Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Αν θέλεις πες μας τι ακριβώς θέλεις να κάνεις για να πάρεις και σωστή απάντηση.

Είναι άλλο πχ να μεταφέρεις 3000€ πχ σε εμένα επειδή σου πουλάω μια τηλεόραση 75' και άλλο να κάνεις αγορά ενός αυτοκινήτου.

Γενικά τα ποσά είναι μικρά. Στην πρώτη περίπτωση δε τρέχει κάτι . Δε θα σε ενοχλήσει κανείς. Στη 2η έχεις και το τεκμήριο. Δε θα σου πάρουν το κεφάλι αλλά ενδέχεται να πληρώσεις ένα μικρό ποσό αν ξεπεράσεις το αφορολογητο.

Βασικά οι περισσότεροι κάνετε τέρμα αόριστες ερωτήσεις και δε παίζει να πάρετε σωστή απάντηση . Είναι σα να πηγαίνεις στο γιατρό και να του λες, έχω ένα πόνο. Τι θα σου πει ο γιατρός αν του πεις μόνο αυτό;

Αγορά από εταιρία σκέφτομαι να κάνω. Υπάρχει περίπτωση αν με πιάνει τεκμήριο να πάρω κάτι αντίστοιχο στα 2300, γι'αυτό ήθελα μια διευκρίνιση.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, christosforos said:

Αγορά από εταιρία σκέφτομαι να κάνω. Υπάρχει περίπτωση αν με πιάνει τεκμήριο να πάρω κάτι αντίστοιχο στα 2300, γι'αυτό ήθελα μια διευκρίνιση.

πάλι η απάντηση είναι αόριστη.

Τα τεκμήρια αφορούν αυτοκίνητα/μοτοσυσκλέτες... Αν θέλεις να πάρεις πχ ένα υπολογιστή ή ένα ακριβό χαλί δε νοείται τεκμήριο. Οπότε είτε 2300 δώσεις ή 3000€ είναι το ίδιο όσον αφορά αυτό το κομμάτι.

Εταιρία είνα και μια μάντρα που πουλάει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Εκεί έχουμε τεκμήριο.

Επίσης αμφιβάλλω αν κατανοείς τι εννοούμε όταν λέμε τεκμήριο ίσώς κάτι άλλο θέλεις να πεις.

κατανοητό ότι δε θέλεις να πεις πληροφορίες αλλά έτσι μη περιμένεις απάντηση. Αλλά και να πεις ακριβώς, αν ο άλλος δε ξέρει τα υπόλοιπα φορολογιά σου στοιχεία, πάλι δε μπορεί να σου απαντήσει

Υπόψην ότι μπορεί να κάνουμε ακριβώς την ίδια αγορά κι εσύ να πληρώσεις φόρο επιπλέον αλλά εγώ όχι. Παίζουν κι άλλα ρόλο

τελοσπάντων επειδή φαίνεται ότι άκρη δε θα βγει, το ποσό είναι μικρό, πάρε ό,τι θέλεις. και μοτοσυκλέτα να θέλεις να πάρεις αμφιβάλλω ότι θα ξεπεράσεις το αφορολόγητο. δε θα πληρώσεις τίποτα.

και παραπάνω έξοδα να έχεις απ ό,τι έσοδα, πάλι δεν έχεις θέμα. Αρκεί να μη κάνει μπαμ η διαφορά

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

πάλι η απάντηση είναι αόριστη.

Τα τεκμήρια αφορούν αυτοκίνητα/μοτοσυσκλέτες... Αν θέλεις να πάρεις πχ ένα υπολογιστή ή ένα ακριβό χαλί δε νοείται τεκμήριο. Οπότε είτε 2300 δώσεις ή 3000€ είναι το ίδιο όσον αφορά αυτό το κομμάτι.

Εταιρία είνα και μια μάντρα που πουλάει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Εκεί έχουμε τεκμήριο.

Επίσης αμφιβάλλω αν κατανοείς τι εννοούμε όταν λέμε τεκμήριο ίσώς κάτι άλλο θέλεις να πεις.

κατανοητό ότι δε θέλεις να πεις πληροφορίες αλλά έτσι μη περιμένεις απάντηση. Αλλά και να πεις ακριβώς, αν ο άλλος δε ξέρει τα υπόλοιπα φορολογιά σου στοιχεία, πάλι δε μπορεί να σου απαντήσει

Υπόψην ότι μπορεί να κάνουμε ακριβώς την ίδια αγορά κι εσύ να πληρώσεις φόρο επιπλέον αλλά εγώ όχι. Παίζουν κι άλλα ρόλο

τελοσπάντων επειδή φαίνεται ότι άκρη δε θα βγει, το ποσό είναι μικρό, πάρε ό,τι θέλεις. και μοτοσυκλέτα να θέλεις να πάρεις αμφιβάλλω ότι θα ξεπεράσεις το αφορολόγητο. δε θα πληρώσεις τίποτα.

και παραπάνω έξοδα να έχεις απ ό,τι έσοδα, πάλι δεν έχεις θέμα. Αρκεί να μη κάνει μπαμ η διαφορά

Δεν έχω πρόβλημα να σου πω, ένα λαπτοπ θα πάρω που θέλω να κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια (όσο θα είμαι φοιτητής) οπότε σκεφτόμουν κάτι ακριβό και καλό. Δλδ δεν έχει τεκμήριο για τέτοιου είδους αγορές; Ακόμα κι αν φαίνεται στη φορολογική μου δήλωση του χρόνου; Δεν έχω κάνει ακόμα οπότε δεν γνωρίζω.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 15/6/2024 στις 7:24 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Και πως ζεις ?

Τα βήματα είναι τα παρακάτω…

1. Δηλώνει φτωχός…

2. Εισπράττει Μαύρο χρήμα κλέβοντας Φόρο/Εισφορές από τα κοροΐδα τους φορολογημένους …

3. Εισπράττει επιδόματα από τα κοροΐδα τους φορολογημένους…

4. Κόβει αποδείξεις μέχρι εκεί που φτάνουν τα επιδόματα που του πληρώνουν τα κοροΐδα (οι φορολογημένοι)…

5. Συνεχίζει να ξοδεύει χωρίς αποδείξεις το ζεστό μαύρο χρήμα που εισέπραξε κλέβοντας Φόρο/Εισφορές από τα κοροΐδα τους φορολογημένους …

Ελλάδα 2024.

• Like 17
Δημοσ.
1 ώρα πριν, christosforos είπε

Δεν έχω πρόβλημα να σου πω, ένα λαπτοπ θα πάρω που θέλω να κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια (όσο θα είμαι φοιτητής) οπότε σκεφτόμουν κάτι ακριβό και καλό. Δλδ δεν έχει τεκμήριο για τέτοιου είδους αγορές; Ακόμα κι αν φαίνεται στη φορολογική μου δήλωση του χρόνου; Δεν έχω κάνει ακόμα οπότε δεν γνωρίζω.

ΑΛΛΗ είναι η απορία μου:

Οι φοιτητές ΔΕΝ δικαιούνται ΚΕΑ.

Πώς κατάφερες και το πήρες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΑΛΛΗ είναι η απορία μου:

Οι φοιτητές ΔΕΝ δικαιούνται ΚΕΑ.

Πώς κατάφερες και το πήρες?

Υπάρχουν προϋποθέσεις για να το πάρεις ως φοιτητής, δε θα πω φυσικά τι προϋποθέσεις ισχύουν στην περίπτωση μου.

Επεξ/σία από christosforos
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, christosforos said:

Δεν θα έχεις πρόβλημα να πάρεις ένα λάπτοπ, δεν έχει πόθεν έσχες και δεν φαίνεται στην φορολογική σου δήλωση, ούτε θα ασχοληθεί η εφορία με 3k κατάθεση.

Ωστόσο, μην δώσεις τόσα πολλά για λάπτοπ, δεν υπάρχει λόγος. Πεταμένα λεφτά.

• Like 5
Δημοσ.

Ο φιλος φανταζομαι ζει κατα βαση με τα χρηματα που του δινουν οι δικοι του. Αρα θα εμφανιζει κινησεις πολυ πιο μεγαλων ποσων στον λογαριασμο του. Ειδικα αν πληρωνει κι ενοικιο.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δεν θα έχεις πρόβλημα να πάρεις ένα λάπτοπ, δεν έχει πόθεν έσχες και δεν φαίνεται στην φορολογική σου δήλωση, ούτε θα ασχοληθεί η εφορία με 3k κατάθεση.

Ωστόσο, μην δώσεις τόσα πολλά για λάπτοπ, δεν υπάρχει λόγος. Πεταμένα λεφτά.

Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση, αν δεν φαίνεται τότε θα πάρω το καλύτερο που έχω τη δυνατότητα να πληρώσω γιατί θα το χρειαστώ λόγο των σπουδών και λίγο gaming.

Δημοσ.

Φίλε αφού έκανες που έκανες την εγγραφή σου σε forum τεχνολογίας, άνοιξε κι ενα topic που να αφορά την αγορά του laptop και τις ανάγκες που θες να καλύψεις.

Γιατί όπως ήδη σου είπαν, με βάση την χρήση που αναφέρεις, ετοιμάζεσαι να ξοδέψεις ένα τεράστιο ποσό χωρίς κανένα λόγο.

• Like 3
Δημοσ.
On 15/06/2024 at 17:10, filip123go said:

Εδώ ξεκίνησαν να ψάχνουν τις πωλήσεις με αντικαταβολές στο insomnia, δεν νομίζω να μην σε ψάξουν κάποια στιγμή....

what?

2 hours ago, andreas1gr said:

1. Δηλώνει φτωχός…

2. Εισπράττει Μαύρο χρήμα κλέβοντας Φόρο/Εισφορές από τα κοροΐδα τους φορολογημένους …

4. Κόβει αποδείξεις μέχρι εκεί που φτάνουν τα επιδόματα που του πληρώνουν τα κοροΐδα (οι φορολογημένοι)…

5. Συνεχίζει να ξοδεύει χωρίς αποδείξεις το ζεστό μαύρο χρήμα που εισέπραξε κλέβοντας Φόρο/Εισφορές από τα κοροΐδα τους φορολογημένους …

Ελλάδα 2024.

Ο μόνος κλέφτης είναι το κράτος, κανένας άλλος.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Φίλε μου από το κατάλαβα οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι εργαζόμενοι που παίρνουν 900 ευρώ ευρώ.... Παιδιά ηρεμήστε ένα iPhone κανει  1500 τα 3.000 είναι αστείο πόσο και δεν ασχολείται κανείς εκτός και υπάρχει λόγος δλδ να έχεις μπει σε παρακολουθήσει..... Εγώ μεταφέρω 10.000 χωρίς κανένα πρόβλημα 

Δημοσ.
3 hours ago, andreas1gr said:

1. Δηλώνει φτωχός…

Ελλάδα 2024.

1 hour ago, magictoboggan said:

what?

Ο μόνος κλέφτης είναι το κράτος, κανένας άλλος.

Φίλε @magictoboggan στην κρατική μηχανή πάντα υπήρχε διαφθορά, 4500 χρόνια πριν στην Μεσσοποταμία ο Urukagina έγραψε τους πρώτους νόμους σχετικά με το θέμα. Η διαφθορά σε κάθε χρονική στιγμή είναι κυρίως ανάλογη με την ανοχή που έχουν οι πολίτες και το πρώτο πράγμα που κάνουν οι κλέφτες είναι να τους κάνουν συνένοχους, το δεύτερο είναι να τους βάλουν να πολεμάνε ανεμόμυλους. Στη χώρα μας τα έχουν καταφέρει και τα δύο οπότε όσο και να κατηγορούμε και να αλλάζουμε τις κυβερνήσεις δεν θα μειωθεί η διαφθορά αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα σαν λαός.

Φίλε @andreas1gr δεν γράφεις κάτι λάθος αλλά αν σκεφτείς ότι το παλικάρι τώρα θα πάει να σπουδάσει και ότι πιθανολογούμε ότι δουλεύει μαύρα για να πάρει το laptop του, πως μπορεί να φταίει αυτός; Αν ήταν σε μία άλλη χώρα το ίδιο παλικάρι πάλι θα πήγαινε να δουλέψει για το laptop του και δεν θα ήταν μαύρα, φταίει ο ίδιος επειδή γεννήθηκε εδώ ή φταίει που θέλει να δουλέψει; 24% ανεργία εδώ που ζω σύμφωνα με τις ειδήσεις και ως γνωστό αφορά κυρίως μικρές ηλικίες, αν κάποιος τόσο νέος και άπειρος βρει δουλειά πιστεύεις ότι μπορεί την αρνηθεί αν είναι μαύρα;

Δημοσ.

τα λαπτοπ δεν εχουν τεκμηρια φιλος οποτε αγορασε οτι θες αφοβα...Υποχρεωσου να δικαιολογησεις οτι δηλωσεις απο αυτοκινητα/μηχανες/σπιτια/σκαφη.

Αν αγορασεις ηχεια με 100k δεν θα σε ελεγξει κανεις γιατι δεν φαινεται πουθενα.Ο μονος ελεγχος που μπορει να σου γινει ειναι απο τη τραπεζα αν κανεις καταθεση τετοιου ποσου(100k πχ).Στα 3k δεν ασχολειται προφανως κανεις γιατι ειναι αστειο ποσο 

Δημοσ.

Πουλησα μεσω ebay και μου ηρθε εφορια για ελεγχο στα παντα. Εχασα ολα τα κερδη 5 ετων. Παρτο το λαπτοπ σου αντικαταβολη, οχι κατθεση σε τδαπεζα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...