peet Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 2 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν χρειάζεται λογιστή για να του πει ότι εφόσον κάνει πληρωμή μέσω τράπεζας θα περάσει στο αφορολόγητο. Ούτε ξέρει ο λογιστής αν θα ελεγχθεί σε 5 χρόνια αυτή η συναλλαγή. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Το θέμα είναι το εξής. Καλύπτεται το ποσό από εισοδήματα προηγούμενων ετών (ας είναι και επιδόματα) ή όχι; Αν όχι, μπορεί να έχει θέμα σε έλεγχο. Όχι άμεσα. Αλλά μπορεί το 2030 η εφορία να ζητάει εξηγήσεις για αυτή τη συναλλαγή. Ο λογιστής προφανώς και δεν ξέρει αν θα γίνει έλεγχος ή δεν θα γίνει ,αλλά μπορεί να του πεί αν καλύπτουν τα εισοδήματα του τα Χ τεκμήρια
Moderators Inuyasha Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Έχω ακούσει περιπτώσεις μαντράδων με αυτοκίνητα να παίρνουν μετρητά και να γίνεται αυτό που λες. Να τα καταθέτουν με αιτιολογία το όνομα του αγοραστή. Δύσκολο όμως να δεχτεί κάτι τέτοιο εταιρία με υπολογιστές. Γι αυτό λέω μόνο σε μαγαζί "μικρό" ιδιώτη. Οι εταιρίες δεν τα κάνουν. Μεγάλη εταιρία, ούτε μια στο εκατομμύριο, αν βρει το μαγαζάκι του κυρ Νίκου που πληρώσει και ανάλογο καπέλο επειδή δεν έχει δουλειά κατά 99%θα το δεχτεί (ο κυρ Νίκος θα δεχτεί να πάρει και όλο το ποσό μετρητά γιατί καίγεται για το ρευστό βασικά 1
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, peet είπε Ο λογιστής προφανώς και δεν ξέρει αν θα γίνει έλεγχος ή δεν θα γίνει ,αλλά μπορεί να του πεί αν καλύπτουν τα εισοδήματα του τα Χ τεκμήρια Δεν είναι τεκμήριο η αγορά λαπτοπ. Μόνο αυτοκίνητο-σπίτι-σκάφος κλπ. Απλά θα περάσει στον κωδικό προσωπικών δαπανών (χωρίς αυτό να δημιουργεί κανένα θέμα στη δήλωση). Το μόνο του θέμα είναι τραπεζικό λόγω μέτρων δέουσας επιμέλειας σε συναλλαγές άνω των 1000. Είναι θέμα τύχης αν θα κάτσει έλεγχος. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από 1comment 1
Bitbit Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 30 minutes ago, 1comment said: Αυτό ας το διαβάσουν όσοι λένε ότι δεν έχεις πρόβλημα όσες καταθέσεις-μεταφορές κάνεις μέσω τράπεζας. Εσένα προφανώς σε τσάκωσαν γιατί η ebay έστειλε στην ααδε αρχεία με τους πωλητές και η εφορία το θεώρησε ως μαύρο εισόδημα. Καλό είναι να ξέρουν όλοι ότι πλέον δεν υπάρχει τραπεζικό απόρρητο και οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή άνω των 1.000Ε μπορεί ετεροχρονισμένα να ελεγχθεί. δεν έχω διαβάσει κανέναν να γράφει ότι μπορείς να κάνεις όσες μεταφορές θέλεις. Αυτό που λέμε όλοι είναι ότι αν το ποσό είναι σχετικά μικρό κατα πάσα πιθανότητα δεν έχεις πρόβλημα. Και πάλι όμως κανείς δε μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά γιατί χρειάζονται κι άλλα δεδομένα. Είναι μερικοί που νομίζουν αν πχ μεταφέρουν 100.000€ σπαστά σε πολλές συναλλαγές είναι όλα καλά. Διαβάζουν και κάπου ότι γίνονται έλεγχοι σε συναλλαγές >1000€, τους λέμε κι εμείς ότι για 1000€ δε τρέχει κάτι και μετά τους γραπώνουν για 1000€. Δεν είναι όμως τα 1000€. Τον ρόλο των τραπεζών τον ξέρουμε. Είναι ο ρουφιάνος της εφορίας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Γι αυτό εξαλλου θέλουν να περνάνε όλα από τις τράπεζες. Είναι ο έλεγχος και μόνο. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. 2
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Bitbit είπε Είναι μερικοί που νομίζουν αν πχ μεταφέρουν 100.000€ σπαστά σε πολλές συναλλαγές είναι όλα καλά. Διαβάζουν και κάπου ότι γίνονται έλεγχοι σε συναλλαγές >1000€, τους λέμε κι εμείς ότι για 1000€ δε τρέχει κάτι και μετά τους γραπώνουν για 1000€. Δεν είναι όμως τα 1000€. Το θέμα είναι να αποφεύγουμε γενικότερα τις συναλλαγές μέσω τράπεζας αν δεν έχουμε αντίστοιχο εισόδημα. Πολλές οι περιπτώσεις ελέγχων και είναι όλες δημοσιευμένες. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από 1comment
pasxaliskar Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Στις 15/6/2024 στις 4:04 ΜΜ, christosforos είπε Σκέφτομαι να κάνω μια αγορά με αυτή τη μέθοδο, γνωρίζει κάποιος αν αυτό φαίνεται και φορολογείται; Είμαι φοιτητής και παράλληλα εγγεγραμένος στον ΟΑΕΔ και παίρνω το ΚΕΑ. οχι δεν εχεις θεμα.. ακομα και 5.000.000 αγορες να κανεις σε επιπλα απο τραπεζα.. που λεει ο λογος.. μονο οτι πιανει τεκμηρια .. οπως αγορα κινητης η ακινητης περιουσιας.. δεν χτυπαει εισαι κομπλε.. 5 χρονια φοητητες 0 εσοδα ειχα και καθε μηνα 500 εξοδα απο καρτα.. δεν τους νοιαζουν αυτα αλλα μονο οι αγορες που περνανε στν φορολογικη δήλωση οπως καποια δαπανη για αυτοκινητο, σπιτι , ακομα και παιδι... γενικα οτι πιανει τεκμηριο.. την χρονια που ημουν στρατο ειχα εισοδημα 2000 και εξοδα με καρτα 12000+ γτ πληρωνα λογαριασμους τους δικους μας και της γιαγιας μου και γενικα εκανα εξοδα.. δν εχεις θεμα στα σχολια βλεπω οτι λιγοι κατανοουν τα τεκμηρια και το τεκμαρτο εισοδημα και καποιοι εχετε μαυρα μεσανυχτα που νομιζετε η αγορα μιας τηλερασης-λαπτοπ η σουπερ ειναι τεκμηρια
christosforos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 13 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε οχι δεν εχεις θεμα.. ακομα και 5.000.000 αγορες να κανεις σε επιπλα απο τραπεζα.. που λεει ο λογος.. μονο οτι πιανει τεκμηρια .. οπως αγορα κινητης η ακινητης περιουσιας.. δεν χτυπαει εισαι κομπλε.. 5 χρονια φοητητες 0 εσοδα ειχα και καθε μηνα 500 εξοδα απο καρτα.. δεν τους νοιαζουν αυτα αλλα μονο οι αγορες που περνανε στν φορολογικη δήλωση οπως καποια δαπανη για αυτοκινητο, σπιτι , ακομα και παιδι... γενικα οτι πιανει τεκμηριο.. την χρονια που ημουν στρατο ειχα εισοδημα 2000 και εξοδα με καρτα 12000+ γτ πληρωνα λογαριασμους τους δικους μας και της γιαγιας μου και γενικα εκανα εξοδα.. δν εχεις θεμα στα σχολια βλεπω οτι λιγοι κατανοουν τα τεκμηρια και το τεκμαρτο εισοδημα και καποιοι εχετε μαυρα μεσανυχτα που νομιζετε η αγορα μιας τηλερασης-λαπτοπ η σουπερ ειναι τεκμηρια Έχεις κάνει φορολογική δήλωση; Τι φαίνεται από έξοδα που κανεις με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση; Είδα κάποιος είπε νωρίτερα πως θα περάσει στον κωδικό προσωπικών δαπανών.
andreaspA Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 22 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε στα σχολια βλεπω οτι λιγοι κατανοουν τα τεκμηρια και το τεκμαρτο εισοδημα και καποιοι εχετε μαυρα μεσανυχτα που νομιζετε η αγορα μιας τηλερασης-λαπτοπ η σουπερ ειναι τεκμηρια δεν ειναι τεκμηρια, αλλα ψαχνουν το ξεπλυμα μαυρου χρηματος.
pasxaliskar Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, andreaspA είπε δεν ειναι τεκμηρια, αλλα ψαχνουν το ξεπλυμα μαυρου χρηματος. μου εδωσε η μανα μου λεφτα και το πηρα... ο μπαμπας μου .. η γιαγια μου.. τετοια ποσα δεν τα ελεγχουν καν ..τι ξεπλυμα με 10.000 και 20.000 ? σιγα άνθρωποι ειναι δν ειναι χαζοι.. ακομα και αυτοματος ελεγχος να χτυπησει πας εκει κ λες ρε μαγκες οι δικοι μου μου τα δινουν.. σε κανεναν γνωστο χρονια τωρα δν εχω ακουσει ποτε προβλημα.. το πρόβλημα θα εινια να στα βαζει καποιος 3ος ασχετος η εταιρια.. εαν στα βάζει καποιος συγγενης μια χαρα.. ακομα και στο ατμ μονος να πας να βαλεις υπάρχει το μου εδωσε η μανα μου η επιασα το κινο 100-200 ευρω.. ετσι κ αλλιως και στο atm εχει οριο δεν πας να βαλεις 100.000 ... 9 λεπτά πριν, christosforos είπε Έχεις κάνει φορολογική δήλωση; Τι φαίνεται από έξοδα που κανεις με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση; Είδα κάποιος είπε νωρίτερα πως θα περάσει στον κωδικό προσωπικών δαπανών. δεν εχεις θεμα κανενα.. τα ποσα ειναι γελοια μικρα ακομα και 0 εισοδημα να εχεις.. 5 χρονια ειχα 0 εισοδημα φοιτητης και εξοδα σε αυτα τα 5 χρονια 50.000 .. τιποτα δν εγινε..
andreas1gr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 14 ώρες πριν, Cocomel είπε Φίλε μου από το κατάλαβα οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι εργαζόμενοι που παίρνουν 900 ευρώ ευρώ.... Παιδιά ηρεμήστε ένα iPhone κανει 1500 τα 3.000 είναι αστείο πόσο και δεν ασχολείται κανείς εκτός και υπάρχει λόγος δλδ να έχεις μπει σε παρακολουθήσει..... Εγώ μεταφέρω 10.000 χωρίς κανένα πρόβλημα Τελικά υπάρχει πολύ λίπος στην Ελλάδα… Ο «Μαζί τα φάγαμε» είχε τον ts και εσένα στο μυαλό του όταν το ξεστόμιζε… Εις υγείαν τον κοροΐδων! 3
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, christosforos είπε Έχεις κάνει φορολογική δήλωση; Τι φαίνεται από έξοδα που κανεις με κάρτα ή τραπεζική κατάθεση; Είδα κάποιος είπε νωρίτερα πως θα περάσει στον κωδικό προσωπικών δαπανών. Όλες οι συναλλαγές με κάρτα ή μεταφορά σε λογ/σμο επαγγελματία περνάνε στον κωδικό προσωπικών δαπανών. Μη ρωτάς άτομα που δεν ξέρουν γιατί θα σε κάψουν με τις....απόψεις τους. Κι επειδή μάλλον δεν μπορείς να δικαιολογήσεις μέσω εισοδήματος-επιδομάτων αυτό το ποσό, κάντο και ρίσκαρε. Έλεγχο μπορεί να σου κάνουν ακόμα και το 2030 πάντως. Η συναλλαγή 3 χιλιάρικα μέσω τράπεζας δεν είναι καθόλου μικρή για να περάσει στα ψιλά. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από 1comment
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 15/6/2024 στις 6:14 ΜΜ, christosforos είπε Μπορώ να δηλώσω πως το έξτρα 400σαρι πληρώθηκε με έσοδα προηγούμενου έτους από το ΚΕΑ αν υπάρξει έλεγχος; Φυσικα. Εδω υπαρχουν τοσες χιλιαδες ανεργοι με 0 εισοδημα που παρουσιαζουν αγορες με τη καρτα τους. Δε παυει ομως να ειναι αστειο οτι ενω υποτιθεται παιρνεις ΚΕΑ γιατι βγαινεις με το ζορι, κανεις μια αγορα που ξεπερναει ολο το ετησιο ΚΕΑ. Τι θα αγορασεις, μοτοσυκλετα? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2024 από Επισκέπτης
GREGORYMO Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 1 λεπτό πριν, dasos2024 είπε Φυσικα. Εδω υπαρχουν τοσες χιλιαδες ανεργοι με 0 εισοδημα που παρουσιαζουν αγορες με τη καρτα τους. Δε παυει ομως να ειναι αστειο οτι ενω υποτιθεται παιρνεις ΚΕΑ γιατι βγαινεις με το ζορι, κανεις μια αγορα που ξεπερναει ολο το ετησιο ΚΕΑ. Τι θα αγορασεις, μοτοσυκλετα? Έχει γράψει. Laptop
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Έχει γράψει. Laptop πολυ ακριβο λαπτοπ
jimwalker Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2024 12 ώρες πριν, peet είπε Συγγενικό μου άτομο ,εξόφλησε τραπεζικό δάνειο πριν την λήξη του .Του ήρθε φόρος 900 ευρώ γιατί δεν μπορούσε να δικαιολογήσει με το εισόδημα του ,το που βρήκε τα χρήματα για την ξόφληση του δανείου .Βέβαια σ αυτή τη περίπτωση όλα ήταν "φανερα" λόγω τραπέζης . Πάντως επειδή βλέπω πολλά άτομα στις αγγελίες να ζητούν πληρωμή με μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό ,μην εκπλαγούν, όσοι κάνουν σημαντικές πωλήσεις ,αν τους ζητηθεί να περάσουν απο την αρμόδια ΔΟΥ δεν μπορεσε να το "καλυψει" μεσω της αναλωσης απο προηγουμενα ετη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα