Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω αγοράσει ένα Mini PC Firebat T8 Pro Plus, με προεγκατεστημένα τα win 11 pro. Προκειμένου να αφαιρέσω τυχόν περίεργες προσθήκες, έκανα format (win ISO, rufus, delete όλα και εγκατάσταση στο unallocated δίσκο). Κλειδί αγόρασα δικό μου. 

Όταν μπήκα στο σύστημα, είδα ότι τα windows ήταν ήδη activated και όταν προσπάθησα να αλλάξω κλειδί και να περάσω το δικό μου, έλαβα σφάλμα "unable to activate Windows. It looks like the hardware on this device has changed. Make sure you're connected to the Internet and try again later. (0xc0ea000a). You can also activate this device by going to the store and purchasing a genuine copy of Windows". 

Φταίει το αγορασμένο δικό μου κλειδί; δεν μπορώ να διαγράψω το μαμίσιο; 

Δημοσ.

το κλειδί είναι "φυτεμένο" στη μητρική, κ το τραβάει αμέσως. Στη διάρκεια εγκατάστασης δε σε ρώτησε να βάλεις κλειδί?? αρχή αρχή , μόλις επέλεξες να στήσεις win 11 pro . Αν βάλεις άλλη έκδοση, πχ home ή enterpise (msdn), τότε θα "δει" πως το μανίσιο δεν είναι συμβατό κ θα ζητήσει αντίστοιχο.

Από κει κ πέρα, από τη στιγμή που έκανες format Κλπ, όλα έσβησαν, τίποτα περίεργο δεν θα υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, camel555 είπε

Όταν μπήκα στο σύστημα, είδα ότι τα windows ήταν ήδη activated

τρέξε την εντολή της φωτο να δεις  τι αδεια εχει ενεργοποιηθεί Και δεν καταλαβαίνω αφού ειναι  activated γιατί θέλεις να το αλλάξεις 

image.jpeg.418c09b7f139c98c76ae227ad6735e7c.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kthulhou είπε

το κλειδί είναι "φυτεμένο" στη μητρική, κ το τραβάει αμέσως. Στη διάρκεια εγκατάστασης δε σε ρώτησε να βάλεις κλειδί?? αρχή αρχή , μόλις επέλεξες να στήσεις win 11 pro . Αν βάλεις άλλη έκδοση, πχ home ή enterpise (msdn), τότε θα "δει" πως το μανίσιο δεν είναι συμβατό κ θα ζητήσει αντίστοιχο.

Από κει κ πέρα, από τη στιγμή που έκανες format Κλπ, όλα έσβησαν, τίποτα περίεργο δεν θα υπάρχει.

Δεν με ρώτησε να βάλω κλειδί. Ίδια έκδοση πήρα, με τα προεγκατεστημένα (Pro). Τουλάχιστον έσβησα τα πάντα.

2 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό που αγόρασες μήπως ήταν home αντί για pro; Ήταν OEM ή RETAIL;

Τώρα σου δείχνει ενεργοποιημένο ή όχι;

Pro πήρα, ίδια έκδοση με τα προεγκατεστημένα. ΟΕΜ κλειδί αγόρασα. Τώρα συνεχίζει και δείχνει ενεργοποιημένα τα "μαμά" Windows.

59 λεπτά πριν, hp8 είπε

τρέξε την εντολή της φωτο να δεις  τι αδεια εχει ενεργοποιηθεί Και δεν καταλαβαίνω αφού ειναι  activated γιατί θέλεις να το αλλάξεις 

image.jpeg.418c09b7f139c98c76ae227ad6735e7c.jpeg

VOLUME_MAK γράφει. Ο λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι διότι ήθελα να κάνω format. Οπότε αγόρασα και κλειδί, έκανα το format και βλέπω ήδη active τα προεγκατεστημένα. Στην αλλαγή κλειδιού (ώστε να περάσω το δικό μου), αντιμετώπισα το αρχικό error...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, camel555 είπε

Ο λόγος που θέλω να το αλλάξω είναι διότι ήθελα να κάνω format. Οπότε αγόρασα και κλειδί, έκανα το format και βλέπω ήδη active τα προεγκατεστημένα.

αστα οπως ειναι ενεργοποιημενα και βαστα το κλειδι που πηρες για αλλο pc 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, camel555 said:

Καλησπέρα, έχω αγοράσει ένα Mini PC Firebat T8 Pro Plus, με προεγκατεστημένα τα win 11 pro. Προκειμένου να αφαιρέσω τυχόν περίεργες προσθήκες, έκανα format (win ISO, rufus, delete όλα και εγκατάσταση στο unallocated δίσκο). Κλειδί αγόρασα δικό μου. 

Δεν ηξερες φαινεται οτι το key/serial του windows ειναι συνδεδεμενο με την μητρικη.Τωρα καθε φορα που κανεις φορματ και ξαναβαζεις λειτουργικο με το που θα συνδεεται στο ιντερνετ θα σου ενεργοποιει το αρχικο key. Το αλλο το κρατας για αλλο pc οπως σου ειπαν η το πουλας λιγο φτηνοτερα στις αγγελιες.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, hp8 είπε

αστα οπως ειναι ενεργοποιημενα και βαστα το κλειδι που πηρες για αλλο pc 

6 ώρες πριν, benign είπε

Δεν ηξερες φαινεται οτι το key/serial του windows ειναι συνδεδεμενο με την μητρικη.Τωρα καθε φορα που κανεις φορματ και ξαναβαζεις λειτουργικο με το που θα συνδεεται στο ιντερνετ θα σου ενεργοποιει το αρχικο key.

+1 και από μένα σε ότι λένε οι από πάνω.

Δεν υπήρχε λόγος να αγοράσεις κλειδί εξ αρχής.

11 ώρες πριν, camel555 είπε

Pro πήρα, ίδια έκδοση με τα προεγκατεστημένα. ΟΕΜ κλειδί αγόρασα.

15 ώρες πριν, camel555 είπε

όταν προσπάθησα να αλλάξω κλειδί και να περάσω το δικό μου, έλαβα σφάλμα "unable to activate Windows. It looks like the hardware on this device has changed.[...]"

Μάλλον το ΟΕΜ κλειδί έχει χρησιμοποιηθεί και αλλού οπότε στο πετάει. Επικοινώνησε με αυτούς απ' όπου το πήρες και στήλτους ένα screenshot με το μήνυμα και ζήτα να σου κάνουν refund αφού δεν χρειάζεσαι νέο κλειδί.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όπως είπα, κλειδί αγόρασα γιατί είχα σκοπό να το περάσω μόνος μου. Δεν φαντάστηκα το πάντρεμα με το hardware, νόμιζα ότι η MS είχε κόψει αυτές τις @@ από χρόνια. Τέσπα, το χάρισα σε φίλο, 1.5 ευρώ το πήρα.

Δημοσ.

Δεν φαντάστηκα το πάντρεμα με το hardware, νόμιζα ότι η MS είχε κόψει αυτές τις @@ από χρόνια.

Γιατί @@; Καλά κάνει και το έχει έτσι και ξεχωρίζει τα κλειδιά που αγοράζουν οι τελικοί χρήστες με τα κλειδιά που προμηθεύονται οι oem κατασκευαστές laptop και υπολογιστών μαζικά. Δεν είναι όλα  τα κλειδιά για την ίδια δουλειά και αν το πάρεις νομικά και να πούμε και "του στραβού το δίκιο" που λένε, τα oem κλειδιά δεν θα έπρεπε να μπορούσε να τα αγοράσει κάποιος στην λιανική.

Τέσπα, το χάρισα σε φίλο,

Καλά έκανες. Μπόρεσε όμως ο φίλος να το ενεργοποιήσει ή του έβγαζε και σε αυτόν το μήνυμα για hardware change;

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, camel555 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Όπως είπα, κλειδί αγόρασα γιατί είχα σκοπό να το περάσω μόνος μου. Δεν φαντάστηκα το πάντρεμα με το hardware, νόμιζα ότι η MS είχε κόψει αυτές τις @@ από χρόνια. Τέσπα, το χάρισα σε φίλο, 1.5 ευρώ το πήρα.

Ανάποδα τα θυμάσαι.
Τα τελευταία 10+ χρόνια, από την εποχή των 10, άπαξ και ενεργοποιηθεί η μητρική με ένα κλειδί δεν χρειάζεται να το ξαναπεράσεις όσες φορές και αν κάνεις format.
Ενεργοποίηση εκ νέου απαιτείται μόνο στην περίπτωση που αλλάξεις έκδοση, δηλαδή έχεις Home και του περάσεις Pro.

Mια χαρά πρακτική είναι αυτή από την MS και σε γλυτώνει από ένα σωρό θέματα με τις συνεχόμενες ενεργοποιήσεις στην ίδια μητρική με το ίδιο κλειδί που κάποια στιγμή μπλοκάριζε και έπρεπε να το κάνεις μετά αναγκαστικά τηλεφωνικά.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, micos000 είπε

Γιατί @@; Καλά κάνει και το έχει έτσι και ξεχωρίζει τα κλειδιά που αγοράζουν οι τελικοί χρήστες με τα κλειδιά που προμηθεύονται οι oem κατασκευαστές laptop και υπολογιστών μαζικά. Δεν είναι όλα  τα κλειδιά για την ίδια δουλειά και αν το πάρεις νομικά και να πούμε και "του στραβού το δίκιο" που λένε, τα oem κλειδιά δεν θα έπρεπε να μπορούσε να τα αγοράσει κάποιος στην λιανική.

Καλά έκανες. Μπόρεσε όμως ο φίλος να το ενεργοποιήσει ή του έβγαζε και σε αυτόν το μήνυμα για hardware change;

Το "@@" αναφέρεται στην δική μου περίπτωση, γιατί σε λίγες μέρες θα κάνω αλλαγή μητρικής στο desktop και θα πρέπει να αποδείξω στην ms ότι έκανα hardware αλλαγή, και όλα αυτά αν θυμάμαι καλά μέσω τηλεφώνου, όπως το είχα κάνει επί εποχής xp ή 7, για win αγορασμένα γνήσια σε καινούργιο σύστημα... Χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία για μένα.

Ο φίλος θα κάνει προσεχώς την εγκατάσταση, ελπίζω να ενεργοποιηθεί.

9 ώρες πριν, dpolal είπε

Ανάποδα τα θυμάσαι.
Τα τελευταία 10+ χρόνια, από την εποχή των 10, άπαξ και ενεργοποιηθεί η μητρική με ένα κλειδί δεν χρειάζεται να το ξαναπεράσεις όσες φορές και αν κάνεις format.
Ενεργοποίηση εκ νέου απαιτείται μόνο στην περίπτωση που αλλάξεις έκδοση, δηλαδή έχεις Home και του περάσεις Pro.

Mια χαρά πρακτική είναι αυτή από την MS και σε γλυτώνει από ένα σωρό θέματα με τις συνεχόμενες ενεργοποιήσεις στην ίδια μητρική με το ίδιο κλειδί που κάποια στιγμή μπλοκάριζε και έπρεπε να το κάνεις μετά αναγκαστικά τηλεφωνικά.

Όπως ανέφερα παραπάνω, θα κάνω αλλαγή μητρικής σε desktop οπότε το 090 δεν το γλυτώνω μάλλον...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, camel555 είπε

Όπως ανέφερα παραπάνω, θα κάνω αλλαγή μητρικής σε desktop οπότε το 090 δεν το γλυτώνω μάλλον...

Ποιά αλλαγή μητρικής, για το format στο Firebat δεν μιλάμε;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, camel555 είπε

Το "@@" αναφέρεται στην δική μου περίπτωση, γιατί σε λίγες μέρες θα κάνω αλλαγή μητρικής στο desktop και θα πρέπει να αποδείξω στην ms ότι έκανα hardware αλλαγή, και όλα αυτά αν θυμάμαι καλά μέσω τηλεφώνου, όπως το είχα κάνει επί εποχής xp ή 7, για win αγορασμένα γνήσια σε καινούργιο σύστημα... Χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία για μένα.

Ο φίλος θα κάνει προσεχώς την εγκατάσταση, ελπίζω να ενεργοποιηθεί.

Το  γλυτωνεις αν έχεις microsoft account. Οπου σου επιτρεπει να ενεργοποιησεις το windows κανονικα μεταφοροντας την αδεια απο τον προηγουμενο υπολογιστη(ακομα και αν ειναι αγορασμενη με 1.5 ευρω). Θα δεις στο tab της ενεργοποιησης, την επιλογη για αλλαγη hardware μολις εγκαταστησεις το windows στο  νεο μηχανημα και συνδεσεις το microsoft account.

Επεξ/σία από atheatos
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, atheatos είπε

Το  γλυτωνεις αν έχεις microsoft account. Οπου σου επιτρεπει να ενεργοποιησεις το windows κανονικα μεταφοροντας την αδεια απο τον προηγουμενο υπολογιστη(ακομα και αν ειναι αγορασμενη με 1.5 ευρω). Θα δεις στο tab της ενεργοποιησης, την επιλογη για αλλαγη hardware μολις εγκαταστησεις το windows στο  νεο μηχανημα και συνδεσεις το microsoft account.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορώ στον Microsoft account να συνδέσω πάνω από μια άδεια win? Θα έχω την δυνατότητα επιλογής ποια θέλω να ενεργοποιηθεί κατά το format? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...