Προς το περιεχόμενο

Οικονομικός ασπρόμαυρος compact laser εκτυπωτής (ή πολυμηχάνημα ανάλογα το κόστος) για ελαφριά οικιακή χρήση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνει η αδερφή μου έναν ασπρόμαυρο laser εκτυπωτή για το σπίτι, για ελαφριά χρήση. Βασικά κατά κύριο λόγο για "σχολική" χρήση, ό,τι χρειάζονται τα παιδιά δηλαδή για το σχολείο. Έχει ένα HP inkjet πολυμηχάνημα (δεν θυμάμαι ακριβές μοντέλο) από αυτούς με τα 2 μελάνια, μαύρο και έγχρωμο, που τα θεωρώ φουλ αντι-οικονομικά. Συν του ότι λόγω αραιάς χρήσης πολλές φορές στεγνώνουν τα μελανάκια.

Μου είπε ότι καλύπτεται και με ασπρόμαυρη εκτύπωση, οπότε θεωρώ έναν laser καλή λύση. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε features, δηλαδή ούτε κάποιος παν-γρήγορος,  ούτε εκτύπωση διπλής όψης, ούτε κάποιος με wifi κλπ. Ένας όσο το δυνατόν οικονομικός (κάτι προτάσεις γύρω στα 200€+ που είδα όταν έκανα μια βόλτα στο φόρουμ νομίζω θα τους φανούν πολύ ακριβοί), με μόνη ίσως προϋπόθεση, ή έστω πολύ καλοδεχούμενο, να είναι αρκετά compact σε μέγεθος, γιατί ο χώρος στο παιδικό γραφείο είναι αρκετά περιορισμένος. Αναλώσιμα κλπ δεν είναι κακό να παίρνει και συμβατά κλπ, αν και νομίζω ότι με την χρήση που θα γίνεται ένα toner μπορεί να τους κρατάει και κανά 2 χρόνια.

Εναλλακτική πρόταση, αν υπάρχει κάτι εξίσου οικονομικό και με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και με scanner, μπας και ξεφορτωθούν τελείως αυτόν που έχουν τώρα.

ΥΓ. Μου πρότειναν σαν μάρκα έναν Pantum, που να πω την αλήθεια είναι μόλις η δεύτερη φορά που την ακούω. Με μια σύντομη βόλτα στο skroutz πάντως, έψαχνα κάτι στα πλαίσια του HP Laserjet P1102 που έχω αφήσει στο πατρικό μου και δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, με συμβατά τόνερ του Πλαισίου, νομίζω τον είχα πάρει κανά 80άρι τότε, παρατηρώ μια άνοδο στις τιμές, μάλλον είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τομέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είναι για σχολική χρήση και το χρώμα μετράει, σκέψου και εκτυπωτές με inktank. Έχω έναν epson 3156, 3+ χρόνια δεν έχει καταλάβει τίποτα,χρησιμοποιείται συνέχεια (πολλές φορές με χρήση τύπου "ας βγάλω 20 αντίγραφα από αυτή τη ζωγραφιά που έκανα" απο κάποιο μικρό άνθρωπο, όλα έγχρωμα εννοείται) και μελάνια έχω βάλει...2 φορές, με κόστος ~30 ευρώ για γνήσιο full set.

Μία φορά μπλόκαρε η κεφαλή (πρέπει να είχε μείνει περίπου μήνα αχρησιμοποίητος), με αρκετούς καθαρισμούς ξεμπλόκαρε. Με τόσο φτηνό μελάνι, δε φοβάσαι ούτε τους  πολλούς καθαρισμούς, ούτε να τυπώνεις κάτι κάθε 1-2 εβδομάδες να μην ξεραθεί.

Ήμουν κι εγώ πολύ κατά των inkjet, αλλά οι inktank παίζουν σε εντελώς ξεχωριστή κατηγορία.

ΥΓ: διάβασα βιαστικά και λάθος το 200+ που έγραψες ως διαθέσιμο budget, όχι ως αποτρεπτικό ποσο, η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των παραπάνω είναι αλμυρές, αλλά παίρνεις έξτρα το χρώμα και σε βάθος χρόνου κάνεις μια απόσβεση απο τα αναλώσιμα (ειναι πιο οικονομικά ακόμα και απο συμβατά laser)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Sadako είπε

Ας τα δούμε ένα ένα, αγαπητέ φίλε. Οι Pantum είναι καλά μηχανήματα με καλές δυνατότητες. Το μόνο που δυσκολεύει εκεί είναι η ανυπαρξία (σχεδόν) αξιόπιστων συμβατών. Δεν βλέπω κανένα σοβαρό λόγο να πληρώνει η γυναίκα ένα σκασμό λεφτά σε original τόνερ, έστω κι αν ο μ.ο. εκτυπώσεων το μήνα είναι μικρός. Όσο για μηχανήματα με αξιόπιστα συμβατά, θα παραθέσουμε δύο ενδεικτικές προτάσεις και, αν γεννηθεί η οποιαδήποτε σκέψη/απορία, εδώ είμαστε.

α) Ο Brother HL-L2400DW. Έχει ΚΑΙ αυτόματη διπλή όψη ΚΑΙ wifi. Κόστος: 115€. Υπάρχει και αντίστοιχο μοντέλο χωρίς τη διπλή όψη και το wifi, αλλά... η διαφορά είναι χοντρικά μόνο 20€. Θεωρώ πως δεν αξίζει τον κόπο να πάει στο φθηνό. Το ποιοτικό συμβατό των 3.000 σελίδων κοστίζει 50€. Επίσης θα χρειάζεται και ποιοτικό συμβατό drum των 35€ κάθε 15.000 σελίδες.

β) Η πρόταση αυτή είναι ένα πλήρες πακέτο για πιο βαριά χρήση είναι αλήθεια, αλλά σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πολύ πιο οικονομική, ειδικά αν, μεγαλώνοντας τα παιδιά, αυξηθούν οι ανάγκες. Μιλάμε για τον Kyocera Ecosys P2235dn. Ξέρω, το κόστος του είναι 196€, αλλά... τα ποιοτικά συμβατά κοστίζουν μόλις 25€ αποδίδοντας 8.000 σελίδες. Επίσης εδώ πρακτικά δεν θα χρειαστεί ποτέ drum, αφού αλλάζει στις 100.000 σελίδες.

Επεξ/σία από georgeole

Στις 12/6/2024 στις 12:19 ΜΜ, mezger είπε

Επειδή είναι για σχολική χρήση και το χρώμα μετράει, σκέψου και εκτυπωτές με inktank. Έχω έναν epson 3156, 3+ χρόνια δεν έχει καταλάβει τίποτα,χρησιμοποιείται συνέχεια (πολλές φορές με χρήση τύπου "ας βγάλω 20 αντίγραφα από αυτή τη ζωγραφιά που έκανα" απο κάποιο μικρό άνθρωπο, όλα έγχρωμα εννοείται) και μελάνια έχω βάλει...2 φορές, με κόστος ~30 ευρώ για γνήσιο full set.

Μία φορά μπλόκαρε η κεφαλή (πρέπει να είχε μείνει περίπου μήνα αχρησιμοποίητος), με αρκετούς καθαρισμούς ξεμπλόκαρε. Με τόσο φτηνό μελάνι, δε φοβάσαι ούτε τους  πολλούς καθαρισμούς, ούτε να τυπώνεις κάτι κάθε 1-2 εβδομάδες να μην ξεραθεί.

Ήμουν κι εγώ πολύ κατά των inkjet, αλλά οι inktank παίζουν σε εντελώς ξεχωριστή κατηγορία.

ΥΓ: διάβασα βιαστικά και λάθος το 200+ που έγραψες ως διαθέσιμο budget, όχι ως αποτρεπτικό ποσο, η αλήθεια είναι ότι οι τιμές των παραπάνω είναι αλμυρές, αλλά παίρνεις έξτρα το χρώμα και σε βάθος χρόνου κάνεις μια απόσβεση απο τα αναλώσιμα (ειναι πιο οικονομικά ακόμα και απο συμβατά laser)

Συμφωνώ και επαυξάνω για τους inktank, κι εγώ με τέτοιον πορεύομαι τα τελευταία 3+ χρόνια (Epson L3060) και είμαι ΥΠΕΡευχαριστημένος. Αλλά για την δική τους χρήση, δεν θα το πρότεινα, παρόλο που τους μετέφερα την προσωπική μου εμπειρία. Με την αραιά χρήση που κάνουν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάθε τρεις και λίγο θα ξεραίνεται το μελάνι. Όσο κι αν μπορεί να καθαρίσει με καθαρισμούς μέσα από το software του εκτυπωτή, δεν ρισκάρω να την ακούσω κι από πάνω επειδή θα ξενερώνουν μόνο και μόνο βλέποντας κενά στις αρχικές εκτυπώσεις.

Στις 12/6/2024 στις 12:36 ΜΜ, georgeole είπε

Ας τα δούμε ένα ένα, αγαπητέ φίλε. Οι Pantum είναι καλά μηχανήματα με καλές δυνατότητες. Το μόνο που δυσκολεύει εκεί είναι η ανυπαρξία (σχεδόν) αξιόπιστων συμβατών. Δεν βλέπω κανένα σοβαρό λόγο να πληρώνει η γυναίκα ένα σκασμό λεφτά σε original τόνερ, έστω κι αν ο μ.ο. εκτυπώσεων το μήνα είναι μικρός. Όσο για μηχανήματα με αξιόπιστα συμβατά, θα παραθέσουμε δύο ενδεικτικές προτάσεις και, αν γεννηθεί η οποιαδήποτε σκέψη/απορία, εδώ είμαστε.

α) Ο Brother HL-L2400DW. Έχει ΚΑΙ αυτόματη διπλή όψη ΚΑΙ wifi. Κόστος: 115€. Υπάρχει και αντίστοιχο μοντέλο χωρίς τη διπλή όψη και το wifi, αλλά... η διαφορά είναι χοντρικά μόνο 20€. Θεωρώ πως δεν αξίζει τον κόπο να πάει στο φθηνό. Το ποιοτικό συμβατό των 3.000 σελίδων κοστίζει 50€. Επίσης θα χρειάζεται και ποιοτικό συμβατό drum των 35€ κάθε 15.000 σελίδες.

β) Η πρόταση αυτή είναι ένα πλήρες πακέτο για πιο βαριά χρήση είναι αλήθεια, αλλά σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πολύ πιο οικονομική, ειδικά αν, μεγαλώνοντας τα παιδιά, αυξηθούν οι ανάγκες. Μιλάμε για τον Kyocera Ecosys P2235dn. Ξέρω, το κόστος του είναι 196€, αλλά... τα ποιοτικά συμβατά κοστίζουν μόλις 25€ αποδίδοντας 8.000 σελίδες. Επίσης εδώ πρακτικά δεν θα χρειαστεί ποτέ drum, αφού αλλάζει στις 100.000 σελίδες.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Τον δεύτερο όσο καλός κι αν θεωρείται, δεν θα μπορέσω με τίποτα να δικαιολογήσω το κόστος των 200€, πόσο μάλλον όταν δεν είναι καν πολυμηχάνημα με scanner. Ο πρώτος νομίζω είναι σε πιο αποδεκτά επίπεδα μπάτζετ.

Κάτι οικονομικό μαζί με scanner υπάρχει περίπτωση να βρούμε ως εναλλακτική πρόταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Sadako είπε

Κάτι οικονομικό μαζί με scanner υπάρχει περίπτωση να βρούμε ως εναλλακτική πρόταση;

Πολυμηχάνημα οικονομικό σε μονόχρωμο laser; Οι συνθήκες αυτές ανεβάζουν ΚΑΙ το κόστος των αναλωσίμων ΚΑΙ την ευπάθεια, ειδικά επειδή θα χρησιμοποιείται από παιδιά. Παρ' όλα αυτά, να δούμε κάποιες προτάσεις:

α) Ο Kyocera EcoSys MA2001. Κόστος: 145€. Το ποιοτικό συμβατό τόνερ κοστίζει 28€ αποδίδοντας 2.200 σελίδες. Επίσης χρειάζεται και drum των 30€ κάθε 10.000 σελίδες.

β) Ο Brother DCP-L2620DW. Κόστος: 168€. Το ποιοτικό συμβατό τόνερ κοστίζει 50€ αποδίδοντας 3.000 σελίδες. Επίσης χρειάζεται και drum των 35€ κάθε 15.000 σελίδες.

Επεξ/σία από georgeole

Στις 14/6/2024 στις 1:45 ΜΜ, georgeole είπε

Πολυμηχάνημα οικονομικό σε μονόχρωμο laser;

Μην ξεχνας, ψαχνουμε ΚΑΙ πολυμηχανημα ΚΑΙ laser ΚΑΙ οικονομικο ΚΑΙ με φτηνα συμβατα ΚΑΙ αξιοπιστο ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ολα αυτα κατω απο 200 ευρω. Μια χιμαιρα δηλαδη. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...