Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα ανάμεσα σε αγορά/ενοικίαση ακινήτου

Vigilantius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, gairf είπε

Αν γεια σου, αυτό που λες είναι, αλλά τι να το κάνεις άμα στην άκρη δεν υπάρχει μία;

Αν και είμαστε off topic, υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά "μπροστάντζα" ή και δε θέλουν, γιατί είναι μαξιλαράκι ασφαλείας. Για αυτό και έχουμε στην Ελλάδα 4 αυτοκίνητα ανά οικογένεια. Λόγω του δανεισμού. Για τον ίδιο λόγο που μέχρι το 2008 όλοι παίρνανε από την τράπεζα στεγαστικά δάνεια για το 100% της αξίας του ακινήτου, ενώ πολλές φορές παίρνανε και "καπάκι" επισκευαστικό ως bonus

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Vigilantius είπε

Σίγουρα οι γονείς μας ήταν πιο ολιγαρκείς. Από την άλλη, είναι και τι αντικείμενα έχει ο καθένας. Ας πούμε εγώ έχω έναν τεράστιο όγκο βιβλίων και επιστημονικών συγγραμμάτων τα οποία δεν έχω εξοχικό να τα μετακομίσω και ήδη έχω αρχίσει να "αραιώνω", χωρίς να το θέλω..

ήταν ολιγαρκείς πολύ σωστά... και επειδή βγαίνουμε μετά από μια δεκαετία κρίσης με ΑΕΠ στα ταρταρα ναι θα πρέπει να βάλεις και εσύ νερό στο κρασί σου... δείχνεις λίγο να κοιτάς "αφ υψηλού" ενώ αναγνωρίζεις και εσύ ο ίδιος ότι δε σου βγαίνουν τα κουκιά. ..

αν και η οικοδομή έχει αρχίσει και δουλεύει φουλ μην περιμένεις διόρθωση τιμών ειδικά σε νεόδμητα. Αυτά θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν καθώς όλη η Ελλάδα θέλει από ένα διαμέρισμα στην Αθήνα συν τον τουρισμό που γλυκοκοιταει κατά δω να επενδυσει το ολλανδογερμανικο εφαπαξ (συνταξιουχοι αλλοδαποι) συν τους επενδυτές που λοξοκοιταζουν μια επένδυση εδώ καθώς η Αθήνα έχει γινει παγκόσμιος προορισμός.

Μπορείς ωστόσο να ελπίζεις σε διόρθωση τιμών τουλάχιστον στα παλιά σπίτια όσον αφορά τα ενοίκια και τις τιμές αγοράς. Αν υπάρξει προσφορά νέων κατοικιών σίγουρα θα πέσουν για να γίνουν πιο ελκυστικά 

Επεξ/σία από salss
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, salss είπε

ήταν ολιγαρκείς πολύ σωστά... και επειδή βγαίνουμε μετά από μια δεκαετία κρίσης με ΑΕΠ στα ταρταρα ναι θα πρέπει να βάλεις και εσύ νερό στο κρασί σου... δείχνεις λίγο να κοιτάς "αφ υψηλού" ενώ αναγνωρίζεις και εσύ ο ίδιος ότι δε σου βγαίνουν τα κουκιά. ..

αν και η οικοδομή έχει αρχίσει και δουλεύει φουλ μην περιμένεις διόρθωση τιμών ειδικά σε νεόδμητα. Αυτά θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν καθώς όλη η Ελλάδα θέλει από ένα διαμέρισμα στην Αθήνα συν τον τουρισμό που γλυκοκοιταει κατά δω να επενδυσει το ολλανδογερμανικο εφαπαξ (συνταξιουχοι αλλοδαποι) συν τους επενδυτές που λοξοκοιταζουν μια επένδυση εδώ καθώς η Αθήνα έχει γινει παγκόσμιος προορισμός.

Μπορείς ωστόσο να ελπίζεις σε διόρθωση τιμών τουλάχιστον στα παλιά σπίτια όσον αφορά τα ενοίκια και τις τιμές αγοράς. Αν υπάρξει προσφορά νέων κατοικιών σίγουρα θα πέσουν για να γίνουν πιο ελκυστικά 

Τα κουκιά για υψηλό ενοίκιο μια χαρά μου βγαίνουν. Βέβαια θα μου πεις, αν μετά την τριετία σου πει από 1000 στο πάω 1300, τι θα κάνω; Το θέμα είναι αν αξίζει να φύγω από ένα σπίτι που με καλύπτει οριακά και με αρκετές παραχωρήσεις και να πάω να δώσω διπλάσιο ενοίκιο. Αν αξίζει δηλαδή, ακόμη και αν μπορώ να τα δώσω..

5 λεπτά πριν, Vigilantius είπε

Τα κουκιά για υψηλό ενοίκιο μια χαρά μου βγαίνουν. Βέβαια θα μου πεις, αν μετά την τριετία σου πει από 1000 στο πάω 1300, τι θα κάνω; Το θέμα είναι αν αξίζει να φύγω από ένα σπίτι που με καλύπτει οριακά και με αρκετές παραχωρήσεις και να πάω να δώσω διπλάσιο ενοίκιο. Αν αξίζει δηλαδή, ακόμη και αν μπορώ να τα δώσω..

εντελώς πληροφοριακά Γαλάτσι σπίτι 65τμ 1979 σε τρίτο όροφο νοικιαστηκε 660€ χωρίς ίχνος ανακαίνισης.

Το αυτό δώμα σε ταρατσα με τουαλέτα μπάνιο ίδιας χρονιάς 250€ χωρίς παρκινγκ εννοείται... μια χαρά σε κόβω στα τμ με παρκινγκ και κατασκευή του 2005

• Like 2
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, salss είπε

εντελώς πληροφοριακά Γαλάτσι σπίτι 65τμ 1979 σε τρίτο όροφο νοικιαστηκε 660€ χωρίς ίχνος ανακαίνισης.

Το αυτό δώμα σε ταρατσα με τουαλέτα μπάνιο ίδιας χρονιάς 250€ χωρίς παρκινγκ εννοείται... μια χαρά σε κόβω στα τμ με παρκινγκ και κατασκευή του 2005

Πραγματικά απίστευτο. Και δε διαβλέπω καμία προοπτική διόρθωσης.

• Like 1

2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Τσέκαρε και το πρόγραμμα " Σπίτι μου 2" το οποίο αφορά ζευγάρια μέχρι 50. Το προηγούμενο αφορούσε μέχρι 39 ετών ζευγάρια.

τα εισοδηματικα κριτηρια ειναι πολυ χαμηλα.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Bitbit είπε

αν είναι να επιδοτούμε και αυτούς που έχουν εισόδημα >50,000€ ζήτω που καήκαμε. Όχι πως δε τους έχω ικανους.

Συμφωνώ απολυτα. Αν ήξερες ομως πόσοι επιδοτούνται με εισόδημα όχι απλώς άνω των 50, αλλά και άνω των 500 χιλιάδων...Επίσης τα κριτήρια είναι τελείως μονομερή. Γνωρίζω φίλο ελεύθερο επαγγελματία που δήλωνε 9 χιλιάρικα εισόδημα, είχε καταθέσεις περί τα 300 χιλιάρικα, 3 ακίνητα στην κατοχή του και έπαιρνε market pass και λοιπά voucher..

Επεξ/σία από Vigilantius
  • Like 1

2 minutes ago, Vigilantius said:

Συμφωνώ απολυτα. Αν ήξερες ομως πόσοι επιδοτούνται με εισόδημα όχι απλώς άνω των 50, αλλά και άνω των 500 χιλιάδων...Επίσης τα κριτήρια είναι τελείως μονομερή. Γνωρίζω φίλο ελεύθερο επαγγελματία που δήλωνε 9 χιλιάρικα εισόδημα, είχε καταθέσεις περί τα 300 χιλιάρικα, 3 ακίνητα στην κατοχή του και έπαιρνε market pass και λοιπά voucher..

αν έβγαζες >500,000€ τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσες να επιδοτηθείς. 

• Like 1
  • Haha 1

Εχω παθει ενα σοκ, το ομολογω.

Εχω φυγει εδω και καποια χρονια απο Ελλαδα και ειχα αφησει τα ενοικια καπως πιο λογικα.

Αυτη την στιγμη πληρωνω ενοικιο σε μεγαλη γερμανικη πολη σε πολυ καλο προαστιο 1060 Ευρω για σπιτι 95 τ.μ + Ρευμα + τηλεφωνο.

10 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Εχω παθει ενα σοκ, το ομολογω.

Εχω φυγει εδω και καποια χρονια απο Ελλαδα και ειχα αφησει τα ενοικια καπως πιο λογικα.

Αυτη την στιγμη πληρωνω ενοικιο σε μεγαλη γερμανικη πολη σε πολυ καλο προαστιο 1060 Ευρω για σπιτι 95 τ.μ + Ρευμα + τηλεφωνο.

Είναι αλήθεια ότι έχουν ξεφύγει τα ενοίκια στην Ελλάδα. Αλλά όπως είπες, μένεις σε προάστιο. Εκτιμώ ότι μέσα στο Μόναχο ας πούμε, δε θα βρεις 95 τμ σπίτι με 1060 ευρώ...

• Like 1

10 hours ago, Vigilantius said:

Γι'αυτό βγήκαν στα κάγκελα όλοι οι ΕΕ με το νέο φορολογικό!

Αλλά σίγουρα κάποιοι πάλι θα βρουν τρόπο να συνεχίσουν να φαίνονται ως αναξιοπαθούντες και να εισπράττουν επιδόματα!

• Like 1

5 λεπτά πριν, Vigilantius είπε

Είναι αλήθεια ότι έχουν ξεφύγει τα ενοίκια στην Ελλάδα. Αλλά όπως είπες, μένεις σε προάστιο. Εκτιμώ ότι μέσα στο Μόναχο ας πούμε, δε θα βρεις 95 τμ σπίτι με 1060 ευρώ...

Φρανκφουρτη, δεν απεχει και πολυ απο τις τιμες του Μοναχου, ειναι βεβαια καπως καλυτερα.

(Εμενα παλιοτερα Μοναχο, ειναι οντως απανθρωπες οι τιμες)

• Like 1

2 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Φρανκφουρτη, δεν απεχει και πολυ απο τις τιμες του Μοναχου, ειναι βεβαια καπως καλυτερα.

(Εμενα παλιοτερα Μοναχο, ειναι οντως απανθρωπες οι τιμες)

Σε ποιο προάστιο της Φρανκφούρτης δίνεις τόσα χρήματα το 2024 για ενοίκιο 95τμ; Επίσης είναι Kaltmiete; Τελείως πληροφοριακά

15 ώρες πριν, CorsarioJoao είπε

Μάλιστα, εύχομαι να απολαύσεις την ποιότητα ζωής στα 70 τότε!

Καλή τύχη με τον προβληματισμό σου.

Υπάρχει και το θέμα της remote εργασίας. Επειδή η remote εργασία σημαίνει ιδιωτικός τομέας, είναι δύσκολο να σηκωθείς να πας σε νησί και να φυγεις απο την Αθήνα. Δε ξέρεις αν θα συνεχίσεις να εργάζεσαι εκεί, αν θα αλλάξουν οι συνθήκες, αν αλλάξεις έργο και ο πελάτης σε θέλει 2 φορές on-site κλπ. Οπότε το να πάρεις την απόφαση να φύγεις τελείως είναι πολύ μεγάλο βήμα στο κενό. Πιο λογικό βήμα σε περίπτωση fully remote και εφόσον τους αρέσει σαν ιδέα, είναι η μετεγκατάσταση εκτός Αθήνας αλλά σε απόσταση που αν αλλάξουν τα πράγματα φτάνεται με ένα long commute (<100χλμ)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...