Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλευες πριν την ενσωματωμένη σωστά?

Πέρασες την καινούργια, έβαλες drivers κτλ, άλλαξες όμως τις συνδέσεις(HDMI/dp) από την μητρική στην κάρτα γραφικων?

(Εδώ να πω πως και πάλι θα έπρεπε να έχεις "εικόνα" στο pc έστω και σε λάθος σημείο να είχες το hdmi, αλλά τουλάχιστον δοκίμασε το να το αποκλείσεις ως ενδεχόμενο)

Υ.γ Προφανώς συνδέσες την κάρτα γραφικών με την έξτρα τροφοδοσία που χρειαζετε, σωστά?

Επεξ/σία από @topos
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, @topos είπε

Δουλευες πριν την ενσωματωμένη σωστά?

Σωστά 

Πέρασες την καινούργια, έβαλες drivers κτλ, άλλαξες όμως τις συνδέσεις(HDMI/dp) από την μητρική στην κάρτα γραφικων?

Ναι, μου εβγαλε σφαλμα 182 οταν οηγα να ανοιξω το software της amd. Δεν ειχα εικονα απο την gpu. Στη διαχείριση συσκευών μου νγαζει αγνωστη συσκευη στη θυρα pci

(Εδώ να πω πως και πάλι θα έπρεπε να έχεις "εικόνα" στο pc έστω και σε λάθος σημείο να είχες το hdmi, αλλά τουλάχιστον δοκίμασε το να το αποκλείσεις ως ενδεχόμενο)

Υ.γ Προφανώς συνδέσες την κάρτα γραφικών με την έξτρα τροφοδοσία που χρειαζετε, σωστά?

Ναι τη σύνδεσα με την έξτρα τροφοδοσία.

Τώρα την έχω βγάλει μήπως και αυτό ήταν το πρόβλημα αλλά είναι δεν είναι μέσα το pc bootαρει κανονικά αλλά δεν κάνει restart.

Έλεγα μήπως βοηθήσει το bios update αλλά και αυτό δεν μπορώ να το κάνω αφού δεν βλέπω το logo και πάει κατευθείαν στο log in. Έχω πατήσει άπειρες φορές delete αλλά τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, christos_realmad said:

Ναι τη σύνδεσα με την έξτρα τροφοδοσία.

Τώρα την έχω βγάλει μήπως και αυτό ήταν το πρόβλημα αλλά είναι δεν είναι μέσα το pc bootαρει κανονικά αλλά δεν κάνει restart.

Έλεγα μήπως βοηθήσει το bios update αλλά και αυτό δεν μπορώ να το κάνω αφού δεν βλέπω το logo και πάει κατευθείαν στο log in. Έχω πατήσει άπειρες φορές delete αλλά τίποτα 

Clear CMOS για αρχή χωρίς την έξτρα κάρτα πάνω(πιθανότατα έχει κουμπάκι πάνω η μητρική σου-ισως να βρίσκετε και στο back panel-, εάν δεν έχει/δεν το βρισκεις->

1)Βγάζεις εντελώς το pc από το ρεύμα

2)Πατάς να ανάψει(λογικά θα φέρουν "2 σβούρες" οι ανεμιστήρες

3)Βγάζεις την μπαταρία(μια στρογγυλή ρολογιού), ξαναπατας να ανάψει.Περιμενεις λίγη ώρα για σιγουριά(μερικά λεπτά).

4)Ξαναβάζεις μπαταρία

5)Συνδέεις το ρεύμα

6)Ανάβεις το pc και περιμένεις λίγη ωρα(πες ~5 λεπτά)

Λογικά θα ανάψει κανονικά

Το HDMI προφανώς κουμπώνει στην έξοδο της μητρικής.

-Δεν χρειαζετε να μπεις στο bios για να κάνεις bios update στην μητρική σου.Αλλα κάνε πρώτα το clear CMOS και το βλέπουμε μετά το update-

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, @topos είπε

Clear CMOS για αρχή χωρίς την έξτρα κάρτα πάνω(πιθανότατα έχει κουμπάκι πάνω η μητρική σου-ισως να βρίσκετε και στο back panel-, εάν δεν έχει/δεν το βρισκεις->

1)Βγάζεις εντελώς το pc από το ρεύμα

2)Πατάς να ανάψει(λογικά θα φέρουν "2 σβούρες" οι ανεμιστήρες

3)Βγάζεις την μπαταρία(μια στρογγυλή ρολογιού), ξαναπατας να ανάψει.Περιμενεις λίγη ώρα για σιγουριά(μερικά λεπτά).

4)Ξαναβάζεις μπαταρία

5)Συνδέεις το ρεύμα

6)Ανάβεις το pc και περιμένεις λίγη ωρα(πες ~5 λεπτά)

Λογικά θα ανάψει κανονικά

Το HDMI προφανώς κουμπώνει στην έξοδο της μητρικής.

-Δεν χρειαζετε να μπεις στο bios για να κάνεις bios update στην μητρική σου.Αλλα κάνε πρώτα το clear CMOS και το βλέπουμε μετά το update-

Το δοκιμάζω και επανέρχομαι 

Το έκανα. Έβγαλα και βίντεο.  Πάτησα, άνοιξε μετά από λίγο έκλεισε και ξανά έκανε boot. Με πήγε πάλι κατευθείαν στο log in. 😏

Όταν bootαρει το pc και πατάω το delete πχ δεν ανοίγει ποτέ, σαν να μην έχει σημα. Άμα δεν πατήσω τιποτα ανοίγει κανονικά 

Επεξ/σία από christos_realmad
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, christos_realmad είπε

Καμια ιδεα κανεις? 😕

Με χίλια ζόρια μπήκα στο bios μετά από κλείσιμο υπολογιστή με το κουμπί και restart πατώντας το delete μπήκα στο bios.. 

Απενεργοποιησα το fast boot και το full screen logo. Δοκίμασα να βάλω να bootαρει από το usb που έχω τσεκάρει windows αλλά δεν πέτυχε. 

Συγνώμη στους διαχειριστές ήθελα να κάνω edit το προηγούμενο σχόλιο.

Επεξ/σία από christos_realmad
Δημοσ.
4 hours ago, christos_realmad said:

Με χίλια ζόρια μπήκα στο bios μετά από κλείσιμο υπολογιστή με το κουμπί και restart πατώντας το delete μπήκα στο bios.. 

Απενεργοποιησα το fast boot και το full screen logo. Δοκίμασα να βάλω να bootαρει από το usb που έχω τσεκάρει windows αλλά δεν πέτυχε. 

Συγνώμη στους διαχειριστές ήθελα να κάνω edit το προηγούμενο σχόλιο.

Έχεις πληκτρολόγιο με καλώδιο η κανένα με Bluetooth?

Μου μυρίζει για hardware πρόβλημα(εφόσων έκανες clear CMOS σωστά).

Παρόλαυτα μπορείς να δοκιμάσεις και να κανείς update στο bios με φλασάκι στην κόκκινη θύρα USB(εάν δεν κάνω λάθος, έτσι πρέπει να ναι στις msi).

-Τσεκαρε το manual της μητρικής σου για "Updating BIOS with Flash BIOS Button"

Δημοσ.
6 ώρες πριν, @topos είπε

Έχεις πληκτρολόγιο με καλώδιο η κανένα με Bluetooth?

Με καλώδιο. Δοκίμασα 2 ένα με usb και το κλασικό βύσμα.

Μου μυρίζει για hardware πρόβλημα(εφόσων έκανες clear CMOS σωστά).

Παρόλαυτα μπορείς να δοκιμάσεις και να κανείς update στο bios με φλασάκι στην κόκκινη θύρα USB(εάν δεν κάνω λάθος, έτσι πρέπει να ναι στις msi).

-Τσεκαρε το manual της μητρικής σου για "Updating BIOS with Flash BIOS Button"

Έκανα BIOS update, εμφανίστηκε το Msi logo πήγε στο login. Δοκίμασα να μπω σε safe mode και μετά το restart έσβησε. 

Πάτησα το κουμπί να ανοιξει και πατούσα το delete μπας και μπω στο bios, κόλλησε. Έκανα restart με το κουμπί και πατούσα πάλι το delete. Μπήκα στο bios.

Είδα ότι το fast boot και full screen logo display που είχα κάνει disable είχαν γίνει enable. Φαντάζομαι λόγω του update.

Είναι πολύ παράξενο που όταν πατάω κάτι στο πληκτρολόγιο κολλάει και ότι δεν μπορώ να μπω σε safe mode. 

Είμαι στο bios. Υπάρχει κάποιο setting που πρέπει να ελέγξω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

Το πληκτρολόγιο σου είναι με καλώδιο?

Ναι με καλωδιο.

"Με καλώδιο. Δοκίμασα 2 ένα με usb και το κλασικό βύσμα"

Το απαντησα και στο προηγουμενο σχολιο αλλα ξεχασα να αλλαξω το χρωμα για να φαινεται :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...