Vigilantius Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Καλημέρα σε όλους και όλες και καλή δύναμη με τη ζέστη. Είμαστε ένα ζευγάρι 40 ετών με ένα παιδάκι και βρισκόμαστε σε αναζήτηση ακινήτου για να στεγάσει τις αυξημένες μας πλέον ανάγκες. Αυτή τη στιγμή μένουμε σε ένα μικρό τριάρι του 2005, το οποίο δε μας καλύπτει πλέον. Το μόνο καλό, είναι το λογικό για την εποχή μίσθωμα. Το θέμα είναι το εξής. Παρότι μισθολογικά είμαστε σε καλούτσικα για την εποχή επίπεδα (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα περί τα 50.000 ευρώ), κάποια θέματα υγείας αλλά και το ιδιωτικό σχολείο του μικρού δε μας έχουν επιτρέψει να αποταμιεύσουμε κάποιο ποσό που θα μας ξεκλείδωνε ένα δάνειο για το σπίτι που φανταζόμασταν. Εκτός αυτού, με τις τιμές των ακινήτων, ένα τεσσάρι σχετικά νεόδμητο όπως το φανταζόμαστε στην περιοχή που θέλουμε, ξεπερνά τις 300.000 στην καλύτερη. Συνεπώς, ακόμη και στην περίπτωση έγκρισης δανείου (η οποία είναι αδύνατη με τα παρόντα δεδομένα), μιλάμε για ένα τρομακτικό κόστος δανεισμού με υπέρογκη δόση για πολλά χρόνια. Μπαίνουμε λοιπόν στο δίλημμα: Κινούμαστε για αγορά ενός αρκετά παλαιότερου ακινήτου, το οποίο όμως θα μας πάρει πολλά χρόνια να μπορέσουμε να μαζέψουμε χρήματα να ανακαινίσουμε, ή προσπαθούμε να παζαρέψουμε μία τιμή κοντά στα 1000 ευρώ για ένα διαμέρισμα "του κουτιού" με ενοίκιο, 'οπως δηλαδή το φανταζόμαστε και χωρίς να δεσμευτούμε για 35 χρόνια και όντες πιο ευέλικτοι σε περίπτωση παραγόντων όπως σπουδές του παιδιού στην επαρχία ή εξωτερικό αργότερα; Σημειώνεται ότι σε δύο χρόνια ο μικρός θα παέι σε δημόσιο σχολείο οπότε θα φύγει ο βραχνάς των διδάκτρων. Και πάλι όμως, για να μαζευτεί ποσό για αγορά, θα πρέπει να χάσουμε τα καλύτερά μας χρόνια για να πάρουμε ένα ακίνητο στα 50φεύγα μας. Ξέρω ότι 1000 ευρώ για ενοίκιο ίσως ακούγεται εξωφρενικό, αλλά δε θέλουμε να πάμε σε ένα σπίτι πολύ παλιότερο ακόμα και από αυτό που μένουμε τώρα, απλώς για να είναι δικό μας. Υπόψη ότι υπάρχει ένα ακίνητο το οποίο θα μείνει στο παιδί στο μέλλον (είναι στο όνομά του), απλώς αυτή τη στιγμή μένουν τα πεθερικά μέσα και δεν παίζει το ενδεχόμενο να φύγουν. Θα ήθελα τις απόψεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ! 1
Dinos1973 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 20 minutes ago, Vigilantius said: Καλημέρα σε όλους και όλες και καλή δύναμη με τη ζέστη. Είμαστε ένα ζευγάρι 40 ετών με ένα παιδάκι και βρισκόμαστε σε αναζήτηση ακινήτου για να στεγάσει τις αυξημένες μας πλέον ανάγκες. Αυτή τη στιγμή μένουμε σε ένα μικρό τριάρι του 2005, το οποίο δε μας καλύπτει πλέον. Το μόνο καλό, είναι το λογικό για την εποχή μίσθωμα. Το θέμα είναι το εξής. Παρότι μισθολογικά είμαστε σε καλούτσικα για την εποχή επίπεδα (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα περί τα 50.000 ευρώ), κάποια θέματα υγείας αλλά και το ιδιωτικό σχολείο του μικρού δε μας έχουν επιτρέψει να αποταμιεύσουμε κάποιο ποσό που θα μας ξεκλείδωνε ένα δάνειο για το σπίτι που φανταζόμασταν. Εκτός αυτού, με τις τιμές των ακινήτων, ένα τεσσάρι σχετικά νεόδμητο όπως το φανταζόμαστε στην περιοχή που θέλουμε, ξεπερνά τις 300.000 στην καλύτερη. Συνεπώς, ακόμη και στην περίπτωση έγκρισης δανείου (η οποία είναι αδύνατη με τα παρόντα δεδομένα), μιλάμε για ένα τρομακτικό κόστος δανεισμού με υπέρογκη δόση για πολλά χρόνια. Μπαίνουμε λοιπόν στο δίλημμα: Κινούμαστε για αγορά ενός αρκετά παλαιότερου ακινήτου, το οποίο όμως θα μας πάρει πολλά χρόνια να μπορέσουμε να μαζέψουμε χρήματα να ανακαινίσουμε, ή προσπαθούμε να παζαρέψουμε μία τιμή κοντά στα 1000 ευρώ για ένα διαμέρισμα "του κουτιού" με ενοίκιο, 'οπως δηλαδή το φανταζόμαστε και χωρίς να δεσμευτούμε για 35 χρόνια και όντες πιο ευέλικτοι σε περίπτωση παραγόντων όπως σπουδές του παιδιού στην επαρχία ή εξωτερικό αργότερα; Σημειώνεται ότι σε δύο χρόνια ο μικρός θα παέι σε δημόσιο σχολείο οπότε θα φύγει ο βραχνάς των διδάκτρων. Και πάλι όμως, για να μαζευτεί ποσό για αγορά, θα πρέπει να χάσουμε τα καλύτερά μας χρόνια για να πάρουμε ένα ακίνητο στα 50φεύγα μας. Ξέρω ότι 1000 ευρώ για ενοίκιο ίσως ακούγεται εξωφρενικό, αλλά δε θέλουμε να πάμε σε ένα σπίτι πολύ παλιότερο ακόμα και από αυτό που μένουμε τώρα, απλώς για να είναι δικό μας. Υπόψη ότι υπάρχει ένα ακίνητο το οποίο θα μείνει στο παιδί στο μέλλον (είναι στο όνομά του), απλώς αυτή τη στιγμή μένουν τα πεθερικά μέσα και δεν παίζει το ενδεχόμενο να φύγουν. Θα ήθελα τις απόψεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ! Συγνώμη αλλά και η αγορά και το ενοίκιο στα €1000 είναι λάθος σκέψη. Εάν το πρόβλημα υγείας είναι τέτοιο το οποίο θα δημιουργήσει πιθανόν μελλοντικά έξοδα, και το ιδιωτικό είναι ανάγκη λόγο άλλων θεμάτων, τότε ΜΕΝΕΤΕ εκεί που είσαστε και κάνετε οικονομίες οι οποίες μελλοντικά θα σας δώσουν την δυνατότητα για καλύτερη επιλογή! οποιαδήποτε άλλη επιλογή απο τις προαναφερθείτε είναι μεγάλο ρίσκο! 3
Vigilantius Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Συγνώμη αλλά και η αγορά και το ενοίκιο στα €1000 είναι λάθος σκέψη. Εάν το πρόβλημα υγείας είναι τέτοιο το οποίο θα δημιουργήσει πιθανόν μελλοντικά έξοδα, και το ιδιωτικό είναι ανάγκη λόγο άλλων θεμάτων, τότε ΜΕΝΕΤΕ εκεί που είσαστε και κάνετε οικονομίες οι οποίες μελλοντικά θα σας δώσουν την δυνατότητα για καλύτερη επιλογή! οποιαδήποτε άλλη επιλογή απο τις προαναφερθείτε είναι μεγάλο ρίσκο! ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το ιδιωτικό σχολείο δεν είναι αναγκαιότητα και θα σταματήσει μετά από σκέψη και χωρίς τον οικονομικό παράγοντα στις βασικές αιτίες. Για θέματα υγείας υπάρχει πλέον ιδιωτική ασφάλεια. Βέβαια κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με τον Παντοδύναμο. Τα 1000 ευρώ είναι ανώτατο ταβάνι, έχω καταφέρει να παζαρέψω και προς τα 900 σε κάποιες περιπτώσεις ακινήτων. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέτε, όμως αν ένα σπίτι δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες σου, δεν είναι μεγάλη παραχώρηση; Δηλαδή να κάτσω στα 40 μου σε ένα σπίτι που δεν με βολεύευ και να μαζέψω χρήματα για να αγοράσω ακίνητο στα 55 μου;🙄 Επεξ/σία 13 Ιουνίου από Vigilantius 1
vamvakoolas Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Εγω δε θα πω τι θα κανεις γιατι χρειαζονται ακομα δεκαδες πληροφοριες κατα τη γνωμη μου. Το δανειο ειναι μια δεσμευση συνηθως για δεκαετιες οποτε αν εισαστε ιδιωτικο τομεα ειναι λιγο ρισκο. Θελει επισης πολυ μελετη για επιτοκια αλλα κυριως για την ευρεση της καταλληλης κατοικιας στη σωστη τιμη. Απο την αλλη, το ενοικιο τα επομενα χρονια μονο ανοδο θα εχει αλλα απο τη μια μπορειτε να διαπραγματευεστε ή ακομα και να αλλαξετε κατοικια (στην ιδια γειτονια λογω παιδιου/σχολειου) αλλα απο την αλλη ειστε λιγο ερμαιο ιδιοκτητη ιδιως μετα τη τριετια. Γενικα παντως ειναι σημειο καμπης: αν ειναι για δανειο πρεπει να το αποφασισετε σε αυτη την ηλικια. Εγω παντως αν επελεγα:ενοικιο μεχρι να ερθει στα χερια σας η οικογενειακη κατοικια λογω κληρονομιας και αν μαζευα καποια χρηματα θα τα εσπρωχνα στην ανακαινιση Επεξ/σία 13 Ιουνίου από vamvakoolas 1
Vigilantius Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε Εγω δε θα πω τι θα κανεις γιατι χρειαζονται ακομα δεκαδες πληροφοριες κατα τη γνωμη μου. Το δανειο ειναι μια δεσμευση συνηθως για δεκαετιες οποτε αν εισαστε ιδιωτικο τομεα ειναι λιγο ρισκο. Θελει επισης πολυ μελετη για επιτοκια αλλα κυριως για την ευρεση της καταλληλης κατοικιας στη σωστη τιμη. Απο την αλλη, το ενοικιο τα επομενα χρονια μονο ανοδο θα εχει αλλα απο τη μια μπορειτε να διαπραγματευεστε ή ακομα και να αλλαξετε κατοικια (στην ιδια γειτονια λογω παιδιου/σχολειου) αλλα απο την αλλη ειστε λιγο ερμαιο ιδιοκτητη ιδιως μετα τη τριετια. Γενικα παντως ειναι σημειο καμπης: αν ειναι για δανειο πρεπει να το αποφασισετε σε αυτη την ηλικια. Εγω παντως ενοικιο μεχρι να ερθει στα χερια σας η οικογενειακη κατοικια λογω κληρονομιας και αν μαζευα καποια χρηματα θα τα εσπρωχνα στην ανακαινιση Σας ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτηση. Όντως είναι σημείο καμπής, το θέσατε πολύ σωστά. Απλώς δεν υπάρχουν τα μετρητά που θα εξασφαλίσουν ένα ακίνητο όπως μας εξυπηρετεί. Δηλαδή, θα πρέπει να δανειστούμε, για να πάμε σε ένα σπίτι υποδεέστερο από αυτό που μένουμε τώρα, απλώς θα είναι δικό μας. Και εννοείται ότι για οποιαδήποτε ανακαίνιση θα πρέπει να περιμένουμε καμιά δεκαετία ή να πάρουμε και άλλο καταναλωτικό δάνειο με ληστρικό επιτόκιο
Fan Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Πάρα πολλά άτομα είναι στη δική σας περίπτωση τα τελευταία χρόνια. Εγώ τείνω να πιστέψω ότι η καλύτερη λύση είναι αυτό που ακολούθησαν οι περισσότεροι: αγορά σπιτιού με δάνειο και πληρωμή του όσο αντέχετε. Μετά η γνωστή ιστορία.... Τουλάχιστον θα μένετε σε πολύ καλό σπίτι. 1
Vigilantius Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, Fan είπε Πάρα πολλά άτομα είναι στη δική σας περίπτωση τα τελευταία χρόνια. Εγώ τείνω να πιστέψω ότι η καλύτερη λύση είναι αυτό που ακολούθησαν οι περισσότεροι: αγορά σπιτιού με δάνειο και πληρωμή του όσο αντέχετε. Μετά η γνωστή ιστορία.... Τουλάχιστον θα μένετε σε πολύ καλό σπίτι. Το κατανοώ, αλλά για να μείνουμε σε σπίτι από 2010 και μετά κατασκευή, στα 100 περίπου τετραγωνικά που θέλουμε, δε μας εγκρίνει καμία τράπεζα το δάνειο που θα μας κάλυπτε. Για 320.000 ευρώ ας πούμε, θέλουν πάνω από 60.000 ευρώ μετρητά (που δεν υπάρχουν) χώρια τα συμβολαιογραφικά κ.λπ.. Οπότε θα πρέπει να αγοράσουμε υποδεέστερο ακίνητο ακόμη και από αυτό που μένουμε τώρα..
Bitbit Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Κι εγώ ήθελα να πάρω Lotus αλλά δε έπαιζε. Μάντεψε. Πήρα toyota. Φοβερό που το σκέφτηκα; σα να μυρίζει Παρασκευή με αυτά που διαβάζω 8 1
Amaretos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Νομιζω πρεπει να ριξετε λιγο τα στανταρ σας, 100 τετραγωνικα για 3 ατομα ειναι υπερβολη, εκτος αν σκοπευεται να μεγαλωσετε και αλλο την οικογενεια Απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι τυπος που κανει "παραχωρησεις", δεν θες να πας σε σπιτι χειροτερο απο αυτο που μενεις, δεν θες ομως και να δεσμευτεις με δανειο μεγαλο... ε καπου πρεπει να κανετε πισω. Πιο πολυ για την λυση ενοικιου σε βλεπω με οτι ρισκο εχει, σε διωχνει μετα απο 3ετια κλπ κλπ και μπορει να καταληξεις καθε λιγα χρονια μετακομισεις. Εγω στην θεση σου , με αυτο το νουμερο 50Κ , θα επαιρνα ενα δανειακι , μικροτερο σε τετραγωνικα και θα ησυχαζα το κεφαλι μου, 40 ετων εισαι οχι 60 1
csontheline Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να πουλήσεις το σπίτι μελλοντικά και να πας σε μεγαλύτερο. Σε γενικές γραμμές, προσωπικά πιστεύω ότι αν το ενοίκιο δεν αποτελεί έξοδο εταιρείας για να εκπίπτει ή δεν είναι κάτω από το 25-30% του οικογενειακού εισοδήματος, είναι πεταμένα λεφτά. 2 1 1
Vigilantius Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Bitbit είπε Κι εγώ ήθελα να πάρω Lotus αλλά δε έπαιζε. Μάντεψε. Πήρα toyota. Φοβερό που το σκέφτηκα; σα να μυρίζει Παρασκευή με αυτά που διαβάζω Δε νομίζω ότι η ειρωνεία και οι υπαινιγμοί περι "μυθοπλασίας" προσθέτουν κάτι στην κουβέντα. Αν θεωρείς ότι γράφω για να περάσω την ώρα μου, μπορείς και να το προσπεράσεις. Ήμουν σαφής νομίζω. Με τα τωρινά δεδομένα, μπορώ να διαθέσω ένα μεγάλο ποσό για ενοίκιο, αλλά δεν υπάρχει χρόνος ικανός για να μαζευτούν 70-100 χιλιάρικα που θα βοηθούσαν ως προκαταβολή να αγοραστεί ένα μεγαλύτερο σπίτι. 29 λεπτά πριν, Amaretos είπε Νομιζω πρεπει να ριξετε λιγο τα στανταρ σας, 100 τετραγωνικα για 3 ατομα ειναι υπερβολη, εκτος αν σκοπευεται να μεγαλωσετε και αλλο την οικογενεια Απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι τυπος που κανει "παραχωρησεις", δεν θες να πας σε σπιτι χειροτερο απο αυτο που μενεις, δεν θες ομως και να δεσμευτεις με δανειο μεγαλο... ε καπου πρεπει να κανετε πισω. Πιο πολυ για την λυση ενοικιου σε βλεπω με οτι ρισκο εχει, σε διωχνει μετα απο 3ετια κλπ κλπ και μπορει να καταληξεις καθε λιγα χρονια μετακομισεις. Εγω στην θεση σου , με αυτο το νουμερο 50Κ , θα επαιρνα ενα δανειακι , μικροτερο σε τετραγωνικα και θα ησυχαζα το κεφαλι μου, 40 ετων εισαι οχι 60 Είναι λογικά όλα όσα γράφεις. Υπάρχει η παράμετρος όμως ότι εργαζόμαστε και οι 2 από το σπίτι τις περισσότερες ημέρες του μήνα. Οπότε δυστυχώς τα χρειαζόμαστε τα τετραγωνικά.. 12 λεπτά πριν, csontheline είπε Πάντα υπάρχει και η πιθανότητα να πουλήσεις το σπίτι μελλοντικά και να πας σε μεγαλύτερο. Σε γενικές γραμμές, προσωπικά πιστεύω ότι αν το ενοίκιο δεν αποτελεί έξοδο εταιρείας για να εκπίπτει ή δεν είναι κάτω από το 25-30% του οικογενειακού εισοδήματος, είναι πεταμένα λεφτά. Το θεμα είναι ότι τώρα χρειάζομαι το μεγαλύτερο σπίτι και όχι στο μέλλον....αυτό είναι που μας πιέζει δυστυχώς...επίσης, τα ενοίκια γύρω στα 1000 ευρώ είναι οριακά έστω κάτω από το 30% του εισοδήματος Επεξ/σία 13 Ιουνίου από Vigilantius 1
Nabuko Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Vigilantius είπε Αυτή τη στιγμή μένουμε σε ένα μικρό τριάρι του 2005, το οποίο δε μας καλύπτει πλέον Γιατί? Τι άλλαξε? 2 ώρες πριν, Vigilantius είπε μιλάμε για ένα τρομακτικό κόστος δανεισμού με υπέρογκη δόση για πολλά χρόνια. Η υπέρογκη δόση για δάνειο 240.000 στα 35 χρόνια είναι κανά 100ρικο πάνω από τα 1000 ευρώ που θες να δώσεις για ενοίκιο. Και σε κάποια χρόνια θα σου φαίνεται πιο μικρή. Αλλά δεν έχεις τα 60 χιλιάρικα. Στο ενοίκιο για 3 χρόνια θα πετάξεις 36.000. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από Nabuko 1 1
csontheline Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 6 minutes ago, Vigilantius said: Δε νομίζω ότι η ειρωνεία και οι υπαινιγμοί περι "μυθοπλασίας" προσθέτουν κάτι στην κουβέντα. Αν θεωρείς ότι γράφω για να περάσω την ώρα μου, μπορείς και να το προσπεράσεις. Ήμουν σαφής νομίζω. Με τα τωρινά δεδομένα, μπορώ να διαθέσω ένα μεγάλο ποσό για ενοίκιο, αλλά δεν υπάρχει χρόνος ικανός για να μαζευτούν 70-100 χιλιάρικα που θα βοηθούσαν ως προκαταβολή να αγοραστεί ένα μεγαλύτερο σπίτι. Είναι λογικά όλα όσα γράφεις. Υπάρχει η παράμετρος όμως ότι εργαζόμαστε και οι 2 από το σπίτι τις περισσότερες ημέρες του μήνα. Οπότε δυστυχώς τα χρειαζόμαστε τα τετραγωνικά.. Το θεμα είναι ότι τώρα χρειάζομαι το μεγαλύτερο σπίτι και όχι στο μέλλον....αυτό είναι που μας πιέζει δυστυχώς... Το γιατί θέλετε μεγαλύτερο τριάρι για 3 άτομα, από το τριάρι που μένετε ήδη (υποθέτω ότι είναι καμιά 90 τμ και ότι αναφερόμαστε σε 3 υπνοδωμάτια + υπόλοιπους χώρους με 2 μπάνια (ή wc+μπάνιο)), είναι δικό σου θέμα, αν και προσωπικά μου φαίνεται περίεργο, εφόσον δεν συντρέχουν και άλλοι παράγοντες. Μία περίπτωση είναι να υποθηκευτεί και το υπάρχον σπίτι, των πεθερικών. Αυτό, ίσως σας δώσει περιθώριο για μεγαλύτερο δάνειο. Για να πέσουν οι τιμές στα σπίτια, λίγο δύσκολο, ειδικά αν πρόκειται για καινούριο και σε καλή περιοχή (αν και συνήθως, είναι πιο "δυσκίνητα" τα μεγάλα διαμερίσματα). Εναλλακτικά, υπάρχει και η περίπτωση του ενοικίου και αντί δανείου, να τα επενδύετε (υπάρχει σχετικό θέμα). 1
Vigilantius Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Γιατί? Τι άλλαξε? Η υπέρογκη δόση για δάνειο 240.000 στα 35 χρόνια είναι κανά 100ρικο πάνω από τα 1000 ευρώ που θες να δώσεις για ενοίκιο. Και σε κάποια χρόνια θα σου φαίνεται πιο μικρή. Αλλά δεν έχεις τα 60 χιλιάρικα. Στο ενοίκιο για 3 χρόνια θα πετάξεις 36.000. - Άλλαξε το ότι το παιδί θα πάει δημοτικό και χρειάζεται πλέον εξ ολοκλήρου δικό του δωμάτιο, οι ντουλάπες είναι λίγες και μικρές και η σύζυγος άλλαξε εργασία και εργάζεται (και) αυτή από το σπίτι πλέον (λάπτοπ, οθόνες, σταθμοί εργασίας κ.λπ.) - Το θέμα είναι ότι ούτε υπάρχουν τα 60.000, αλλά και στα σπίτια που βρίσκουμε στα 240 πάνω κάτω, δε μας καλύπτουν με τον παραλογισμό των τιμών.. Εκτός αν δεν ξέρω να κάνω εγώ παζάρια..
kaliakman Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Τα δεδομένα είναι τα εξής: 1) Αυτό που θέλετε δεν μπορείτε να το αποκτήσετε. 2) Έχετε ένα σπίτι που κάποια στιγμή θα μείνει άδειο. (Σας καλύπτει σαν μέγεθος κτλπ;) Αν η απάντηση στο 2) είναι ναι εγώ θα πήγαινα ενοίκιο με παζάρεμα για πιο πολλά από 3 χρόνια χωρίς αλλαγή τιμής και θα μάζευα χρήματα για ανακαίνιση. Αν είναι η απάντηση είναι όχι τότε μάλλον θα πρέπει να ρίξετε τα standard σας και να πάρετε κάτι παλαιότερο και να κάνετε ανακαίνιση τμηματικά. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα όπως "Εξοικονομώ" Επεξ/σία 13 Ιουνίου από kaliakman 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα