Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θέλω βοήθεια για το παρακάτω διαμέρισμα. Το παραπάνω, είναι σύνολο 130 τετραγωνικά. 160 με το μπαλκόνι έξω δεξιά που συμβολίζω με την γραμμή έξω από το σαλόνι.

Τώρα, έχουμε vdsl 100άρι. Δεν υπάρχει πρόβλεψη να έχουμε σύντομα οπτική από παρόχους, εντός επόμενου χρόνου δηλαδή, αλλά η κάλυψη της inalan έχει έρθει αρκετά κοντά, εντός χιλιομέτρου, αν και δεν έχουν περάσει κουτιά στη δική μου οδό.
Έχω βάλει το router στην τρίτη πρίζα, εκεί που λέει pc 2, και παίρνει κατευθείαν μέσω ethernet. Τα άλλα pc παίρνουν μέσω wifi.

Η ανάγκη που έχουμε είναι 1) το pc2 να έχει σύνδεση ethernet με χαμηλό ping όσο το δυνατόν γιατί εκεί παίζω multiplayer games, φπσ κλπ, 2) το Pc1 που είναι pc δουλειάς απλά να έχει απρόσκοπτα ίντερνετ, δεν υπάρχει θέμα 3) το pc στο σαλόνι να έχει πάνω από 80mbps γιατί χρησιμοποιείται για streaming από Kodi κλπ.
Το 3, δεν συμβαίνει τώρα, πιάνει 35 με το ζόρι, γιατί ο διάδρομος με πολλές κολώνες και ασανσέρ, φωταγωγό αριστερά και δεξιά του ρίχνει απότομα το σήμα, παρόλο που δεν είναι και πολλά μέτρα.

Είχα σκεφτεί να περάσω καλώδιο, αλλά εσωτερικά στον τοίχο δεν γίνεται. Πρέπει να γίνει εξωτερικά και θα είναι σοβαρή ασχήμια στο διάδρομο. Επίσης έχω τριφασικό και η devolo λύση είναι εξίσου χλωμή. Χτες, ήρθε ένας τεχνικός της cosmote για να λύσει ένα θέμα, που τελικά ήταν δικό τους, κάτι λούσανε στο κουτί της πολυκατοικίας, και μου είπε τα εξής:

Ό,τι 1) πρέπει να βάλω το router στην πρώτη πρίζα γιατί έχει πολλά λάθη η γραμμή, περιπου 40.000 το δεκάλεπτο. Αυτό συμβαίνει γιατί μάλλον για όσα μέτρα είναι το καλώδιο μέχρι την τρίτη είναι παράλληλα με το ρεύμα. Και πρότεινε να απομονώσει την πρώτη με μια χαμηλή χρέωση, και να μπει το router εκεί.
Και 2) Ότι μπορεί να λυθεί εύκολα το πρόβλημά μου με tp link deco, είπε ότι η τιμή του εξοπλισμού είναι κάπου στα 150, συν κάποια χρήματα για εργασία.

Οπότε, με τα παραπάνω δεδομένα αναβάλλαμε το ραντεβού για Δευτέρα. Γενικά μια χαρά φάνηκε ο άνθρωπος, και λογικές ήταν οι τιμές για εργασία.

Εγώ είχα δει ήδη τα deco ότι υπάρχουν, αλλά λόγω εμπειρίας με repeater είχα την ανησυχία ότι δε θα δουλεύουν. Βέβαια, αν μπει ένα στο σημείο A και παίρνει internet μέσω ethernet από το router και άλλο ένα στην ευθεία του διαδρόμου μέσα στο δωμάτιο με το pc2, δεν βλέπω γιατί να μη δουλέψει.

Θα ήθελα να ρωτήσω 1) αν με τα δεδομένα ότι αποσυνδέσεις συχνές δεν έχω, και με τον παραπάνω αριθμό λαθών είναι βιώσιμο να κρατήσω το router στην τρίτη πρίζα, και να βάλω ανάποδα δύο deco. Δηλαδή το ένα στο δωμάτιο το άλλο στο σαλόνι. Εδώ και δύο χρόνια έχω 6-10 ms ping, και μπορώ να παίξω Online. Δεν είμαι σίγουρος τι θα γίνει αν μεσολαβεί ένα deco ενδιάμεσα. Διαβάζω ότι το ping ανεβαίνει σημαντικά.

2) Με δεδομένο ότι η τιμή που μου είπε από ότι κατάλαβα είναι τιμή cosmote, δεν κατάλαβα για τριπλό και δεν χρειάζεται από ότι καταλαβαίνω. Μάλλον θα τα πάρω και θα τα στήσω μόνος μου. Ποια να διαλέξω τα M4, ή τα x10,20,50 κλπ;..png.17c8e1626f608e4eb16e884ba9a6a74d.png

Δημοσ.

Διαβάζοντας τα δεδομένα θα έλεγα τα εξής

1. Βάζεις το router του παρόχου στο σημείο Α μιας και είναι καλύτερη η πρίζα εκεί από θέμα παρεμβολών.

2. Παίρνεις TP-Link Deco σύστημα και το λειτουργείς σαν Access Point. Μιας και θέλεις πολύ καλό ίντερνετ στο pc2 εγώ θα έβαζα ένα διπλό σετ, ένα δίπλα στο router και ένα δίπλα στο pc2. Εκεί θα συνδέσεις το pc2 με καλώδιο. Θεωρητικά το πρώτο θα καλύψει σαλόνι και μπαλκόνι και το δεύτερο θα καλύψει τα τρία πίσω δωμάτια, μιλώντας πάντα για ασύρματη σύνδεση συσκευών (εκτός από το pc2 το οποίο θα συνδέεται κατευθείαν πάνω στο Deco με καλώδιο).

Τώρα, όσον αφορά το μοντέλο, θα σου πρότεινα τα Deco X10 το οποίο μπορεί να σηκώσει γραμμή μέχρι 500 Mbps. Εάν σκέφτεσαι να βάλεις παραπάνω τότε πας στο Χ50. Μπορείς να πάρει ένα ζεύγος για αρχή και μετά μπορείς να προσθέσεις και τρίτο και τέταρτο εάν χρειαστεί.

• Thanks 1
Δημοσ.

αν είναι δικό σου το διαμέρισμα θα φέρεις άνθρωπο να σου περάσει καλώδια παντού......όλα εξαφανίζονται και δεν υπάρχουν ασχήμιες με τα υλικά που υπάρχουν

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...