Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχουμε έναν τυπα στη γειτονιά που θεωρεί πλάκα να τυφλώνει τον κόσμο με το laser του ναι με τύφλωσε και μένα ένα βράδυ και από τότε έχω μια ενόχληση στο μάτι που με σημάδευε. Η ερώτηση μου είναι αυτά τα laser τυφλώνουν η όχι; Η απόσταση πρέπει να ήταν κοντά στα 100 μέτρα μπορεί και πιο λίγα επειδή το κάνει και σε άλλους και φαίνεται η δέσμη του laser... Η άλλη μου ερώτηση είναι: Δεν είναι παράνομο; Είναι δυνατόν να το κάνει σε τόσους πολλούς και να μη τον έχει καταγγείλει κάποιος...;

Επεξ/σία από spirosR7
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, spirosR7 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχουμε έναν τυπα στη γειτονιά που θεωρεί πλάκα να τυφλώνει τον κόσμο με το laser του ναι με τύφλωσε και μένα ένα βράδυ και από τότε έχω μια ενόχληση στο μάτι που με σημάδευε. Η ερώτηση μου είναι αυτά τα laser τυφλώνουν η όχι; Η απόσταση πρέπει να ήταν κοντά στα 100 μέτρα μπορεί και πιο λίγα επειδή το κάνει και σε άλλους και φαίνεται η δέσμη του laser... Η άλλη μου ερώτηση είναι: Δεν είναι παράνομο; Είναι δυνατόν να το κάνει σε τόσους πολλούς και να μη τον έχει καταγγείλει κάποιος...;

εσύ τον κατήγγειλες; 

Δημοσ.

Η αστυνομία είναι αρμόδια αλλά απ' όσο ξέρω υπάρχουν περιορισμοί ισχύος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω και καταγγελία πρέπει να κάνεις και να δεις έναν οφθαλμίατρο.

Δημοσ.

@spirosR7 Δε παθαίνεις κάτι αν δεν εστιάσεις στη δέσμη... άσε που ενστικτοδώς πάντα τραβιόμαστε. Αν ήταν έτσι, ένα σωρό μπασκετμπολίστες θα είχαν μείνει τυφλοί.

Πήγαινε όμως σε ένα οφθαλμίατρο για να σου φύγει το άγχος.

Δημοσ.

Άμα είναι ανήλικος πήγαινε στους γονείς του μπας και του τραβήξουν το αυτί. Αν είναι ενήλικος πιάστον μίλα του ή αστυνομία κατευθείαν.

Από την στιγμή που έστω και δυνητικά αυτό που κάνει προκαλεί θέμα υγείας, και μάλιστα μετά από σκόπευση, είναι σίγουρα παράνομο.

Για την ενόχληση θα ήταν λίγο περίεργο να σου προκάλεσε θέμα με την μία και από τόσο μακρυά αλλά σου ενοχλεί πήγαινε σε έναν γιατρό να το δει, εμείς τι να σου πούμε από εδώ. Επίσης δεν ξέρεις τι laser έχει ο άλλος, μπορεί να έχει πάρει κανένα μεγάλης ισχύος που να τσουρουφλίζει από μακρυά

Δημοσ.

Οφθαλμίατρο.

Δεν ξέρεις τι ισχύ είχε το laser που σε πέτυχε.

Ναι υπάρχει νόμος από τον ΕΟΦ με την κατάταξη των laser ανάλογα με την ισχύ.

Αρμόδιος για την εφαρμογή ειναι η ελληνική αστυνομία.

• Like 1
Δημοσ.
56 minutes ago, vactirio said:

Οφθαλμίατρο.

Δεν ξέρεις τι ισχύ είχε το laser που σε πέτυχε.

Ναι υπάρχει νόμος από τον ΕΟΦ με την κατάταξη των laser ανάλογα με την ισχύ.

Αρμόδιος για την εφαρμογή ειναι η ελληνική αστυνομία.

Ακριβώς. Υπάρχουν laser που πουλιούνται ελεύθερα με ικανή ισχύ να κάνουν ζημιά στο μάτι ακόμα και αν πέσει η δέσμη για δέκατα του δευτεριλέπτου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...