Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα περισσοτερα καινουρια παπια στην εκκινηση η αυτοματη συμπλεξη γινετε με εναν φυγοκεντρικό συμπλέκτη με σιαγόνες οπως στα αλυσοπρίονα, ενω για την αποσύμπλεξη κατα την αλλαγή ταχυτήτων υπαρχει αλλος με πολλά δισκάκια οπως ειναι σε μεγαλες μηχανες.

Σε πιο παλιά παπια οπως το C50 δεν υπαρχει δευτερος συμπλέκτης και η αποσύμπλεξη για αλλαγη ταχυτητων και για εκκίνηση γίνονται απο τον ιδιο συμπλέκτη. Στην περίπτωση του C50, στο κατω μερος της καμπάνας (προς το μερος του κινιτήρα) εχει κατι βαρίδια που ανοιγουν προς τα εξω οταν ανεβάζει στροφες και σπρώχνουν τα δισκάκια και ετσι κανει την συμπλεξη.

Στο Yamaha Townmate πως επιτυγχάνετε αυτο? δεν παρατήρησα αυτα τα βαρίδια πουθενά και αναρωτιέμε

Επεξ/σία από PureSineWave
Δημοσ.

Μεσα στην καμπανα και κατω απο τα δισκακια εχει μπιλιες (σαν απο ρουλεμαν) οι οποιες δουλευουν φυγοκεντρικα με τις στροφες και πιεζουν αναλογα τα δισκακια. Τα 80αρια ειχαν περισσοτερες μπιλιες και εναν παραπανω μεταλλικο δισκο σε σχεση με τα 50αρια. Σε 50αρι με 80αρι κυλινδρο και εφοσον πατιναριζε, προσθεταμε μπιλιες και το εξτρα δισκακι…

• Like 2
Δημοσ.

Ενδιαφέρον. Εχω ενα townmate και σκευτόμουνα να του κανω καμια πατέντα και να το μετατρέψω σε συμπλέκτη στο χέρι.

• Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, PureSineWave είπε

Ενδιαφέρον. Εχω ενα townmate και σκευτόμουνα να του κανω καμια πατέντα και να το μετατρέψω σε συμπλέκτη στο χέρι.

Πιο το νόημα σε παπάκια (πόσο c50) να βάλεις συμπλέκτη στο χέρι? Περνεις την ευκολία του ημιαυτοματου και την πετάς στα σκουπίδια έτσι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inuyasha είπε

Πιο το νόημα σε παπάκια (πόσο c50) να βάλεις συμπλέκτη στο χέρι? Περνεις την ευκολία του ημιαυτοματου και την πετάς στα σκουπίδια έτσι

80αρι ειναι. Το οδηγαω πολυ στο βουνο και ο δισκος ολο πατιναρει και τον τρώει πρόωρα. Δεν ειναι καλη δικαιολογία αλλα ψαχνω μια γιατι μου φαινετε ενδιαφερον

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, PureSineWave είπε

80αρι ειναι. Το οδηγαω πολυ στο βουνο και ο δισκος ολο πατιναρει και τον τρώει πρόωρα. Δεν ειναι καλη δικαιολογία αλλα ψαχνω μια γιατι μου φαινετε ενδιαφερον

Δεν θα κερδίσεις τίποτα, πολύ πιθανών να στα τρώει και πιο γρήγορα

Σε ότι μηχανάκι έχουμε βάλει συμπλέκτη περισσότερα θέματα δημιουργεί πάρα λυνει

Αν στα τρώει γρήγορα είτε αφήνεις το πόδι πάνω στο λεβιεδακι ταχυτήτων και στα τρώει είτε βάζεις κακής ποιότητας, αν δεν ισχύουν τα παραπάνω δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση, η μπορεί να είναι και ο συνδιασμος από αυτά

Αν οδηγάς βουνό ίσως καλύτερη λύση θα ήταν ένα 125 eduraki

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να μετατρέψω σε εντουράκι το παπι ετσι για το χαβαλέ. Δεν ακουμπάω ποδι στο συμπλέκτη ουτε βαζω κακης ποιοτητας δισκακια, και στην εγκατάσταση δεν κανω τιποτα λαθος. Μπορει ο χειροσυμπλεκτης να μην κανει σημαντικη διαφορα στο ποσο γρηγορα τρωγοντε τα δισκακια αλλα θα μου δινει την δυνατοτητα να κανω clutch dumps σε λακουβες και ανηφορες. Και με το λεβιε ταχυτητων γινετε αλλα ειναι αβολο και δυσχρηστο

Φυσικα η καλυτερη λυση ειναι ενα 125 εντουράκι αλλα πιο πολυ το κανω για το χαβαλέ και το μηχανολογικό challenge.

Επεξ/σία από PureSineWave
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.
14 ώρες πριν, PureSineWave είπε

Θελω να μετατρέψω σε εντουράκι το παπι ετσι για το χαβαλέ. Δεν ακουμπάω ποδι στο συμπλέκτη ουτε βαζω κακης ποιοτητας δισκακια, και στην εγκατάσταση δεν κανω τιποτα λαθος. Μπορει ο χειροσυμπλεκτης να μην κανει σημαντικη διαφορα στο ποσο γρηγορα τρωγοντε τα δισκακια αλλα θα μου δινει την δυνατοτητα να κανω clutch dumps σε λακουβες και ανηφορες. Και με το λεβιε ταχυτητων γινετε αλλα ειναι αβολο και δυσχρηστο

Φυσικα η καλυτερη λυση ειναι ενα 125 εντουράκι αλλα το κανω για το χαβαλέ και το μηχανολογικό challenge.

Το σασί του mate δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια πράγματα

Αν παίζεις cutxh dump τότε να ο λόγος που τρώγονται τα δισκάκια

Έχουμε στο μαγαζί 80 αρι δισκάκια έχουν να αλλακτουν κοντά 65.000  χιλιόμετρα και δεν έχει δώσει ούτε το ελάχιστο σημάδι για πατινιαρισμα, και είναι μονοσελο με τεράστιο κουτί πίσω για ανταλακτικα (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά φοράμε μετάδοση από c50 δίνει καλύτερες εκκίνησεις αλλά χάνει σε τελική, οπότε για μέσα στη πόλη μας βολεύει παραπάνω)

Όπως είπα η γνώμη μου είναι ένα φτηνό eduraki και εκεί κάνε ότι ταρζανια θέλεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Έχουμε στο μαγαζί 80 αρι δισκάκια έχουν να αλλακτουν κοντά 65.000  χιλιόμετρα και δεν έχει δώσει ούτε το ελάχιστο σημάδι για πατινιαρισμα, και είναι μονοσελο με τεράστιο κουτί πίσω για ανταλακτικα (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά φοράμε μετάδοση από c50 δίνει καλύτερες εκκίνησεις αλλά χάνει σε τελική, οπότε για μέσα στη πόλη μας βολεύει παραπάνω)

Στο μαγαζι δεν ξερω τι ατομα ερχονται αλλα πιστευω τα οδηγανε σε νορμαλ δρομους και οχι σε κατσάβραχα οπου καταπονήτε ο συμπλέκτης.
Σιγουρα το σασι δεν εχει σχεδιαστει για τετοια πραγματα, αλλα οπως ειπα το κανω για το χαλαβε. Θα γινουν αρκετες μόντες ωστε να ανταπεξέλθει. Ακομα αντέχει αν και δεν το εχω δοκιμάσει να το κανω jump

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Inuyasha είπε

φίλε να με συγχωρείς αν γίνομαι αντιδραστικός αλλά δώστο μου να το οδηγήσω να σου πω αν πατινάρει.

Αυτά τα "το δικό μου town mate δεν πατινάρει" τα ακούω από το 1998. Μόλις τα οδηγάω και τους δείχνω το πατινάρισμα, κλασσική απάντηση "ε τι θες να κάνει"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...