The_Judas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Ποια η γνώμη σας για τον πίνακα; Αυτό το ρελέ διαρροής made in w. germany τι λέει; Είναι απαρχαιωμένο ή δεν παίζει ρόλο η παλαιότητά του; Ο ρυθμιστής ευαισθησίας που μπορεί να χρειάζεται;
NVsil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Υποτίθεται πως τα ραγυϋλικά μπορεί να χάνουν σε ευαισθησία. Υποτίθεται πως το ρελέ διαφυγής θέλει περιοδικό έλεγχο με το κουμπί test (πχ κάθε 6 μήνες). Υποτίθεται πως υπάρχουν διάφοροι τύποι ρελέ διαφυγής με διαφορετικές ευαισθησίες για διάφορες χρήσεις. Υποτίθεται πως οι τελευταίες προδιαγραφές για ρελέ διαφυγής οικιακής εγκατάστασης απαιτούν συγκεκριμένο τύπο που δεν απαιτούνταν παλιότερα. 1
blitzNikos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δεν είμαι ειδικός αλλά μιλάμε για ηλεκτρολογικά εξαρτήματα 25ετίας+... Με το ρυθμιστή ευαισθησίας αυξομειώνεται το όριο διαρροής πέρα από το οποίο ενεργοποιείται το ρελέ και διακόπτεται η παροχή ρεύματος από 0 μέχρι 30mA, που είναι και το συνηθισμένο όριο για οικιακές εγκαταστάσεις σήμερα. Τέτοια ρυθμιστικά είχαν κάποια χρησιμότητα σε πολύ παλαιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όπου "έπεφτε" συνέχεια το ρελέ με το παραμικρό. Καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις με ένα σύγχρονο ρελέ "τύπου Α" που παρέχει πληρέστερη προστασία, ειδικά με τα νέου τύπου κλιματιστικά, μετασχηματιστές, τροφοδοτικά, λαμπτήρες led κλπ. 1
takoulou Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 3 ώρες πριν, The_Judas είπε Ποια η γνώμη σας για τον πίνακα; Αυτό το ρελέ διαρροής made in w. germany τι λέει; Είναι απαρχαιωμένο ή δεν παίζει ρόλο η παλαιότητά του; Ο ρυθμιστής ευαισθησίας που μπορεί να χρειάζεται; Θέλουν αλλαγές κάποια πραγματα.. Ρελε, ασφάλεια. Φωνάζεις ηλεκτρολόγο.. 1
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Οποτε σε 1η φαση σιγουρα νεο ρελε τυπου Α και αυτοματη ασφαλεια. 1
sphinxgr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 21 λεπτά πριν, The_Judas είπε Οποτε σε 1η φαση σιγουρα νεο ρελε τυπου Α και αυτοματη ασφαλεια. Επειδή τη δουλειά θα την κάνει ηλεκτρολόγος, τα αλλάζεις όλα και τον πίνακα μαζί. Αρκεί να κάνει ωραία δουλειά. Το κόστος είναι το ίδιο στα εργατικά ->150€. Τα υλικά ούτως ή άλλως φθηνά είναι. 1
NVsil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2024 Εγώ πάντως το κουτί το βλέπω σε καλή κατάσταση, μεταλλικό είναι, επαρκές για ένα τυπικό ,μικρό νοικοκυριό οπότε θεωρώ σπατάλη και δε βρίσκω λόγο να αλλαχτεί, εκτός αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος πχ ανάγκη για περισσότερες θέσεις. Ένα καινούριο κουτί από αυτά που βάζουν της οκάς, δε θα είναι διαφορετικό αν δεν είναι και χειρότερο πχ πλαστικό. Τα στοιχεία του πίνακα πάλι, θα μπορούσαν να είχαν αλλαχτεί χτες. Και δεν είναι καμία δύσκολη υπόθεση για κάποιον που ξέρει να διαλέξει τα καλύτερα και να τα βάλει κιόλας.
sphinxgr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 14 ώρες πριν, NVsil είπε Εγώ πάντως το κουτί το βλέπω σε καλή κατάσταση, μεταλλικό είναι, επαρκές για ένα τυπικό ,μικρό νοικοκυριό Ειναι αρχαίο και βρώμικο. Ας αλλάξει όλο το υλικό και ας το βάψει. Δεν ειναι και η βλελτιστη λύση να αλλάξει τα πάντα κ να το αφήσει. Επίσης ΝΑΙ δεν ειναι όμορφα τα πλαστικά, δεν θα πάθεις ηλεκτροπληξία όμως αν για κάποιο λόγο υπάρχει διαρροή που ακουμπά στο πλάισιο. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πίνακας δεν ειναι για να αλλάξεις μόνο ένα ρελέ. Θέλουν αλλαγή τα πάντα 1
NVsil Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Ειναι αρχαίο και βρώμικο. Ας αλλάξει όλο το υλικό και ας το βάψει. Δεν ειναι και η βλελτιστη λύση να αλλάξει τα πάντα κ να το αφήσει. Επίσης ΝΑΙ δεν ειναι όμορφα τα πλαστικά, δεν θα πάθεις ηλεκτροπληξία όμως αν για κάποιο λόγο υπάρχει διαρροή που ακουμπά στο πλάισιο. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πίνακας δεν ειναι για να αλλάξεις μόνο ένα ρελέ. Θέλουν αλλαγή τα πάντα Πραγματικά θέλω να μου απαντούσες αυτός ο πίνακας σε τί θα υστερεί σε σχέση με έναν καινούριο. Για να μη μπαίνεις στον κόπο, ο καινούριος δε θα λύσει ούτε μια σπιθαμή προβλήματος. Αν το πρόβλημα είναι η σκόνη, η λύση λέγεται ξεσκονόπανο. Κι άμα το σπίτι έχει πρόβλημα καθαριότητας, μάλλον θα το έχουν φάει οι κατσαρίδες. Μια φορά άμα ήταν να αλλάζουν πίνακα κάθε φορά που πέφτει σκόνη, κλάψ'τα. Κι αρχαίος πίνακας δε λέγεται αυτός, υπάρχουν άλλοι που είναι αρχαίοι που δεν είχαν ούτε ράγα din, αυτός όμως δεν είναι. Και είμαι περίεργος τί απαιτήσεις τον κάνουν αρχαίο. Να έχει εξελιχθεί η τεχνολογία στους πίνακες ή είναι μήπως το ντιζάιν που δεν είναι σικ; Δε νομίζω να έχει προχωρήσει τόσο η αισθητική στους πίνακες, παρομοίως κι η τεχνολογία. Άσε που παίζει να τον πουλάνε καινούριο και να του τον ...ξανατοποθετήσει ο μάστορας! Τώρα για τους πλαστικούς πίνακες, το θέμα αφορά και την αντοχή και την απαγωγή της θερμότητας που είναι απαραίτητη για την καλή κατάσταση των ραγοϋλικών. Αλλά ΟΚ περί ορέξεως τί μπορεί να απασχολεί τον καθένα...
DrLo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω με τον @NVsil Ο πίνακας αυτός καθε αυτός είναι μια χαρά (αυτό με τους μαρκαδόρους πάνω στους πίνακες με εκνευρίζει απίστευτα αλλά δεν έχει να κάνει) Τώρα αν θέλει κάποιος για να αισθάνεται καλύτερα αυτός να αλλάξει ραγουλικά, πχ ρελέ, ΟΚ, αλλά μη τα παραλέμε for info (για το ρυθμιστή century) Ρελε διαρροης [Αρχείο] - Ηλεκτρονικά.gr (hlektronika.gr) 23 ώρες πριν, blitzNikos είπε Τέτοια ρυθμιστικά είχαν κάποια χρησιμότητα σε πολύ παλαιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όπου "έπεφτε" συνέχεια το ρελέ με το παραμικρό. Καλό θα ήταν να το αντικαταστήσεις με ένα σύγχρονο ρελέ "τύπου Α" που παρέχει πληρέστερη προστασία, ειδικά με τα νέου τύπου κλιματιστικά, μετασχηματιστές, τροφοδοτικά, λαμπτήρες led κλπ. νομίζω το ανάποδο είναι, μειώνει την ευαισθησία από τη "default" 30 προς τα κάτω Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2024 από DrLo
The_Judas Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Ο πίνακας είναι ωραίος , καμία σχέση με τους φθηνιάρικους που έχω δει σε καινούργια σπίτια που νομίζεις ότι το πλαστικό θα σπάσει. Το χρώμα του καλό είναι μόνο καθαριότητα χρειάζεται. Εχει ωραίο τζαμπάκι, μαγνητικό εύκολο κλείσιμο. Θα τον άλλαζα μόνο αν έβρισκα κάτι που να αξίζει. Για τον ρελε διαρροής century και εγώ τον φοβάμαι γιατί φαίνεται ότι είναι πατέντα. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2024 από The_Judas
nvel Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 η συσκευή της century απλώς δημιουργεί μια ρυθμιζόμενη διαρροή που μειώνει το όριο του δδε.
sphinxgr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, NVsil είπε Πραγματικά θέλω να μου απαντούσες αυτός ο πίνακας σε τί θα υστερεί σε σχέση με έναν καινούριο. Για να μη μπαίνεις στον κόπο, ο καινούριος δε θα λύσει ούτε μια σπιθαμή προβλήματος. Όταν φτιάχνουμε κάτι, το κάνουμε σωστό. Αν αλλαχθεί όλο το υλικό και δεν έχει 40€ για νέο πίνακα, ας δώσει 5€ να πάρει spray να το βάψει. Και επειδή διακρίνω θεματάκια, θα το κάνω ακόμα πιο απλό για να γίνει κατανοητό. Την κάνει τη δουλειά του το πλαίσιο? ΝΑΙ την κάνει Είναι ωραίο αυτό το πράγμα με τους μαρκαδόρους και το κίτρινο χρώμα? ΟΧΙ δεν είναι. Αν σας αρέσει μαγκιά σας κρατήστε το. Εγώ ούτως ή άλλως δεν θα το δω ποτέ! Όχι όμως να με πείσετε ότι είναι και ωραίο κ οκ κάνει τη δουλειά του. Αν το γουστάρει κάποιος, ας κοιμηθεί κ μαζί του. Μαγκιά του. Όχι να μου το βγάλετε κ ένα όνειρο αισθητικής όμως. Η γενική αρχή είναι αν φτιάχνουμε κάτι, το κάνουμε σωστά και λειτουργικά και εμφανισιακά. Αν σας αρέσουν μισές δουλειές, δεν έχετε λεφτά, δεν σας απασχολεί τίποτα, ΟΚ, δεν είσαστε οι μόνο. Τέλος μιλάμε για 3€ την ασφάλεια και καθόμαστε και συζητάμε αν αλλαχθούν ασφάλειες 20ετίας + ενώ θα έρθει και θα πληρωθεί ηλεκτρολόγος!??!!?!??!?! Ας μην αλλαχθούν. Βάλτε και λίγη χαρτοταινία να γίνει λίγο πιο ωραίο κ στις άλλες ασφάλειες.... 1
NVsil Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2024 17 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Και επειδή διακρίνω θεματάκια Πραγματικά όμως θα σπαταλήσω κι άλλο χρόνο και δεν θέλω. Τώρα αυτό θέλει απάντηση; Καμία απάντηση. Τσιτωμένος δεν είμαι. Και μια χαρά κάθομαι, για άλλους δεν χρειάζεται να μιλήσω. Αν νομίζεις ότι υποβιβάζεις το συνομιλητή με την αναφορά περί αισθητικής, αφού αυτό έχεις καταλάβει, γούστο σου. Δηλαδή θα είχε νόημα να έλεγα εγώ ποιό πίνακα παίζει να έχω σπίτι μου και μπορεί να είναι ποιοτικός ή μη, φτηνός-ακριβός, άσχημος-κομψός, πλαστικός-μεταλλικός κοκ; Το θεωρώ αφελές να απαντήσω στο σχόλιο κάποιου άγνωστου που επιχειρεί να υποτιμήσει επειδή δεν ξέρει να απαντήσει αλλιώς. Να απαντήσω περαιτέρω εκεί που υπάρχει διαφωνία; Μπα. Επομένως καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα