Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, christos_realmad είπε

>1) Μια χαρά είναι η b760 gaming plus, θα σε καλύψει πιστεύω

Μιλησα τωρα με Ask Adam Store και μου ειπαν οτι πλεον εχουν ηδη το τελυταιο Bios για 14 γενια. οποτε λεω να προχωρησω σε καποια κομματια απο το συγκεκριμενο μαγαζι.

-Cpu

-Mobo

-RAM (ισως) (μαλλον θα παω σε αυτες απο σκρουτζ)

-Case fans

Δυστυχως δεν εχουν την αεροψυξη που προτεινατε , κατι τετοιο εχουν, οποτε ισως παω απο αλλο μαγαζι

Μπορει και το κουτι απλα ψαχνω να βρω την πιο οικονομικη λυση για τα μεταφορικα.

Στο σκουτζ βλεπω λιγες αξιολογησεις αλλα πολλες στο google. Εχει κανεις εμπειρια απο το συγκεκριμενο μαγαζι?

>ο 4000d είναι εξαιρετικό κουτί. Απλά έρχεται με 2 φανάκια, οπότε κοίτα αν κάποιο από τα μαγαζιά που το έχει στα 85, έχει και arctic p12, ή P14 pst fanάκια, να πάρεις ένα κάπου στα 5 με 7 ευρώ.

-Case fans

>Για την 4070. Πριν κάποιους μήνες, η nvidia έβγαλε την 4070 super και την 4070 super ti. Ταυτόχρονα έκοψε την εντελώς την παραγωγή της 4070 ti, και αθόρυβα λίγο πιο μετά και της 4070. Όσες βλέπεις είναι υπάρχον στοκ, το οποίο δίνεται με το παλιό msrp το οποίο είναι ψηλά.  H 4070 super είναι 15% πάνω κατά μέσο όρο σε απόδοση, στα 600 ευρώ. Η 7800xt είναι λίγο κάτω από 10% σε raster  παραπάνω και κάνει 500. Αυτό εννοούσα discontinued και overpriced. Από εκεί και πέρα εσύ κάνεις την επιλογή, αλλά πρέπει να πω τα δεδομένα.

Ευχαριστω και παλι για τη διευκρινηση! @tzavardin

Οταν λες 4070 super στα 600 αναφερεσαι σε αυτην ετσι με τα 2 φανς?

Αν παω στη σειρα super πρεπει αν ανεβω σιγουρα στα Watt του Psu οπως λεει και ο @benign και να κοιταξω για 850?

Ακομα σκεφτομαι το ενδεχομενο να παω σε μια πιο φθηνη καρτα οπως 3060, 4060 και να κανω μετα απο χρονια μια αναβαθμιση 😕 

Σκεφτομαι μηπως να παρω τα περισσοτερα τωρα και να αφησω για το τελος gpu και psu.

>Από την άλλη, προσωπικά πιστεύω ότι το atx 3.0 spec και ο 12ρης κονέκτορας δεν προσφέρουν κάτι, πέρα από μπελάδες (μπορείς να κάνεις μια προσωπική έρευνα για να καταλάβεις τι εννοώ). Μπορείς και με το παλιό spec να συνδέσεις την κάρτα με τον κονέκτορα της ίδιας της nvidia στο τροφοδοτικό (έρχεται μαζί με την κάρτα), που δεν λυγίζει με τίποτα. Επίσης γλυτώνεις το 12ρη στην άλλη μεριά, του τροφοδοτικού. Ήδη στο 3.1 spec πολλά τροφοδοτικά έχουν παραλείψει τον 12ρη στο τροφοδοτικό για να μειωθούν τα δικά τους failure rates.  Στο δικό μου pc δηλαδή έβαλα rmx τροφοδοτικό, που έχει το παλιό spec, για τον ίδιο λόγο. My 2 cents.

Εδω τωρα προσπαθω να καταλαβω τις διαφορες που υπαρχουν μιας και ειμαι ασχετος με το θεμα αλλα δυσκολευομαι λιγο 😕

https://8bitz.gr/3118/features/ti-to-atx-3-0-standard-sta-nea-psus/

Σε καλό δρόμο είσαι γενικά. Από τροφοδοτικό να πάρεις το seasonic gx850, δεν χρειάζεται να κάνεις και διδακτορικό. Αν θες να μάθεις παραπάνω πράγματα, το κανάλι που παραθέτει ο φίλος @benign είναι η καλύτερη πηγή που μπορείς να βρεις στο ίντερνετ, μαζί με την ομάδα που φτιάχνει το  psu tierlist, οι οποίοι επίσης τον Άρη συμβουλεύονται κατά βάση πλέον. 

Στα υπόλοιπα εν συντομία, το ask adam είναι μια χαρά μαγαζί, μία από τις υλοποιήσεις 4070 super είναι αυτή που δείχνεις, και οι άλλες δίφανες που κάνει 610-615 είναι μια χαρά, και ο παραπάνω ανεμιστήρας σου κάνει. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω παραλαβει ολα τα κομματια σχεδον. Το μονο που μενει ειναι να διαλεξω καρτα γραφικων.

Παρελαβα σημερα τη μητρικη και ειπα να αρχισω να στηνω το μηχανημα αλλα τωρα παρατηρησα οτι στο πισω μερος που ειναι οι θυρες ειναι πατημενο το πανω κομματι. 

Επισης δεν ειχε αυτοκολλητο η συσκευασια. Δεν πρεπει να εχει?Μαλλον την είχαν ξανα ανοιξει. Κριμα που θα πρεπει να τη γυρισω

Screenshot_20240717_225943_Gallery.jpg

Τώρα που κοίταξα τη συσκευασία είδα ένα χτύπημα στο χαρτόνι οποτε μάλλον συνέβη κατά τη μεταφορά.

Η συσκευασία ήρθε σε σακούλα με μια στρώση από προστατευτικες φούσκες

Screenshot_20240717_230445_Gallery.jpg

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετα απο σκεψη αποφασισα να παρω την RX 7800 XT για το build μου.

Εχω παρει ηδη τα υπολοιπα κομματια.

Εψαξα για bottleneck για 1080p και 1440p και μου βγαζει τα παρακατω αποτελεσματα.

image.png.e42d1e197bd041bb9ce068f34be48852.png

image.png.4a50bd541661d749b3656e8c746e0584.png

Πρεπει να παω σε αλλη καρτα?

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, christos_realmad είπε

Μετα απο σκεψη αποφασισα να παρω την RX 7800 XT για το build μου.

Εχω παρει ηδη τα υπολοιπα κομματια.

Εψαξα για bottleneck για 1080p και 1440p και μου βγαζει τα παρακατω αποτελεσματα.

image.png.e42d1e197bd041bb9ce068f34be48852.png

image.png.4a50bd541661d749b3656e8c746e0584.png

Πρεπει να παω σε αλλη καρτα?

Για αρχή μην πολύ εμπιστεύεσαι τα bottleneck calculators η εικόνα που δείχνουν είναι μακριά από την πραγματικότητα συνήθως, και ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να τεσταρουν τα πάντα, οπότε κάποια νούμερα βγαίνουν αποδεδειγμένα από το στομάχι τους. 

Πιο καλός τρόπος είναι να δεις youtube video με gameplay με το συγκεκριμενο συνδυασμό. 

Για 1440p είναι μια χαρά τόσο bottleneck κανονικά όσο λέει παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι έχουνε λουσει κιόλας και δεν ισχύει καν. Ο 14600k θα μπορούσε να ανταποκριθεί και σε μια 4080 super. 

Πιο σημαντικο ειναι να δεις το εξης: Θα σου συστηνα να βάλεις το τελευταίο bios στη μητρική και να μην αφήσεις στοκ τον 14600k μετά τις εξελίξεις με το degrade στα chip της Intel αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Περισσότερες πληροφορίες στο subforum της 13ης και 14ης γενιάς. 

• Like 2
Δημοσ.

Εκανα set up το pc. Εχω παρει τα παρακατω κομματια.

https://www.skroutz.gr/favorite_lists/11557111/build-3?from=share

Αθορυβο πραγματικα, αναμενω να ερθει και η gpu για να δω αν θα ειναι ακομα αθορυβο 😅

Εχω αρχισει να κανω καποια installations και μου εβγαλε απο μονο του το MSI driver utility installer. Δεν το εχω ξανα δει. Βαζω καποια απο αυτα? Δεν βαζω τιποτα? Τι γνωμη εχετε? Στο google μισα μισα ηταν καποια σχολια.

Επισης ο επεξεργαστης εχει φτασει κατι 80αρια, δεν εχω κατι σπουδαιο μεχρι τωρα μονο browser και installations οπως ειπα πιο πανω.

image.png.70340867ad6760b97865fd08e8c4be90.png

image.png.fdb40c908afb5385a27ad22f8506baa6.png

image.png.857269959ddfd2de3522affda39a3e9c.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, christos_realmad said:

Εκανα set up το pc. Εχω παρει τα παρακατω κομματια.

https://www.skroutz.gr/favorite_lists/11557111/build-3?from=share

Αθορυβο πραγματικα, αναμενω να ερθει και η gpu για να δω αν θα ειναι ακομα αθορυβο 😅

Εχω αρχισει να κανω καποια installations και μου εβγαλε απο μονο του το MSI driver utility installer. Δεν το εχω ξανα δει. Βαζω καποια απο αυτα? Δεν βαζω τιποτα? Τι γνωμη εχετε? Στο google μισα μισα ηταν καποια σχολια.

Επισης ο επεξεργαστης εχει φτασει κατι 80αρια, δεν εχω κατι σπουδαιο μεχρι τωρα μονο browser και installations οπως ειπα πιο πανω.

image.png.70340867ad6760b97865fd08e8c4be90.png

image.png.fdb40c908afb5385a27ad22f8506baa6.png

image.png.857269959ddfd2de3522affda39a3e9c.png

Κατέβασε το occt (η άλλο παρόμοιο πρόγραμμα εάν προτιμάς) και τρέξε ένα stress test cpu.

Τότε τσεκαρε θερμοκρασίες και ταχύτητες από ανεμιστήρες(του cpu πρέπει να είναι γύρω στις ~1550) και watt

Υ.γ Είσαι σε δωμάτιο με κλιματισμό η όχι?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, @topos είπε

Κατέβασε το occt (η άλλο παρόμοιο πρόγραμμα εάν προτιμάς) και τρέξε ένα stress test cpu.

Τότε τσεκαρε θερμοκρασίες και ταχύτητες από ανεμιστήρες(του cpu πρέπει να είναι γύρω στις ~1550) και watt

Υ.γ Είσαι σε δωμάτιο με κλιματισμό η όχι?

Το κατεβασα και τωρα τρεχω το test για cpu. Μια ωρα λεει συνολικα.

Αμα ξεπερασει τους 100 βαθμους να το σταματησω? @@topos

image.png.2b0e8cc1ecd9f310a8da08ab7aba1ad4.png

τελειωσε το τεστ. Εφτασε μεχρι 99 βαθμους. Πολυ μου φαινεται αλλα δεν ειμαι ειδικος. Μηπως δεν εβαλα σωστα παστα στον cpu?

image.png.11927e9770e77af23db35270995c4fa1.png

Επεξ/σία από christos_realmad
Δημοσ.
8 hours ago, christos_realmad said:

Το κατεβασα και τωρα τρεχω το test για cpu. Μια ωρα λεει συνολικα.

Αμα ξεπερασει τους 100 βαθμους να το σταματησω? @@topos

image.png.2b0e8cc1ecd9f310a8da08ab7aba1ad4.png

τελειωσε το τεστ. Εφτασε μεχρι 99 βαθμους. Πολυ μου φαινεται αλλα δεν ειμαι ειδικος. Μηπως δεν εβαλα σωστα παστα στον cpu?

image.png.11927e9770e77af23db35270995c4fa1.png

1)Είσαι σε δωμάτιο με κλιματισμό?

2)Το κουτί σου πόσους ανεμιστήρες έχεις και που τους έχει?( Π.χ έχει δύο και είναι και δύο μπροστά να βάζουν αέρα)

3)Συνεχίζεις να μην ακούς ανεμιστήρες όταν τρέχεις το bench?

4)Όταν έβαλες την thermalright, το logo των ανεμιστήρων ήταν προς τα έξω?

5)Στο occt στα κόκκινα εικονίδια πάνω δεξιά, ξετσεκαρε τα όλα και πάτα αυτό που έχει το "ανεμιστηρακι" για να σου δείχνει τις στροφές των ανεμιστήρων.Πες πόσους ανεμιστήρες σου δείχνει και σε τι rpm δουλευουν.

6)Ξανατρεξε το και πες μας όταν είναι στους 99 βαθμους πόσα mghz δουλεύει ο επεξεργαστής και πόσα watt καταναλωνει(δεν χρειαζετε να περιμένεις μια ώρα, στο 3λεπτο θα πρέπει να έχει φανεί αυτά που θέλουμε να δούμε)

7)Εάν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασια-> μηχανικό δίσκο έχεις στο κουτί, η σκοπεύεις να βάλεις κάποια στιγμή?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, @topos είπε

1)Είσαι σε δωμάτιο με κλιματισμό?

Ναι

2)Το κουτί σου πόσους ανεμιστήρες έχεις και που τους έχει?( Π.χ έχει δύο και είναι και δύο μπροστά να βάζουν αέρα)

Εχω 2 ανεμιστηρες μπροστα και εναν πισω. Το κουτι ηρθε με εναν μπροστα και εναν πισω.

Επισης το κουτι ειναι ανοιχτο και απο τις 2 πλευρες. Το τζαμι εσπασε και περιμενω το ανταλλακτικο απο την Corsair και την απο πισω πλευρα δεν το εχω κλεισει ακομα γτ θελω να φτιαξω λιγο τα καλωδια.

3)Συνεχίζεις να μην ακούς ανεμιστήρες όταν τρέχεις το bench?

Οχι, τους ακουω κανονικα.

4)Όταν έβαλες την thermalright, το logo των ανεμιστήρων ήταν προς τα έξω?

Σωστα.

5)Στο occt στα κόκκινα εικονίδια πάνω δεξιά, ξετσεκαρε τα όλα και πάτα αυτό που έχει το "ανεμιστηρακι" για να σου δείχνει τις στροφές των ανεμιστήρων.Πες πόσους ανεμιστήρες σου δείχνει και σε τι rpm δουλευουν.

image.png.1c6626e2d42d6951dd0ca2771377465d.png

6)Ξανατρεξε το και πες μας όταν είναι στους 99 βαθμους πόσα mghz δουλεύει ο επεξεργαστής και πόσα watt καταναλωνει(δεν χρειαζετε να περιμένεις μια ώρα, στο 3λεπτο θα πρέπει να έχει φανεί αυτά που θέλουμε να δούμε)

Ετρεξα ενα 10λεπτο αλλα το μαξ που επιασε ηταν 96 βαθμους με μαξ 4691,39 Mhz

image.png.c2d35754bc262cdafdba0a3439fdc7d2.png

7)Εάν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασια-> μηχανικό δίσκο έχεις στο κουτί, η σκοπεύεις να βάλεις κάποια στιγμή?

Οχι, θα βαλω εναν ή δυο ssd.

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, christos_realmad said:

Κομπλέ είσαι, ίσως όταν κλείσεις το κουτί να είσαι λίγο καλύτερα γιατί τώρα παίζει να βγαίνει ο αέρας από τα μπροστινά intake fans έξω από το case.

(Λίγο επεμεινα στους ανεμιστήρες γιατί ανέφερες στην αρχή πως ήταν "αθόρυβο" και λέω μπας και δεν ειχε συνδεθεί κάποιος ανεμιστηρας αλλά απλά μαλλον δεν το είχες ζορισει για να δουλέψουν στο 100%)

Όσο για τα fans γενικά, είδα οτι ερχετε με 2 το κουτί και εάν δεν είχες πάρει ήδη 3ο και εφόσων δεν θα βάλεις μηχανικους θα πρότεινα να τοποθετουσες ->

Τους εργοστασιακους->Έναν πισω και έναν πάνω (να βγάζουν) και να

Αγόραζες 2 14αρηδες μπροστά(arctic f14/p14 φθηνοί άλλα πολύ καλό vfm) να βάζουν(εάν έβαζες μηχανικούς θα έλεγα για 3x 12ρηδες μπροστά για να έχουν και αυτοί κάποιο airflow)

Αλλά εφόσων έχεις ήδη προσθέσει άλλο ένα το κέρδος δεν θα είναι τόσο μεγάλο.

Οπότε, περίμενε να σου έρθει το πλαϊνό, βάλε και την GPU(και αυτή θα ζεσταινει το σύστημα) και το ξαναβλεπεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Κομπλέ είσαι, ίσως όταν κλείσεις το κουτί να είσαι λίγο καλύτερα γιατί τώρα παίζει να βγαίνει ο αέρας από τα μπροστινά intake fans έξω από το case.

Οπότε, περίμενε να σου έρθει το πλαϊνό, βάλε και την GPU(και αυτή θα ζεσταινει το σύστημα) και το ξαναβλεπεις.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και την βοηθεια γενικοτερα.

Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις πως να διαβαζω τα αποτελεσματα του τεστ? Πως καταλαβες οτι ειναι κομπλε γτ δεν εγω δεν καταλαβα τιποτα 😅

Δημοσ.

Salut ! Avec un budget de 1200-1300, tu peux te monter une machine polyvalente pour la conception 3D, le gaming, et le montage vidéo. Je te conseille de partir sur un processeur Ryzen 7 ou Intel i7, au moins 16 Go de RAM (32 Go serait idéal), et une carte graphique comme la NVIDIA RTX 3060 ou 3060 Ti. Pour le stockage, un SSD NVMe de 1 To pour la rapidité, avec éventuellement un HDD pour le stockage supplémentaire. Une bonne alimentation de 650W et un boîtier bien ventilé compléteront le tout. Ce setup te permettra de gérer les logiciels de conception 3D, de jouer en 1080p/1440p, et de faire du montage vidéo sans souci.

Δημοσ.

Για να λεμε την αληθεια και μια μεταφραση στα Αρβανητικα θα βοηθουσε, αλλα ΟΚ δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα!

Δημοσ.

Λοιπον εφτασε και η καρτα γραφικων και αντιμετωπιζω τα εξης προβληματα.

- Πηγα να κανω install τα drivers αλλα δεν πετυχε. απο οτι διαβασα εχει να κανει με τα drivers που κατεβαζουν τα windows. Το απενεργοποιησα μετα.

- Βρηκα αυτο το βιντεακι που εξηγει την διαδικασια το πως να βγαλεις τους παλιους drivers με DDU και να βαλεις την καινουργια gpu με τους σωστους drivers. Ακολουθω τα βηματα  μεχρι το start up settings. Οταν κανω restart το pc κολλαει και δεν κανει τιποτα. 

image.png.db590bc540f9d89133e1916b8ea1bfcf.png

- Κατι που ειχα παρατηρησει οταν σεταρα το pc αλλα και αυτες τις μερες που προσπαθουσα να μπω με safe mode. Το logo της MSI δεν εμφανιζεται οταν bootαρει, με παει κατευθειαν στο log in. Το logo παιζει να το ειδα 2 φορες την πρωτη μερα που εστηνα το μηχανημα και μια προχθες που δοκιμαζα να μπω σε safe mode. Απενεργοποιησα την γρηγορη εκκινηση αλλα τιποτα.

- Οταν κανω restart τις περισσοτερες φορες δεν bootαρει απλα δουλευει, μονο αμα το κλεισω με το κουμπι και το ανοιξω μετα απο καποια λεπτα.

- Την πρωτη μερα μπηκα στο Bios με F11. Τωρα τι F11 εχω πατησει, τι delete, δεν κανει τιποτα. Εχω παρατηρησει οτι οταν παταω και τα κουμπια δεν ανοιγει καν, απλα δουλευει.

- Τα windows τα αγορασα απο το Godeal24 και εβαλα τα windows 10.

- Ειδα βγηκε νεο bios update για την μητρικη μου.

Τι φταιει και συμπεριφερεται ετσι το μηχανημα? 😕

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...