Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για τηλεόραση

kaitwrati

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα πήρα μια τηλεόραση με Android. Παρατηρώ που και που ότι η εικόνα σε κάποιες γρήγορες σκηνές γίνεται λίγο πιο αργή και κάνει κάποιο κυματισμό. Σε κάποιες ταινίες είναι λίγο πιο έντονο. Έχει τύχει σε κανέναν αυτό; Είναι φυσιολογικό; 

Στα κανάλια δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Κυρίως από Disney κτλ το παρατηρώ. 

Έχει να κάνει με το streaming? 

Επεξ/σία από kaitwrati
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι παρατήρησα στις ρυθμίσεις έχεις επιλογές για μείωση θολουρας κτλ μετά από εναλλαγές γρήγορων σκηνών. Άρα είχα δίκιο. Έχω παρατηρήσει και σε άλλες τηλεοράσεις νέας γενιάς (γιατί μέχρι τώρα για χρόνια δεν είχα τηλεόραση, είχα μείνει στις παλιές εγώ) λίγο η εικόνα να κάνει κάτι. Ανάλογα ίσως και την ποιότητα. Γενικά γιατί συμβαίνει είναι λόγω υψηλής ευκρίνειας που έχει ως αποτέλεσμα να χάνει σε κάποιες περιπτώσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει πως διορθώνεται αυτή η βλακεία που έχουν οι καινούργιες τηλεοράσεις; Είναι θέμα σήματος τι διάολο είναι; Η εικόνα όταν βλέπω ταινίες στα συνδρομητικά μοιάζει με ταινία που έχεις κατεβάσει από το ίντερνετ σε κακή ανάλυση. Καλά όχι τόσο χάλια αλλά ένα 30% η σαν να βλέπεις αυτές τις δευτεροκλασατες ταινίες που όλα μοιάζουν υπερρεαλιστικά. Αν το ήξερα δεν θα αγόραζα. Ξέρει κανείς ψαγμένος αν φτιάχνεται αυτό; Αν απαιτεί κάποια συσκευή ενίσχυσης; 

Επεξ/σία από kaitwrati

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ασχολούμαι με android αλλά ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να δεις τι φταίει.  Το πρόβλημα που έχεις είναι καθαρά streaming. Για να το επαληθεύσεις αυτό πηγαίνεις στα settings της τηλεόρασης και στα network settings επιλέγεις κάποιο άλλο που έχεις ή κάνεις Hot spot από το κινητό σου ας πούμε και συνδέεσαι εκεί. Βλέπεις αν έχει διαφορά.  Το netflix αν θυμάμαι καλά έχει και δικό του speed meter. 

Επεξ/σία από kriosgr

Μπορεί να έχει διαφορά από το κινητό από την στιγμή που είναι το ίδιο wifi? Βαριέμαι να το τσεκάρω αλλά thanks. Όπως και να χει δεν είναι άσχημα γιατί είναι σχετικά καλή η τηλεόραση και αρχίζω να συνηθίζω. Κυρίως με χάλασε στην αρχή το soup opera effect που ούτως η άλλως αυτό νομίζω δεν αλλάζει και το Disney που εκεί χαλάει λίγο ένα 5-10% στην γρήγορη κίνηση.

Εγώ αυτό που βρήκα ψάχνοντας είναι ότι οι τηλεοράσεις τέτοιου τύπου παίζουν σε πιο χαμηλή συχνότητα από ότι τις προμοτάρουν στα καταστήματα γιατί στα καταστήματα παίζει λούπα και είναι ενισχυμένα με καλούς υπολογιστές κτλ. Whatever. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...