Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έκανα την εξής βλακεία... Η δεξαμενή του υγραερίου του αυτοκινήτου λήγει 30/08/24.

Στο τελευταίο κτέο λοιπόν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης ως 30/08/24 ωστε να περάσει έλεγχο η καινούργια δεξαμενή.

Εγώ λοιπόν χωρίς να γνωρίζω την νομοθεσία η οποία λέει ότι κτέο μπορεί να περάσει κάποιος σε συγκεκριμένο διάστημα μέχρι και τρεις εβδομάδες πρίν την ημερομηνία λήξης. Προχώρησα λοιπόν σήμερα στην αλλαγή της δεξαμενής μιάς και με εβγαλε ο δρόμος στην πόλη του συνεργείου και βόλευε.  Οι τεχνικοί λοιπόν μου άλλαξαν δεξαμενη και συμπήρωσαν το χαρτί τεχνικού ελέγχου εγκαταστάτη με την σημερινή ημερομηνία, χειρόγραφα με σφραγίδες κλπ και τα παραστατικά αγορας και εγκατάστασης καθώς απαιτούνται και αυτά με την σημερινή ημερομηνία, Η δήλωση εγκαταστάτη όμως ισχύει για 30 ημέρες!

Υπάρχει περίπτωση να μήν μπορώ να περάσω κτέο πιο πρίν απο την λήξη της δήλωσης εγκαταστάτη η οποία προθεσμία είναι πολύ πριν την λήξη του κτέο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johzio είπε

Λοιπόν παιδιά έκανα την εξής βλακεία... Η δεξαμενή του υγραερίου του αυτοκινήτου λήγει 30/08/24.

Στο τελευταίο κτέο λοιπόν αναγράφεται η ημερομηνία λήξης ως 30/08/24 ωστε να περάσει έλεγχο η καινούργια δεξαμενή.

Εγώ λοιπόν χωρίς να γνωρίζω την νομοθεσία η οποία λέει ότι κτέο μπορεί να περάσει κάποιος σε συγκεκριμένο διάστημα μέχρι και τρεις εβδομάδες πρίν την ημερομηνία λήξης. Προχώρησα λοιπόν σήμερα στην αλλαγή της δεξαμενής μιάς και με εβγαλε ο δρόμος στην πόλη του συνεργείου και βόλευε.  Οι τεχνικοί λοιπόν μου άλλαξαν δεξαμενη και συμπήρωσαν το χαρτί τεχνικού ελέγχου εγκαταστάτη με την σημερινή ημερομηνία, χειρόγραφα με σφραγίδες κλπ και τα παραστατικά αγορας και εγκατάστασης καθώς απαιτούνται και αυτά με την σημερινή ημερομηνία, Η δήλωση εγκαταστάτη όμως ισχύει για 30 ημέρες!

Υπάρχει περίπτωση να μήν μπορώ να περάσω κτέο πιο πρίν απο την λήξη της δήλωσης εγκαταστάτη η οποία προθεσμία είναι πολύ πριν την λήξη του κτέο?

Εγώ που είχα ρωτήσει αν μπορώ να περάσω κτέο νωρίτερα μου είπαν κανένα πρόβλημα.Και γιατί να υπάρχει πρόβλημα;Μπορεί να θες να το πουλήσεις,να πάς εξωτερικό, να το βάλεις σε ακινησία.

Παρε τους τηλέφωνο και ρώτα τους.

Δημοσ.

Πράγματι δέν καταλαβαίνω τον λόγο να υπάρχει πρόβλημα.. πάντως σε μια αναζήτηση στο google η νομοθεσία όντως δίνει συγκεκριμένες προθεσμίες, εκτός εάν ισχύει κάτι άλλο για το υγραέριο πχ ανάγκη ξαφνικής αλλαγής εξαρτήματος πρίν την αναγραφόμενη ημερομηνία που είναι και το ποιο λογικό.

Θα πάρω τηλέφωνο και θα ρωτήσω και θα γράψω επανέλθω με την απάντηση

Δημοσ.
9 hours ago, johzio said:

Εγώ προσωπικά πέρασα από έλεγχο κτεο αυτοκίνητο 6 μήνες πριν λήξει το παλιό δελτίο ελέγχου, παρόλο που έγραφε πάνω πως η προθεσμία ελέγχου ήταν από 3 εβδομάδες πριν έως και μία μετά από την ημερομηνία λήξης, το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για την αλλαγή δεξαμενής.

Πάντως με ένα απλό τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε κτεο θα έχεις άμεση και έγκυρη απάντηση σε αυτό που ρωτάς, ακόμα και σήμερα Σαββάτο ανοικτά είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά απο τηλεφωνική ημερομηνία με ενημέρωσαν ότι  μπορώ να περάσω κτέο οποιαδήποτε ημερομηνία μέχρι την λήξη.

Προφανώς αυτό που γράφει το χαρτί του κτέο δέν ισχύει για προγενέστερο έλεγχο.

Επίσης η βεβαίωση εγκαταστάτη λήγει μόνο σε περίπτωση αρχικής εγκατάστασης και όχι σε αλλαγή δεξαμενής.

Επεξ/σία από johzio
  • Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, johzio said:

Μετά απο τηλεφωνική ημερομηνία με ενημέρωσαν ότι  μπορώ να περάσω κτέο οποιαδήποτε ημερομηνία μέχρι την λήξη.

Προφανώς αυτό που γράφει το χαρτί του κτέο δέν ισχύει για προγενέστερο έλεγχο.

Επίσης η βεβαίωση εγκαταστάτη λήγει μόνο σε περίπτωση αρχικής εγκατάστασης και όχι σε αλλαγή δεξαμενής.

Είδες τι απλό που ήταν? :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είδες τι απλό που ήταν? :)

Πράγματι απλό. Πολύ άγχος για το τίποτα😆

Δημοσ.
1 minute ago, johzio said:

Πράγματι απλό. Πολύ άγχος για το τίποτα😆

Πάντως σε καταλαβαίνω, και εγώ είχα αγχωθεί παλιότερα για κάτι παρόμοιο.

Βέβαια η δική μου περίπτωση ήταν διαφορετική, 2 διαφορετικά κτεο μου είχαν δώσει δύο διαφορετικές απαντήσεις για το ίδιο θέμα, το ένα θα με έκοβε λόγω λάθους αναγραφής κινητήρα στην άδεια ενώ το άλλο όχι. Η ουσία όμως είναι ότι το τελευταίο μου έκανε έλεγχο στο αυτοκίνητο μου χωρίς πρόστιμο την ίδια στιγμή, παρόλο που το παλιό δελτίο ήθελε ακόμα 6 μήνες για να λήξει.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, johzio είπε

Πολύ βαλβίδα άλλαξες ; Γιατί αυτή κάνει όλη τη δουλειά και για ασφάλεια .

Δημοσ.

Ναι, όλα μαζί 310 ευρώ.

Τα μπέκ μου είπαν είναι στα όρια την επόμενη φορά θέλω άλλα 200 ευρώ... καλύτερα βάζεις καινούργιο απο την αρχή. Βέβαια το αυτοκίνητο έχει κάνει κοντά στις 200 χιλιάδες με LPG οπότε αναμενόμενο..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, johzio είπε

Ναι, όλα μαζί 310 ευρώ.

Τα μπέκ μου είπαν είναι στα όρια την επόμενη φορά θέλω άλλα 200 ευρώ... καλύτερα βάζεις καινούργιο απο την αρχή. Βέβαια το αυτοκίνητο έχει κάνει κοντά στις 200 χιλιάδες με LPG οπότε αναμενόμενο..

Πολλά είπαν για μπεκ υγραερίου. Τι σύστημα έχεις ; Προτίμησε Hana μπεκ υγραερίου, εφόσον έχει προφίλ το σύστημα ή άλλαξε το εμπρός σύστημα ολξ εάν έχει κλείσει 10 ετια.

Δημοσ.

Τα μπέκ είναι το λιγότερο, γενικά το αυτοκίνητο έχει και άλλα θέματα λογο παλαιότητας. Ειχα ξαναγράψει ότι ρετάρει ο κινητήρας στην εκίνηση οταν είναι κρύο, το πήγα σε έναν άλλο μάστορα ούτε εκείνος το βρήκε. Στο υγραέριο μου λένε ότι δεν φταίει το σύστημα και μάλλον έχουν δίκιο. Απο φόρουμ του εξωτερικού που διαβάζω λένε για τον cps( crank position sensor) άν καταφέρω και βρώ που τον έχει θα τον αλλάξω μόνος μου μήπως και φταίει αυτό.

Εκτός αυτού η πλεξούδα του του εγκεφάλου είναι σχεδόν σάπια οπότε μπορεί να φταίει και αυτό, μου είπαν για 350 ευρώ...

Ή θα πιάνουν τα χέρια σου η θα έχεις βαθιές τσέπες, αυτό κατάλαβα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...