχυαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις
zaccki Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Καλημερα - η εναρξη εργασιων (aka μπλοκακι) δεν έχει καμια σχέση με την "προσληψη". Το ακριβως αντιθετο πρεπει να ισχυει απο την ερωτηση σου: για να συναψεις συμβαση εργου με το efood πρεπει να εχεις κανει απο πριν εναρξη εργασιων. Φιλική συμβουλή, απευθυνσου σε ενα λογιστή να σου εξηγησει την ολη διαδικασία και κυρίως να τα βάλετε κάτω να δεις αν σε συμφέρει κατι τετοιο. Η εναρξη εργασιών συναπάγεται αυτόματα πάγια έξοδα (ασφάλιση, λογιστήςκτλ) τα οποία πληρώνεις έχεις δεν έχεις δουλειά. Οποτε καλό είναι να το ψάξεις με εναν επαγγελματία πριν προχωρήσεις
Tapankat Δημοσ. 17 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, zaccki είπε Καλημερα - η εναρξη εργασιων (aka μπλοκακι) δεν έχει καμια σχέση με την "προσληψη". Το ακριβως αντιθετο πρεπει να ισχυει απο την ερωτηση σου: για να συναψεις συμβαση εργου με το efood πρεπει να εχεις κανει απο πριν εναρξη εργασιων. Φιλική συμβουλή, απευθυνσου σε ενα λογιστή να σου εξηγησει την ολη διαδικασία και κυρίως να τα βάλετε κάτω να δεις αν σε συμφέρει κατι τετοιο. Η εναρξη εργασιών συναπάγεται αυτόματα πάγια έξοδα (ασφάλιση, λογιστήςκτλ) τα οποία πληρώνεις έχεις δεν έχεις δουλειά. Οποτε καλό είναι να το ψάξεις με εναν επαγγελματία πριν προχωρήσεις Άρα λοιπόν, αυτό που ρώτησα: Πως γίνεται να ξεκινήσω ήδη διεργασίες για μπλοκάκαι χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ από την efood; Αυτό που ξέρω ότι γίνεται συνήθως (μου έχει τύχει στο παρελθόν σε άσχετες δουλειές) είναι ότι τα κάνεις παράλληλα, δηλαδή σου λέει ο άλλος "ξεκινάμε τη δουλειά και για να ξεκινήσουμε πρέπει να βγάλεις μπλοκάκι". Σαφώς και θα πάω σε λογιστή όμως όπως ανέφερα, δε θέλω να "ξεκινήσω διαδικασίες" που έχουν έξοδα χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ. Προφανώς μπορώ να βάλω την επιλογή ΟΧΙ στην αίτηση αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχω περισσότερες ελπίδες με το ΝΑΙ (;). Τι εννοείς "να δεις αν σε συμφέρει κατι τετοιο"; Τι άλλες επιλογές έχω; Όλοι με μπλοκάκι δεν είναι στην efood/wolt ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 23 λεπτά πριν, Tapankat είπε Άρα λοιπόν, αυτό που ρώτησα: Πως γίνεται να ξεκινήσω ήδη διεργασίες για μπλοκάκαι χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ από την efood; Αυτό που ξέρω ότι γίνεται συνήθως (μου έχει τύχει στο παρελθόν σε άσχετες δουλειές) είναι ότι τα κάνεις παράλληλα, δηλαδή σου λέει ο άλλος "ξεκινάμε τη δουλειά και για να ξεκινήσουμε πρέπει να βγάλεις μπλοκάκι". Σαφώς και θα πάω σε λογιστή όμως όπως ανέφερα, δε θέλω να "ξεκινήσω διαδικασίες" που έχουν έξοδα χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ. Προφανώς μπορώ να βάλω την επιλογή ΟΧΙ στην αίτηση αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχω περισσότερες ελπίδες με το ΝΑΙ (;). Τι εννοείς "να δεις αν σε συμφέρει κατι τετοιο"; Τι άλλες επιλογές έχω; Όλοι με μπλοκάκι δεν είναι στην efood/wolt ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία; Σε efood wolt κτλ δεν το ξες κάνεις αίτηση και ελπίζεις
zaccki Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 12 hours ago, Tapankat said: Άρα λοιπόν, αυτό που ρώτησα: Πως γίνεται να ξεκινήσω ήδη διεργασίες για μπλοκάκαι χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ από την efood; Αυτό που ξέρω ότι γίνεται συνήθως (μου έχει τύχει στο παρελθόν σε άσχετες δουλειές) είναι ότι τα κάνεις παράλληλα, δηλαδή σου λέει ο άλλος "ξεκινάμε τη δουλειά και για να ξεκινήσουμε πρέπει να βγάλεις μπλοκάκι". Σαφώς και θα πάω σε λογιστή όμως όπως ανέφερα, δε θέλω να "ξεκινήσω διαδικασίες" που έχουν έξοδα χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ. Προφανώς μπορώ να βάλω την επιλογή ΟΧΙ στην αίτηση αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχω περισσότερες ελπίδες με το ΝΑΙ (;). Τι εννοείς "να δεις αν σε συμφέρει κατι τετοιο"; Τι άλλες επιλογές έχω; Όλοι με μπλοκάκι δεν είναι στην efood/wolt ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία; Στην ερωτηση σου, θα συμφωνησω με το φιλο Inuyasha παραπανω. Αρα η πιο σωστη επιλογη ειναι να βαλεις ΝΑΙ και αν συμφωνησετε και προχωρησετε σε συμβαση εργου, προχωρας αμεσα και σε εναρξη εργασιων (απο οσο θυμαμαι δεν ειναι ιδιαιτερα χρονοβορα διαδικασια αλλα καλο ειναι να εχεις κανει μια προεργασια απο πριν για το τι χρειαζεσαι για να κανεις εναρξη ωστε να εισαι ετοιμος). Το αν σε συμφερει, εννοω να ενημερωθεις για ολα τα παγια εξοδα/εφορια κτλ ενος ελευθερου επαγγελματια και να τα βαλεις κατω μαζι με τα προσδοκομενα εσοδα απο τη δουλεια σου με το efood/wolt κτλ. 1
Morosis Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 14 ώρες πριν, Tapankat είπε Καλημέρα στο forum, Κάνω την αίτηση για ντελιβεράς στο efood αλλά προσαπθώ να καταλάβω τις μορφές πρόσληψης και τα χω λίγο χαμένα. Για παράδειγμα, κάπου ρωτάει "Έχεις κάνει έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ" και δίνει αυτό το link. Υποθέτω αναφέρεται στην έναρξη διαδικασιών για να βγάλεις μπλοκάκι (;). Όμως εδώ έχω την πιο βασική μου απορία: Πως μπορώ να βγάλω μλοκάκι πριν καν προσληφθώ; Εχυαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις Καλησπέρα,επειδή ούτε 1 μήνα έχω που μπήκα στην wolt,δεν χρειάζεται καν άγχος..Αν δεχτούν την αίτηση,σε 1 εργάσιμη έχεις ανοίξει ατομική επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου(αν φαίνεσαι σε μισθωτηριο ή είναι δικό σου) και προχωράς..Αλλά όπως είπαν κ τα παιδιά πρέπει να σε αναλάβει λογιστής,εγώ είχα κάνει αίτηση Δεκέμβρη στην wolt και με δέχτηκαν Μάιο..Προφανώς δεν θα άνοιγα "βιβλία" χωρίς να εγκριθεί η αίτηση(στην wolt σου δίνει 15 ημέρες διορία από την στιγμή της έγκρισης) 1
Tapankat Δημοσ. 17 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Morosis είπε Καλησπέρα,επειδή ούτε 1 μήνα έχω που μπήκα στην wolt,δεν χρειάζεται καν άγχος..Αν δεχτούν την αίτηση,σε 1 εργάσιμη έχεις ανοίξει ατομική επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου(αν φαίνεσαι σε μισθωτηριο ή είναι δικό σου) και προχωράς..Αλλά όπως είπαν κ τα παιδιά πρέπει να σε αναλάβει λογιστής,εγώ είχα κάνει αίτηση Δεκέμβρη στην wolt και με δέχτηκαν Μάιο..Προφανώς δεν θα άνοιγα "βιβλία" χωρίς να εγκριθεί η αίτηση(στην wolt σου δίνει 15 ημέρες διορία από την στιγμή της έγκρισης) η wolt γενικά μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή αλλά μεγάλη αναμονή, είχα κάνει αίτηση από δεκέμβρη και ακόμα είναι υπό review. Μιας και μπήκες τώρα στη wolt να σε ρωτήσω. Η περιοχή που βάζεις στην αρχή στην αίτηση είναι δεσμευτική; Ή μπορείς να την αλλάξεις μετά;
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 17 hours ago, Tapankat said: Άρα λοιπόν, αυτό που ρώτησα: Πως γίνεται να ξεκινήσω ήδη διεργασίες για μπλοκάκαι χωρίς να ξέρω αν θα προσληφθώ από την efood; Μπορεί να δουλεύεις ΉΔΗ κάπου αλλού με μπλοκάκι. Τόσο απλά.. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από MauroPaltoudias
Tapankat Δημοσ. 17 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Μπορεί να δουλεύεις ΉΔΗ κάπου αλλού με μπλοκάκι. Τόσο απλά.. Καλά προφανώς, αλλά εγώ δε δουλεύω με μπλοκάκι τώρα. Αλλά ακόμα και να δούλευες με μπλοκάκι κάπου αλλού πέρα από ντελίβερι υποθέτω πάλι δε θα έπρεπε να κάνεις κάποιες αλλαγές; Όπως και να 'χει, έβαλα ΝΑΙ (ότι έχω ξεκινήσει διαδικασίες) στην αίτηση και αν με καλέσουν τα λέμε κι από κοντά. Κυρίως ήθελα να μάθω αν μπορείς να ξεκινήσεις να έχεις μπλοκάκι χωρίς να πληρώνεις ασφάλειες κτλ ώστε να το έκανα "κι ας καθόταν" (που δεν μπορείς. Λογικό) και αν κάποιος είχε εμπειρία με efood/wolt γιατι ένα άλλο thread που βρήκα ήταν από το '22 όπου μάλιστα είχε ξεφύγει λίγο η κουβέντα.
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Φίλε μου, το πιάνεις λίγο λάθος. Επειδή όπως ήδη σου ανέφεραν, το "μπλοκάκι" έχει συγκεκριμένα πάγια έξοδα καλό θα ήταν να έχεις ήδη μιλήσει με λογιστή για να σου εξηγήσει ποια είναι αυτά. Έτσι μόνο μπορείς να καταλάβεις αν στην όποια οικονομική συμφωνία κάνεις αυτά που θα σου "μένουν στο χέρι" είναι αρκετά (αφού θα είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που θα εισπράττεις αρχικά) Σημ. Ήταν η γυναίκα μου με μπλοκάκι (όχι delivery) και όταν από ένα συμπαθητικό μισθό (σαν πρώτο άκουσμα) αφαιρουσαμε τα πάγια (ασφάλιση, εφορία, λογιστή) κατέληγε σε νούμερο ενοχλητικά χαμηλότερο. 1
Tapankat Δημοσ. 17 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, haris_216 είπε Φίλε μου, το πιάνεις λίγο λάθος. Επειδή όπως ήδη σου ανέφεραν, το "μπλοκάκι" έχει συγκεκριμένα πάγια έξοδα καλό θα ήταν να έχεις ήδη μιλήσει με λογιστή για να σου εξηγήσει ποια είναι αυτά. Έτσι μόνο μπορείς να καταλάβεις αν στην όποια οικονομική συμφωνία κάνεις αυτά που θα σου "μένουν στο χέρι" είναι αρκετά (αφού θα είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που θα εισπράττεις αρχικά) Σημ. Ήταν η γυναίκα μου με μπλοκάκι (όχι delivery) και όταν από ένα συμπαθητικό μισθό (σαν πρώτο άκουσμα) αφαιρουσαμε τα πάγια (ασφάλιση, εφορία, λογιστή) κατέληγε σε νούμερο ενοχλητικά χαμηλότερο. Το γνωρίζω αυτό. Και για άλλες δουλειές έχεις δίκιο γιατι κι εμένα μου είχε τύχει σε μία άλλη περίσταση (καμία σχέση με ντελίβερι) η επιλογή για μπλοκάκι ή χωρίς (χωρίς καν ασφάλεια) και επέλεξα να μην κάνω μπλοκάκι γιατι με μπλοκάκι μου μένανε σχεδόν τα μισά στο τέλος. Όμως απ όσο έχω καταλάβει στην wolt και στην efood η συντριπτική πλειοψηφία είναι με μπλοκάκι. Σίγουρα θα ρωτήσω και λογιστή.
Morosis Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Tapankat είπε Το γνωρίζω αυτό. Και για άλλες δουλειές έχεις δίκιο γιατι κι εμένα μου είχε τύχει σε μία άλλη περίσταση (καμία σχέση με ντελίβερι) η επιλογή για μπλοκάκι ή χωρίς (χωρίς καν ασφάλεια) και επέλεξα να μην κάνω μπλοκάκι γιατι με μπλοκάκι μου μένανε σχεδόν τα μισά στο τέλος. Όμως απ όσο έχω καταλάβει στην wolt και στην efood η συντριπτική πλειοψηφία είναι με μπλοκάκι. Σίγουρα θα ρωτήσω και λογιστή. Φιλε μου αν θελεις ακουσε με προσεκτικα για να μην βγαζεις συμπερασματα χωρις να γνωριζεις και κανεις λαθος επιλογες..Wolt μονο με εναρξη επιχειρησης μπαινεις(η αν μπεις σε στολο που ουσιαστικα γινεσαι υπαλληλος καποιου που εχει την εφαρμογη, αλλα παιζει πολυ εκμεταλλευση οποτε μην το σκεφτεις καν) Efood υπαρχουν καποιοι μισθωτοι απο εποχη covid και freelancer οπως wolt. Εδω κ κανα 2 χρονια ΔΕΝ προσλαμβανουν υπαλληλους με συμβαση..Σε οποια εταιρια και να μπεις απο τις 2,πρωτα περιμενεις εγκριση και μετα ανοιγεις ατομικη επιχειρηση...Δεν ξερω τι σου ειπαν κτλπ αλλα τα λεφτα ειναι πολυ καλα αν ξερεις την δουλεια και δουλευεις τις ωρες που πρεπει,στα σοσιαλ υπαρχει πολυ κλαψα αλλα μην πιστευεις τιποτα..Ειμαι διανομεας 10 χρονια,μπηκα πριν 1 μηνα wolt(για 15 ημερες την ειχα σαν εξτρα δουλεια γτ δουλευα σε καφε)και κατευθειαν παραιτηθηκα απο το καφε κ ειμαι μονο Wolt. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από Morosis 2
StamTheMan Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 21 ώρες πριν, Tapankat είπε Όλοι με μπλοκάκι δεν είναι στην efood/wolt ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία; Οχι,ουτε καν. Η πλειοψηφια ειναι μισθωτοι,με τον εναν η με τον αλλο τροπο. 4 ώρες πριν, Tapankat είπε πάλι δε θα έπρεπε να κάνεις κάποιες αλλαγές; Μιλα με λογιστη. Η εναρξη γινεται εν μια νυκτι. Εχεις ιδεα απο το αθλημα; Αν οχι,κατσε στα αυγα σου,για μενα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, Tapankat said: Καλά προφανώς, αλλά εγώ δε δουλεύω με μπλοκάκι τώρα. Ρώτησες πώς γίνεται να έχει κανείς μπλοκάκι πριν προσληφθεί κάπου και σου έδωσα ένα πιθανό σενάριο(να δουλεύει κάπου αλλού και να θέλει να κάνει αλλαγή). Για τις αλλαγές που λες, απλώς προσθέτεις ΚΑΔ (κάτι πάρα πολύ απλό). Όπως αναφέρθηκε όμως και παραπάνω, εάν δεν το κατέχεις το άθλημα, απευθύνσου σε λογιστή. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από MauroPaltoudias
Moderators Inuyasha Δημοσ. 18 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 16 ώρες πριν, Tapankat είπε η wolt γενικά μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή αλλά μεγάλη αναμονή, είχα κάνει αίτηση από δεκέμβρη και ακόμα είναι υπό review. Μιας και μπήκες τώρα στη wolt να σε ρωτήσω. Η περιοχή που βάζεις στην αρχή στην αίτηση είναι δεσμευτική; Ή μπορείς να την αλλάξεις μετά; Περιοχή η πόλη? Αν μίλα για γειτονιά η περιοχή μέσα σε μια πολύ όχι δεν είναι κάτι, έτσι και αλλιώς θα δεις στην πορεία ότι μπορεί να κάτσει παραγγελία πολύ εκτός της περιοχής που δήλωσες, μετά εφόσον έχεις ανοικτή την εφαρμογή θα πάρεις κάποια στιγμή παραγγελία στην περιοχή που κατέληξες (εκτός αν σε στείλει σε κάνα "βουνό" που είσαι εσύ το σπίτι και η άγρια φύση) οπότε εκεί απλά γυρνάς πιο κοντά στο πολιτισμό 16 ώρες πριν, Tapankat είπε Καλά προφανώς, αλλά εγώ δε δουλεύω με μπλοκάκι τώρα. Αλλά ακόμα και να δούλευες με μπλοκάκι κάπου αλλού πέρα από ντελίβερι υποθέτω πάλι δε θα έπρεπε να κάνεις κάποιες αλλαγές; Όπως και να 'χει, έβαλα ΝΑΙ (ότι έχω ξεκινήσει διαδικασίες) στην αίτηση και αν με καλέσουν τα λέμε κι από κοντά. Κυρίως ήθελα να μάθω αν μπορείς να ξεκινήσεις να έχεις μπλοκάκι χωρίς να πληρώνεις ασφάλειες κτλ ώστε να το έκανα "κι ας καθόταν" (που δεν μπορείς. Λογικό) και αν κάποιος είχε εμπειρία με efood/wolt γιατι ένα άλλο thread που βρήκα ήταν από το '22 όπου μάλιστα είχε ξεφύγει λίγο η κουβέντα. Όχι δεν υπάρχει επιλογή για κάνω έναρξη και δεν πληρώνω (έτσι και αλλιώς πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν νταβατζιλικι φορολόγηση 10κ το χρόνο μίνιμουμ) Για αλλαγές είναι 1 μέρα δουλειά για λογιστή να προσθέσει ένα νέο καδ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα