Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αγόρασα από την vodafone ένα κινητό τηλέφωνο που είχε σε προσφορά.

Όταν το άνοιξα δεν είχε ζελατίνες προστασίας ούτε στην οθόνη, ούτε στην πλάτη ούτε πουθενά. Η υπεύθυνη του καταστήματος μου έδινε δυο απαντήσεις, όποια βόλευε κάθε φορά. Πρώτον ότι δεν το ξέρει αυτό, εννοώντας προφανώς ότι τις έβγαλα εγώ. Της είπα ότι βίντεο βγάζω όταν ανοίγω μια συσκευασία προϊόντος που αγοράζω από αναξιόπιστους κινεζους, και την ρώτησα εάν είναι αυτό  το επίπεδο αξιοπιστίας της vodafone. Δεν απάντησε. Δεύτερον ότι τα καινούργια κινητά δεν έχουν ζελατίνες. Εγώ δεν έχω δει, όσο οικονομικό κινητό και αν έχω αγοράσει, να μην έχει ζελατίνες προστασίας ακόμη και στα πλαϊνά.

Η μπαταριά ήταν στο 17%. Ξέρουμε ότι μια μπαταριά λιθιου όταν βγαίνει από το εργοστάσιο είναι φορτισμένη στο 40% για μακροχρόνια αποθήκευση.

Μόλις το άνοιξα και χωρίς να το έχω συνδέσει πότε σε wifi και να έχω βάλει sim, το τηλέφωνο έβγαλε μήνυμα για ενημέρωση εφαρμογών. Πως γίνεται αυτό. Να γνωρίζει ότι υπάρχουν ενημερώσεις χωρίς να έχει συνδεθεί πότε σε δίκτυο.

Στην κατανάλωση δεδομένων έγραφε ότι είναι μηδενική από 23 Φεβρουαρίου εως 22 Μαρτίου. Γιατί γράφει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, μήπως επειδή σε αυτές τις ημερομηνίες ήταν εκθεσιακό στο κατάστημα και συνδεδεμένο με το wifi;

Τα προβλήματα από ένα εκθεσιακό κινητό είναι κατά την γνώμη μου, πρώτα στην οθόνη, αλλά κυρίως στην μπαταριά που άλλοτε μένει στον φορτιστή πάρα πολλές ώρες  και για να επαναφορτιστεί πρέπει να αδειάσει εντελώς. Δηλαδή η χειρότερη δυνατή χρήση. Βεβαίως το να αγοράζεις καινούργιο και να σου δίνουν μεταχειρισμένο είναι κατά την γνώμη μου απάτη.Η δε αντιμετώπιση ήταν πλήρης αδιαφορία και  ότι και να έλεγα η τελική απάντηση ήταν πως δεν είναι εκθεσιακό.

ΥΓ. προσπάθησα να ανεβάσω screenshots που δείχνουν τις ημερομηνίες και τη ενημέρωση εφαρμογών αλλά δεν τα κατάφερα. Θα δοκιμάσω από άλλον υπολογιστή αργοτερα

Επεξ/σία από dpz4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpz4 είπε

αγόρασα από την vodafone ένα κινητό τηλέφωνο που είχε σε προσφορά.

Όταν το άνοιξα δεν είχε ζελατίνες προστασίας ούτε στην οθόνη, ούτε στην πλάτη ούτε πουθενά. Η υπεύθυνη του καταστήματος μου έδινε δυο απαντήσεις, όποια βόλευε κάθε φορά. Πρώτον ότι δεν το ξέρει αυτό, εννοώντας προφανώς ότι τις έβγαλα εγώ. Της είπα ότι βίντεο βγάζω όταν ανοίγω μια συσκευασία προϊόντος που αγοράζω από αναξιόπιστους κινεζους, και την ρώτησα εάν είναι αυτό  το επίπεδο αξιοπιστίας της vodafone. Δεν απάντησε. Δεύτερον ότι τα καινούργια κινητά δεν έχουν ζελατίνες. Εγώ δεν έχω δει, όσο οικονομικό κινητό και αν έχω αγοράσει, να μην έχει ζελατίνες προστασίας ακόμη και στα πλαϊνά.

Η μπαταριά ήταν στο 17%. Ξέρουμε ότι μια μπαταριά λιθιου όταν βγαίνει από το εργοστάσιο είναι φορτισμένη στο 40% για μακροχρόνια αποθήκευση.

Μόλις το άνοιξα και χωρίς να το έχω συνδέσει πότε σε wifi και να έχω βάλει sim, το τηλέφωνο έβγαλε μήνυμα για ενημέρωση εφαρμογών. Πως γίνεται αυτό. Να γνωρίζει ότι υπάρχουν ενημερώσεις χωρίς να έχει συνδεθεί πότε σε δίκτυο.

Στην κατανάλωση δεδομένων έγραφε ότι είναι μηδενική από 23 Φεβρουαρίου εως 22 Μαρτίου. Γιατί γράφει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, μήπως επειδή σε αυτές τις ημερομηνίες ήταν εκθεσιακό στο κατάστημα και συνδεδεμένο με το wifi;

Τα προβλήματα από ένα εκθεσιακό κινητό είναι κατά την γνώμη μου, πρώτα στην οθόνη, αλλά κυρίως στην μπαταριά που άλλοτε μένει στον φορτιστή πάρα πολλές ώρες  και για να επαναφορτιστεί πρέπει να αδειάσει εντελώς. Δηλαδή η χειρότερη δυνατή χρήση. Βεβαίως το να αγοράζεις καινούργιο και να σου δίνουν μεταχειρισμένο είναι κατά την γνώμη μου απάτη.Η δε αντιμετώπιση ήταν πλήρης αδιαφορία και  ότι και να έλεγα η τελική απάντηση ήταν πως δεν είναι εκθεσιακό.

ΥΓ. προσπάθησα να ανεβάσω screenshots που δείχνουν τις ημερομηνίες και τη ενημέρωση εφαρμογών αλλά δεν τα κατάφερα. Θα δοκιμάσω από άλλον υπολογιστή αργοτερα

Με όλα τα παραστατικά και τυχόν φωτό, καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή.

• Like 1
Δημοσ.

μια μικρη διορθωση. ειναι μηδενικα δεδομένα wifi οπως φαινεται στο screenshot παρακατω. Αυτο ομως, αναιρει μονο την συνδεση στο wifi. Το οτι αναφερει τις συγκεκριμένες ημερομηνιες( απο 23 Φεβρουαριου εως 22 Μαρτιου) δειχνει οτι αυτο το τηλεφωνο ηταν ανοιχτο αυτο το διαστημα.

2 ώρες πριν, manoskost είπε

Με όλα τα παραστατικά και τυχόν φωτό, καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή

ειναι πραγματικα μια λυση αλλα δεν το σκεφτηκα εγκαιρως.Ηδη απογοητευμενος το ρυθμισα και το λειτουργω. Δεν ξερω πλεον αν μπορω να απευθυνθω

2 ώρες πριν, Stefiou είπε

Το κουτί του ήταν σφραγισμένο με ζελατίνα ή ταινίες σαφαλείας κλπ;

Ηταν με μια μικρη αυτοκολλητη ταινια, Αλλα ξερουμε  σχεδον εικοσι χρονια τωρα οτι κανενα τηλεφωνο δεν σφραγιζεται απο το εργοστασιο. Η αυτοκολητη μικρη ταινια που τα σφραγιζουν ειναι εμπορικο κολπο και το κανουν τα καταστηματα για να αισθανεται ο καταναλωτης οτι αγοραζει σφραγισμενο προιον. Για αυτο οταν η υπευθηνη του καταστηματος το αναφερε την ρωτησα "γιατι εχει την σφραγιδα της TCL επανω το αυτοκολλητακι;" και δεν ειπε κουβεντα. Αν ειχε τετοια σφραγιδα θα ηταν πλαστογραφια, πιστευω.

Screenshot_20.jpg.bb06a392546054840cb8a60f7ba48e8b.jpgScreenshot_2.jpg.7d0f5bf5c45ec7ef40478f3e803a9921.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αγόρασες το 40R 5G , δεν έχει ζελατίνες στο κουτί ούτε στο κινητό παρά μόνο μια ταινία ασφαλείας.

Επεξ/σία από Brainmorf
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Brainmorf είπε

Αν αγόρασες το 40R 5G , δεν έχει ζελατίνες στο κουτί ούτε στο κινητό παρά μόνο μια ταινία ασφαλείας.

αυτο αγορασα, αλλα κινητο χωρις ζελατινες προστατευτικες δεν εχω ξαναδει

τα υπολοιπα πως τα εξηγεις; πως ενα κινητο που δεν εχει ανοιχτει ποτε απο το εργοστασιο και ποτε δεν εχει συνδεθει σε δικτυο, γνωριζει οτι υπαρχουν ενημερωσεις και οτι η καταναλωση δεδομενων ειναι μηδενικη, μεσα σε ενα απολυτως συγκεκριμενο χρονικο διαστημα; Προχθες το αγορασα.

Δημοσ.

Και εγώ το παρέλαβα σήμερα για συγγενικό πρόσωπο, λογικά την Κυριακή θα το ανοίξω/στήσω οπότε θα τραβήξω ένα βίντεο unboxingκαι θα σου πως μου ήρθε το "δικό" μου

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dpz4 είπε

αυτο αγορασα, αλλα κινητο χωρις ζελατινες προστατευτικες δεν εχω ξαναδει

τα υπολοιπα πως τα εξηγεις; πως ενα κινητο που δεν εχει ανοιχτει ποτε απο το εργοστασιο και ποτε δεν εχει συνδεθει σε δικτυο, γνωριζει οτι υπαρχουν ενημερωσεις και οτι η καταναλωση δεδομενων ειναι μηδενικη, μεσα σε ενα απολυτως συγκεκριμενο χρονικο διαστημα; Προχθες το αγορασα.

Να σου πω την αλήθεια , όταν είχα κάρτα sim και με τα δεδομένα έβγαζε ότι έχει ενημερώσεις. Χωρίς SIM δεν το έχω προσέξει καθόλου με δεδομένο ότι είχε ταινία ασφαλείας.

Στο 40SE είχε ένα αυτοκόλλητο στην οθόνη που έγραφε κάποια specs του κινητού.  

Από το κατάστημα δεν δέχονται επιστροφή, τι σου είπαν;

Επεξ/σία από Brainmorf
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, @topos είπε

Και εγώ το παρέλαβα σήμερα για συγγενικό πρόσωπο, λογικά την Κυριακή θα το ανοίξω/στήσω οπότε θα τραβήξω ένα βίντεο unboxingκαι θα σου πως μου ήρθε το "δικό" μου

👍     βγαλε βιντεο οπωσδηποτε για να εισαι καλυμμενος απεναντι στην vodafone. Κανε και τον κοπο σε παρακαλω να ελεγξεις τις δυο οθονες που εχω βαλει παραπανω. Χωρις να το συνδεσεις σε wifi και χωρις να βαλεις καρτα sim εαν η συσκευη ζηταει ενημερωση εφαρμογων και στο ρυθμισεις>συνδεσεις>χρηση δεδομενων, εαν αναφερει ημερομηνιες. Σε ευχαριστω.

35 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

εχει μια ζελατινη αποτι βλεπω

ζελατινη εννοω αυτην που ειναι "κολυμμενη" επανω στην οθονη εργοστασιακα. Κατι σαν tempered glass αλλα πλαστικο που το αφαιρουμε. Αυτο το σακουλακι το ειχε και σε εμενα. Να μην λεω ψεματα. Το ερωτημα ειναι αν πρεπει τελικα να ανοιγουμε τα κινητα και οτι αλλο αγοραζουμε στο καταστημα, μπροστα στον πωλητη, και αν εγω δικαίως αισθανομαι εξαπατημενος  ως καταναλωτης.       

3 ώρες πριν, Brainmorf είπε

Στο 40SE είχε ένα αυτοκόλλητο στην οθόνη που έγραφε κάποια specs του κινητού.  

Από το κατάστημα δεν δέχονται επιστροφή, τι σου είπαν;

αυτο το αυτοκολλητο που λες, που στο 2:48 του παραπανω βιντεο ειναι κολλημενο στο σακουλακι, σε εμενα ηταν κολλημενο στην πλατη της συσκευης. Βεβαια αυτο το τηλεφωνο ηταν ηδη ανοιγμενο απο την εταιρεια μιας και πηγαινε στο καναλι για επιδειξη.

Καμια κουβεντα για αντικατασταση ή επιστροφη. Μόνο "δεν ειναι εκθεσιακο ή ανοιγμενο" και απο εκει και μετα επιδεικτικη αδιαφορια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dpz4 είπε

αυτο το αυτοκολλητο που λες, που στο 2:48 του παραπανω βιντεο ειναι κολλημενο στο σακουλακι, σε εμενα ηταν κολλημενο στην πλατη της συσκευης. Βεβαια αυτο το τηλεφωνο ηταν ηδη ανοιγμενο απο την εταιρεια μιας και πηγαινε στο καναλι για επιδειξη.

Καμια κουβεντα για αντικατασταση ή επιστροφη. Μόνο "δεν ειναι εκθεσιακο ή ανοιγμενο" και απο εκει και μετα επιδεικτικη αδιαφορια.

και στο παρακατω βιντεο στην πλατη ειναι το αυτοκολλητο , επειδη ειναι φθηνο τηλέφωνο ειναι λιγο χύμα μεσα τα πραγματα και γι'αυτο ισως να εχεις την αισθηση οτι ηταν ανοιγμένο πριν. 

Επεξ/σία από Votritis
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Votritis είπε

και στο παρακατω βιντεο στην πλατη ειναι το αυτοκολλητο , επειδη ειναι φθηνο τηλεφωνω ειναι λιγο χύμα μεσα τα πραγματα και γι'αυτο ισως να εχεις την αισθηση οτι ηταν ανοιγμένο πριν. 

μακαρι να εχεις δικαιο και να κανω λαθος εγω. Θα ειναι καλο για ολους μας, ως καταναλωτες

8 λεπτά πριν, filip123go είπε

Τα παρελκόμενα ήταν όλα κανονικά μέσα στα σακουλάκια τους;

ναι, κανονικά

Δημοσ.

Πέρα από τα σημάδια που αναφέρεις, υπάρχουν καθόλου σημάδια χρήσης στο κινητό; Όπως πχ γρατσουνιές, δάχτυλιες η κάτι παρόμοιο;;

Τσεκαρε για γρατσουνιές κοντά στη θύρα φόρτισης, είναι πολύ κλασικές.

Επίσης, μπορές να κατεβάσεις το acu battery και να τσεκαρεις την υγεία της μπαταρίας. Δεν είναι 100% αξιόπιστο, αλλά άμα σου δείξει πχ υγεία 85% , κάτι δεν πάει καλά. 

• Like 1
Δημοσ.

το κατεβασα αλλα δεν δειχνει την υγεια της μπαταριας. Ισως θελει μια καλη φορτιση επειδη τωρα ειναι αρκετα χαμηλα. Αργοτερα που θα το φορτισω θα ξαναδω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...