dionisis1960a Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω ένα μεγάλο ψυγείο ντουλάπα, η καταψυξη λειτουργεί καλά γύρω στους -18 ενώ η συντήρηση έχει διακυμάνσεις από το +2 στο +10. Για μέρες πίστευα ότι έχει πρόβλημα το ρεύμα του σπιτιού και αγόρασα για το ψυγείο ένα σταθεροποιητή τάσης που έδειχνε ρεύμα εξόδου και ρεύμα εισόδου που ήταν σταθερά με μικροδιακυμάνσεις γύρω στα 230V. Ήρθε ψυκτικός από εξουσιοδοτημένο συνεργείο και είπε ότι ο συμπιεστής δε λειτουργεί καλά και θα τον αλλάξει. Το πρόβλημα είναι ότι έβαλα σε λειτουργία και ένα μικρό ψυγείο που έχω από αυτά που έχουν μια μικρή κατάψυξη και δύο ράφια στη συντήρηση και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Η κατάψυξη έχει ένα ελαφρύ πάγο ενω η συντήρηση παίζει ανάμεσα στο +2 και +10 περίπου. Η μέτρηση γίνεται με θερμόμετρα ψυγείου και έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους. Έτσι είμαστε χωρίς ψυγείο μέσα στον καύσωνα. Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται το μικρό ψυγείο από τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες; Λειτουργεί κατά διαστήματα και αιρκοντίσιον. Υπάρχει περίπτωση τελικά να φταίει το ρευμα; Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2024 από dionisis1960a
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Θα πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες του ψυγείου σου, καθώς και σε ποια κλιματικά ζώνη είναι. Στην συντήρηση δεν είναι όλη η συντήρηση μια θερμοκρασία, συνήθως όσο φτάνει πιο κοντά στην πόρτα ανεβάζει θερμοκρασία, πχ στο δικό μου μπορεί να έχει 2 πίσω και εως και 7 μπροστά, το ίδιο και σε πιο ράφι, πχ κάτω κάτω μπορεί να είναι στους 3 και πάνω στους 2 (για πίσω μιλάω) Μπορεί να έχεις ρυθμίσει λάθος την ψύξη στην κατάψυξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει σωστή ψύξη και στην συντήρηση, στο δικό μου πχ αναφέρει πως αν ανεβάσω την ψυξη στην κατάψυξη θα πέσει η δυνατότητα ψύξης στην συντήρηση. Και αυτά είναι αν είναι τα λάστιχα μια χαρά και ανοίγεις το ψυγείο όσο πιο λίγο μπορείς. Αν έχεις θέμα με λάστιχα και είσαι πιο πολύ στο ψυγείο παρά αλλού θα έχει θέμα. Δεν νομίζω πως φταίει το ρεύμα, εκτός αν πέφτει πολύ κάτω απο τα 230 1
dionisis1960a Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Ευχαριστώ για την απάντηση. Η αύξηση της θερμοκρασίας στο + είναι εμφανής γιατί χαλάσανε τρόφιμα, φάρμακα κλπ. Οι αυξομειώσεις ήταν λιγότερο εμφανείς παλαιότερα. Προφανώς ο πεσμένος συμπιεστής δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον καύσωνα και το ίδιο μάλλον ισχύει με το μικρό ψυγείο που θα έχει μικρότερες δυνατότητες. Το μεγάλο ψυγείο είναι σε άριστη κατάσταση στα λάστιχα, είναι περίπου 8 χρονών και ευτυχώς έχει 10 χρόνια εγγύηση στον συμπιεστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα