for4 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλησπέρα στο γραφείο έχω ένα quest pc με i5-3430 και 16gb και νομίζω μια gt330. Σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με ένα mini pc dell/hp με i5-8500t και 32gb. Το πρόβλημα μου είναι ότι τα 16gb είναι πλέον οριακά και ότι τερματίζεται η επίσημη υποστήριξη στα win10. Αλλά φοβάμαι λίγο τον επεξεργαστή που είναι της σειράς t. Στα benchmark βλέπω είναι καλύτερος από τον τωρινό και πιο οικονομικός, σημαντικό για εμένα που το pc είναι 24/7 ανοικτό. Οθόνες έχω δύο dell u 2415. Θεωρείται ότι θα ανταπεξέλθει;
@topos Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Πάρε κάτι σύγχρονο, πιθανώς να έκανες δουλειά και με mini pc.
nickol-us Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου https://www.cpubenchmark.net/compare/820vs3231vs3602/Intel-i5-3450-vs-Intel-i5-8500T-vs-Intel-i5-9600T Είναι οριακά καλύτερος ο 8500t. Έχει ελάχιστη cache παραπάνω (λόγω περισσότερων πυρήνων) και τα πηγαίνει λίγο καλύτερα σε multicore, δηλαδή θα έχεις λίγο καλύτερες επιδόσεις σε multitasking. Θα έχεις πιθανώς και καλύτερες αποκρίσεις καθώς πλέον μιλάμε για ddr4 vs ddr3 συστήματα. Ο 8500t βλέπεις έχει σκοπό τη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες κι όχι τις υψηλές επιδόσεις. Εφόσον αντεπεξέργχεται ο τωρινός cpu, θα ανταπεξέρθει και ο 8500t, ιδανικά όμως χρειάζεσαι κάτι λίγο καλύτερο. Ο 9600t έχει συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις, θεωρώ όμως οτι μπορείς να δεις κάτι καλύτερο, ανάλογα πάντα και τα λεφτά που θες να δώσεις.
for4 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Από 9600 και 10500t ανεβαίνουν θεαματικά οι αποδόσεις αλλά ανεβαίνει και η τιμή. Μια χαρά τρέχουν όλα. Μόνο η ραμ είναι λίγο οριακή κάποιες στιγμές και κολλάει ο sql server. Αν δεν είχε όριο 16gb η μητρική μου δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω. Αλλά τώρα το σκέφτομαι για να πάω σε 32gb και επειδή μου αρέσει το form factor των mini σκέφτηκα και την σειρά t για οικονομία στο ρεύμα μιας και μιλάμε για ένα pc που είναι 24/7 ανοικτό. Επίσης μια ερώτηση, αν έχω καταλάβει καλά αυτά τα mini δεν έχουν τροφοδοτικό μέσα στο case, αλλά έξω με το καλώδιο. Οπότε γλυτώνεις την αλλαγή τροφοδοτικού ανά 3-4 έτη λόγω χρήσης. Σωστά; Επεξ/σία 13 Ιουνίου από for4
nickol-us Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Έτσι νομίζω, έχουν εξωτερικό τροφοδοτικό, τύπου λάπτοπ ας πούμε. Πιο συγκεκριμένα μόνο αν πεις ποιο κοιτάς. Ενδεχομένως αν κοιτάς συγκεκριμένα sff, να έχουν εντός κάποιο sff τροφοδοτικό. Το θέμα κατανάλωσης δεν είναι τόσο απλό όσο αναφέρεις. Συνήθως για χαμηλή κατανάλωση, έχεις και κάποιο πέναλτι επιδόσεων. Από γενιά σε γενιά αλλάζουν τα πράγματα. Κάποιοι επεξεργαστές που θεωρητικά είναι πιο ενεργοβόροι, έχουν πιθανώς αρκετά χαμηλές καταναλώσεις σε idle οπότε μετά είναι καθαρά στο δικό σου "ζύγι". Αν επιτρέπεται, περίπου τι λεφτά θες να διαθέσεις και τι μηχανήματα κοιτάς;
for4 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου κοιτάω για refurbished και υπολογίζω για κάτι πολύ καλό να φτάσω έως 250€. Έχω δει κάποια μηχανήματα από ebay. ssd έχω τον δικό μου που θα τον περάσω όπως είναι, μόνο ραμ θα βάλω 32γβ. πχ αυτό: https://www.ebay.com/itm/196338912257
benign Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, for4 said: κοιτάω για refurbished και υπολογίζω για κάτι πολύ καλό να φτάσω έως 250€. Έχω δει κάποια μηχανήματα από ebay. ssd έχω τον δικό μου που θα τον περάσω όπως είναι, μόνο ραμ θα βάλω 32γβ. πχ αυτό: https://www.ebay.com/itm/196338912257 Μην μπαινεις σε εξοδα.Οπως ειπες και εσυ μια χαρα τρεχουν ολα.Οι μονες αλλαγες,αγορασε μια μητρικη που να παιρνει 32gb ram και βαλε και ενα i7 Sandy η Ivy και εισαι μια χαρα για πολλα χρονια. Οσο για το Windows 10 που τελειωνει η υποστηριξη βαλε αυτη την βερσιον που εχει υποστηριξη μεχρι το 2032. https://www.gamers-outlet.net/el/buy-windows-10-iot-enterprise-ltsc-cd-key-microsoft-global?currency=EUR&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsaqzBhDdARIsAK2gqnemzYtxDOiyWhPI4fwAHkXTAbanXLkKUksOeu0wMU0FYaeBWtC4zaUaAt9GEALw_wcB https://learn.microsoft.com/en-us/lifecycle/products/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021 Επεξ/σία 13 Ιουνίου από benign
dpolal Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 11 ώρες πριν, for4 είπε Επίσης μια ερώτηση, αν έχω καταλάβει καλά αυτά τα mini δεν έχουν τροφοδοτικό μέσα στο case, αλλά έξω με το καλώδιο. Οπότε γλυτώνεις την αλλαγή τροφοδοτικού ανά 3-4 έτη λόγω χρήσης. Σωστά; Γλυτώνεις αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι διότι πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν proprietary βύσματα και δεν βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά αν θελήσεις να το αλλάξεις. Αφού αναφέρεις χρήση 24/7 προτίμησε κουτί με ανεμιστήρες και όχι κάτι τύπου super duper μικροσοπικό για να μην ταλαιπωριέται μακροπρόθεσμα από την ζέστη που θα παράγει.
for4 Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, dpolal είπε Γλυτώνεις αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι διότι πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν proprietary βύσματα και δεν βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά αν θελήσεις να το αλλάξεις. Αφού αναφέρεις χρήση 24/7 προτίμησε κουτί με ανεμιστήρες και όχι κάτι τύπου super duper μικροσοπικό για να μην ταλαιπωριέται μακροπρόθεσμα από την ζέστη που θα παράγει. σωστή σκέψη αυτό με την ζέστη, απλά μάρεσε και το σχήμα και σκεφτόμουν να κάνω και μια μεταλλική θηκούλα σαν συρτάρι κάτω από το γραφείο και να το βάλω εκεί και να γλυτώσω χώρο στα πόδια και καλώδια κλπ.
@topos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 27 minutes ago, for4 said: σωστή σκέψη αυτό με την ζέστη, απλά μάρεσε και το σχήμα και σκεφτόμουν να κάνω και μια μεταλλική θηκούλα σαν συρτάρι κάτω από το γραφείο και να το βάλω εκεί και να γλυτώσω χώρο στα πόδια και καλώδια κλπ. Τα περισσοτερα mini pc έχουν δυνατότητα να τα βάλεις πίσω από την οθόνη(βιδωνουν στο vesa mount), έτσι ούτε χώρο σου πιάνουν, ούτε επηρεάζει το airflow τους. Μόνο πρόβλημα για αυτό είναι το κουμπί on/off αλλά εφόσων το δικό σου θα είναι 24/7 δεν σε απασχολεί(υπάρχουν πάντως λύσεις).
hitman 21 original Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Στις 13/6/2024 στις 12:32 ΜΜ, @topos είπε Τα περισσοτερα mini pc έχουν δυνατότητα να τα βάλεις πίσω από την οθόνη(βιδωνουν στο vesa mount), έτσι ούτε χώρο σου πιάνουν, ούτε επηρεάζει το airflow τους. Μόνο πρόβλημα για αυτό είναι το κουμπί on/off αλλά εφόσων το δικό σου θα είναι 24/7 δεν σε απασχολεί(υπάρχουν πάντως λύσεις). Καλησπερα επειδη ψαχνω mini pc απο ελλαδα υπαρχει κατι αξιολογο στα 250-350 ευρο?Συγνωμη για το οφ τοπικ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα