gigi80 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Καλημερα σε όλους ! Είμαι συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό με τον πατέρα μου . Καθώς έκανα την φορολογική δήλωση φαίνεται ότι οι πληρωμές που γίνονται (δεκο,εφορία κτλ.) του πατέρα μου μέσω e-banking φαινονται στα δικά μου έξοδα …τις πληρωμές τις κάνω μέσω της εφαρμογής στο κινητό μου..τι πρέπει να κάνω ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Ορθώς φαίνονται στα δικά σου έξοδα εφόσον η εφαρμογή στο κινητό σου ήταν συνδεδεμένη στην τράπεζα με τους δικούς σου κωδικούς e-banking. Αν θέλεις μια πληρωμή να φαίνεται στον πατέρα σου, τότε πρέπει να πραγματοποιηθεί με το ebanking/κάρτα του πατέρα σου. Επίσης έχε υπόψιν πως οι πληρωμές σε εφορία δεν μετράνε στις δαπάνες που μειώνουν το φόρο, μόνο οι δεκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Νομίζω είναι αρκετοί που δε το γνωρίζουν αυτό και την πατάνε. Στα γρήγορα, Κάθε λογαριασμός μπορέι να έχει κάποιους δικαιούχους. Ο καθένας από αυτούς δικαιούται δική του κάρτα και ebanking. Όταν κάποια πληρωμή γίνεται μέσω της δικής του κάρτας ή του δικού του ebanking, μόνο τότε μετράει στο δικό του αφορολόγητο. Συνηθισμένο φαινόμενο απ ότι έχω καταλάβει. Παίρνει κάποιος σύνταξη και έχει στο λογαριασμό συνδικαιούχο το παιδί του. Το παιδί έχει δική του κάρτα για τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Πάει και κάνει αγορές με αυτή την κάρτα και πιστεύει ότι συμβάλει στο αφορολόγητο του γονέα επειδή ο λογαριασμός είναι στην ουσία του γονέα. Όχι, από τη στιγμή που οι αγορές γίνονται από κάρτα στο όνομα του παιδιού, το αφορολόγητο μετράει για το παιδί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2 hours ago, gigi80 said: τι πρέπει να κάνω ; 1) Να βγάλει κάρτα και ebanking ο πατέρας σου, ώστε οι δαπάνες να γίνονται από εκείνον. 2) Να αλλάξεις λογιστή... γιατί αν δε σου εξήγησε τα αυτονόητα τότε είναι άχρηστος. 3) Αν δε πήγες σε λογιστή για να γλυτώσεις λεφτά, υπόψιν θα πρέπει να υποβληθεί Ε2 πριν τα Ε1 (ξεκάρφωτο απλά είναι χιλιάδες κόσμος που κάνει το ίδιο λάθος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 13 minutes ago, ekrepali said: 2) Να αλλάξεις λογιστή... γιατί αν δε σου εξήγησε τα αυτονόητα τότε είναι άχρηστος. μπορεί να μην έχει λογιστή αλλά και να έχει δε θεωρώ ότι είναι λάθος του λογιστή. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Έχει βουίξει ο τόπος, τα ξέρουν μέχρι και οι πέτρες. Ειδικά το ότι πρέπει να συμπληρώσουμε ένα ποσοστό των εξόδων μας με ηλεκτρονικό τρόπο παίζει να το γνωρίζουν και τα νεογέννητα. Παρόλο αυτά έχω πετύχει άτομο φέτος, που δε το ήξερε. Δε μπορεί να εισαι τόσο εκτός τόπου και χρόνου. Απλά δε μπορεί. βέβαια αυτούς αν τους ρωτησεις τι μεταγραφές έκανε φέτος ή τάδε ομάδα ή που πήγε διακοπές η τάδε ινφλουένσερ, εκεί ξέρει να σου απαντήσει. Κάτι που αφορά τον εαυτό του όμως δε το ξέρει. Καλό είναι να ασχολούμαστε κι εμείς λίγο. Δε λέω ότι μπορείς να ξέρεις τα πάντα αλλά κάποια πράγματα δε γίνεται να μη τα ξέρεις. Έχω δει αρκετούς που δεν έχουν ιδέα για τίποτα. Τους ρωτάς κάτι και σου λένε, α δε ξέρω, ο λογιστής μου Είναι σα να πάρω ένα κινητό. Δε περιμένω τον πωλητή να μου πει ότι πρέπει να το φορτίζω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 35 minutes ago, ekrepali said: 3) Αν δε πήγες σε λογιστή για να γλυτώσεις λεφτά, υπόψιν θα πρέπει να υποβληθεί Ε2 πριν τα Ε1 (ξεκάρφωτο απλά είναι χιλιάδες κόσμος που κάνει το ίδιο λάθος) Ενδιαφέρον που θεωρείς δεδομένο ότι ο πατέρας του/της ts εκμισθώνει ακίνητη περιουσία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigi80 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου Δεν το έκανα για κτίσιμο αφορολόγητου. Για λόγους ευκολίας το έκανα για τον πάτερα μου για να μη κατεβαίνει στην πρωτεύουσα του δήμου όπου έχει τράπεζες,εφορίες κτλ ( μένει σε χωριό ) και είναι και λίγο άσχετος με την τεχνολογία έως πολύ … οποτε η λύση είναι να κάνω e banking στον πατέρα μου … το θέμα είναι ότι θα θέλουν το κινητό για τις διάφορες συναλλαγές (OTP) … το οποίο το είχαμε κάνει αλλά με άτομα άσχετα με την τεχνολογία ήταν σαν να μη το κάναμε 1 minute ago, gigi80 said: Δεν το έκανα για κτίσιμο αφορολόγητου. Για λόγους ευκολίας το έκανα για τον πάτερα μου για να μη κατεβαίνει στην πρωτεύουσα του δήμου όπου έχει τράπεζες,εφορίες κτλ ( μένει σε χωριό ) και είναι και λίγο άσχετος με την τεχνολογία έως πολύ … οποτε η λύση είναι να κάνω e banking στον πατέρα μου … το θέμα είναι ότι θα θέλουν το κινητό για τις διάφορες συναλλαγές (OTP) … το οποίο το είχαμε κάνει αλλά με άτομα άσχετα με την τεχνολογία ήταν σαν να μη το κάναμε Άλλη λύση ( η μοναδική ;;) να πάρω την καρτα του και να πληρώνω τις δεκο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, gigi80 είπε Άλλη λύση ( η μοναδική ;;) να πάρω την καρτα του και να πληρώνω τις δεκο; Ναι, και γενικα και αλλες υποχρεωσεις (ακομα και δικες σου αφου στειλεις χρηματα) αν θελεις εν τελει να χτισεις αφορολογητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 12 minutes ago, gigi80 said: Δεν το έκανα για κτίσιμο αφορολόγητου. Για λόγους ευκολίας το έκανα για τον πάτερα μου για να μη κατεβαίνει στην πρωτεύουσα του δήμου όπου έχει τράπεζες,εφορίες κτλ ( μένει σε χωριό ) και είναι και λίγο άσχετος με την τεχνολογία έως πολύ … οποτε η λύση είναι να κάνω e banking στον πατέρα μου … το θέμα είναι ότι θα θέλουν το κινητό για τις διάφορες συναλλαγές (OTP) … το οποίο το είχαμε κάνει αλλά με άτομα άσχετα με την τεχνολογία ήταν σαν να μη το κάναμε Για να σου δώσουμε την καλύτερη λύση, θα πρέπει πρώτα να μας εξηγήσεις ποιο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνονται αρκετές δαπάνες στον πατέρα σου ώστε να πιάσει την έκπτωση φόρου? Είναι ότι φαίνονται πολλές σε σένα? Αν δεν διευκρινίσεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, τζάμπα οι απαντήσεις που σου δίνουμε. Πάντως το θέμα με τα OTP (προφανώς Εθνική, αλλιώς θα λεγόταν extrapin ή κάπως αλλιώς) λύνεται εύκολα, η Εθνική επιτρέπει να πηγαίνουν στο ίδιο κινητό OTP για παραπάνω από ένα πρόσωπα. Μια χαρά γίνεται να δέχεσαι στο κινητό σου και τα δικά σου OTP και του πατέρα σου, έτσι ώστε να κάνεις πληρωμές με το δικό του i-bank. Το ίδιο κάνω και εγώ με τη μητέρα μου, αυτή έχει στα χέρια της τη φυσική μορφή της κάρτας για να ψωνίζει από καταστήματα, και εγώ μπορώ να κάνω ηλεκτρονικά πληρωμές με την κάρτα της ή με το i-bank της. 22 minutes ago, gigi80 said: Άλλη λύση ( η μοναδική ;;) να πάρω την καρτα του και να πληρώνω τις δεκο; Αυτό λύνει άλλα προβλήματα, πχ γλιτώνεις τις προμήθειες που υπάρχουν μέσω i-bank, αλλά υπόψιν και οι πληρωμές με κάρτα στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται OTP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigi80 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 5 minutes ago, Joshua21 said: Για να σου δώσουμε την καλύτερη λύση, θα πρέπει πρώτα να μας εξηγήσεις ποιο είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνονται αρκετές δαπάνες στον πατέρα σου ώστε να πιάσει την έκπτωση φόρου? Είναι ότι φαίνονται πολλές σε σένα? Αν δεν διευκρινίσεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, τζάμπα οι απαντήσεις που σου δίνουμε. Πάντως το θέμα με τα OTP (προφανώς Εθνική, αλλιώς θα λεγόταν extrapin ή κάπως αλλιώς) λύνεται εύκολα, η Εθνική επιτρέπει να πηγαίνουν στο ίδιο κινητό OTP για παραπάνω από ένα πρόσωπα. Μια χαρά γίνεται να δέχεσαι στο κινητό σου και τα δικά σου OTP και του πατέρα σου, έτσι ώστε να κάνεις πληρωμές με το δικό του i-bank. Το ίδιο κάνω και εγώ με τη μητέρα μου, αυτή έχει στα χέρια της τη φυσική μορφή της κάρτας για να ψωνίζει από καταστήματα, και εγώ μπορώ να κάνω ηλεκτρονικά πληρωμές με την κάρτα της ή με το i-bank της. Αυτό λύνει άλλα προβλήματα, πχ γλιτώνεις τις προμήθειες που υπάρχουν μέσω i-bank, αλλά υπόψιν και οι πληρωμές με κάρτα στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται OTP. Φαίνονται οι δαπάνες του πατέρα μου σε εμένα … σκέψου ότι στον πατέρα μου είχε δαπάνες 84 ευρώ !!! Ενώ σε εμένα πέρα από τις δικές μου (Eurobank ) φαίνονται και του πατέρα μου (Πειραιώς ) πειραιως έχει… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 minutes ago, gigi80 said: οποτε η λύση είναι να κάνω e banking στον πατέρα μου … το θέμα είναι ότι θα θέλουν το κινητό για τις διάφορες συναλλαγές (OTP) … το οποίο το είχαμε κάνει αλλά με άτομα άσχετα με την τεχνολογία ήταν σαν να μη το κάναμε Εγώ αγόρασα ένα μεταχειρισμένο κινητό 2G με 15 ευρώ απ'το ebay από έναν πωλητή στη θεσ/νίκη και μια κάρτα CU στην οποία βάζω κάρτα 13ευρώ μια φορά στο τρίμηνο. Έχει δηλωθεί αυτό το κινητό στο Eθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και στην τράπεζα του πατέρα μου... και μου έλυσε τα χέρια για πληρωμές, αγορές, μεταφορές, εξουσιοδοτήσεις κλπ. Μέχρι και στον ΕΟΠΠΥ χρειάστηκε τη περασμένη βδομάδα για κατάθεση δικαιολογητικών για γυαλιά οράσεως. Επίσης στο smartphone Xiaomi που έχω... υπάρχει επιλογή "dual apps", δηλαδή διπλό εικονίδιο εφαρμογής όπου κάνω login με διαφορετικά accounts. Ανά πάσα στιγμή μπορώ να του πω πόσα χρήματα έχει στο λογαριασμό και πόσο έχουν πάνε οι δαπάνες για το αφορολόγητο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 10 minutes ago, gigi80 said: Φαίνονται οι δαπάνες του πατέρα μου σε εμένα … σκέψου ότι στον πατέρα μου είχε δαπάνες 84 ευρώ !!! Ενώ σε εμένα πέρα από τις δικές μου (Eurobank ) φαίνονται και του πατέρα μου (Πειραιώς ) Και αυτό τι ακριβώς πρόβλημα σου δημιουργεί; Όπως έγραψα και παραπάνω δεν μπορεί να σου προταθεί λύση αν δεν περιγράψεις το πρόβλημα. 10 minutes ago, gigi80 said: Φαίνονται οι δαπάνες του πατέρα μου σε εμένα … σκέψου ότι στον πατέρα μου είχε δαπάνες 84 ευρώ !!! Ενώ σε εμένα πέρα από τις δικές μου (Eurobank ) φαίνονται και του πατέρα μου (Πειραιώς ) πειραιως έχει… Η Πειραιώς τα λέει extraPin, OTP τα λέει η Εθνική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigi80 Δημοσ. 15 Ιουνίου Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 18 minutes ago, Joshua21 said: Και αυτό τι ακριβώς πρόβλημα σου δημιουργεί; Όπως έγραψα και παραπάνω δεν μπορεί να σου προταθεί λύση αν δεν περιγράψεις το πρόβλημα. Η Πειραιώς τα λέει extraPin, OTP τα λέει η Εθνική. Το πρόβλημα είναι ότι τα έξοδα του πατέρα μου περνάνε σε εμένα !! Πχ. Αν έκανε έξοδα 3000€ ο πατέρας μου φαίνονται τα έξοδα τα δικά μου + τα 3000 του πατέρα μου … το extrapin έρχεται στο τηλεφωνο που έχεις δηλώσει … 28 minutes ago, ekrepali said: Εγώ αγόρασα ένα μεταχειρισμένο κινητό 2G με 15 ευρώ απ'το ebay από έναν πωλητή στη θεσ/νίκη και μια κάρτα CU στην οποία βάζω κάρτα 13ευρώ μια φορά στο τρίμηνο. Έχει δηλωθεί αυτό το κινητό στο Eθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και στην τράπεζα του πατέρα μου... και μου έλυσε τα χέρια για πληρωμές, αγορές, μεταφορές, εξουσιοδοτήσεις κλπ. Μέχρι και στον ΕΟΠΠΥ χρειάστηκε τη περασμένη βδομάδα για κατάθεση δικαιολογητικών για γυαλιά οράσεως. Επίσης στο smartphone Xiaomi που έχω... υπάρχει επιλογή "dual apps", δηλαδή διπλό εικονίδιο εφαρμογής όπου κάνω login με διαφορετικά accounts. Ανά πάσα στιγμή μπορώ να του πω πόσα χρήματα έχει στο λογαριασμό και πόσο έχουν πάνε οι δαπάνες για το αφορολόγητο του. Έχω ένα iPhone 4s παρατημένο … να βγάλω μια ΚΑΡΤΑ και να το δηλώσω στο όνομα του πατέρα μου αφού πάρω και κωδικούς e banking από Πειραιώς ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, gigi80 said: Το πρόβλημα είναι ότι τα έξοδα του πατέρα μου περνάνε σε εμένα !! Το είπαμε παραπάνω, τα έξοδα περνάνε στον κάτοχο της κάρτας ή στον κάτοχο του ebanking. Για να περνάνε οι δαπάνες στον πατέρα σου θα πρέπει να γίνονται απ'τη κάρτα του ή απ'το ebanking του. - Παρήγγειλε μια κάρτα CU στο όνομα του πατέρα σου (θα χρειαστείς τη ταυτότητα του μπρος-πίσω). Αφού πάρεις τη κάρτα... φροντίζεις να του φτιάξεις και email (αν δεν έχει ήδη). - Κλείνετε ραντεβού σε κατάστημα για να βγάλει ebanking πχ στις 10:00 το πρωί. Ταυτόχρονα στη τράπεζα θα γίνει και επικαιροποίηση στοιχείων (ταυτότητα, εκκαθαριστικό, αντίγραφο μισθοδοσίας/σύνταξης, βεβαίωση παρόχου κινητής, βεβαίωση κατοικίας (πχ λογαριασμό ΔΕΗ), email. - Την ίδια μέρα νωρίτερα πχ στις 9:00 θα πάτε σε κατάστημα vodafone να πάρετε βεβαίωση παρόχου κινητής x2 αντίγραφα. - Πάτε ΚΕΠ (πριν η μετά τη τράπεζα) και δηλώνετε το κινητό στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, και το email. Και στη τράπεζα και στο ΚΕΠ θα πρέπει να έχετε μαζί σας το κινητό γιατί θα έρθει SMS επιβεβαίωσης. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από ekrepali 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 33 minutes ago, gigi80 said: Το πρόβλημα είναι ότι τα έξοδα του πατέρα μου περνάνε σε εμένα !! Πχ. Αν έκανε έξοδα 3000€ ο πατέρας μου φαίνονται τα έξοδα τα δικά μου + τα 3000 του πατέρα μου … Και γιατί είναι αυτό πρόβλημα? Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα