Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, fwtonio said:

Και γιατί να πρέπει να πληρώσω εγώ τις υποδομές, ώστε ο κάθε πικραμένος να μπορεί να ανεβάσει δωρεάν σκουπιδοβίντεο;

Θα μπορούσε, όπως και στα cloud drives, να έχει αρχικά δωρεάν χώρο για 10-20 GB και μετά πλερώ.

Όποιος θέλει να ανεβάζει βίντεο πληρώνει... Τόσο απλό...

Πέρα από τον χώρο που πιάνουν, τα σκουπιδοβίντεο που λες δεν είναι ιδιαίτερο βάρος. Περισσότερο βάρος είναι οι μεγάλες παραγωγές που κάνουν πολλοί σε πολλαπλές αναλύσεις καθώς και ο διαμοιρασμός αυτών τον βίντεο στον τελικό χρήστη.

Κι εγώ αν κάτσω θα βρω 15 δικαιολογίες για να κράξω το youtube, αλλά το να προσπαθεί να βγάλει απ'έξω αυτούς που στην ουσία "κλέβουν" περιεχόμενο δεν είναι κάτι που θα έκραζα. Και αν ο περισσότερος κόσμος έχει την νοοτροπία του κόσμου που γράφει εδώ μέσα και είναι του στυλ "δεν πληρώνω συνδρομή" και "βάζω 15 ad blockers" και "αξίζει μαξ 2 ευρώ", δεν μου κάνει εντύπωση και να ανεβάσει την συνδρομή εν τέλη αλλά και να βάλει παραπάνω διαφημίσεις. Γιατί ο κόσμος που δεν βάζει ad blocks θα την πληρώσει εν τέλη γι αυτόυς που βάζουν. Οπότε κι εγώ έχω κάθε δικαίωμα να κράξω εδώ μέσα τον καθένα που βάζει ad blocks και το παίζει έξυπνάκιας αν είναι αυτό να μου στοιχίσει εμένα στο μέλλον να πληρώνω παραπάνω για την συνδρομή μου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, killer76 είπε

α) Θεωρώ βλακεία το youtube δεν έχει και μία συνδρομή adsfree με πχ 2€ / μήνα. Πιστεύω οτί οι περισσότεροι θα τη παίρναμε και θα ξενοιάζαμε. Αλλά αυτή εκεί, κόλλημα με το youtube music μπας και χτυπήσει το spotify. Δεν θέλουμε youtube music κυρά μου.

β) Είναι αστείο αν κάποιος εδώ μέσα (σε ένα τεχνολογικό φόρουμ) δεν μπορεί να καταλάβει τους πόρους που χρειάζεται το youtube και τι κόστη έχουν. Σε αυτή την περίπτωση όμως, πιστέυω θα έπρεπε να εξετάσει κάποιους άλλους τρόπους για να μην μπαίνει μέσα. Πχ στους δωρεάν uploaders ένα όριο σε αριθμό βίντεο? Διάρκεια? Ανάλυση? WTF? Επίσης να μπορούσε να γίνει και ένας έλεγχος σε ανούσια βίντεο. 

πχ 

Φοβερό content creation. Σε αυτά δεν θα με πείραζε να έβλεπα και κανά δύο διαφημίσεις ανά 5 λεπτά.

Αυτό πάντως με το πατατάκι το βάζει συνέχεια η κόρη μου και λέει ότι την ηρεμεί όταν διαβάζει και το ακούει. :ο

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ας εξετάσουμε λίγο τις επιλογές του χρήστη, σύμφωνα με τη Google:

α) Δεν πληρώνεις για premium συνδρομή, βλέπεις διαφημίσεις κάθε 2 λεπτά και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου.

β) Πληρώνεις μία premium συνδρομή, δεν βλέπεις διαφημίσεις και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου με πιο μεγάλη λεπτομέρεια...

κάτι δεν πάει καλά σε αυτό.

Προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα να πληρώσω, οι δημιουργοί να πάρουν τα χρήματα, η Google να πληρωθεί και να μην μαζεύει τα δεδομένα μου... Μάλλον ζητάω πολλά από μία εταιρεία σαν τη Google...

Το κρίμα σε όλη την υπόθεση είναι ότι οι δημιουργοί, που είναι και ο λόγος που μπαίνει κάποιος youtube, παίρνουν πολύ λίγα χρήματα από τις διαφημίσεις. Τα περισσότερα τα παίρνει η Google, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Ξεχνάς και την περίπτωση όπου αφού παγιωθεί το παραπάνω σχήμα πάμε στο:

α) Δεν πληρώνεις για premium συνδρομή, βλέπεις διαφημίσεις κάθε 1 λεπτό και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου.

β) Πληρώνεις μία premium basic συνδρομή, βλέπεις διαφημίσεις κάθε 5 λεπτά και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου με πιο μεγάλη λεπτομέρεια...

γ) Πληρώνεις μία premium plus συνδρομή, δεν βλέπεις διαφημίσεις και η Google μαζεύει τα δεδομένα σου με ακόμη πιο μεγάλη λεπτομέρεια...

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Tlykog said:

Δεν νομίζω ότι η Google κερδίζει από τον κάθε χρήστη 100€ το μήνα. Αν αυτό ήταν αλήθεια θα έβγαζε κέρδη τρισεκατομμυρίων και όχι δισεκατομμυρίων που βγάζει τώρα. 

Τα έσοδά της (όχι τα κέρδη) ήταν λίγο πάνω από 307 δις το 2023. Τα κέρδη της ήταν περίπου 174δις (μεικτό κέρδος προ φόρων). Μετά φόρων ακόμα λιγότερο.

Οι χρήστες της είναι περίπου 4,3 δις, άρα το μέσο κέρδος ανά χρήστη είναι περίπου 71$ το έτος. Αυτό απέχει πάρα πολύ από το 1200€/έτος που αναφέρεις.

Πηγές:

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/GOOG/alphabet/revenue

https://marketsplash.com/google-statistics/

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα γνώσης και δύναμης που παράγεται από την πληροφορία. Όσα χρήματα και να της δώσεις πάντα θα θέλει να ξέρει για σένα περισσότερα απ' ότι εσύ για εσένα. Η πληροφορία δεν είναι μόνο χρήμα. Εϊναι, κυρίως, δύναμη.

Δεν είναι όλα τα κέρδη άμεσα πχ εκπαίδευση του ai είναι ανεκτίμητης αξίας όπως και όλα τα άλλα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, micos000 είπε

Φοβερό content creation. Σε αυτά δεν θα με πείραζε να έβλεπα και κανά δύο διαφημίσεις ανά 5 λεπτά.

Αυτό πάντως με το πατατάκι το βάζει συνέχεια η κόρη μου και λέει ότι την ηρεμεί όταν διαβάζει και το ακούει. :ο

Βρήκα άπειρα βίντεο με ήχους, ντουζιέρες, βροχές, λευκό θόρυβο που σαφέστατα, χαλαρώνει κάποιους κλπ. Αλλά τεράστια διάρκεια σε μερικα... 

100 ΩΡΕΣ???? 😳

Δημοσ.

Αν ενεργοποιηθούν οι διαφημίσεις τότε όλα αυτά τα βίντεο με χαλαρωτικές μουσικές θα χάσουν το νόημα τους. Έχω φίλο που κάθε βράδυ βάζει τέτοια μεγάλα βίντεο για να μπορεί να κοιμηθεί. Αν κάθε 2-3 λεπτά του πετάει και διαφημίσεις τότε θα πετάξει και αυτός το κινητό από το παράθυρο. :D

• Haha 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Δεν είναι όλα τα κέρδη άμεσα πχ εκπαίδευση του ai είναι ανεκτίμητης αξίας όπως και όλα τα άλλα

Για την εκπαίδευση του ΑΙ φτάνουν και περισσεύουν ακόμα και οι μισοί χρήστες.

Δημοσ.
17 hours ago, cpc464 said:

"Πρακτικά αδύνατη θα μπορούσε να καταστήσει την παράκολουθησή του η επόμενη κίνηση του YouTube"

Fixed

Ειλικρινά έχουν καταντήσει αηδία, να δω πόσο θα επιβιώσουν εάν το κάνουν.

Εάν δεν το κάνουν, τότε είναι που δεν θα επιβιώσουν. Δωρεάν δεν υπάρχει τίποτα. Το θέμα είναι να βρεθεί μια λογική τιμή.

Δημοσ.

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, fwtonio είπε

Θα μπορούσε να ξεκινήσει από εδώ και πέρα.

Και γιατί να πρέπει να πληρώσω εγώ τις υποδομές, ώστε ο κάθε πικραμένος να μπορεί να ανεβάσει δωρεάν σκουπιδοβίντεο.

Όποιος θέλει να ανεβάζει βίντεο πληρώνει... Τόσο απλό...

1. Το ότι εσύ θεωρείς ένα video σκουπίδι δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του. Αλλά ναι για να μην σου πάω εντελώς κοντρα, ένα σεβαστό ποσοστό video είναι ανούσια. 

2. Δεν ενδιαφέρει το youtube για το τι θέλεις να πληρώνεις εσύ. Αλλά πως και με ποιον τρόπο πρέπει να πληρώνεις ώστε να αυξήσει τα κέρδη του. 

Για να μην πάω πάλι εντελώς κόντρα. Θα πω ότι ενδέχεται η τακτική που λες εσύ να είναι πιο κερδοφόρα από την άλλη. Αλλά εκτιμώ ότι δεν θα γίνει αυτό που λες. Ενέχει ρίσκο για την εταιρεία και δύσκολα παίρνουν ρίσκα με σκοπό απώλεια εσόδων. 

Οπως έγραψα και πριν, αυτή η πλατφόρμα χτίστηκε και χτίζεται στο ότι μπορείς να σηκώσεις τζάμπα υλικό αλλά και να δεις τζάμπα υλικό με τίμημα τις διαφημίσεις. Αν ανατρέψει αυτό το μοντέλο, ενδέχεται να μπει σε μπελάδες. 

Πολύ απλά, αν όταν ιδρύθηκε το yt μου ζητούσε συνδρομή για να γραφτώ, τότε δεν θα γραφομουν ποτέ ούτε εγώ ούτε κανένας από όσους ξέρω. Τώρα τι λες να γίνει αμα έρθει και μου πει κάτσε πλήρωνε για να ανεβάζεις βίντεο ; Απλά όχι μόνο δεν θα πληρώσω αλλά παίζει να κάνω και delete το υλικο μου και να φύγω. 

Έχει βολευτεί με το τωρινό σύστημα το youtube και δεν το αλλάζει. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, cpc464 είπε

Ειλικρινά έχουν καταντήσει αηδία, να δω πόσο θα επιβιώσουν εάν το κάνουν.

19 ώρες πριν, kinitos είπε

Πόσο χαίρομαι όταν κολλημένο μυαλό σκέφτεται να μην σε αφήνει να κάνεις παράκαμψη με τίποτα.

Βάζεις βίντεο μισή ώρα βλέπεις ανά 2 λεπτά 2 διαφιμησεις και αν καταφέρει να μην γίνεται παράκαμψη θα βλέπεις 2 ώρες διαφιμησεις και 10 λεπτά βίντεο.

Και μακάρι τότε να βγει ο επόμενος παίκτης να χαθεί ο προηγούμενος youtube και να κλείσει.

Παλιά θα λέγαμε ονειροπόλος αλλά πλέον όλο και κάτι γίνεται και χάνεται ο παλιός που μετά κλαίει

Τα ίδια λέγανε εδώ οι ειδικοί του insomnia όταν το Netflix έβαλε περιορισμούς στο account sharing, "θα υπάρξει έξοδος χρηστών", "θα κλείσουν" κλπ, τελικά οι όποιοι χρήστες έφυγαν ήταν πολλοί λιγότεροι από αυτούς που αναγκάστηκαν να αγοράσουν τη δική τους συνδρομή.

Προσωπικά απορώ γιατί εκεί στο YouTube άργησαν τόσο (από τότε που έβαλαν στο "στόχαστρο" τα adblockers), δηλαδή τόσο καιρό να λέει η ιστοσελίδα του youtube "εδώ το βίντεο της διαφήμισης και εδώ το βίντεο που θες" (που σημαίνει ότι μπορείς να διαλέξεις να μην δεις το βίντεο της διαφήμισης με ένα απλό extension) αντί να τα κάνουν merge σε ένα αρχείο server-side και να μην μπορεί να παρακαμφθεί αυτόματα (σημ: το merge αρχείων βίντεο είναι πανεύκολο υπολογιστικά γιατί τα αρχεία βίντεο είναι μια σειρά από ανεξάρτητα GOPs, δεν απαιτείται re-encoding).

19 ώρες πριν, Saggitaro είπε

Γιατί ντε και καλά πρέπει να παίξει η διαφήμιση με τον τρόπο που θέλει το Youtube;

Γιατί η Google πληρώνει το ρεύμα που καίνε οι servers των datacenter του YouTube. Οκ, μπορείς να παίξεις client-side με διάφορα extensions αλλά μέχρι εκεί που σε αφήνει η δομή του website και το περιεχομένου που αυτό σερβίρει. Και ποιος ορίζει τη δομή του website και του περιεχομένου που αυτό σερβίρει; Ο server.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Γιατί η Google πληρώνει το ρεύμα που καίνε οι servers των datacenter του YouTube. Οκ, μπορείς να παίξεις client-side με διάφορα extensions αλλά μέχρι εκεί που σε αφήνει η δομή του website και το περιεχομένου που αυτό σερβίρει. Και ποιος ορίζει τη δομή του website και του περιεχομένου που αυτό σερβίρει; Ο server.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ.Ο προβληματισμός μου δεν έγκειται στο γιατί το YouTube βάζει διαφημίσεις γενικά.Αλλά γιατί θέλει να τις βάλει με ένα τρόπο αρκετά ενοχλητικό για το χρήστη ενώ μπορεί να το κάνει με διάφορες εναλλακτικές.Κι εναλλακτικές που όχι μόνο δε θα ενοχλούν το χρήστη αλλά θα επιτρέπει και στο YouTube να "σπαμαρει" διαφημίσεις αβερτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...