00 George 00 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Έχω ένα USB με ψεύτικη χωρητικότητα 16ΤΒ και πραγματική 29GB πως μπορώ να διορθώσω και να επαναφέρω την πραγματική χωρητικότητα ? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Description: [E:]Συσκευή αποθήκευσης USB(General UDisk) Device Type: Mass Storage Device Protocal Version: USB 2.00 Current Speed: High Speed Max Current: 100mA USB Device ID: VID = 048D PID = 1234 Device Vendor: Vendor Device Name: Product Device Revision: 0100 Manufacturer: General Product Model: UDisk Product Revision: 5.00 Controller Vendor: ChipsBank Controller Part-Number: CBM2199S - [2018-12-01
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 1 hour ago, 00 George 00 said: Έχω ένα USB με ψεύτικη χωρητικότητα 16ΤΒ και πραγματική 29GB πως μπορώ να διορθώσω και να επαναφέρω την πραγματική χωρητικότητα ? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Description: [E:]Συσκευή αποθήκευσης USB(General UDisk) Device Type: Mass Storage Device Protocal Version: USB 2.00 Current Speed: High Speed Max Current: 100mA USB Device ID: VID = 048D PID = 1234 Device Vendor: Vendor Device Name: Product Device Revision: 0100 Manufacturer: General Product Model: UDisk Product Revision: 5.00 Controller Vendor: ChipsBank Controller Part-Number: CBM2199S - [2018-12-01 χωρις να τρολλαρω και χωρις ειρωνια πεταξε το απο το παραθυρο και παρε ενα επωνυμο καινουριο.δεν ρωταω γιατι το πηρες εξαρχης.δεν ειμαι αδιακριτος. 1
00 George 00 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Ευχαριστώ για την συμβουλή , από την στιγμή που δεν είναι κατεστραμμένο θα προσπαθήσω να το διορθώσω .
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 1 minute ago, 00 George 00 said: Ευχαριστώ για την συμβουλή , από την στιγμή που δεν είναι κατεστραμμένο θα προσπαθήσω να το διορθώσω . απλα δεν το κανει αξιοπιστο για αυτο στο ειπα. λογικα μπορει να θελει αλλαγη το firmware γιατι καποια τροποιποιηση εχει γινει στο firmware.το δυσκολο ομως ειναι να βρεις firmware να βρεις πως θα το περασεις οπως και τι μαρκα ειναι αυτο.
00 George 00 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Σωστά , 3 λεπτά πριν, poulinos είπε απλα δεν το κανει αξιοπιστο για αυτο στο ειπα. λογικα μπορει να θελει αλλαγη το firmware γιατι καποια τροποιποιηση εχει γινει στο firmware.το δυσκολο ομως ειναι να βρεις firmware να βρεις πως θα το περασεις οπως και τι μαρκα ειναι αυτο. Σωστά , για αυτό και άνοιξα το θέμα για να με κατευθύνει κάποιος που το έχει κάνει .
Λύση poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Λύση Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 12 minutes ago, 00 George 00 said: Ευχαριστώ για την συμβουλή , από την στιγμή που δεν είναι κατεστραμμένο θα προσπαθήσω να το διορθώσω . αν σε βολευει αυτη η λυση που ειναι η ευκολη τοτε μπορεις να την δοκιμασεις. https://www.youtube.com/watch?v=0RRmXapov9c 1
benign Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, 00 George 00 said: Έχω ένα USB με ψεύτικη χωρητικότητα 16ΤΒ και πραγματική 29GB πως μπορώ να διορθώσω και να επαναφέρω την πραγματική χωρητικότητα ? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Description: [E:]Συσκευή αποθήκευσης USB(General UDisk) Device Type: Mass Storage Device Protocal Version: USB 2.00 Current Speed: High Speed Max Current: 100mA USB Device ID: VID = 048D PID = 1234 Device Vendor: Vendor Device Name: Product Device Revision: 0100 Manufacturer: General Product Model: UDisk Product Revision: 5.00 Controller Vendor: ChipsBank Controller Part-Number: CBM2199S - [2018-12-01 Στο search box του Windows αριστερα,γραφεις : cmd . Μολις φανει το Command prompt, κανε δεξι κλικ με το mouse και επελεξε run as administrator. Τωρα στις εντολες γραψε : diskpart και αφου μπεις εκει : list disk Θα σου δειξει τους δισκους του συστηματος.Γραψε ξανα select disk X οπου Χ ειναι το νουμερο του usb δισκου. Θα σου γραψει X is now the selected disk. Γραψε clean Μολις τελειωσει γραψε : create partition primary Τελος,αφου γινει και αυτο δωσε τελευταια εντολη : format fs=ntfs quick Αφου τελειωσει,γραψε exit και δες αν τωρα δειχνει το μεγεθος σε gb σωστα. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2024 από benign
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 16TB USB. Μάλιστα. Δεν έχουν το θεό τους οι counterfeiters. Θέλω να δω πότε θα βγάλουν το πρώτο usb στο 1petabytes και πιος θα είναι αυτός που θα το πάρει πρώτος. Όσο αφορά το θέμα, το έχω κανει σε fake usb. Πρώτα το έλεγξα μέχρι πόσα πραγματικά gb κρατάει και μετά το έκανα clean και δημιούργησα ένα partition με το πραγματικό του μέγεθος. Δεν ξέρω όμως αν το disk part σου κανει το partition στο σωστό μέγεθος χωρίς να του δώσεις εσύ το size που πρέπει. Αν στο κάνει πάλι 16TB κάνε μια μετατροπή τα gb σε bytes και κάνε το partition δηλώνοντας εσύ το μέγεθος. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2024 από micos000
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 7 hours ago, micos000 said: 16TB USB. Μάλιστα. Δεν έχουν το θεό τους οι counterfeighters. Θέλω να δω πότε θα βγάλουν το πρώτο usb στο 1petabytes και πιος θα είναι αυτός που θα το πάρει πρώτος. Όσο αφορά το θέμα, το έχω κανει σε fake usb. Πρώτα το έλεγξα μέχρι πόσα πραγματικά gb κρατάει και μετά το έκανα clean και δημιούργησα ένα partition με το πραγματικό του μέγεθος. Δεν ξέρω όμως αν το disk part σου κανει το partition στο σωστό μέγεθος χωρίς να του δώσεις εσύ το size που πρέπει. Αν στο κάνει πάλι 16TB κάνε μια μετατροπή τα gb σε bytes και κάνε το partition δηλώνοντας εσύ το μέγεθος. ναι θα πρεπει να του δωσει χειροκινητα το σωστο μεγεθος. το θεμα δεν ειναι οτι τα βγαζουν/το θεμα ειναι οτι τα αγοραζει ο κοσμος.ολα τα Usb sticks εχουν ενα συγκεκριμενο μεγεθος και πανω κατω μια χ τιμη.οτιδηποτε εξω απο αυτα απλα ειναι ψευτικο. καμια εταιρεια δεν εχει βγαλει 16tb και καμια εταιρεια δεν θα δωσει πχ 512 gb stick με ενα ευρω. 8 hours ago, benign said: Στο search box του Windows αριστερα,γραφεις : cmd . Μολις φανει το Command prompt, κανε δεξι κλικ με το mouse και επελεξε run as administrator. Τωρα στις εντολες γραψε : diskpart και αφου μπεις εκει : list disk Θα σου δειξει τους δισκους του συστηματος.Γραψε ξανα select disk X οπου Χ ειναι το νουμερο του usb δισκου. Θα σου γραψει X is now the selected disk. Γραψε clean Μολις τελειωσει γραψε : create partition primary Τελος,αφου γινει και αυτο δωσε τελευταια εντολη : format fs=ntfs quick Αφου τελειωσει,γραψε exit και δες αν τωρα δειχνει το μεγεθος σε gb σωστα. πρεπει να δωσει επ ακριβως το μεγεθος για αυτο εβαλα το videaki πιο πανω που λεει πως να ορισεις το μεγεθος.μπορει βεβαια να γινει και απο το disk management για πιο ευκολα περα απο το disk part
00 George 00 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Λοιπόν , η διαδικασία με το disk part γίνεται σωστά και διορθώνει την χωρητικότητα ... μετά από δοκιμή και τα δεδομένα που παίρνει το USB δουλεύουν σωστά , άρα είναι αξιοποιήσιμο το USB , τώρα όσον αφορά το firmware συνεχίζει και δείχνει 16ΤΒ δεν άλλαξε αυτό και δεν με απασχολεί από την στιγμή που γίνεται η δουλεία όπως πρέπει ... μικρό το κακό . Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2024 από 00 George 00 2
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 1 minute ago, 00 George 00 said: οιπόν , η διαδικασία με το disk part γίνεται σωστά και διορθώνει την χωρητικότητα ... μετά από δοκιμή και τα δεδομένα που παίρνει το USB δουλεύουν σωστά , άρα είναι αξιοποιήσιμο το USB , τώρα όσον αφορά το firmware συνεχίζει και δείχνει 16ΤΒ δεν άλλαξε αυτό και δεν με απασχολεί από την στιγμή που γίνεται η δουλεία όπως πρέπει ... μικρό το κακό . για αυτο σου ειπα οτι αυτη ειναι η ευκολη διαδικασια αρκει να μην σε πειραζει που θα φαινεται 16tb. με το firmware δεν θα ειναι ευκολο και δεν βρισκω λογο. 1
micos000 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2024 8 ώρες πριν, 00 George 00 είπε Λοιπόν , η διαδικασία με το disk part γίνεται σωστά και διορθώνει την χωρητικότητα ... μετά από δοκιμή και τα δεδομένα που παίρνει το USB δουλεύουν σωστά , άρα είναι αξιοποιήσιμο το USB Αυτά που έγραψες μετά μπορούν να αναπαραχθούν; Τα δοκίμασες; Αν ναι τότε όλα καλά. Και για να συμπληρώσουμε το θέμα με τα πλαστά usb ορίστε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα και με εργαλεία για όποιον θέλει να ασχοληθεί. https://rmprepusb.com/tutorials/007-all-about-fake-sd-cards-and-usb-flash-drives/#TOC-How-to-repair-the-memory-device 1
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 5 hours ago, micos000 said: Αυτά που έγραψες μετά μπορούν να αναπαραχθούν; Τα δοκίμασες; Αν ναι τότε όλα καλά. Και για να συμπληρώσουμε το θέμα με τα πλαστά usb ορίστε ένα άρθρο σχετικά με το θέμα και με εργαλεία για όποιον θέλει να ασχοληθεί. https://rmprepusb.com/tutorials/007-all-about-fake-sd-cards-and-usb-flash-drives/#TOC-How-to-repair-the-memory-device μπορει να τα κανει τεστ και με προγραμμα. παντως πολυ διαδικασια για firmware για τετοια usb sticks που αντε να ξερεις ποσο θα αντεξουν και αν θα αντεξουν
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 14 ώρες πριν, 00 George 00 είπε Λοιπόν , η διαδικασία με το disk part γίνεται σωστά και διορθώνει την χωρητικότητα ... μετά από δοκιμή και τα δεδομένα που παίρνει το USB δουλεύουν σωστά , άρα είναι αξιοποιήσιμο το USB , τώρα όσον αφορά το firmware συνεχίζει και δείχνει 16ΤΒ δεν άλλαξε αυτό και δεν με απασχολεί από την στιγμή που γίνεται η δουλεία όπως πρέπει ... μικρό το κακό . Και το εμπιστευεσαι;Εγώ πάντως δεν νομίζω να το εμπιστευόμουν.
SV1EOD Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Και το εμπιστευεσαι;Εγώ πάντως δεν νομίζω να το εμπιστευόμουν. Σίγουρα δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης. Μπορεί όμως να έχει κάποια χρήση που η αξιοπιστία δεν είναι απαραίτητη. Θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος με κάτι τέτοιο, συμφωνώ με τον Poulino που είπε για εκτόξευση. Αλλά μπορεί επειδή σπάστηκε κάποιος που το αγόρασε ή για το γαμώτο να θέλει να το μαστορέψει όπως καλή ώρα ο OP. Και εγώ έχω βρεθεί σε αυτή την θέση άλλο που στο τέλος τα παράτησα επειδή ήταν μεγάλος ο μπελάς της αλλαγής firmware και δεν ήθελα να σπαταλήσω πολύ χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα