Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 minutes ago, Arkin said:

12 πληρωνω για cosmote tv cinema pack και βλεπουμε 3 σπιτια ταυτοχρονα εχει και το replay tv και γενικα ταινιες σειρες ντοκιμαντερ οτι θες. Τι 10 ευρω το youtube θα τρελαθουμε τελειως δηλαδη με αυτους. 1-2 ευρω max ισως να αξιζει και εκει παιζετε. Μηδεν παραγωγη η google σε τιποτα θελει με την δουλεια αυτων που κανουν τα βιντεο να πουλησει συνδρομη. Ποσο πιο τραγικο δηλαδη ολο αυτο? Την ιδια στιγμη μας κατακλεβει και τα δεδομενα μας καθημερινα τα οποια μοσχοπουλαει πολλα δις σε τριτους. 

Ευτυχώς έχουμε και ανθρώπους σαν κι εσένα να μας βγάζουν τα κόστοι και τα κέρδη των εταιριών. Τώρα που είπες ότι αξίζει μαξ 1-2€ θα το κόψω. Δεν είναι πράγματα αυτά να μας κατακλέβουν.

Πέρα από την πλάκα όμως, στο κόστος της συνδρομής είναι και η πληρωμή δημιουργών που βγάζουν πολύ περισσότερα λεφτά από 1 view από premium user versus 1 view με κάποιον που είδε ads. Επίσης το youtube δεν έχει ανακοινώσει ποτέ κέρδη και είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί ακόμα με ζημία και να είναι τώρα σε εποχή που να θέλουν να ξεκινήσουν να βγάζουν κάποιο κέρδος εξού και η συνδρομή, εξού και αυτή η τρέλα για τα ads. Αν πραγματικά είχε κέρδη, θα τα ανακοίνωνε στους μετόχους και τους επενδυτές. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να λειτουργεί ακόμα υπό ζημία όπως έκανε και το spotify για πάρα πολλά χρόνια και όπως κάνουν πολλές εταιρίες μέχρι να καταφέρουν να έχουν ένα σωστό μοντέλο για πληρωμές.

Είναι πολύ αστείο που πολλοί νομίζουν ότι το youtube δεν έχει αστρονομικά λειτουργικά κόστοι. Με μια γρήγορη αναζήτηση, τα public videos αυτή την στιγμή στο youtube ανέρχονται στα 14 ΔΙΣ (ναι, δις!). Κάθε μέρα ανεβαίνουν περίπου 4 εκ. βίντεο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο να γίνεται συντήρηση σε υποδομές τέτοιου μεγέθους.

• Like 2
  • Haha 1
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι και το premium θα αποκτήσει διάφορα tiers όπως το Netflix/Disney plus

Θες λιγότερες διαφημίσεις; 5 ευρώ 

Ακόμα λιγότερες; 8 ευρώ 

ΚΑΘΟΛΟΥ; 15 ευρώ

Ublock, sponsorblock και θείος από Αργεντινή μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 

Κρίμα να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική. Είναι μονοπώλιο και κάνει ο,τι θέλει. 

Επεξ/σία από αποστόλης
  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, fwtonio είπε

Το YT έχει αντιστρέψει την λογική.

Κανονικά αυτοί που ανεβάζουν βίντεο θα έπρεπε να πληρώνουν συνδρομή.

Ίσως αυτό να είναι το επόμενο του βήμα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Volga είπε

το β ειναι λάθος. ορίστε η διόρθωση -> Πληρώνεις μία premium συνδρομή, και συνεχίζεις να βλέπεις διαφημίσεις γιατί πλέον οι content creators σου πουλάνε προϊόντα ανάμεσα σε αυτά που θες να δεις

10 ώρες πριν, zodiacskipper είπε

Στους "ενθούσιαστς" όπως τους βάφτισαν. Δηλαδή σε κάτι πιτσιρικάδες (κι όχι μόνο) που τρέχουν να δώσουν χιλιάρικα (του μπαμπάκα τους) για να πάρουν την πιο "μεγάλη γκλαμουριά" που κυκλοφόρησε χθες... 

Δυστυχώς ξέρω πιτσιρικά που έδωσε προ μηνός 1200 € για αγορά iphone και μετά βγήκε στο παρακάλι στους φίλους τους για να τον δανείσουν φράγκα για να βάλει μονάδες και data στο κινητό του. 

3 ώρες πριν, Volga είπε

το β ειναι λάθος. ορίστε η διόρθωση -> Πληρώνεις μία premium συνδρομή, και συνεχίζεις να βλέπεις διαφημίσεις γιατί πλέον οι content creators σου πουλάνε προϊόντα ανάμεσα σε αυτά που θες να δεις

10 ώρες πριν, zodiacskipper είπε

Στους "ενθούσιαστς" όπως τους βάφτισαν. Δηλαδή σε κάτι πιτσιρικάδες (κι όχι μόνο) που τρέχουν να δώσουν χιλιάρικα (του μπαμπάκα τους) για να πάρουν την πιο "μεγάλη γκλαμουριά" που κυκλοφόρησε χθες... 

Δυστυχώς ξέρω πιτσιρικά που έδωσε προ μηνός 1200 € για αγορά iphone και μετά βγήκε στο παρακάλι στους φίλους τους για να τον δανείσουν φράγκα για να βάλει μονάδες και data στο κινητό του. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Είναι πολύ αστείο που πολλοί νομίζουν ότι το youtube δεν έχει αστρονομικά λειτουργικά κόστοι. Με μια γρήγορη αναζήτηση, τα public videos αυτή την στιγμή στο youtube ανέρχονται στα 14 ΔΙΣ (ναι, δις!). Κάθε μέρα ανεβαίνουν περίπου 4 εκ. βίντεο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο να γίνεται συντήρηση σε υποδομές τέτοιου μεγέθους.

Και γιατί να πρέπει να πληρώσω εγώ τις υποδομές, ώστε ο κάθε πικραμένος να μπορεί να ανεβάσει δωρεάν σκουπιδοβίντεο;

Θα μπορούσε, όπως και στα cloud drives, να έχει αρχικά δωρεάν χώρο για 10-20 GB και μετά πλερώ.

Όποιος θέλει να ανεβάζει βίντεο πληρώνει... Τόσο απλό...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Volga είπε

11 ώρες πριν, zodiacskipper είπε

Δυστυχώς ξέρω πιτσιρικά που έδωσε προ μηνός 1200 € για αγορά iphone και μετά βγήκε στο παρακάλι στους φίλους τους για να τον δανείσουν φράγκα για να βάλει μονάδες και data στο κινητό του

Επεξ/σία από Gk2016
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα να εφαρμοζοταν με το που ξεκίνησε το youtube. Τώρα άμα γίνει ενέχει μεγάλο ρίσκο. Στο yt είναι γραμμένοι δις κόσμος με ελάχιστους από αυτούς να είναι τακτικοί youtubers και να σηκώνουν υλικό από το οποίο έχουν και επισκεψιμοτητα και έσοδα. Το yt γιγαντωθηκε με την λογική ότι επειδή είναι τζάμπα θα γραφτώ να σηκώσω ότι βίντεο θέλω, απέκτησε μία τεράστια βάση χρηστών από αυτό το υλικό. 

Θα μπορούσε να ξεκινήσει από εδώ και πέρα.

Και γιατί να πρέπει να πληρώσω εγώ τις υποδομές, ώστε ο κάθε πικραμένος να μπορεί να ανεβάσει δωρεάν σκουπιδοβίντεο.

Όποιος θέλει να ανεβάζει βίντεο πληρώνει... Τόσο απλό...

Επεξ/σία από fwtonio
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, crispy_mummy είπε

Να δω πόσο ακόμα μέχρι να βάλει DRM και το YouTube σα το Netflix και το Spotify.

Σπάει εύκολα.  Και ΑΝ και ΟΤΑΝ βάλουν DRM, όλο και κάποιο σχετικό πρόσθετο θα εμφανιστεί. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Black Demis είπε

καθώς τα κύρια έσοδα της google ειναι απο συλλογη επεξεργασια και αξιοποίηση δεδομένον για διαφημιστικούς σκοπούς για εκπαίδευση αι κλπ πρακτικά για να μην συλλέγει δεδομένα και να έχει ολα ξεκλείδωτα θα πρεπει να σου βαράει μια συντρομη τυπου 100 ευρω και βαλε το μηνα για να μην μπει μεσα (και παλι θα μπαίνει σε σχεση με πριν)

Δεν νομίζω ότι η Google κερδίζει από τον κάθε χρήστη 100€ το μήνα. Αν αυτό ήταν αλήθεια θα έβγαζε κέρδη τρισεκατομμυρίων και όχι δισεκατομμυρίων που βγάζει τώρα. 

Τα έσοδά της (όχι τα κέρδη) ήταν λίγο πάνω από 307 δις το 2023. Τα κέρδη της ήταν περίπου 174δις (μεικτό κέρδος προ φόρων). Μετά φόρων ακόμα λιγότερο.

Οι χρήστες της είναι περίπου 4,3 δις, άρα το μέσο κέρδος ανά χρήστη είναι περίπου 71$ το έτος. Αυτό απέχει πάρα πολύ από το 1200€/έτος που αναφέρεις.

Πηγές:

https://www.macrotrends.net/stocks/charts/GOOG/alphabet/revenue

https://marketsplash.com/google-statistics/

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα γνώσης και δύναμης που παράγεται από την πληροφορία. Όσα χρήματα και να της δώσεις πάντα θα θέλει να ξέρει για σένα περισσότερα απ' ότι εσύ για εσένα. Η πληροφορία δεν είναι μόνο χρήμα. Εϊναι, κυρίως, δύναμη.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Gk2016 είπε

Σπάει εύκολα.  Και ΑΝ και ΟΤΑΝ βάλουν DRM, όλο και κάποιο σχετικό πρόσθετο θα εμφανιστεί. 

Αν γίνεται χρήση DRM και οι διαφημίσεις γίνονται embed μέσα στο ίδιο stream μαζί με το βίντεο όπως στο Spotify θα είναι αδύνατον να τις παρακάμψεις. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας adblocker σε αυτή την περίπτωση είναι στη θέση της διαφήμισης να εμφανίζει απλά μία μαύρη οθόνη χωρίς ήχο έως ότου η διαφήμιση τελειώσει. Από το να βλέπω διαφημίσεις βέβαια θα το προτιμούσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή βαριέμαι να διαβάζω όλα τα σχόλια … Κάντε μια Αργεντινή να ησυχάσετε… Ούτε καφές δεν είναι Η αξία 

Επεξ/σία από kostasfalcon
Δημοσ.
1 ώρα πριν, UltimaGriever είπε

6 άτομα μοιραζόμαστε το premium family με 12,99 το μήνα. Ακούμε και φουλ μουσική στο YT Music οπότε γλυτώνουμε συνδρομές στο spotify η  στο Apple Music. 2,2 ευρώ τον μήνα ανα άτομο. Μιλάμε για τελείως γελοίο ποσό για να σκεφτούμε εναλλακτικές με ad blockers και revanced. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παιδεύεστε.

Και αν δεν εχω φιλους;

• Haha 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Το yt κατάντησε χειρότερο και από το star. Είχα κάτσει μια Ανοιξιάτικη Κυριακή μεσημέρι (με την θερινή ώρα) να δω στο κανάλι την ταινία "Λόρενς της Αραβίας" (3 ώρες και 47 λεπτά). Όταν τελείωσε η ταινία είχε βραδιάσει, ενδιάμεσα είχα φάει μεσημεριανό, απογευματινό, πατατάκια και κριτσίνια, ήπια κι εγώ δεν ξέρω πόσο νερό, ένα αναψυκτικό και δύο καφέδες και πήγα τρεις φορές τουαλέτα, (δύο ψιλό και μία χοντρό).

Βασικά, ανάμεσα στα διαλλείματα για διαφημίσεις του Star προλαβαίνεις να πας και στο εστιατόριο να φας με την οικογένεια. Μόλις γυρίζεις, ξεντύνεσαι, κάθεσαι και λίγο στον καναπέ και περιμένεις 2-3 λεπτά να τελειώσουν....

29 λεπτά πριν, Dantε είπε

Και αν δεν εχω φιλους;

Βγες και λίγο έξω... Όλη μέρα στο youtube...

• Haha 4
Δημοσ.

α) Θεωρώ βλακεία το youtube δεν έχει και μία συνδρομή adsfree με πχ 2€ / μήνα. Πιστεύω οτί οι περισσότεροι θα τη παίρναμε και θα ξενοιάζαμε. Αλλά αυτή εκεί, κόλλημα με το youtube music μπας και χτυπήσει το spotify. Δεν θέλουμε youtube music κυρά μου.

β) Είναι αστείο αν κάποιος εδώ μέσα (σε ένα τεχνολογικό φόρουμ) δεν μπορεί να καταλάβει τους πόρους που χρειάζεται το youtube και τι κόστη έχουν. Σε αυτή την περίπτωση όμως, πιστέυω θα έπρεπε να εξετάσει κάποιους άλλους τρόπους για να μην μπαίνει μέσα. Πχ στους δωρεάν uploaders ένα όριο σε αριθμό βίντεο? Διάρκεια? Ανάλυση? WTF? Επίσης να μπορούσε να γίνει και ένας έλεγχος σε ανούσια βίντεο. 

πχ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...