cumulus Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου On 14/06/2024 at 15:38, Darthrevan7 said: Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει. Ανατρίχιασα. .... . 1
thebestork Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Στις 13/6/2024 στις 10:18 ΜΜ, Tlykog είπε Ας εξετάσουμε λίγο τις επιλογές του χρήστη, σύμφωνα με τη Google: α) Δεν πληρώνεις για premium συνδρομή, βλέπεις διαφημίσεις κάθε 2 λεπτά και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου. β) Πληρώνεις μία premium συνδρομή, δεν βλέπεις διαφημίσεις και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου με πιο μεγάλη λεπτομέρεια... κάτι δεν πάει καλά σε αυτό. Προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα να πληρώσω, οι δημιουργοί να πάρουν τα χρήματα, η Google να πληρωθεί και να μην μαζεύει τα δεδομένα μου... Μάλλον ζητάω πολλά από μία εταιρεία σαν τη Google... Το κρίμα σε όλη την υπόθεση είναι ότι οι δημιουργοί, που είναι και ο λόγος που μπαίνει κάποιος youtube, παίρνουν πολύ λίγα χρήματα από τις διαφημίσεις. Τα περισσότερα τα παίρνει η Google, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία... Πλήρωνε εσύ αφού σε περισσεύουν.
Tlykog Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 18/6/2024 στις 3:15 ΜΜ, thebestork είπε Πλήρωνε εσύ αφού σε περισσεύουν. Οκ. Εύχομαι να βρεις μια δουλειά όπου θα ξοδεύεις ώρες και ώρες για να παράγεις κάτι αξιόλογο και στο τέλος αν κάποιος σαν εμένα βρεθεί και πει: «πρέπει να πληρωθεί ο ανθρωπος», τότε να βρεθεί κάποιος σαν εσένα που να του την πει κι από πάνω… Να σε δω τότε αν θα έχεις αυτή τη άποψη και το πόσο θα σου αρέσει να εργάζεσαι δωρεάν… Δεν είναι θέμα αν μου περισσεύουν, απλά μου αρέσει όλοι όσοι εργάζονται να πληρώνονται. Γι αυτό δεν κατεβάζω πειρατικές ταινίες, δεν έχω πειρατικά παιχνίδια, ούτε κάποιου είδος πειρατικου λογισμικού. Αν δεν έχω χρήματα, τότε δεν παίρνω κάτι. Δουλεύω, πληρώνομαι και αγοράζω ότι θεωρώ αξιόλογο. Ο @aeljim, προφανώς, ανήκει και αυτός στην κατηγορία που του αρέσει να δουλεύει δωρεάν, οπότε του αρέσει η ιδέα σου. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από Tlykog 1 1
michael92 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Στις 14/6/2024 στις 11:55 ΠΜ, killer76 είπε β) Είναι αστείο αν κάποιος εδώ μέσα (σε ένα τεχνολογικό φόρουμ) δεν μπορεί να καταλάβει τους πόρους που χρειάζεται το youtube και τι κόστη έχουν. Σε αυτή την περίπτωση όμως, πιστέυω θα έπρεπε να εξετάσει κάποιους άλλους τρόπους για να μην μπαίνει μέσα. Πχ στους δωρεάν uploaders ένα όριο σε αριθμό βίντεο? Διάρκεια? Ανάλυση? WTF? Επίσης να μπορούσε να γίνει και ένας έλεγχος σε ανούσια βίντεο. Αυτό που είναι πραγματικά αστείο είναι πως το youtube θυμήθηκε σχεδόν 20 χρόνια μετά τη δημιουργία του ότι το να κάνεις host εκατοντάδες εκατομμύρια video έχει σημαντικό κόστος. Βέβαια, όσο υπήρχε ο φόβος εμφάνισης κάποιου σοβαρού ανταγωνιστή δεν τους πείραζε και τόσο να μπαίνουν μέσα. Από εμένα λοιπόν ublock origin ή όποια παράκαμψη βρεθεί μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 3
aypnia Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, michael92 είπε Αυτό που είναι πραγματικά αστείο είναι πως το youtube θυμήθηκε σχεδόν 20 χρόνια μετά τη δημιουργία του ότι το να κάνεις host εκατοντάδες εκατομμύρια video έχει σημαντικό κόστος. Βέβαια, όσο υπήρχε ο φόβος εμφάνισης κάποιου σοβαρού ανταγωνιστή δεν τους πείραζε και τόσο να μπαίνουν μέσα. Από εμένα λοιπόν ublock origin ή όποια παράκαμψη βρεθεί μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Έχεις δίκιο σε αυτό. Εννοείται ότι ενώ για χρόνια έμπαινε μέσα, και πολύ μέσα, δεν έκανε κάτι. Αλλά έμπαινε μέσα, για να τα λέμε όλα. Η σημερινή του στάση νομίζω έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Ο κυριότερος πιστεύω είναι ότι πλέον δεν έχει ανάγκη πάση θυσία να έχει χρήστες που δεν του δίνουν πίσω το κέρδος που θέλουν. Δεν τους έχει ανάγκη απλά από τη στιγμή που οι συνδρομητές, έχουν πλέον ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια. Όταν πριν από 4 χρόνια ήταν μόλις 30. Μέσα σε 2 χρόνια πήγε από 50 εκατομμύρια σε 100. Κοινώς πλέον το YT ακόμη και να φύγουν όλοι και να μείνουν μόνο οι συνδρομητές θα είναι κερδοφόρο. Εδώ έχουν εκπλαγεί και οι ίδιοι με την αύξηση των συνδρομητών. Google has a surprise moneymaker: people are paying for YouTube, and it’s driving a $15 billion subscriptions business https://finance.yahoo.com/news/google-surprise-moneymaker-people-paying-020927941.html YouTube Says It Has More Than 100 Million Premium and Music Subscribers https://variety.com/2024/digital/news/youtube-100-million-premium-music-subscribers-1235894391/ Κοινώς και να το κόψουν όλοι όσοι το χρησιμοποιούν με adblockers... πλέον στα τέτοια τους. Τους αρκούν και με το παραπάνω 100 εκατομμύρια συνδρομητές συν όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς adblockers. Άσε που έχει αποδειχθεί ότι όσο.. πιέζουν τους adblockers, τόσο αυξάνουν οι συνδρομητές. Επεξ/σία 18 Ιουνίου από aypnia
Speculoos Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 8 σελίδες και δεν έχει αναφερθεί ότι αν πατήσεις share->embed σου πετάει popup το βίντεο χωρίς διαφημίσεις; 😆 Πάντως σε firefox δε μου έβγαλε ποτέ θέμα με διαφημίσεις ενώ στο chrome εδώ και δυο μέρες έχει στρώσει και έχουν κοπεί πάλι τελείως με το ublock.
jcnstd100 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου Εν τω μεταξύ η Google ξεκίνησε ήδη τις συστάσεις για την εύρεση εναλλακτικών επεκτάσεων στον Chrome πριν την οριστική απενεργοποίηση των προσθέτων που βασίζονται στο Manifest v2. Ταυτόχρονα προέτρεψε τους δημιουργούς ν' αναβαθμίσουν το λογισμικό τους προσθέτοντας επιπλέον υποστήριξη για Manifest v3. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα