Προς το περιεχόμενο

FACEBOOK: We suspended your account

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Μου κάνει εντύπωση που σε τόσο μεγάλο τεχνολογικό forum δεν υπάρχουν πολλές σχετικές μηνύματα για το θέμα.

Με μια μικρή αναζήτηση βρήκα μόνο δυο με ελάχιστες απαντήσεις.

www.insomnia.gr/forums/topic/824968-facebook-instagram-accounts-suspended @Jericho
www.insomnia.gr/forums/topic/826854-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-facebook @arte46
www.insomnia.gr/forums/topic/826856-κλειδωμένος-λογαριασμός-facebook-απελπισία @vkot

Το τρίτο ίσως είναι και άλλη περίπτωση.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο σύμφωνα με συζητήσεις στο Internet, υπάρχει κενο ασφαλείας στο Facebook και αν κάποιος hacker στοχεύσει το λογαριασμό σου (ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με instagram γιατί μπορεί πχ να μην έχεις, να μην θέλεις να τον συνδέσεις ή να μην ασχολήθηκες τέλος πάντων) τον συνδέει με δικό του spam account και έτσι το Facebook σου κάνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ suspend το account σου, χωρίς ειδοποίηση και χωρίς να μπορείς να κάνεις login ή να μπορείς να στείλεις μήνυμα πουθενά, αφού η μόνη προτροπή σου είναι αν πιστεύεις ότι έχει γίνει λάθος να του στείλεις μήνυμα από τον Instagram account που συνδέθηκε που φυσικά δεν είναι δικός σου αλλά του hacker.

Μια ωραία πρωία λοιπόν, αποσυνδέεσαι απο όλες τις συσκευές σου -χωρίς να σου έχει έρθει κανένα σχετικό email και όταν πας να συνδεθείς, βλέπεις αυτό:

image.jpeg.dead2ce73ce673bc08c884fbded4b0b0.jpeg

Ειλικρινά απορώ πως γίνεται να είναι γνωστό ότι υπάρχει κενό ασφάλειας εδώ και ένα χρόνο και η ΜΕΤΑ να μην έχει κάνει τίποτα, ούτε να υπάρχει σχετική ανακοίνωση.
https://siliconangle.com/2023/05/28/facebook-users-lose-accounts-due-unknown-linked-spam-instagram-accounts/

Η κατάσταση στο link είναι ενδεικτική, όπως και στης άπειρες σχετικές συζητήσεις στο reddit, χάνουν άνθρωποι λογαριασμούς που είχαν χρόνια μέσα σε μια στιγμή, χωρίς να έχουν φταίξει πουθενά και χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.
Από τη στιγμή που την πατήσεις συνειδητοποιείς ότι η META είναι ένας μηχανισμός που δε μπαίνει φυσικά στη διαδικασία να ασχοληθεί με τον καθένα από τα εκατομμύρια χρήστες της και έτσι δεν υπάρχει email υποστήριξης ή τηλέφωνο για support. Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν.

Προσωπικά δεν ξέρω αν θα βγάλω άκρη, έχω στείλει κάποια μηνύματα με όσους τρόπους βρήκα στο internet αλλά κρατάω μικρό καλάθι.
Αν έχει καταφέρει κάποιος να βρει τρόπο να πάρει το λογαριασμό του πίσω ας μας γράψει.

EDIT:
- Από χρήστη του Reddit direct link για διάφορα ήδη αναφορών. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως φανεί χρήσιμο
https://www.facebook.com/help/contact/772041170884838

- Η εμπειρία του @verylife78 με θετική κατάληξη.

Επεξ/σία από Innersense
  • Like 1
Δημοσ.

το εχω γραψει ξανα τον τροπο που μπορεις να παρεις πισω τον λογαριασμο σου.
Προυποθετει υπαρξη ενος αλλου λογαριασμου στο ΜΕΤΑ Universe

Δημοσ.
3 minutes ago, verylife78 said:

το εχω γραψει ξανα τον τροπο που μπορεις να παρεις πισω τον λογαριασμο σου.
Προυποθετει υπαρξη ενος αλλου λογαριασμου στο ΜΕΤΑ Universe

Μπορείς να το κάνεις από λογαριασμό φίλου δηλαδή;
Έχεις κάποιο link για την διαδικασία;

Δημοσ.

θα πληρωσεις την συνδρομη στο insta και θα σου ανοιξει support, εκει θα στειλεις το μηνυμα σου τι εχει γινει.
θα σου απαντησουν και εσυ θα επιμενεις ανα 2-3 μερες με το νουμερο του case που σου εδωσαν να ξαναστελνεις email στο ονομα αυτου που σου εστειλε την πρωτη φορα. Καποια στιγμη θα παει στο πιο πανω επιπεδο και θα σου ανοιξουν ενα link για νακανεις επαναφορα email κωδικων και τα λοιπα.
Φανταζομαι οτι ξερεις την διευθυνση σου στο fb ετσι? το url σου?

Δημοσ.
3 minutes ago, verylife78 said:

Φανταζομαι οτι ξερεις την διευθυνση σου στο fb ετσι? το url σου?

Ναι το ξέρω.
Θα το δοκιμάσω.

Απ ότι βλέπω δεν έχει απλά συνδρομή στο istagram.
Μιλάμε αναβάθμιση του λογαριασμού σε Meta Verified? Γιατί... έχει waitlist!!! (wtf???)image.jpeg.c10fca6c0f816200d1b06ecb2b920da4.jpeg

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Innersense είπε

Μου κάνει εντύπωση που σε τόσο μεγάλο τεχνολογικό forum δεν υπάρχουν πολλές σχετικές μηνύματα για το θέμα.

Εδω δεν εχει κανεις FB δεν το εχεις καταλαβει; 

• Thanks 2
Δημοσ.
22 minutes ago, gorge18 said:

Εδω δεν εχει κανεις FB δεν το εχεις καταλαβει; 

Αν ισχύει μπράβο παίδες, καλά ξηγιέστε του Ζουκ! 👍

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Ukforthemoment said:

To παρακάτω είναι ΑΠΑΤΗ,προσοχή μην την πατήσετε.Γράφουν ένα κακομεταφρασμένο κείμενο στα σχόλια και σε προτρέπουν να πατήσεις το λινκ που σε πάει στο

Μιλάω για περίπτωση που δεν πατάς τίποτα απολύτως και βρίσκεσαι με μπλοκαρισμένο λογαριασμό χωρία να μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον σώσεις.

Έχει βουήξει όλο το Internet και η META δεν της καίγεται καρφι.

https://www.wired.com/story/meta-hacked-users-draining-resources

Πριν κάνα χρόνο έπαιζε λύση με δωρεάν support απο το Site της Occulus που απαιτούσε Facebook Account και ανήκει επίσης στη META, πλέον κόπηκε και έκλεισε η δίοδος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του @verylife78 ενδέχεται να αποκτάς πρόσβαση σε support κάνοντας τον λογαριασμό του Instagram META Veryfied (έχω κάνει αίτημα να μπω στη λίστα αναμονής και ακόμα δε μου έχουν απαντήσει), αλλά δυστυχώς διαβάζω στο reddit ότι υπάρχουν άτομα που το έκαναν τους τελευταίους μήνες και ούτε από εκεί κατάφεραν να πάρουν τον λογαριασμό πίσω.

image.png.03304793a14d4dce08c5657857263319.png

image.png.78359b4489f160574ae94d5a96a536ef.png

image.png.c3b74d3f396124a317215e616621038a.png

image.png.0f88acbc6c7cad761eec31f2d71de5d5.png

"The automated messages from support say something like “asking for an update on your case may prolong the amount of time it takes to resolve your issue.” The nerve of them!"

Δώσε σημασία εδώ τι απαντάνε τα άτομα!!!! Σε ανθρώπους που έχουν χάσει Facebook Accounts 15+ χρόνων, διαχειριστές σε σελίδες ή groups με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους! 

Επεξ/σία από Innersense
Δημοσ.

@verylife78 ελπίζω πραγματικά να μην παρεξηγήθηκε κάτι.
Είναι κατανοητό ότι όσοι πέρασαν, όσοι περνάνε και όσοι... θα περάσουν την διαδικασία καταλαβαίνουν απόλυτα για τι πράγμα μιλάμε.
Διάβασα πολύ προσεκτικά την εμπειρία σου και τις απαντήσεις και πραγματικά συμπάσχω με απόλυτη κατανόηση.
Πρόσεξα ότι στο reddit αρκετοί αναφέρουν ότι τους συνέβει μετά από προώθηση adcampain και τους κόπηκε φυσικά το αίμα γιατί είχαν δώσει χρήματα και είχαν και τα στοιχεία της κάρτας στο FB (τίποτα απο αυτά δε συμβαίνει στην περίπτωση μου).
Επίσης αυτό που με αγχώνει είναι ότι έχουν περάσει 6 μήνες από την εμπειρία σου με τη θετική έκβαση, ενώ τα σχόλια που ανέφερα και μιλάνε για αναίσθητη αντιμετώπιση το chat του ΜΕΤΑ Veryfied και για bots είναι πιο πρόσφατα, ίσως έχει αλλάξει η κατάσταση προς το χειρότερο.

Ίσως κάποιοι έχουν ένα μειδίαμα διαβάζοντας το θέμα και να πιστεύουν ότι πχ είχαμε πανεύκολο κωδικό, δεν προσέχαμε, πατήσαμε κάποιο link όμως ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ σε όλες τις περιπτώσεις που εξιστορούνται στο reddit. Μιλάμε για απόλυτη προσοχή, χρήση 2FA κλπ και όμως παρακάμπτονται όλα!

Παρεμπιπτόντως έχει κλείσει 3η μέρα που έκανα την εγγραφή μου στη λίστα για την αναβάθμιση σε META Veryfied και ακόμα καμία κίνηση από μέρος τους, παραμένω σε αναμονή. 
image.png.11da12d6ff7a8201bc5f5c8049323fab.png

Η δε διατύπωση ότι θα σας ειδοποιήσουμε μέσω email ή στο λογαριασμό σας στο FB (που είναι suspended) ή στο Instagram app (μόνο στην εφαρμογή του κινητού έρχεται δηλαδή ειδοποίηση; ) μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενη. Από πότε συγχέουν σαν εταιρία ΤΟΣΟ πολύ το Facebook με το Instagram?

Κατέβασα απο το Facebook τις πληροφορίες του λογαριασμού μου και κατέβηκε ένα και μοναδικό αρχείο zip μεγέθους 4kb. Αυτό είναι μόνο που κατεβάζει;
Απ ότι βλέπω στο account activity έγιναν 2 session από San Francisco / California / US λίγα λεπτά πριν κλειδώσει ο λογαριασμός. Ευελπιστώ ότι θα είναι αποδεικτικό στοιχείο για το Support αν επιτέλους ανοίξει και βρω άνθρωπο να μιλήσω.

Δημοσ.

Δυστυχως ο γραπτος ο λογος ειναι πιο δυσκολος.
Δεν υπαρχει αυτη η εταιρεια.
Οπως τα λες, εμενα εγινε ακριβως μετα απο ad campaign.
Φυσικα και υπαρχουν ολα τα μετρα ασφαλειας, ακομα και εγω να μπω απο τον φορητο καθε φορα μου στελνει μυνημα και να κανω εγκριση.
Και ομως καπως συνδεουν το insta με το fb και τελος.
Δυστυχως το αρχειο περιεχει μονο πληροφοριες που ειναι πλεον ορατες, δηλαδη ονομα και την εικονα του προφιλ.
Γνωστο προβλημα που δεν τους ενδιαφερει, γιατι πολυ απλα δεν τους ενδιαφερει.
Εγω εχασα εκεινο το διαστημα και την προσβαση στις επαγγελματικες σελιδες χωρις να τους ενδιαφερει. Ακομα και οταν εμπαινε ο συνδιαχειριστης και ανεφερε το προβλημα το μονο που ελεγαν οτι ειναι προσωπικα δεδομενα και δεν μπορουν απο αλλο λογαριασμο να κανουν κατι.
Εντωμεταξυ υπαρχουν τουλαχιστον 2-3 σελιδες οπου μπορεις να κανεις αναφορα και να παρεις τον λογαριασμο σου πισω (του fb, οχι ασχετες) και ομως καμια δεν φερνει το επιθυμητο αποτελεσμα, υπαρχει ακομα και σελιδα για κατοικους ΕΕ. https://www.facebook.com/help/contact/772041170884838

ελπιζω να βγαλεις ακρη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...