Προς το περιεχόμενο

Μυρμήγκια στο σπίτι

Bitbit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/6/2024 στις 2:26 ΜΜ, tzotzo είπε

Χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω, τα μυρμήγκια που μας ενοχλούν;

Έχεις δει ποτέ εκατοντάδες μυρμήγκια να πέφτουν από το ταβάνι στο σαλόνι σου στο πάτωμα και στα έπιπλα, στα μαλλιά στο σώμα κτλ και να συνεχίζουν να κάνουν επιδρομη παρά την πτώση ;(μου συνεβει πριν μια βδομάδα στο σπίτι μου)

Προφανώς δεν σου έχει τύχει. 

Τώρα κατάλαβες πιστεύω γιατί ενοχλούν τα μυρμήγκια..

Επεξ/σία από MrGalaxy
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λύση στα μυρμήγκια ακούει στο όνομα βορικό οξύ. 

Υπάρχει μια παραπληροφόρηση στο ίντερνετ και προτείνουν βόρακα. Εσείς θα πάτε σε ένα φαρμακείο και θα ζητήσετε βορικό οξύ.

(βόρακας = τετραβορικό νάτριο, βορικό οξύ = ασθενές οξύ του βορίου

Σε περίπτωση όπου βάλετε μεγάλη αναλογία υπέρ του βορικού οξέος στο δόλωμα, τα μυρμήγκια θα πεθάνουν μετά από λίγο άμεσα, όμως αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε να συμβεί.

Τα μυρμήγκια διαθέτουν 2 στομάχια και καθώς τρώνε από την τροφή που συλλέγουν, την μεταφέρουν στη φωλιά και με τη μέθοδο της τροφάλλαξης, ταΐζουν κι εκείνα τα μυρμήγκια που δεν εγκαταλείπουν ποτέ τη φωλιά.

Στόχος είναι να ταϊστεί η βασίλισσα, να πεθάνει κι αυτή ώστε να πάψει να γεννά  μυριάδες αυγά που θα διαιωνίζουν το πρόβλημα.  Αν το δόλωμα περιέχει πολύ βορικό οξύ, το μυρμήγκι θα πεθάνει πριν ταΐσει τη βασίλισσα. Πρέπει τα μυρμήγκια να φάνε τόσο βορικό οξύ, ώστε να πεθάνουν αργά, ύστερα από 3-4 μέρες, καθώς το βορικό οξύ θα τους διαλύσει το στομάχι.

Μια αναλογία 1 προς 5 βορικού οξέος και ζάχαρης, είναι μια καλή αναλογία να ξεκινήσεις κανείς. Να θυμάστε πως δεν θέλετε να πεθάνουν την ίδια μέρα. Όσο αργότερα, τόσο πιο σίγουρα θα έχει ταϊστεί και η αποικία μαζί με τη βασίλισσα.

Φτιάξτε μια υδαρή πάστα από βορικό οξύ, ζάχαρη και νερό και βάλτε από ελάχιστες ποσότητες επάνω σε ένα χαρτάκι ή αλουμινόχαρτο κλπ στα σημεία που περνούν τα μυρμήγκια.

Είναι πάμφθηνο, εύκολο και θα εξοντώσει απόλυτα τις αποικίες μυρμηγκιών.

Με την ίδια λογική μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε δολώματα για κατσαρίδες και άλλα σιχαμένα πλασματάκια, τα οποία ζουν μαζί σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Αν και είναι επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες, προσοχή που θα το τοποθετήσετε αν υπάρχουν ζωάκια ή μικρά παιδιά σπίτι.

Επεξ/σία από warewolf
  • Like 2

Εγω παντως αυτο που παρατηρησα στη δικη μου περιπτωση (υπερυψωμενο ισογειο, εμπαιναν απο την αυλη) ειναι οτι μικρουτσικα μυρμηγκια μπολικα εμπαιναν μονο εαν υπηρχε φαγωσιμο, οπως για παραδειγμα αν το γατι σκορπιζε τροφη στο πατωμα απο το πιατο του. Με το που καθαριζα την τροφη και δεν υπηρχε τιποτα ενδιαφερον για αυτα, σε λιγη ωρα ειχαν εξαφανιστει. Οσο κραταω το πατωμα καθαρο δεν εμφανιζονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, warewolf said:

Πρέπει τα μυρμήγκια να φάνε τόσο βορικό οξύ, ώστε να πεθάνουν αργά, ύστερα από 3-4 μέρες, καθώς το βορικό οξύ θα τους διαλύσει το στομάχι.

Με την ίδια λογική μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε δολώματα για κατσαρίδες και άλλα σιχαμένα πλασματάκια, τα οποία ζουν μαζί σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

ποιος ειναι σιχαμενα πλασματακια;

τα μυρμήγκια, οι κατσαρίδες και καθε λογής ζωο που προσπαθεί να επιβιώσει ή οι ανθρωποι που πουλάνε, σκοτώνουν, εκμεταλλεύονται τα ζώα και το περιβάλλον και σκεφτονται (διχως ίχνος αυτοκριτικής και φιλοσοφικής σκέψης) τα παρακάτω..

"ώστε να πεθάνουν αργά, ύστερα από 3-4 μέρες, καθώς το βορικό οξύ θα τους διαλύσει το στομάχι."

"Με την ίδια λογική μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε δολώματα για κατσαρίδες και άλλα σιχαμένα πλασματάκια, τα οποία ζουν μαζί σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας."

εχεις σκεφτεί ποτέ οτι μπορεί εσυ να ζεις μαζί τους και οχι αυτά μαζί σου; ποιος προυπήρχε στο χώρο; η εννοια της ιδιοκτησίας ειναι ανθρώπινη επινόηση και οτι ο χώρος που καταλαμβάνουμε ειναι προσωρινός και δανεικός;

"Με την ίδια λογική μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε δολώματα για ανθρώπους και άλλα σιχαμένα ανθρωπάκια, τα οποία ζουν μαζί μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας."

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
  • Haha 2

το εχω ξαναγράψει. Για μενα η καλύτερη φτηνότερη και απλή λύση φακελλάκια μιας χρήσης σε συσκευασία αλουμινίου που τα ανοίγεις και ρίχνεις στο δρόμο τους όταν χρειαστεί.

Τα βρίσκω σε λαικές (τα δίνουν και για κατσαρίδες) με 50 λεπτά το φακελλάκι. Πάντα έχω στο σπίτι και ιδιαίτερα στα εξοχικό κλειστα φακελλάκια. Στο εξοχικό είχα μεγάλο πρόβλημα έμπαιναν μέσα από διάφορα σημεία και έκαναν πάρτυ όπου εβρισκαν μεζέ.Εχω απαλλαγεί οριστικά.

Raid παγιδα (Στρογγυλο ασπρο κουτακι) κοντα στα σημεια που εμφανιζονται και ξεμπερδεψες, δοκιμασμενο 2 χρονιες. Η αντιστοιχη της Teza δεν μου δουλεψε δεν πηγαιναν τα μυρμηγκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, prefuse είπε

ποιος ειναι σιχαμενα πλασματακια;

τα μυρμήγκια, οι κατσαρίδες και καθε λογής ζωο που προσπαθεί να επιβιώσει ή οι ανθρωποι που πουλάνε, σκοτώνουν, εκμεταλλεύονται τα ζώα και το περιβάλλον και σκεφτονται (διχως ίχνος αυτοκριτικής και φιλοσοφικής σκέψης) τα παρακάτω..

Τα ίδια έλεγαν και αυτοί που ελευθέρωσαν τους 12 πιθήκους και όλοι ξέρουμε πως κατέληξε αυτό.

εχεις σκεφτεί ποτέ οτι μπορεί εσυ να ζεις μαζί τους και οχι αυτά μαζί σου; ποιος προυπήρχε στο χώρο; η εννοια της ιδιοκτησίας ειναι ανθρώπινη επινόηση και οτι ο χώρος που καταλαμβάνουμε ειναι προσωρινός και δανεικός;

Όταν έκανα συμβόλαιο στο διαμέρισμα, δεν υπήρχε τίποτα, ύστερα ήρθαν αυτά.  Για όσο πληρώνω μόνος μου τα πάντα χωρίς να συμμετέχουν κι αυτά στα έξοδα, ο χώρος είναι μόνο δικός μου.

Εσύ, αναγνωρίζοντας το πατρογονικό δικαίωμα των κατσαρίδων να κυριαρχούν στο σπίτι σου, κάτσε και κάνε φιλικό διακανονισμό μαζί τους για το πότε θα σου επιτρέπουν να περπατάς, ώστε να μην τις πατήσεις κατά λάθος.

Επεξ/σία από warewolf
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...