barsik Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Μου αρέσει να μάθω και θέλω να το κάνω μόνος αλλά αν δεν μου βγει θα καλέσω ειδικό. Μπερδεύτηκα όμως για το τι πρέπει να χρησιμοποιήσω. Πάει τοίχος, μετά σοβά, μετά αστάρι μετά χρώμα? Επίσης μπερδεύτηκα αν χρειάζομαι πεταχτος σοβάς, σοβάς τελικής στρώσης, στόκος κλπ. Η μήπως θέλει σοβά και από πάνω στόκο και μετά αστάρι και χρώμα? Χρειάζομαι κάτι άλλο όπως ρητίνη βελτίωσης? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
basilis_k6 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 δε ειμαι ειδικος αλλα ο σοβας δεν φαινεται να εχει φυγει. 2
jimmy213 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Λογικά μόνο στόκο θες σε σημεία που δεν είναι λείος ο τοίχος (πχ κάτω χαμηλά που βλέπω) και μετά βάψιμο. 2
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δείχνει επιφανειακό. Ένα καλό ακρυλικό στόκο θες. Σπάτουλα(σχετικά φαρδιά)για να περαστεί ομοιόμορφα ο στόκος, μετά τρίψιμο με γυαλόχαρτο για εξομάλυνση και να γίνει λείο. Καθάρισμα, αστάρωμα και τελικά βάψιμο. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 1 hour ago, barsik said: Μου αρέσει να μάθω και θέλω να το κάνω μόνος αλλά αν δεν μου βγει θα καλέσω ειδικό. Μπερδεύτηκα όμως για το τι πρέπει να χρησιμοποιήσω. Πάει τοίχος, μετά σοβά, μετά αστάρι μετά χρώμα? Επίσης μπερδεύτηκα αν χρειάζομαι πεταχτος σοβάς, σοβάς τελικής στρώσης, στόκος κλπ. Η μήπως θέλει σοβά και από πάνω στόκο και μετά αστάρι και χρώμα? Χρειάζομαι κάτι άλλο όπως ρητίνη βελτίωσης? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Μερικές εταιρείες έχουν συμβουλές. Σοβα δε θες. Ίσως κάποιο χοντρό στοκο πχ powder coat για τα βαθιά και μετα ανάλογα τι αποτέλεσμα θες. 1
ekechagi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Θέλει στοκάρισμα, τρίψιμο, αστάρωμα και βάψιμο με πλαστικό χρώμα. Είναι καλύτερο να καθαρίσεις πρώτα το σύνολο του τοίχου, αλλιώς θα φαίνεται έντονο το μπάλωμα. Αλλά να ξέρεις ότι εάν το στοκάρεις χωρίς δυνατό φωτισμό και δεν τρίψεις το στόκο καλά, ο τοίχος θα δείχνει "κυματισμούς".
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 9 minutes ago, ekechagi said: Θέλει στοκάρισμα, τρίψιμο, αστάρωμα και βάψιμο με πλαστικό χρώμα. Είναι καλύτερο να καθαρίσεις πρώτα το σύνολο του τοίχου, αλλιώς θα φαίνεται έντονο το μπάλωμα. Αλλά να ξέρεις ότι εάν το στοκάρεις χωρίς δυνατό φωτισμό και δεν τρίψεις το στόκο καλά, ο τοίχος θα δείχνει "κυματισμούς". Νομίζω πως είναι αδύνατο να πετύχει 100% τέλειο αποτέλεσμα. Ίσως μονο αν σπατουλαρει όλο το τοίχο.
ca6mio Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Ο σοβάς είναι ακόμα στον τοίχο. Είναι ολοφάνερο καθώς δεν φαίνεται καθόλου το τούβλο. Αυτό που έχει αφαιρεθεί είναι τα στρώματα μπογιάς που προστέθηκαν με τα χρόνια. Σε κάποια σημεία που ο σοβάς είναι σαθρός πρέπει να αφαιρεθεί και να ξανασοβατιστεί. Επίσης θα πρέπει να αφαιρεθεί και όλο το στρώμα μπογιάς από όλη την επιφάνεια αλλιώς θα φαίνεται το μπάλωμα με το νέο στοκάρισμα. Εσύ επιλέγεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που ζητάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα