elpenor Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 6 hours ago, 1comment said: Όλες οι συναλλαγές με κάρτα ή μεταφορά σε λογ/σμο επαγγελματία περνάνε στον κωδικό προσωπικών δαπανών. Μη ρωτάς άτομα που δεν ξέρουν γιατί θα σε κάψουν με τις....απόψεις τους. Κι επειδή μάλλον δεν μπορείς να δικαιολογήσεις μέσω εισοδήματος-επιδομάτων αυτό το ποσό, κάντο και ρίσκαρε. Έλεγχο μπορεί να σου κάνουν ακόμα και το 2030 πάντως. Η συναλλαγή 3 χιλιάρικα μέσω τράπεζας δεν είναι καθόλου μικρή για να περάσει στα ψιλά. Ειδικός δεν είμαι αλλά δεν βρίσκω λογική σε αυτά που γράφεις. Δηλαδή έρχεται μετά από 10 χρόνια η εφορία και λέει στον ιδιώτη να έρθει από την υπηρεσία για να τον ρωτήσει που βρήκε τα 2-3 χιλιάρικα, στην ίδια χώρα ζούμε ή μιλάμε θεωρητικά για πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ όχι για 2-3 αλλά ούτε για 10-20; Ας πούμε ότι έγινε το απίθανο και καλούν τον άνεργο ιδιώτη για ακρόαση, τους λέει... α. Η μάνα μου παρακάλεσε όλο το σόϊ και μου έκαναν μετρητά δώρο για τα γενέθλια μου. β. Μου τα έδωσε η δεύτερη θεία μου από τον Καναδά επειδή πέρασα στη σχολή. β. Μου τα δάνεισε ένας φίλος που τώρα ζει μόνιμα κάπου στο εξωτερικό, Γιάννη Παπαδόπουλο τον λένε. γ. Είχε πουλήσει παλιά η γιαγιά μου ένα δαχτυλίδι και είχε δώσει τα χρήματα στην μητέρα μου για να μου τα δώσει όταν θα πάω να σπουδάσω. Φαντάζομαι ότι αν πάρω τώρα τον λογιστή θα έχει άλλες 10 ακόμα καλύτερες προτάσεις. 1
Albi2016 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Στις 15/6/2024 στις 4:04 ΜΜ, christosforos είπε Σκέφτομαι να κάνω μια αγορά με αυτή τη μέθοδο, γνωρίζει κάποιος αν αυτό φαίνεται και φορολογείται; Είμαι φοιτητής και παράλληλα εγγεγραμένος στον ΟΑΕΔ και παίρνω το ΚΕΑ. Ναι, θα τα δουν στο σύστημα το επόμενο εξάμηνο. Όλοι την έχουν πατήσει λίγο πολύ. Ακόμα και τα λεφτά στην τράπεζα, εάν σου βάζουν οι δικοί σου πχ, πρέπει να τα σηκώνεις αμέσως να μην τα βλέπουν στους ελέγχους. Έλεγχοι γίνονται τυχαία κ δειγματοληπτικά. Το ποσό των 3 Χιλ ευρώ είναι πολύ μεγάλο και δεν θα τους διαφύγει. Μην το ρισκάρεις.
elpenor Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, Albi2016 said: Ναι, θα τα δουν στο σύστημα το επόμενο εξάμηνο. Όλοι την έχουν πατήσει λίγο πολύ. Ακόμα και τα λεφτά στην τράπεζα, εάν σου βάζουν οι δικοί σου πχ, πρέπει να τα σηκώνεις αμέσως να μην τα βλέπουν στους ελέγχους. Έλεγχοι γίνονται τυχαία κ δειγματοληπτικά. Το ποσό των 3 Χιλ ευρώ είναι πολύ μεγάλο και δεν θα τους διαφύγει. Μην το ρισκάρεις. Κάποιο link να ενημερωθούμε; Γιατί άλλα γράφουν οι εφημερίδες: Quote Κλήσεις για τακτικό έλεγχο έστειλε η Εφορία στους πρώτους 800 φορολογούμενους οι οποίοι εντοπίστηκαν από τη μεγάλη διασταύρωση στα στοιχεία 3,8 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων να έχουν δηλώσει εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ και την ίδια χρονιά να έχουν καταναλωτικές δαπάνες από 30.000 έως και 200.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν περάσει από Εφορία για να δώσουν εξηγήσεις δεν καταφέραν να πείσουν τις φορολογικές αρχές για τις υψηλές δαπάνες διαβίωσης που ήταν πολλαπλάσιες των εισοδημάτων έως και 30 φορές πάνω με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο κάδρο των ελέγχων που θα γίνουν σε βάθος πενταετίας. Συνολικά διασταυρώθηκαν 80 εκατ. δεδομένα σε 3,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις του 2022 με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ όπου εντοπίστηκαν 440.000 φορολογούμενοι με αποκλίσεις, εκ των οποίων σε περίπου 20.000 περιπτώσεις εντοπίστηκαν μεγάλες διαφορές. https://www.ot.gr/2024/02/15/epikairothta/eforia-poious-kalei-gia-elegxo/ Μιλάνε για άλλα ποσά και για άλλο βάθος χρόνου. Δεν ξέρω καν αν ο OP θα έμπαινε στους 440.000 και δεν υπάρχει περίπτωση κυβέρνηση να κάνει έλεγχο σε τόσους ψηφοφόρους. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από elpenor
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, elpenor είπε Ειδικός δεν είμαι αλλά δεν βρίσκω λογική σε αυτά που γράφεις. Δηλαδή έρχεται μετά από 10 χρόνια η εφορία και λέει στον ιδιώτη να έρθει από την υπηρεσία για να τον ρωτήσει που βρήκε τα 2-3 χιλιάρικα, στην ίδια χώρα ζούμε ή μιλάμε θεωρητικά για πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ όχι για 2-3 αλλά ούτε για 10-20; Ας πούμε ότι έγινε το απίθανο και καλούν τον άνεργο ιδιώτη για ακρόαση, τους λέει... α. Η μάνα μου παρακάλεσε όλο το σόϊ και μου έκαναν μετρητά δώρο για τα γενέθλια μου. β. Μου τα έδωσε η δεύτερη θεία μου από τον Καναδά επειδή πέρασα στη σχολή. β. Μου τα δάνεισε ένας φίλος που τώρα ζει μόνιμα κάπου στο εξωτερικό, Γιάννη Παπαδόπουλο τον λένε. γ. Είχε πουλήσει παλιά η γιαγιά μου ένα δαχτυλίδι και είχε δώσει τα χρήματα στην μητέρα μου για να μου τα δώσει όταν θα πάω να σπουδάσω. Φαντάζομαι ότι αν πάρω τώρα τον λογιστή θα έχει άλλες 10 ακόμα καλύτερες προτάσεις. Επειδή λοιπόν δεν έχεις διαβάσει για υποθέσεις ελέγχου 5-10 χρόνια πίσω, διάβασε εδώ μία τυχαία που εντόπισαν ως αδήλωτη δωρεά και η συγκεκριμένη παραγράφεται στη δεκαετία (υπόθεση 2014 ελέγχθηκε φέτος). Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι τα περί 5ετίας σε ελέγχους τραπεζικών κινήσεων (άσχετα με το τι επαγγέλεται ο άλλος) είναι νόμος του κράτους που συμβαίνει, δεν τα έβγαλα από το μυαλό του. Υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις δημοσιευμένες (γκούγκλαρε έλεγχοι τραπεζ. λογ/σμων και θα διαβάσεις μπόλικες). Το ότι εσύ δεν είσαι ενήμερος, δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει. Και η ασχετίλα φαίνεται κι από τη δεύτερη παράγραφο. Νομίζεις ότι καλούν τον ιδιώτη σε...ακρόαση. Λάθος. Αυτά γίνονται στο δικαστήριο που για να πάει εκεί η υπόθεση, ο ιδιώτης πρέπει να πληρώσει το 50% του προστίμου της φορο-υπόθεσης (επίσης νόμος του κράτους, ψάξτο). Ο έλεγχος γίνεται χωρίς να το ξέρεις και η ααδε σου στέλνει ειδοποίηση ότι βρήκε την τάδε φοροδιαφυγή και ζητάει γραπτές αποδείξεις εντός 5-10 ημερών συνήθως για το αν είναι εισόδημα ή κάτι άλλο. Έπειτα, αν διαφωνείς με τα ευρήματα της ααδε και το πρόστιμο, το δρόμο της υπόθεσης παίρνει η δεδ (γκούγκλαρε, δεν θα σου το εξηγήσω και αυτό). Όποια απόφαση βγάλει η δεδ, αν διαφωνείς, ο μόνος δρόμος είναι το δικαστήριο αφού πληρώσεις το μισό του προστίμου. Επίσης εδώ έχει πλούσιο αρχείο με αποφάσεις δεδ. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από 1comment 1
Bitbit Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 αρχίζουν και γράφονται μπαρούφες στο θέμα πιθανόν κάποιοι να τα γράφουν για να τρολλάρουν διότι ο op οπως και να το κάνουμε προκαλεί λίγο Αν και το θέμα είναι 100% τρολλ από την αρχή. Χρήστης που μόλις γράφτηκε, δικαιούχος ΚΕΑ και ζητάει να πάρει λαπτοπ 3000€. Πολλοί θα τσιμπήσουν στο προκλητικό του θέματος και θα αρχίσει το γλέντι 2
christosforos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Bitbit είπε αρχίζουν και γράφονται μπαρούφες στο θέμα πιθανόν κάποιοι να τα γράφουν για να τρολλάρουν διότι ο op οπως και να το κάνουμε προκαλεί λίγο Αν και το θέμα είναι 100% τρολλ από την αρχή. Χρήστης που μόλις γράφτηκε, δικαιούχος ΚΕΑ και ζητάει να πάρει λαπτοπ 3000€. Πολλοί θα τσιμπήσουν στο προκλητικό του θέματος και θα αρχίσει το γλέντι Να ρωτήσω κάτι από περιέργεια, αν είχα κάποιο έμπιστο άτομο και μετέφερα τα χρήματα σε δικό του λογαριασμό έτσι ώστε να κάνει την αγορά εκείνος, θα φαινόταν στην δήλωση μου η μεταφορά αυτη; Πιστεύω πως όχι αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από christosforos
cpc464 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Troll Θέμα σε σημείο που θα αρχίσω να πιστεύω πως το έθεσε υπάλληλος της ΑΑΔΕ, κύριε υπάλληλε να πας να ρωτήσεις την πρωθυπουργάρα μας πώς έχει 79 ακίνητα μόνο με την βουλευτική αποζημίωση και κάτι συζύγους βουλευτών πώς βγαίνουν με 8 και 10 χιλιάρικα ενώ είναι παθολόγος η μία και πλαστικός χειρούργος η άλλη.
christosforos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 11 λεπτά πριν, cpc464 είπε Troll Θέμα σε σημείο που θα αρχίσω να πιστεύω πως το έθεσε υπάλληλος της ΑΑΔΕ, κύριε υπάλληλε να πας να ρωτήσεις την πρωθυπουργάρα μας πώς έχει 79 ακίνητα μόνο με την βουλευτική αποζημίωση και κάτι συζύγους βουλευτών πώς βγαίνουν με 8 και 10 χιλιάρικα ενώ είναι παθολόγος η μία και πλαστικός χειρούργος η άλλη. Δυο άτομα αποκαλείτε το θέμα τρολ, αλλά εγώ διευκρίνισα πως δεν γνωρίζω. Ερωτήσεις που σε εσάς μπορεί να φαίνονται προφανείς για 'μένα δεν είναι. Φυσικά και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει ή να ασχοληθεί με το θέμα μου, και γι΄αυτό είμαι ευγνώμων για όσους προσπάθησαν να με βοηθήσουν.
giorgos zino Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Στις 15/6/2024 στις 8:00 ΜΜ, vanni είπε Η ερώτηση του δεν ήταν πως θα ζήσω με 3.000 € οπότε δεν σε αφορά κιόλας πως ζει. στην πραγματικοτιτα δεν το ενδιαφερη το πως ζει ..!!!!! αλλα πως καταφερνει περνει το κεα και το πληρωνουμε εμεις 1
elpenor Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, elpenor said: Μιλάνε για άλλα ποσά 3 hours ago, 1comment said: διάβασε εδώ μία τυχαία που εντόπισαν ως αδήλωτη δωρεά 49.000 ευρώ 4 hours ago, elpenor said: Ειδικός δεν είμαι 3 hours ago, 1comment said: Και η ασχετίλα φαίνεται 3 hours ago, 1comment said: Επίσης εδώ έχει πλούσιο αρχείο με αποφάσεις δεδ. Πρώτη υπόθεση 7ψήφιο αδήλωτο ποσό. Δεύτερη υπόθεση, αρκετά πολύπλοκή για να καταλάβω το ποσό αλλά με πρόστιμο πάνω από 100.000. Υπάρχει κάποια υπόθεση που να αφορά μη επαναλαμβανόμενη πράξη αξίας 3000 ευρώ όπως στο θέμα μας; Γράφετε αρκετοί που φαίνεται ότι έχετε κάποια γνώση και εμπειρία και αντί να μας εξηγήσετε τι ισχύει στην πράξη έχετε αναπτύξει ο καθένας διαφορετική θεωρία. Θεωρητικά, όπως έγραφε και η εφημερίδα πρόσφατα, υπάρχει ποινή για όποιον δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές, στην πράξη γελάνε όλοι. Θεωρητικά υπάρχει ποινή για τους 440.000 συμπολίτες μας που η εφορία ισχυρίζεται ότι τα έσοδα τους δεν δικαιολογούν τα έξοδα τους, άλλο χιούμορ. Σύμφωνα με την γνώμη σου, σαν κάποιος που προτρέπει τους άλλους να μην ακούνε τους άσχετους, αν ο OP αύριο κάνει αγορά laptop 3000 ευρώ πιστεύεις ότι θα του βάλει η εφορία πρόστιμο μαζί με τους άλλους 440.000 και αν ναι σε πόση ώρα θα πέσει η κυβέρνηση; Πιστεύεις ότι ακόμα και αν δεν υπολόγιζε η κυβέρνηση πολιτικό κόστος θα μπορούσε η εφορία να ελέγξει τέτοιους όγκους από πρόστιμα; Θα είχε υπαλλήλους να τσεκάρουν το ιστορικό και τους λογαριασμούς του OP για να πάρει στο τέλος μετά από 10 χρόνια πρόστιμο 300 ευρώ; Ή θα αφήσουν το AI να στείλει τα πρόστιμα και μετά από τα λάθη να τους πάρουνε με τις ντομάτες; Τέλος υπάρχει εφοριακός στη χώρα μας που θα σου πει ότι έπρεπε να δηλώσεις τα δώρα κάτω των 1000 ευρώ που σου έκαναν δώρο οι συγγενείς σου επειδή πέρασες στη σχολή και που τα μάζεψες και πήρες laptop; Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από elpenor
Wspr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Οταν καποιος κατανοησει τους ορους τεκμηριο αγορας,τεκμαρτο εισοδημα κτλ θα δωσει απαντηση μονος του στο ερωτημα. Κατα τα αλλα οταν δεν εμπιπτουν τα τεκμηρια μονο η τραπεζα μπορει να σε δωσει στην εφορια και αυτο γινεται-αν γινεται-μονο σε κραυγαλεες περιπτωσεις γιατι αντιβαινει στην αρχη της τραπεζας,οτι δηλαδη εμπορευεται το χρημα που διακινουμε μεσω αυτης και της πιστης που εχουμε σε αυτη .
christosforos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 26 λεπτά πριν, Wspr είπε Οταν καποιος κατανοησει τους ορους τεκμηριο αγορας,τεκμαρτο εισοδημα κτλ θα δωσει απαντηση μονος του στο ερωτημα. Κατα τα αλλα οταν δεν εμπιπτουν τα τεκμηρια μονο η τραπεζα μπορει να σε δωσει στην εφορια και αυτο γινεται-αν γινεται-μονο σε κραυγαλεες περιπτωσεις γιατι αντιβαινει στην αρχη της τραπεζας,οτι δηλαδη εμπορευεται το χρημα που διακινουμε μεσω αυτης και της πιστης που εχουμε σε αυτη . Το έχω κατανοήσει, τεκμήριο αγοράς μπαίνει μόνο σε ακίνητα, πισίνες, αυτοκίνητα κλπ, σε αγορές οτιδήποτε άλλου δεν υπάρχει τεκμήριο. Εκεί που υπάρχουν αντίθετες γνώμες είναι στο αν η αγορά 3000, 2000 ή οποιουδήποτε ποσού με μετρητά μέσω τραπεζικής κατάθεσης θα φανεί στη φορολογική δήλωση του χρόνου. Υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν πως δεν φαίνεται και άλλα πως φαίνεται.
spectaculator Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 8 hours ago, elpenor said: Ειδικός δεν είμαι αλλά δεν βρίσκω λογική σε αυτά που γράφεις. Δηλαδή έρχεται μετά από 10 χρόνια η εφορία και λέει στον ιδιώτη να έρθει από την υπηρεσία για να τον ρωτήσει που βρήκε τα 2-3 χιλιάρικα, στην ίδια χώρα ζούμε ή μιλάμε θεωρητικά για πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ όχι για 2-3 αλλά ούτε για 10-20; Ας πούμε ότι έγινε το απίθανο και καλούν τον άνεργο ιδιώτη για ακρόαση, τους λέει... α. Η μάνα μου παρακάλεσε όλο το σόϊ και μου έκαναν μετρητά δώρο για τα γενέθλια μου. β. Μου τα έδωσε η δεύτερη θεία μου από τον Καναδά επειδή πέρασα στη σχολή. β. Μου τα δάνεισε ένας φίλος που τώρα ζει μόνιμα κάπου στο εξωτερικό, Γιάννη Παπαδόπουλο τον λένε. γ. Είχε πουλήσει παλιά η γιαγιά μου ένα δαχτυλίδι και είχε δώσει τα χρήματα στην μητέρα μου για να μου τα δώσει όταν θα πάω να σπουδάσω. Φαντάζομαι ότι αν πάρω τώρα τον λογιστή θα έχει άλλες 10 ακόμα καλύτερες προτάσεις. Που ζεις; Δεν έρχεται μετά από 10 χρόνια. Σχεδόν όλες οι διασταυρώσεις γίνονται ηλεκτρονικά κι επιτόπου. Αν θα είναι κάτι που είναι παράνομο θα αναφερθεί αμέσως, αν είναι κάτι που θα φανεί συσσωρευτικά σε βάθος ενός οικονομικού έτους, θα σου έρθει με την εκκαθάριση. Οι δικαιολογίες αυτές που παραθέτεις δεν λένε μια, μιας και όλα κι όλα που μπορείς ν' αποδείξεις είναι μόνο αυτά μέσω κινήσεων λογαριασμών.
1comment Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, elpenor είπε Πρώτη υπόθεση 7ψήφιο αδήλωτο ποσό. Δεύτερη υπόθεση, αρκετά πολύπλοκή για να καταλάβω το ποσό αλλά με πρόστιμο πάνω από 100.000. Υπάρχει κάποια υπόθεση που να αφορά μη επαναλαμβανόμενη πράξη αξίας 3000 ευρώ όπως στο θέμα μας; Γράφετε αρκετοί που φαίνεται ότι έχετε κάποια γνώση και εμπειρία και αντί να μας εξηγήσετε τι ισχύει στην πράξη έχετε αναπτύξει ο καθένας διαφορετική θεωρία. Θεωρητικά, όπως έγραφε και η εφημερίδα πρόσφατα, υπάρχει ποινή για όποιον δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές, στην πράξη γελάνε όλοι. Θεωρητικά υπάρχει ποινή για τους 440.000 συμπολίτες μας που η εφορία ισχυρίζεται ότι τα έσοδα τους δεν δικαιολογούν τα έξοδα τους, άλλο χιούμορ. Σύμφωνα με την γνώμη σου, σαν κάποιος που προτρέπει τους άλλους να μην ακούνε τους άσχετους, αν ο OP αύριο κάνει αγορά laptop 3000 ευρώ πιστεύεις ότι θα του βάλει η εφορία πρόστιμο μαζί με τους άλλους 440.000 και αν ναι σε πόση ώρα θα πέσει η κυβέρνηση; Πιστεύεις ότι ακόμα και αν δεν υπολόγιζε η κυβέρνηση πολιτικό κόστος θα μπορούσε η εφορία να ελέγξει τέτοιους όγκους από πρόστιμα; Θα είχε υπαλλήλους να τσεκάρουν το ιστορικό και τους λογαριασμούς του OP για να πάρει στο τέλος μετά από 10 χρόνια πρόστιμο 300 ευρώ; Ή θα αφήσουν το AI να στείλει τα πρόστιμα και μετά από τα λάθη να τους πάρουνε με τις ντομάτες; Τέλος υπάρχει εφοριακός στη χώρα μας που θα σου πει ότι έπρεπε να δηλώσεις τα δώρα κάτω των 1000 ευρώ που σου έκαναν δώρο οι συγγενείς σου επειδή πέρασες στη σχολή και που τα μάζεψες και πήρες laptop; Επειδή δεν ξέρεις, εξακολουθείς να γράφεις αρλούμπες. Δεν είπα ότι σίγουρα θα ελεγχθεί μια τραπεζική κίνηση 3000. Είπα ότι υπάρχει περίπτωση να ελεγχθεί. Κι αυτό γιατί πλέον οι τράπεζες παίρνουν μέτρα δέουσας επιμέλειας για συναλλαγές άνω των 1000 (ψάξτο) και επίσης, όπως είδες ξεκίνησε από πέρσι διασταύρωση όσων είχαν δαπάνες άνω των 10Κ το χρόνο αν αντιστοιχούν με εισόδημα. Που σημαίνει ότι αν ο ΟΡ μαζί με τα 3Κ που χαλάσει σε κάρτα κάνει κι άλλα 7-8Κ δαπάνες, προφανώς έχει πολλές πιθανότητες να ελεγχθεί όντας άνεργος... Στους πρώτους 20.000 πολίτες εστάλη εντολή ελέγχου γιατί είχαν τεράστιες διαφορές. Αυτά δεν θα κάτσει να τα ελέγξει ένας...εφοριακός που λες. Οι τραπ. λογ/σμοι ελέγχονται με αυτόματο σύστημα σε μερικά λεπτά! Πρόκειται για το «Σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας». Spoiler Ειδικότερα, μέσω του BANCAPP συλλέγονται και αξιοποιούνται τα δεδομένα του αρχείου χρηματοπιστωτικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών των ΑΦΜ για τα οποία έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου στο ΟΠΣ ELENXIS. Ο έλεγχος αφορά τόσο σε καταθέσεις, ρέπος, ασφαλιστικά προϊόντα, παράγωγα, μετοχές όσο και σε δάνεια και σε θυρίδες. Είδες που αγνοείς πολλά που συμβαίνουν γύρω σου επειδή σε σενα δεν έτυχε; Όσο για το πολιτικό κόστος, ασχολίαστο. Η ααδε και ο Πιτσιλής δεν είναι κυβερνητικοί, είναι η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων. Υπήρχε και επι σύριζα (από το 16) και δεν έχει να κάνει με κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ίσα ίσα που (λέει ότι) κόπτεται να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Δεν θα μπορούσε να επέμβει σε αυτά. Γενικώς ψάξε λίγο παραπάνω αυτά που γράφεις. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από 1comment
elpenor Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Διάβασα με προσοχή τα σχόλια σας και δεν είδα κάποιο link ούτε διάβασα κάποιο λογικό αντεπιχείρημα στη θέση μου ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί και δεν έχει συμβεί ποτέ ως τώρα. Στο λογιστήριο μου είπαν 🤔👶🏻🎣. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2024 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα