Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά διαβάζοντας τα λεγόμενα του OP θα αγόραζα μια GPU φάση 6600, 1660, 2060 κλπ θα την έβαζα στο πισι και θα έκανα τη δουλειά μου μια χαρά.

90% των παιχνιδιών που θα παίξει ένας casual gamer θα τα παίξεις άνετα και στα υπόλοιπα θα ρίξεις λίγο τα settings.

Αξιοποιείται και το PC που ήδη υπάρχει και σιγά σιγά αναβαθμίζεται. Ούτε θα έχεις σε 2-3 χρόνια πάλι μια ακόμα κονσόλα που δεν ανοίγεις καν οπως το ps4 και θα παίξεις και, με λίγη καθυστέρηση βέβαια, θα παίξεις και τα exclusive του ps5 που θες, όταν αυτά έρθουν στο PC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gamer απο εποχές Atari 2600 κ έχω όλες τις κονσόλες απο gamecube και μετα.

Γνώμη μου (unpopular?): Μείνε στο ps4!  Πιστεύω δεν έχεις εξαντλήσει ότι αξίζει να παίξεις, αλλά ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις να «ανοίξεις λιγο τους ορίζοντες σου». Πες μας τι είδους παιχνίδια σου αρέσουν να σου προτείνουμε κάποια  να περάσεις την ωρα σου απολαυστικότατα και οταν τα τελειώσεις πας σε next gen.

Έτσι κάνεις και ολοκληρωτική απόσβεση στο ps4 (αγοράζοντας μάλιστα παιχνιδάρες σε εξευτελιστικές τιμές) αλλα και παίρνεις πολύ πιο φτηνά όποιο σύστημα διαλέξεις μελλοντικά…

Το μονο αρνητικό ειναι ότι θα χάσεις εκείνο το ωραιο feeling  και το buzz του «ανοίγω νεα κονσόλα», κατι που το καταλαβαίνω. it’s a nice one 😀

… αλλά από την άλλη, ουσιαστικά δεν το χανεις, απλά το αναβάλεις για αργότερα. 

Υ/Γ: για pc μαλλον θα αξίζει και αυτό που προτείνει ο φιλος @CorsarioJoao απο πανω αλλα δεν ξερω καθολου για πισι τι παίζει πια…

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, demmian είπε

sorry αλλα ο ανθρωπος λεει εχει ps4 και δεν το ακουμαπει πλεον.. επισης, θα συνδεθει σε απλη full hd  οθονη.. τι να το κανει το ps5? τσαμπα τα λεφτα. για καποιον που δεν παιζει κ πολυ  κ δεν θελει να δωσει πολλα λεφτα, το s ειναι μια χαρα κονσολα. ας παρει οτι θελει ο ανθρωπος, ισως ειναι κ αυτος μπερδεμενος. τεσπα,  ο καθενας ας εχει την αποψη του, αλλα μην μου κανετε κ φατσουλες που ζαλιζεστε...

το εχω το μηχανημα 2 χρονια. κ εχω κ το ps5. μπορω να εχω μια αποψη να βοηθησω. για μενα το ξανα λεω, η πιο value money κονσολα ειναι το s.

Συμφορουμίτη, ο άνθρωπος λέει ότι

α)δεν τον ενδιαφέρει το gamepass ούτε το online αλλά συγκεκριμένα single player παιχνίδια(εξού και γιατί αναφέρει αυτά του ps4)

β)τα exclusives σε Xbox μεριά δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζουν/ενδιαφέρουν

γ)ούτε φαίνεται να έχει όρεξη να ασχολείται με αγορές από χώρες του εξωτερικού.

Λογικό δεν είναι μετά να βάζω την ανάλογη φατσούλα, αφού δεν βγάζει ακρη αυτό το πράγμα??

Τι να το κάνει το SeriesS λοιπόν? Το SeriesS όντως είναι value for money κονσόλα, σε όποιον ξέρει τι ψαχνει.

Στο Ps5 που του προτάθηκε και έχει παιχνίδια που είναι του γούστου του(λόγω Ps4), και αν αγοράσει το Ps5 με δισκάκι θα έχει πρόσβαση σε αγγελίες/μεταχειρισμένα.

Και εγώ έχω Ps5 και SeriesX αλλά αφού βλέπω και τον καλύπτει περισσότερο το Ps5, γιατί να του προτείνω SeriesS ειδικά μιας και του είναι αδιάφορο το gamepass???

Τέλος, αν το θέλει φυσικά υπάρχει και η επιλογή του PC/αναβάθμισης αν δει και τον βολεύει.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Αρχικά να ευχαριστήσω για όλες τι απόψεις και πάλι. Ομολογουμένως δεν περίμενα τόση ανταπόκριση στο ταπεινό μου πρόβλημα...

Για να ξεκαθαρίσω/απαντήσω σε κάποια σημεία και απορίες:

• Το πλάνο είναι για ένα Series S να συνδεθεί στην Full HD oθόνη (στο γραφείο) όπως είπα χάριν ευκολίας αλλά ένα PS5 θα συνδεόταν στην 57άρα 4Κ HDR που είναι στο σαλόνι..και ας ήταν λιγότερο άνετη, εύκολη και εύχρηστη σαν επιλογή.
  • Ναι, το Gamepass το έχω απορρίψει σαν ιδέα βλέποντας τα minimum 10 Ευρώ τον μήνα που χρειάζονται. Αν υπάρχουν τρόποι να το έχεις φτηνότερα μου διαφεύγουν. Σημειωτέον ζώ στην Γερμανία, στην περίπτωση που έχει σημασία.
  • Το ταβάνι που θα έλεγα ότι έχω στο μυαλό είναι όντως τα 350 Ευρώ, και θα ήθελα ιδανικά να μην το ξεπεράσω.
  • Στο PS4 πραγματικά το έχω ψάξει και ότι πιστεύω ότι θα μου άρεσε το έχω παίξει. Έχω δει και τι πρόκειται να κυκλοφορήσει μελλοντικά και δεν βλέπω κάτι για μένα.

Ακολουθούν όλα τα παιχνίδια που απόλαυσα στο PS4 μέχρι τώρα σε τυχαία σειρά (ελπίζω να μην ξέχασα κανένα): 

1. Τhe last of us part 1 & 2
  2. Uncharted 1 - 4
  3. God of War & Ragnarock
  4. Horizon zero Dawn 1 & 2
  5. Metal Gear Solid 5
  6. Elden Ring
  7. Ghost of Tsushima
  8. Bloodborne
  9. Witcher 3
  10. Red Dead Redemption 2
  11. Batman Arkham Knight

Όπως φαίνεται, προτιμώ τα τρίτου προσώπου action/adventure/rpg που έχουν ένα χορταστικό campaign και είναι ιδανικά (αλλά όχι απαραίτητα) open world.

Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση με έναν τόσο παλιό επεξεργαστή να παίζουν αξιοπρεπώς σύγχρονα παιχνίδια μόνο αλλάζοντας την κάρτα σε μία από τις προαναφερθείσες? Τα RAM που έχω είναι 24 gb. Ιδιαίτερα απαιτητικός στο θέμα γραφικών δεν είμαι και δεν έχω πρόβλημα να κατεβάσω τα settings χάριν απόδοσης. Αρκεί όμως να μην πάνε στον πάτο και να μην πέσει η ανάλυση από  Full HD.

Υ.Γ. Άν μου έχει ξεφύγει κανένα διαμαντάκι στο PS4 ευχαρίστως να το ακούσω.

Ευχαριστώ και πάλι.      

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε

Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση με έναν τόσο παλιό επεξεργαστή να παίζουν αξιοπρεπώς σύγχρονα παιχνίδια μόνο αλλάζοντας την κάρτα σε μία από τις προαναφερθείσες? Τα RAM που έχω είναι 24 gb. Ιδιαίτερα απαιτητικός στο θέμα γραφικών δεν είμαι και δεν έχω πρόβλημα να κατεβάσω τα settings χάριν απόδοσης. Αρκεί όμως να μην πάνε στον πάτο και να μην πέσει η ανάλυση από  Full HD.

Υπάρχει και αυτή η επιλογή ναι.

Αγοράζεις μια rx 6600 στα 200ευρώ και μετά σιγά σιγά αναβαθμίζεις τον υπολογιστή σε κάτι πιο σύγχρονο σε Ddr4 μεριά τώρα που οι τιμές είναι χώμα

πχ Ryzen 5 5600 κοντά στα 100ευρώ, μια φθηνή B550 μητρική στα 90ευρώ και 16gb ddr4 ram με 40ευρώ(αντε και κανένα ssd με 50-60ευρώ).

Gamepass έχεις και στον υπολογιστή, όπως και τα διάφορα παιχνίδια της Sony που όπως λές σου αρέσουν μέσω Steam.

Το Xbox SeriesS δεν σε καλύπτει σε αυτό που ψάχνεις, παρόλο που είναι φθηνότερη σαν κονσόλα, ούτε και το συνδρομητικό μοντέλο ταιριάζει στην περίπτωση σου.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

@hoakin1981 ημουν στο ιδιο μοτιβο αλλα λιγο διαφορετικο (φανατικος gamer...) ... πριν ερθει ο ερχομος της κορης μου, ανοιγα το pc επαιζα καμια ωρα κ αν και μετα το κλεινανγτ δν εβρισκα πλεον καποιο παιχνιδι να με ενθουσιασει... πηγα σε αγορα του quest 2,επαιξα λιγο κ εκει, μετα ηρθε η κορη... 

ολα μεινανε ραφι γτ χρονο δν ειχα. Παρολαυτα εξακολουθουσα να θελω να παιξω κατι κ να το ευχαριστηθω.

κατεληξα στο nintendo switch, το ανοιγω μπαμ, το συνδεω στν τβ ή αν δεν μπορω λογω χρονου, παιζω handled.. τα δε σουπερ μαριο που δεν ειχα ασχοληθει ποτε, με εχει ενθουσιασει..

προσωπικα προτεινω να δεις κ αυτο για ποιο διασκεδαστικο παιχνιδι

Δημοσ.

Το xbox s είναι μηχάνημα gamepass, και απεγνωσμενη προσπάθεια της microsοft  να δελεάσει το κοινό που έχασε την προηγούμενη γενιά που έχτισε όμως ωστόσο ψηφιακή βιβλιοθήκη σε ps4, προσφέροντας ένα φθηνό μηχάνημα . Είχε και αρνητικές συνέπειες μηχανήματα δύο ταχυτήτων στις κονσόλες προβλήματα σε παιχνίδια  κά. Δεν ξέρω γιατί το προωθούσαν τόσο πολύ σε φόρουμσ youtubers το s.  Θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγους μήνες για το ps5 pro , θα κρατήσεις και την συλλογή ps4 games , θα παίζει για 2 3 χρόνια το gta vi, που δεν θα παίζει σε pc. Αν δεν σε ενδιαφέρει παίρνεις ένα απλό ps5. Για ps6 πάει μακρυά . Gaming pc αφού δουλεύεις παίζεις λιγο μόνο για χομπίστες . Γλιτώνεις τεράστιο κοστος συνεχούς αναβάθμισης .

Δημοσ.

Πάρε όποτε μπορέσεις το PS5. Μείνε τώρα με το 4αρι...

Αν δε σε ενδιαφέρει το gamepass. 

ΥΓ Έχω και το Χ και το S. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν απαντήσω στον OP, θα ανοίξω μια μικρή παρένθεση: Εκτός του ότι γράφει ξεκάθαρα ο φίλος ότι ΔΕΝ θέλει gamepass, γιατί του το προτείνετε και μάλιστα σαν πανάκεια? Το κάνετε να φαίνεται σαν ένα ψηφιακό video club όπου θα μπορεί - από τη στιγμή που παίζει "λίγα και καλά παιχνίδια" - να παίζει ό,τι του αρέσει ενώ πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία όπου η MSFT βάζει ό,τι θέλει εκείνη. Ναι μεν, μπορεί να ρίξει μια ματιά στον κατάλογο των παιχνιδιών, αλλά ακόμα και με πλάγιους τρόπους να το βάλει, από τη στιγμή που ΔΕΝ τον νοιάζει το multiplayer, έχει χάσει τη μισή του αξία. Δλδ με το στανιό να κάτσει να πληρώσει για 1-2 παιχνίδια που ενδεχομένως του αρέσουν και ειδικά στο Xbox μπροεί να βρεί πιο φθηνά από κλειδάδικο?

Συνεχίζω με την απάντηση μου και γνώμη μου είναι να κοιτάξεις ένα καλό μτχ Series X ή PS5 και όταν εννοώ καλό εννοώ με εγγύηση απόδειξεις κτλ γιατί, δεν ξέρω τί γίνεται στην Γερμανία, αλλά ακόμα και στην Ελλάδα κατα καιρούς βρίσκεις διαμαντάκια ακόμα και σε κονσόλες πχ φίλος αγόρασε το Series X 290€ σφραγισμένο από ένα παιδί που το πουλούσε επειδή το είχε δώρο προωθητική ενέργεια γνωστή αλύσιδα. Κι ενός μήνα ή 5 μηνών να ήταν σε χρήση, από τη στιγμή που έχεις εγγύηση, είσαι καλυμμένος. 

Επειδή είχα το Series S (και αρκετές φορές μάλιστα) και πολλές φορές το είχα συνδεδεμένο σε 1080p TV, πίστεψέ με δεν θα είναι η τηλεόραση το πρόβλημα αλλα η κονσόλα καθώς με εξαίρεση κάποια παιχνίδια, τα περισσότερα τα τρέχει είτε σε 1080p είτε σε 900p πχ όλα τα παιχνίδια του Xbox One τα τρέχει σαν One S δλδ 900p, αλλά ακόμα και κάποια καινούργια όπως το Hogwarts Legacy που ήταν το τελευταίο που έπαιξα πριν το δώσω και πίστεψε με , ακόμα και στη φτωχή 1080p SONY TV που έχω από το 13, η θωλούρα που έβλεπα λόγω της αναλυσης ήταν λες και μου ανέβηκε η μυώπια - no joke. Οπότε, από τη στιγμή που θες να επενδύσεις, ακόμα και αν δεν παίζεις πολλά παιχνίδια, επένδυσε σε κάτι καλύτερο. Επίσης, το Series S δεν έχει optical drive (σε κλειδώνει σε ψηφιακά) και έχει μόνο 350gb ελεύθερο δίσκο. 

Οπότε, πάμε ή σε PS5 ή σε Series X οπού για μένα, αν δεν σε ενδιαφέρουν τα αποκλειστικά, πιστεύω ότι το Series X Θα σου κάτσει λίγο καλύτερο μιας και θα μπορείς να βρίσκεις και μτχ παιχνίδια και μπορείς να βρίσκεις παιχνίδια πιο φθηνά από κλειδάδικα στο ίντερνετ και θα έχεις και το Xbox Store ώς τελευταία λύση αν στο μέλλον σου κάτσει καμιά giftcard. Ομοίως, τα ίδια θα έχεις και στο PS5 (χωρίς τα κλειδάδικα) αλλά ίσως βρίσκεις λίγο πιο φθηνά και περισσότερα παιχνίδια λόγω του ότι είναι πιο mainstream κονσόλα.

Επεξ/σία από ParafronGR
  • Like 2
Δημοσ.

Βασικά κι εγώ θα συμφωνήσω με τον @ParafronGR

Ναι αξίζει πολύ το series S για κάποιον που θα βάλει μια συνδρομή με 3-4-5€ τον μήνα και  τον βολευει η όλη φάση με το gamepass  

Νομίζω ομως ότι η καλύτερη επιλογή για τον φίλο είναι το Series X

Ο αδερφός μου έχει κάνει μετάβαση σε ps5 και ειλικρινά πέρα από μετρημένα στα δάχτυλα νεότερα games και δυο; τρία; exclusives, δεν έχει διαφορά στα games από του ps4. 

Δλδ και με το 4προ να είχε παραμείνει, δεν θα τον πείραζε για 3 παιχνίδια έξτρα που υπάρχουν αποκλειστικά στο ps5.

Γενικότερα η γενιά αυτή δεν έχει πληθώρα νέων ips 

Τα περισσότερα games ούτως η άλλως είναι multi platform, κυκλοφορούν παραλληλα σε PS και σε Xbox, με την διαφορά να είναι πολύ πολύ φθηνότερα στα κλείδαδικα στην Xbox πλατφόρμα. Δεν μιλάω για gamepass, μιλώ για μεμονωμένους τίτλους. 

Συν ότι υπάρχουν και ποσά exclusives στο Xbox που ο ts δεν έχει παίξει πιο πριν, βαλε και τα πιο οικονομικά games που μπορείς να αποκτήσεις, και την πολύ δυνατή κονσόλα, που έχει αρκετό ψωμί μπροστά της ακόμα, εγώ αν άλλαζα τώρα από το ps4, σε Xbox series X θα πήγαινα με κλειστά τα μάτια. 

Και βρίσκεις κατά καιρούς σε προσφορές αλλά και σε μεταχειρισμένα σε πολύ καλές τιμές. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Πριν απαντήσω στον OP, θα ανοίξω μια μικρή παρένθεση: Εκτός του ότι γράφει ξεκάθαρα ο φίλος ότι ΔΕΝ θέλει gamepass, γιατί του το προτείνετε και μάλιστα σαν πανάκεια?

Γιατί προφανώς δεν κάθησαν να διαβάσουν προσεκτικά τι ψάχνει ο OP, σχολίασαν απλά με βάση τον τίτλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την βοήθεια και όλες τις απόψεις.

Ναι, όπως είπα καμία είδους συνδρομή δεν με ενδιαφέρει δεδομένου ότι η χρήση είναι (και θα είναι) λίγη. Ταυτόχρονα, έριξα μια ματιά και αν δεν κάνω λάθος, συνέχειες στα Last of Us, Uncharted κλπ είτε δεν παίζει να βγούν, είτε είναι μια ιδέα που ίσως γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή κλπ...

Με βάση αυτό, ίσως τελικά και ένα PS5 να μην είναι μονόδρομος. Όχι τπτ άλλο αλλά (αν δεν κάνω λάθος) στο PC υπάρχουν τώρα όλα αυτά...

Όσον αφορά το Series S, με πείσατε, και είναι εκτός συναγωνισμού. Πάμε για είτε PS5 ή Series X.

Τώρα η απορία είναι, digital ή κανονική έκδοση? Μιάς που είδα πως βγαίνει και Digital Series X..

Να τολμήσω να ρωτήσω και τι είναι ένα "κλειδάδικο"..? 

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ, παράγγειλα ένα Days Gone μεταχ. για να περάσει λίγο η ώρα. Ελπίζω να μην απογοητεύσει..

Επεξ/σία από hoakin1981

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...