Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Εκκίνηση του 5G+ δικτύου (5G SA) με ελάχιστες όμως συσκευές αρχικά

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, kazantzidis said:

Τα εχεις μπερδεψει λιγο.... μαλλον μιλας για mmWave

Πολύ πιθανό να τα έχω μπερδέψει αλλά ο εξοπλισμός 5G SA της Ericsson που νομίζω ότι αγοράζει η DT (ote) υποστηρίζει mmwave και διάβαζα για τις δοκιμές που έτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια.

https://www.ericsson.com/en/press-releases/3/2023/deutsche-telekom-ericsson-and-qualcomm-demonstrate-millimeter-wave-technologies-for-qos-managed-connectivity

Εσύ ξέρεις/πιστεύεις ότι θα είναι sub6 μόνο;

Επεξ/σία από elpenor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 minute ago, elpenor said:

Πολύ πιθανό να τα έχω μπερδέψει αλλά ο εξοπλισμός 5G SA της Ericsson που νομίζω ότι αγοράζει η DT (ote) υποστηρίζει mmwave και διάβαζα για τις δοκιμές που έτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια.

https://www.ericsson.com/en/press-releases/3/2023/deutsche-telekom-ericsson-and-qualcomm-demonstrate-millimeter-wave-technologies-for-qos-managed-connectivity

Πρεπει να εχεις και συσκευη που να υποστηριζει mmWave... τεσπα, βγαινουμε απο το θεμα μας... 

2 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Τα εχεις μπερδεψει λιγο.... μαλλον μιλας για mmWave

Πολύ σωστός! Παιδια τα 3gbps θελουν το US model , (εγω βεβαια αυτο εχω , παραγγελια απο αμερικη) , αν δείτε εχει στο πλαι μια εγκοπή που ειναι για κύματα mmWave, αυτά πιανουν 3gbps.

Εμεις εδώ πάμε μέχρι 1.5gbps!

Το SA (standalone) Είναι στην ουσία ένα 5g δικτυο το οποίο λειτουργεί μόνο με 5g από κεριά σε κεραία.. Δηλαδή όλο το δίκτυο των κεραιών μέχρι να ακουμπήσουνε καλώδιο και να κατεβούνε κάτω με οπτική επικοινωνεί με five G..

Το NSA (οχι αυτην μας τα εχει ηδη τα δεδομενα) ειναι πολύ απλά Non-STANDalone, Και το «καινουριο» δικτυο 5g , παει και ΚΑΘΕΤΑΙ πανω σε ενα ηδη υπαρχον 4g, δικτυο. Έτσι μερικές φορές βλέπεις ταχύτητες 4G στο 5G, μερικές κεραίες επικοινωνούν μεταξύ τους με άλλες 4G (Σε περιοχές ας πούμε που βλέπεις ότι το 4G είναι ίδιο με το 5 πάει να πει οτι γίνεται αυτό) το μόνο που κερδίζεις είναι παραπάνω χωρητικότητα λόγω μεγαλύτερης ποσότητας κεραιών!!

Καλό δεχόμενο το άρθρο αλλά νομίζω ότι υπάρχουν ήδη αρκετές κεραίες που το πετυχαίνεις αυτό ! (Θέλω να πω ότι ήδη είναι παλιό νέο δεν είναι ακριβώς καινούργιο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Thresh είπε

Όχι αλλά μπορώ να κάνω screenshot με μονοψήφιο νούμερο εδώ στην Πεντελάρα. 😛

Μη έγκριση εργασιών αλλαγής κεραίας κινητής τηλεφωνίας - Penteli Official Website

Με αφορμή αίτημα κατάληψης οδοστρώματος για αλλαγή κεραίας, επί της οδού Αφροδίτης στη Δ.Κ. Πεντέλης και σύμφωνα με απόφαση της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Φωτίου, το σχετικό δεν εγκρίνεται, καθώς πάγια θέση του Δήμου είναι η μη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού ιστού και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Οπότε αποφάσισαν ένας μαλάκας, μαζί με τους παρατρεχάμενους, αντί να "παθαίνουν καρκίνο" αυτοί που είναι στην ευθεία της εκπομπής των "κεραιών του θανάτου", ας παθαίνουν όλοι στο σπίτι τους, από το κινητό που θα ανεβάζει την εκπομπή στο φουλ για να συνδεθεί, Καλή φάση...

Επεξ/σία από papatsonis
  • Like 10

• Super Moderators
11 minutes ago, lakhslakakos said:

Τα ίδια και τα ίδια ελεγαν στην άφιξη του 5G

Για το Stand Alone τα έλεγαν από τότε.

3 minutes ago, papatsonis said:

Οπότε αποφάσισαν, αντί να "παθαίνουν καρκίνο" αυτοί που είναι στην ευθεία της εκπομπής των "κεραιών του θανάτου", ας παθαίνουν όλοι στο σπίτι τους, από το κινητό που θα ανεβάζει την εκπομπή στο φουλ για να συνδεθεί, επειδή ένας μαλάκας, μαζί με τους παρατρεχάμενους αποφάσισε έτσι.. Καλή φάση...

Plus το αν αποφάσιζαν όλοι οι δήμοι κάτι τέτοιο, δεν θα είχαμε "πουθενά" σήμα.

Γενικά δεν γκρινιάζω για ταχύτητες αλλά εδώ και μήνες παρατηρώ με κοσμοτε ενώ έχω σήμα 5g γεμάτο, να μην τραβάει το ίντερνετ. Τουίτερ να μην κατεβάζει τις φωτογραφίες, βίντεο να μην παίζουν, σελίδες να αργούν να φορτώσουν κλπ. Αν δεν έχει χωρητικότητα το δίκτυο να τις βρασω τις ταχύτητες. Και όχι μόνο σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Γενικότερο φαινόμενο.

• Like 2

2 ώρες πριν, bymas είπε

Τα ρουτερ είναι συμβατά ;;για ένα φίλο ρωτάω 

Δεν τον ξέρουμε, είναι από το χωριό;...

• Haha 3

.... επίσημα η COSMOTE πιστοποιεί (άρα και υποστηρίζει,  όπου είναι διαθέσιμο) προς το παρόν τις παρακάτω συσκευές :

Samsung Galaxy S23, S23+ και S23 Ultra και  Xiaomi 13 και 13 Pro.... σύντομα ο κατάλογος θα επεκταθεί....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bymas είπε

Τα ρουτερ είναι συμβατά ;;για ένα φίλο ρωτάω 

Δεν ξέρω αν είναι συμβατά αλλά upgrade θα δεί ο φίλος. Πριν κανα διβδόμαδο ένα βράδυ έκλεισαν και ξανάνοιξαν οι κεραίες (χάθηκε σήμα κλπ για κανα τέταρτο) και απο τότε κλειδώνω στα 400-500 Down ακατέβατα με ZTE MC801A ακομα και σε ώρες αιχμής. Υπέθεσα απο τότε ότι έγινε κάποια αλλαγή και τώρα βγάζει νόημα. Οπότε φαντάζομαι κάτι τέτοιο παίχτηκε.

Επεξ/σία από tonyz21

2 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Σε σημείο πάντως που έπιαναν Μαξ 500 ,τώρα με το s23 ultra μου στο ίδιο σημείο πιάνω πάνω από 1000 mbit σταθερά Screenshot_20240612_143248_Chrome.jpg.267664c42c2bc218851a4cafe670b3c2.jpg

Κι εγώ είχα σχεδον διπλασιασμό. Πριν έπιανα 150-200 τώρα έχω πάτωμα τα 400. Ήρθε και το sms για αλλαγή της τιμής της extra sim σήμερα αλλά χαλάλι.

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Με αφορμή αίτημα κατάληψης οδοστρώματος για αλλαγή κεραίας, επί της οδού Αφροδίτης στη Δ.Κ. Πεντέλης και σύμφωνα με απόφαση της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Φωτίου, το σχετικό δεν εγκρίνεται, καθώς πάγια θέση του Δήμου είναι η μη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του οικιστικού ιστού και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Να λες καλά που δεν τους ενοχλούν και τα καλώδια και οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ, τυχεροί είστε. Με λυχνάρια θα ζούσατε «και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες». 🤣

• Haha 3

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Ποσο αληθεια. Τωρα αν δεν εχεις τερμα 4g δεν ανοιγει ουτε το χαρτη. 

με σκετο 4g κανεις ταμα να ανοιξει κατι...μονο με 4g+  γινεται δουλιτσα

23 λεπτά πριν, tonyz21 είπε

Δεν ξέρω αν είναι συμβατά αλλά upgrade θα δεί ο φίλος. Πριν κανα διβδόμαδο ένα βράδυ έκλεισαν και ξανάνοιξαν οι κεραίες (χάθηκε σήμα κλπ για κανα τέταρτο) και απο τότε κλειδώνω στα 400-500 Down ακατέβατα με ZTE MC801A ακομα και σε ώρες αιχμής. Υπέθεσα απο τότε ότι έγινε κάποια αλλαγή και τώρα βγάζει νόημα. Οπότε φαντάζομαι κάτι τέτοιο παίχτηκε.

5G NSA ρύθμιση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω 23 ULTRA, και για την ώρα έχω αυτήν την απόδοση.....

Τοποθεσία Μεσολόγγι!!

Screenshot_20240514_111628_Speedtest.jpg

Επεξ/σία από Makis101
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...