OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Επειδη ριχνω κλεφτες ματιες προς Ελλαδα, μπορειτε να μου πειτε τις εμπειριες σας απο μισθους για μηχανικους ΧΜ, ΜΜ, ΗΜ Ελλαδα αυτη την εποχη? Ευχαριστω!
filip123go Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 15 minutes ago, OxiGiannisGiannakis said: Επειδη ριχνω κλεφτες ματιες προς Ελλαδα, μπορειτε να μου πειτε τις εμπειριες σας απο μισθους για μηχανικους ΧΜ, ΜΜ, ΗΜ Ελλαδα αυτη την εποχη? Ευχαριστω! Δεν πρόκειται ποτέ ένα ΧΜ να πάρει ίδια χρήματα με έναν ΜΜ και έναν ΗΜ. ΗΜ, αν πιάνει το χέρι σου, και έχεις όρεξη, θα βγάλείς πολλά λεφτά σαν Ε.Ε. Το ίδιο και ΜΜ. Για ΧΜ, λίγο δύσκολο (ας μας πει κάποιος που ξέρει). Τώρα σαν υπάλληλος, με 5-6 χρόνια προϋπηρεσία, υπολόγιζε 1500 καθαρά +- 200 ευρώ. Εγώ στη θέση σου πάντως, θα ερχόμουν Ελλάδα μόνο για διακοπές. Όχι για τα λεφτα. Λεφτά μπορείς να βγάλεις, αλλά για όλα τα υπόλοιπα, που είναι κάτω του μετρίου .... 2 1
whirlwind91 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Γιατί κάποιος ΧΜ, ΗΜ, ΜΜ να γυρίσει στην Ελλάδα της ανύπαρκτης βιομηχανίας; Μόνο αν κάνεις μικρομελετούλες ως ΕΕ που θα βγάλεις λεφτά αλλά θα πλήξεις. Ενέργεια παίζει πολύ πάντως, αν και δεν ξέρω πώς απασχολείται ένας ΗΜ και με τι μισθούς. 1
Papakaliati Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 1 hour ago, filip123go said: Δεν πρόκειται ποτέ ένα ΧΜ να πάρει ίδια χρήματα με έναν ΜΜ και έναν ΗΜ. ΗΜ, αν πιάνει το χέρι σου, και έχεις όρεξη, θα βγάλείς πολλά λεφτά σαν Ε.Ε. Το ίδιο και ΜΜ. Για ΧΜ, λίγο δύσκολο (ας μας πει κάποιος που ξέρει). Τώρα σαν υπάλληλος, με 5-6 χρόνια προϋπηρεσία, υπολόγιζε 1500 καθαρά +- 200 ευρώ. Εγώ στη θέση σου πάντως, θα ερχόμουν Ελλάδα μόνο για διακοπές. Όχι για τα λεφτα. Λεφτά μπορείς να βγάλεις, αλλά για όλα τα υπόλοιπα, που είναι κάτω του μετρίου .... Γιατί ρε σύ είναι κάτω του μετρίου; Επαρχία που επιστρέψαμε μετά από 10+ χρόνια εξωτερικό, έχει ανεβεί η ποιότητα ζωής μας κατακόρυφα… Δεν χρειάζεται να γενικόλογουμε και τόσο… . 5
yanis13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 10 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Γιατί ρε σύ είναι κάτω του μετρίου; Επαρχία που επιστρέψαμε μετά από 10+ χρόνια εξωτερικό, έχει ανεβεί η ποιότητα ζωής μας κατακόρυφα… Δεν χρειάζεται να γενικόλογουμε και τόσο… . Επαρχία λέγοντας; Γιατί επαρχία είναι και η Πάτρα (να το συζητήσουμε) αλλά και το Κιλκίς και η Λαμία (ας μη το συζητήσουμε) 1
Papakaliati Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Just now, yanis13 said: Επαρχία λέγοντας; Γιατί επαρχία είναι και η Πάτρα (να το συζητήσουμε) αλλά και το Κιλκίς και η Λαμία (ας μη το συζητήσουμε) Θεσσαλία. Ο op ανέφερε απλά γενικά Ελλάδα άλλωστε. 1
filip123go Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 19 minutes ago, Papakaliati said: Γιατί ρε σύ είναι κάτω του μετρίου; Επαρχία που επιστρέψαμε μετά από 10+ χρόνια εξωτερικό, έχει ανεβεί η ποιότητα ζωής μας κατακόρυφα… Δεν χρειάζεται να γενικόλογουμε και τόσο… . Υγεία, εκπαίδευση, MMM, αστυνόμευση, δικαιοσύνη είναι για κλάματα. Φίλος μου, που ο πεθερός είναι άρρωστος (έχει καρκίνο ο άνθρωπος) 3 μέρες στο νοσοκομείο της Λαμίας, δεν μπορούσαν να πάρουν κάποια έγγραφα για να μεταφερθεί στην Αθήνα.! Ειδικά αν έχεις παιδιά, εύχεσαι κάθε μέρα μην τους τύχει τίποτα..!! Εγώ έχω μετανιώσει που δεν έφυγα από Ελλάδα μικρότερος, αλλά δεν ήξερα πως είναι έξω ... Τώρα που έχω ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και έχω μείνει σε πολλές πόλεις, βλέπω πόσο χάλια είναι η Ελλάδα. Εντάξει, σαν καιρός, δεν συγκρίνεται (ίσως λίγο με νότια Γαλλία μόνο), αλλά πίστεψέ με, από μια ηλικία και μετά, δεν αξίζει.... 1 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, filip123go είπε Υγεία, εκπαίδευση, MMM, αστυνόμευση, δικαιοσύνη είναι για κλάματα. Φίλος μου, που ο πεθερός είναι άρρωστος (έχει καρκίνο ο άνθρωπος) 3 μέρες στο νοσοκομείο της Λαμίας, δεν μπορούσαν να πάρουν κάποια έγγραφα για να μεταφερθεί στην Αθήνα.! Ειδικά αν έχεις παιδιά, εύχεσαι κάθε μέρα μην τους τύχει τίποτα..!! Καλα για το κομματι υγεια επειδη ζω χρονια εξω, η Ελλαδα μια χαρα ειναι. Αν θες σφραγισμα, UK, αναγκαστικα θα πας private γιατι αλλιως δεν και μιλαμε για μια 200αρου. Ασε τις λιστες για χειρουργεια..Ειχα κατι συναδελφους με διαλυμενα γονατα περιμεναν χρονια στις λιστες για χειρουργειο... ΜΜΜ για ΗΒ που γνωριζω, εκτος Λονδινου, ειναι ενα μικρο δραμα. Χωρις αμαξι δυσκολα. Για μισθους απο γνωστους/συναδελφους που ειναι βιομηχανια ακουω 1000-1500 ευρω το μηνα (Gr). Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2024 από OxiGiannisGiannakis 3
vamvakoolas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 ΗΜ & ΜΜ σε μεγαλη εταιρια με φωτοβολταικα εχουν 1500 ευρ (αρχικη) συν αμαξι/βενζινα αλλα: Θα δουλευεις επαρχια σε εργα μερικες φορες και σ/κ (και πιστεψε με δε παιζει να πηγαινοερχεσαι αρα πρεπει να νοικιαζεις εκει) δεν ειναι μονο δουλεια γραφειου αλλα εισαι και στο εργο (αρα και με ζεστες και με κρυο και σε απομερες τοποθεσιες) Απο τι μου λενε και οι 2 επειδη ειχαν την εμπειρια του εξωτερικου τοσο σε αυτη την ελληνικη εταιρια οσο και σε ξενη (αλλη χωρα) μονο εξωτερικο εχει καλα λεφτα ενω εκει τα εργα ειναι απο 1 χρονο μεχρι 3 οποτε υπαρχει μια σταθεροτητα (αποτι 3 μηνο με 1 χρονο στην Ελλαδα). Εκει ειχαν και αλλες παροχες (διαμονη με συναδελφο δωρεαν, 1-2 αεροπορικα το χρονο
epp Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 1 hour ago, vamvakoolas said: ΗΜ & ΜΜ σε μεγαλη εταιρια με φωτοβολταικα εχουν 1500 ευρ (αρχικη) συν αμαξι/βενζινα αλλα: Θα δουλευεις επαρχια σε εργα μερικες φορες και σ/κ (και πιστεψε με δε παιζει να πηγαινοερχεσαι αρα πρεπει να νοικιαζεις εκει) δεν ειναι μονο δουλεια γραφειου αλλα εισαι και στο εργο (αρα και με ζεστες και με κρυο και σε απομερες τοποθεσιες) Απο τι μου λενε και οι 2 επειδη ειχαν την εμπειρια του εξωτερικου τοσο σε αυτη την ελληνικη εταιρια οσο και σε ξενη (αλλη χωρα) μονο εξωτερικο εχει καλα λεφτα ενω εκει τα εργα ειναι απο 1 χρονο μεχρι 3 οποτε υπαρχει μια σταθεροτητα (αποτι 3 μηνο με 1 χρονο στην Ελλαδα). Εκει ειχαν και αλλες παροχες (διαμονη με συναδελφο δωρεαν, 1-2 αεροπορικα το χρονο Δουλευω ως μηχανικος καμια 10-12 χρονια στο εξωτερικο, μεχρι τωρα αμφιβαλλω αν εχω γνωρισει πανω απο 1-2 ΗΜΜΥ ή ΜΜ που να ασχολουνται με κατασκευες και να τρεχουν σε εργοταξια και ΦΒ κλπ. Αντε αν ειναι κανενας που να ασχολειται με oil/gas και να κανουν commissioning, αλλα σιγουρα ειναι μια μειοψηφια. Οι περισσοτεροι ειναι στην βιομηχανια, το να εχεις ΗΜ και ΜΜ να ασχολουνται κυριως με οικοδομες ειναι καπως μια ελληνικη πρωτοτυπια.
vamvakoolas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) φανταζομαι οτι εισαι Ευρωπη αλλα αν πας Νοτια αμερικη (Αργεντινη Περου Χιλη κτλ) ειναι τεραστια μπιζνα και δεκαδες μηχανικοι ειναι στα φβ (κυριως απο Ευρωπη) Αποτι ξερουμε στη θεωρια/βιβλια: η δικη μας εμπειρια δεν ισουται με γενικευση Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2024 από vamvakoolas
rain-man Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2024 Όσο τα ενεργειακά έργα αποκτούν δυναμική για τον κόσμο του αύριο, τόσο περισσότερο θα βλέπεις ενεργειακούς μηχανικούς στα εργοτάξια. Ακόμη και τα κτήρια στο μέλλον θα είναι μάλλον έργα περισσότερο ενεργειακά και ψηφιακά παρά απλά τα "κάνω στατικά και βάζω τις κολόνες" έργα του παρελθόντος. Στο κάτω κάτω μηχανική ως έναν βαθμό κάνουν όλες οι ειδικότητες των μηχανικών, όχι μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί, και πέρα απ' την στενά επιστημονική συμβολή και ειδίκευση του μηχανικού υπάρχουν και άλλοι ρόλοι και ευθύνες που είναι κοινές όπως χρονοπρογραμματισμός, διοίκηση, χαρτούρα, ακόμη και στο επίπεδο του συμβολισμού παίζει ρόλο ο τίτλος του μηχανικού στην διεκπεραίωση ενός έργου.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Στις 21/6/2024 στις 1:56 ΜΜ, vamvakoolas είπε φανταζομαι οτι εισαι Ευρωπη αλλα αν πας Νοτια αμερικη (Αργεντινη Περου Χιλη κτλ) ειναι τεραστια μπιζνα και δεκαδες μηχανικοι ειναι στα φβ (κυριως απο Ευρωπη) Αποτι ξερουμε στη θεωρια/βιβλια: η δικη μας εμπειρια δεν ισουται με γενικευση Άλλο ένα έργο ΦΒ άλλο οικοδομή να πηγαίνεις να νταντεύεις εργάτες Στις 15/6/2024 στις 4:48 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε Επειδη ριχνω κλεφτες ματιες προς Ελλαδα, μπορειτε να μου πειτε τις εμπειριες σας απο μισθους για μηχανικους ΧΜ, ΜΜ, ΗΜ Ελλαδα αυτη την εποχη? Ευχαριστω! ΜΜ στη βιομηχανία με μια μέτρια εμπειρία θα πω 1,300-1,800 (καθαρά πάντα χ14) ανάλογα με το μέγεθος της βιομηχανίας και την απόστασή της απο την Αθήνα, αντικειμενικά κανένας δε πάει στη Βοιωτία ή στην Κόρινθο π.χ. για 1,000 ευρώ. Αλλά το υπερβολικό commuting κουράζει. Γενικά ψάχνουν και δε βρίσκουν άτομα, γιατί μπορεί να φαίνεται πως είναι καλά πληρωμένοι για τα δεδομένα της χώρας αλλά έχουν ανέβει οι μισθοί οπότε κάποιος με μια μικρή εμπειρία (2-3 χρόνων) βρίσκει δουλειά γραφείου με >1,200 ευρώ οπότε το να πηγαινει στην οργή του θεού και στο περιβάλλον του εργοστασίου για 100-200 ευρώ παραπάνω το μηνα δεν ειναι και πολύ δελεαστικό. Και λόγω αυτού, πιστευω πως οι μισθοί στη βιομηχανία θα αυξηθούν με τα άτομα που εχουν 5ετια και βάλε στην πλάτη τους να πηγαινουν προς 2Κ 1
tzitzikas2 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2024 Στις 15/6/2024 στις 10:08 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε .Για μισθους απο γνωστους/συναδελφους που ειναι βιομηχανια ακουω 1000-1500 ευρω το μηνα (Gr). 1000€ βιομηχανία δεν αξίζει. Έχει τρέξιμο και άγχος η βιομηχανία. 1500€ για αρχή οκ. Στις 21/6/2024 στις 12:04 ΜΜ, vamvakoolas είπε ΗΜ & ΜΜ σε μεγαλη εταιρια με φωτοβολταικα εχουν 1500 ευρ (αρχικη) συν αμαξι/βενζινα αλλα: 1500€ για να τρέχεις από δω και από κει και να μην έχεις σπίτι και παράλληλα να.κανεις και μελέτες στο γραφείο και να υπογράφεις ενίοτε είναι τρίχες δεν αξίζει. Φουλ άγχος και πήξιμο. Γενικά το εργοτάξιο που θα έχεις να κάνεις με τεχνίτες που θα σε ζαλίζει ο κάθε ένας με τα "προβλήματα" του και τις παραξενιές τους δεν αξίζει, θα πρέπει να πληρώνεται καλά για να πας. 1
Sugizo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) On 15/06/2024 at 21:08, OxiGiannisGiannakis said: Καλα για το κομματι υγεια επειδη ζω χρονια εξω, η Ελλαδα μια χαρα ειναι. Αν θες σφραγισμα, UK, αναγκαστικα θα πας private γιατι αλλιως δεν και μιλαμε για μια 200αρου. Ασε τις λιστες για χειρουργεια..Ειχα κατι συναδελφους με διαλυμενα γονατα περιμεναν χρονια στις λιστες για χειρουργειο... ΜΜΜ για ΗΒ που γνωριζω, εκτος Λονδινου, ειναι ενα μικρο δραμα. Χωρις αμαξι δυσκολα. Για μισθους απο γνωστους/συναδελφους που ειναι βιομηχανια ακουω 1000-1500 ευρω το μηνα (Gr). Από το ένα άκρο στο άλλο πάντα, επίσης η Αγγλία δεν είναι ΕΕ και ίσως όχι το καλύτερο παράδειγμα από αυτά που γράφετε εδώ μέσα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι χάλια. Σε γενικές γραμμές και αν μιλάμε για ΕΕ, μάλλον έχουμε ένα από τα χειρότερα συστήματα υγείας. Σύμφωνα με το παρακάτω, δεν είμαστε και καμία τοπ χώρα στην υγεία https://www.statista.com/statistics/1376355/health-index-of-countries-in-europe/ (ΗΒ και Ελλάδα πολύ κοντά όπως βλέπεις) Για παράδειγμα, η αδερφή μου είχε ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να απειλήσει την ζωή της και της λέγανε πως η αναμονή για αυτήν την επέμβαση είναι 1 χρόνος… (Θεσσαλονίκη αυτό φέτος) Επόμενος ναι, όσο αφορά την υγεία, δεν θα την έβαζα ως «καλό» παράδειγμα. Για να μην μιλήσουμε για τα γνωστά «50 ευρώ» που έγιναν meme Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2024 από Sugizo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα